Barnstol

Idag har Novalie fått en ny matstol :) kan vara kul med lite uppfräschning nån gång!
Den vita Ikeastolen är jättebra men jag tänker ett steg längre. Snart kommer hon bli tung (förhoppningsvis) och då kommer hon kunna klättra upp själv så slipper man lyfta henne!
Den är ju suverän när hon är för stor för barnstolen och för liten för vanlig stol!
Superduper blir ju det här! Det kan ju vara bra att ha en extra när vi får bebisbesök :)
Fördelen med denna är också att den är lite trängre så hon får inte upp sina ben så hon kan klättra ur som hon gör i Ikeastolen om hon inte är fastspänd..



Vad bra man har det egentligen

Jag satt och filurade på balkongen innan och funderade på hur bra man egentligen har det. Det är inget man tänker på varje dag men när man väl gör det så uppskattar man verkligen det liv man lever! :)
Jag är oerhört tacksam för det jag har och skulle aldrig vilja byta bort det!

Vi har mat på bordet, vi bor i ett fint hus på landet med underbar trädgård, vi har en underbar dotter, superbra familjer, fungerande bilar och så har vi varandra. Vad mer kan man begära?


Parkering


Framsidan


Framsidan, gamla dränghuset och vedhögen.
(superbra ställe att förvara skräp och kan vara bra att ha ställe på)


Novalie beundrar utsikten över trädgården



Jag är tacksam idag!

11 dagar kvar!

Herregud, det är inte sant!! Det är inte alls många dagar kvar tills terroristen fyller 1. Ett helt år har jag lyckats hålla henne i livet utan några större bravader, om man bortser från alla blåmärken osv. Fortsätter det så här så ser det ganska lovande ut ;) Ne skämt åsido! Hehe.

Hon är en duktig tjej min lilla (snart) ettåring. Jag har alltid förvånats över hur tidig hon har varit med det mesta hon har lärt sig så jag trodde nästan att hon skulle läst klart på högskolan tills nu, men riktigt så snabb var hon inte.
Från den dagen hon började gå (på sin 10-mån dag) så har hon blivit så stor och självständig helt plötsligt.. Från att ha varit den där lilla krabaten som bara låg och sov i vagnen till att knata runt ute i trädgården och äta pinnar och sten. Var tar tiden vägen? Jag har en känsla av att jag inte är den enda som upplever det här med att tiden sprungit iväg.
Det känns som om vi har en spännande tid framför oss med lilla fröken för redan nu visar hon bestämt vad hon tycker om både det ena och det andra. Hon har ett sjuhelvetes humör redan nu så det här kan sluta precis vart som helst.

Klockan är 12.10 och Novalie sover middag och jag sitter fortfarande i pyjamas. Jag känner mig sådär slapp idag och känner inte för att göra nått. Jaja, jag har 4½ timme att klä på mig innan Tom kommer hem!
Idag ska vi hämta sand till Novalies sandlåda :) ska bli kul att se om hon gillar den!


 
Liten

   

Stor

Lalala Elisabeth

Den här låten har suttit fast i min skalle sen i lördags! Den är hemskt bra och lite svängig, men efter ett tag när du sjungit låten sisådär 394 gånger från början till slut på en dag och nynnat den sen du gick upp så är det liiite jobbigt.
Har en känsla av att den hänger med ett par dagar till innan den ger sig iväg till nån annans skalle och återkommer till mig när jag minst anar det!
Detta är minnen..


Bröllopstider

Jag gillar inte sommaren, det är en irriterande tid för då ska alla lyckliga människor gifta sig. Inget ont om lyckliga människor eller bröllop men för oss icke så giftasugna så är det inte så himla kul.
I varenda tidning man läser så finns det minst 4 artiklar om bröllop, dom finaste klänningarna, den bästa maten och dom högsta tårtorna, tips på den bästa bröllopsfesten, dom vackraste ringarna and the list goes on. 
Alltid på sommaren. Dom stackarna som gifter sig på vintern då? Dom får minsann inga suuuperbra tips från alla olika håll utan får helt enkelt nöja sig med det som publicerats sommaren innan..  

Antar att bröllopshysterin är extra stor i år bara för att kronprinsessan och hennes träningssnubbe ska gifta sig. Jag var tvungen att googla lite.. Efter bröllopet kommer han att få den fina titeln Hans Kunglig Höghet Prins Daniel, Hertig av Västergötland.
Ja det var ju snoffsigt och tjusigt.

Jag ska inte gifta mig innan jag fyller 25 hur lycklig jag än är!
Sen är det dyrt minsann! Ett klassiskt svenskt bröllop med allt vad det innebär går i snitt på 120.000 svenska kronor, det är ärligt talat sinnessjukt.

Det var lite kvälssvammel det. Nu ska jag lägga mig, fast jag inte är ett dugg trött! Natti :)

Ingen?

Ingen som vill ha en inbjudan till bloggsvar?

Ingen?

Ingen som vill ha en inbjudan till bloggsvar?

Vilken helg!

Denna helgen har det verkligen varit fullt ös! Vi har haft tjejkväll här hemma och fixat med bilar m.m.
Helgen började egentligen redan i torsdags då vi började plocka fram bord och stolar och ställa iordning, tack gode gud för ytterrummet annars hade vi aldrig fått plats!
På fredagen blev det lite snabbstädning av bara golven för det kan ju inte se ut hur som helst när det kommer folk! Då lade vi även köttet i marinad och plockade fram lite glas och sånt och sen på kvällen lade jag på den bästa uppfinningen någonsin, pappersduken!
Sen på lördagmorgonen var det bara att stiga upp ur sängen osch fortsätta! Det skulle göras pastasallad, kycklingen skulle marineras, musik skulle fixas, grillar skulle förberedas och välkomstdrinkar skulle göras!
Det var lite småstressigt och mitt uppe i alltihop skulle vi skjutsa Novalie till Farbror Danne med familj, tack för hjälpen! Jag tyckte inte riktigt det passade att ha en ettåring med på detta..

Vid 16.30 rullade det i 5 jänkare på gården knökafulla med lite goa damer i! :) som tur var hade vi hunnit få iordning på allt. Det var en superlyckad kväll här hemma och strax efter nio blev det avgång mot bygdegården för vidare party så då fick Tom hämta hem Novalie innan klockan blev för mycket.

Idag är det lördag. Jag är trött.
Eftersom det är morsdag idag så fick jag sovmorgon av min snälla gubbe så jag klev inte upp först klockan var halv tolv när pappa kom. Eftersom han och Tom skulle meka med våra tvåor på bilarna så var jag tvungen att gå upp och ta Novalie.
Nu är det bara fjädern kvar på min bil sen är dom fit for fight! :) tur att pappa är så bilkunnig!
Efter en stund kom Toms föräldrar och så åt vi och fikade lite.

Jag har även passat på att tvätta lite idag eftersom det varit så fint väder ute så torkar det snabbare och det luktar sååå gott!

Over and out!

Bil bil bil

Idag var det åter igen dax att ta en sväng till besiktningen och det gick väl okej både för min och Toms bil. Det hade kunnat gå bättre, men det hade även kunnat gå åt helvete totalt!
Hur som, jag åkte därifrån med 2 stycken 2:or, den ena var ett läckage i bränslefiltret (förklarar varför det luktata så ruskigt mycket bensin) och den andra var en trasig stötdämpare (som troligtvis förklarar oljudet bilen ger ifrån sig). Detta kalaset slutar på omkring 6-700 kronor. 
Men som sagt, det kunde gått värre! :) 
Jag tyckte förresten inte om gubben som gjorde den. Han klankade ner på pärlan och sa att Opel inte är ett så bra märke, men det är den bästa bilen jag har haft! För jag har ju så många att jämföra med..

Tacka gudarna för skattepengar, me love!! <3 nu kan den förhoppningsvis rulla ett år till!



Bloggsvar



Jag har skaffat mig ett sånt där smidigt bloggsvar som man sett lite här och var på bloggarna, så nu är det bara att fråga på i den lilla rutan till höger!

I och med att jag blev medlem genom en inbjudan så har jag nu själv 3 stycken att dela ut, så är det någon som är intresserad?

 


Dagisplats!!

Idag kom det en härlig överraskning på posten! Novalie ha redan fått en dagisplats! :) Jag tror inte det är mer än 2 veckor sen vi skickade in papprena så nu kan jag snart börja söka jobb ordentligt och hoppas på det bästa!
Hur som så får hon iaf sina 15 timmar i veckan då hon får komma hemifrån och leka med andra barn och slippa mig en liten stund, det behöver nog både hon och jag..
Så imorgon ska papprena skickas in med att vi tar platsen vi blivit erbjudna! :)
Jag är förväntansfull!

Klockan är inte ens 20.00 och både Tom och Novalie sover så det blir en lugn kväll för mig idag. Tom kom hem och mådde apa så han lade sig redan vi 18 och Novalie duschade och åt välling och däckade vid 19. Så kan det gå! :)

Dagens outfit



Klänning: Velour, Kappahl
Strumpbuxor: Esprit


Besök

När vi vaknade imorse fick vi besök av lilleman som kikade in mellan spjälorna :)


Ser ut som han sitter fast.. men det gör han inte!



Novalie är snäll och låter vovven låta hennes båda snuttefiltar :)

Så kan det gå

Novalie kom ut från sovrummet och visade glatt upp sitt fynd!
Knasiga lilla barn <3


Titta säger hon och sträcker fram paketet med kondomer till mig haha!


Läser på baksidan hur man gör..


Novalie myser med Elvis :) så snäll är hon mot honom!


Såhär gick det på barnmottagningen

Läkaren verkade inte alltför ororad, för so vanligt när man träffar någon annan så är hon världens gladaste unge och sen räcker det med att man går därifrån så blir hon på dåligt humör igen..
Han trodde iaf att det var hennes vilja som gjorde att hon vägrade äta så nu i fortsättningen tar vi bort maten om hon inte vill ha mer! Att hon var så dålig i magen trodde han berodde på en mag-tarmbakterie (som dom även trodde på BVC). Vi fick iaf en ny tid på hennes födelsedag för en uppföljning av  hur det har gått.
Eftersom hennes mage inte heller blivit bättre utan mjölken så behöver vi inte fortsätta med det eftersom det inte verkar göra nån skillnad..

Nu sover hon skruttan så jag ska passa på att lägga mig och se på tv en stund tänkte jag!



Såhär gott sov hon precis innan vi skulle åka.. PÅ KUDDEN! :D
Det var länge sen!

Barnmottagningen

Jag är helt slut.

Novalies dåliga humör tar verkligen all min energi jag har så jag orkar ingenting. Egentligen skulle jag behöva städa lite och plocka undan. Klockan är redan halv elva och jag har inte ens klätt på mig eller bäddat sängen.

Hur som, eftersom dom inte svarade på barnmottagningen igår så gjorde jag ett nytt försök idag och kom till slut fram och fick prata med en jättetrevlig sjuksköterska. Enligt henne så har inte remissen från barnakuten kommit än, så om man skulle boka en tid på vanligt vis så var deras första tid i augusti eftersom dom snart går på semester och då får man åka till Hva barnmottagning ist.
Jag berättade för henne hur hon har varit dom senaste dagarna och anledningen till varför vi fick åka till akuten i söndags och sen berättade jag även hur dåligt hon har gått upp i vikt den senaste tiden så hon tyckte till och med att vi behövde en akuttid. Tack gode gud för det för så här kan vi ine ha det längre!
Klockan 13.00 idag ska vi åka ner dit och få träffa en läkare! :)
Även om dom inte kan veta redan idag varför hon är som hon är med maten och magen så känns det iaf skönt att få veta att utredning är igång..

Nu ska jag gå ner och sätta på kaffe för Sanna har köpt med sig frallor hem :)
Skriver ikväll hur det gick hos läkaren!

Tävling



Jag tävlar inne hos kidzmode om ett två-pack nappar från MAM:s populäraste nappmodel som passar alla.


Landstinget

Vi skulle ju idag åka ner till vårdentralen och ta gluten och laktostester på Novalie. När vi kommer dit så vet inte läkaren någontong för det är inga tester beställda till henne! Någonstans har det ju gått snett då med tanke på att barnläkaren sa att vi skulle åka ner och göra det idag så det går lite snabbare att få provsvaren! Jag blir så arg! :(
Så vad vi ska göra nu är att ta kontakt med barnmottagningen och se om dom kan beställa proverna och gå vidare med detta.
När vi kom hem ringde jag ner till barnmottagningen på Hälsan, men icke då, där fick jag inte prata med någon för dom var på utbildning! Jag tror jag blir knäpp snart. Jag gör ett nytt försök imorgon.

Mitt i all den här soppan så är det även min och Toms 2-årsdag <3



Kvällen på barnakuten

Igårkväll blev det bara för mycket med Novalie. Ingenting dög och hon slängde och hade sig och skrek som besatt så då ringde jag in till barnakuten och berättade om hur hon har varit dom senaste dagarna med magen och humöret.. När jag sa att hon varken hade ätit eller druckit på jättelänge och hade bajsat ca 10 blöjor med löst så sa hon att vi nog borde komma in så dom fick titta på henne så det gjorde vi och vi fick träffa en 2m lång läkare men glasögon och hår på bröstet som stack upp under tröjan!
Runt elva var vi hemma igen med en remiss till barnmottagningen och provtagning på vårdcentralen. Det han trodde var mest troligt var gluten eller laktosintollerans. Skulle det nu visa sig vara det så skulle jag bli överlycklig för det innebär ju att hon slipper medicinering och grejer och det går att kontrollera med maten! Visst, det är ju inte jättekul men det är bättre än att inte veta varför hon är sån här och har ont..
På akuten vägde dom även henne och vågen visade 8650g! Det är nästan 200g mer än fyra dagar tidigare och det är hälften av vad hon har gått upp i vikt på 4 månader. Något säger mig att det har med mjölken att göra att hon har gått upp så mycket nu dom senaste dagarna eftersom hon inte fått något mjölkliknande överhuuvdtaget sedan i torsdags.
Jaja, vi får se hur det går!

Pärlan

Jaha då var Buicken besiktigad.. Det kunde gått bättre men det kunde även gått värre! Lite bromsar som tar ojämnt och lite avgasrör som måste dämpas sen så :) men va fan, lite utav charmen med äldre bilar är att dom hörs! Men nej då, besiktninggubben tycker Pärlan ska låta som en volvo V70, men det är ju inte möjligt! Nu har vi en månad på oss och fixa felen och åka in på efterkontorollen och sen får hon rulla i 2 år till innan det är dags igen! Thank GOD for skatteåterbäring <3

Nu ska jag ta och plocka och städa lite och sen ska jag och lillfisan gå ut i trädgården och bara va! Superhärligt väder ju :)



Bara jag som lagt märke till att enda bilderna jag har på Tom i bloggen är när han tvättar bilarna?!

Det här ser ju ljust ut..

Jepp idag var det min tur att få sovmorgon, men nehe då det tyckte in Novalie att jag skulle ha! Så strax efter åtta så började hon gapskrika och har gapat oavbrutet i en timme nu och ingenting duger.. Den mjölkfria vällingen som vi köpte till henne har hon totalratat så igår fick hon gröt innan hon la sig (havregryn) och sov rätt bra på det. Men detta visste ju inte Tom om så han försökte med vällingen men trodde att hon inte ville ha. I själva verket var hon hungrig men tycker inte om vällingen.. Så det slutade ju med att jag fick gå upp iaf och göra gröt!
Men det dög inte heller så hon fortsätter gapa.
Jag blir knäpp på henne ibland! Börjar dagen såhär så brukar den fortsätta ungefär såhär så jag vet vad jag har att se fram emot..

Hoppas hon är piggare i eftermiddag för då ska vi åka på kalas :)


Ungefär såhär känner jag mig idag..


Idag

Novalie har varit ovanligt positiv och glad idag och vi har busat massor!
Från klockan 09.30 imorse tills för någon timme sen så har vi varit ute :) så himla skönt! Novalie gick och lade sig vid 20.00 och sen har vi varit inne och gjort mat, men annars hela dan!
När hon hade somnat så tog jag med mig babylarmet ut och började städa min bil.

Operation mjölkfritt fortsätter!

Snart har jag varit vaken i 19 timmar.. Jag börjar bli trött!


Lilla kraln har tvättat bilen :)



Novalie är med duktig! Hon har hållt sig innanför
staketet hela dagen! :)
Hon försöker titta på när pappa tvättar bilen..



Ser man inte över så kanske man ser emellan?
Goding <3





Varför?

Idag tog det slut.. Lilla Lova 6 år lämnade jordlivet för att ge sig ut på nya upptäcksfärder efter en tid med cancer.
Jag lider nått så fruktansvärt med hennes föräldrar och kan inte i min vildaste fantasi sätta mig in i deras situation.
Detta kan hända vilket barn och vilken familj som helst. Jag är oerhört glad och tacksam så länge min underbara lilla tjej får vara frisk <3

Mamma Anna-Maria skriver om vardagen med familjen och dagarna på sjukhuset..
http://bambinidolce.blogg.se/index.html

Morgonirritation

I brist på annat så sitter jag nu vid datorn. Klockan har hunnit ticka fram till 07.10 och folket sover än. Så jag gick in en sväng på familjeliv och kikade runt lite.
Jag hamnade på en tråd där en frustrerad mamma skrev om sitt barn som absolut inte vill äta och ville ha lite tips på hur hon kan gå till väga.
Som svar på detta hade hon fått av en sur argbigga: "fan vissa här får kämpa hela sitt liv att få en enda barnet men du gnäller här va lycklig vad du har".
Jag fattar inte.. Ja det är synd om henne som inte kan få barn, men vad har det med saken att göra?

Jaja, det ser ut att bli en fin dag iaf :) solen skiner och det är 15 grader!

Jaha och nu då?

Jag tror jag hade feber igår och mådde inte helt prima.. Så strax efter 20.00 somnade jag på soffan vilket resulterar i att jag sitter här redan nu! Vid 04:15 vaknade jag och var superpigg och varmt och äckligt som det blir i sovrummet så var det lika bra att gå upp! Så efter en dusch så sitter jag nu här i min ensamhet medans folket sover. Man ska inte vara vaken vid denna tiden en lördagmorgon!
Tänkte gå ner och göra en macka eller två och sen hänga ut tvätten på tork :) sen sätter jag mig nog på balkongen en stund innan det hinner bli varmt!

Tom och Novalie sover nog minst 3 timmar till..

Mjölkallergi

Kan det vara så simpelt?
Fick en kommentar av Sandra som upplevt samma sak med en av sina pojkar och de symtomen han hade liknar Novalies väldigt väl! Dålig i magen, matvägran och dålig viktuppgång..
Det blir till att åka och handla när Tom kommer hem och köpa lite mjölkfria produkter. Det finns ju så mycket grejer som innehåller mjölk i alla dess former som man inte tänker på i vanliga fall. Men så är fallet när man börjar kolla på innehållsförteckningarna!

Får se om vi kan tjocka på den lilla damen och få hennes mage lite bättre form :) nu ska jag ringa till BVC och säga vad jag tror och boka en tid för jag behöver lite info känner jag för det här kan jag absolut ingenting om!

Gräsklippare

Idag har Novalie varit ute och åkt gräsklippare med pappa :)




Novalie är ute och åker gräsklippare.. med tandborsten i högsta hugget!



Det var inte så där överdrivet roligt..



Trädgården börjar bli fin nu när det är grönt!



Trädgårdspromenad



Jennie: Noel får jättegärna komma hit och åka gräsklippare om han vill! :)


BVC :(

Usch jag förstår inte vad det är för fel med min lilla skrutta.. Av någon anledning går hon inte upp vikt. Sen förra månade när vi var på BVC så har hon bara gått 5 gram. 5 GRAM! Det är ju ingenting.
Den 7:e juni blir det till att träffa läkaren och se vad hon säger.
Hon har även varit jättelös i magen och så fort hon ska äta något så får hon kväljningar :( nått är det ju som är knas..
Hon har växt på längden iaf, hela 3 cm!
Sen har hennes fontanell nästan växt ihop med, så mäta huuvdet ska vi med göra på läkarkontrollen för att se så det med växer. Någon som vet när det brukar växa ihop annars? Har googlat och där står det att det ska vara ihopvuxet vid 2 års ålder. Men sen kom jag in på en sida där det stod att det kan vara farligt om det växer ihop för tidigt och inte är bra för barnen och det förstår ju jag med, men va anses som tidigt då? 
Och vad gör man då? 
Som vanligt kommer jag på sånt här så fort jag kommit hem från BVC..

 character smileys

...

Jag är trött.. Jag orkar inte gå och lägga mig.

Ja det blev ju hemskt roligt..

Inatt var det katastrof.. Novalie uppskattade inte alls att sova borta och höll låda inatt! Jag antog att hon vaknade för att hon var hungrig för hon vägrade äta sin välling (som hon fått för sig att hon inte vill igen) innan hon gick och la sig. Till slut var hon iaf jättepigg och vägrade sova och när klockan hade blivit kvart i 4 gav jag upp och tog skitungen under armen och åkte hem för då hade jag inte sovit en blund. Jag tror jag ska börja förflytta mig runt den tiden på dygnet så fort jag ska någonstans för det var ju inte jättemycket trafik precis! :) tror jag mötte 2 lastbilar och ett tidningsbud typ!
När vi kom så lade jag ner Novalie i sin säng och hon somnade direkt.
Det dumma vara bara att i all hast tog jag inte bara med mig min mobil utan även Jonnys, så det slutade med att jag fick åka till Huskvarna idag iaf fast jag tänkt att strunta i öppna förskolan eftersom det blev som det blev inatt.

Nu sover iaf mini-monster så nu ska jag ta och hoppa in i duschen och gå och lägga mig och soova!
Får se om hon vaknar inatt med för hon vägrade äta sin välling nu med..

Over and out

Barnen sover, tystnaden sänke sig över Öxnehaga och jag börjar bli trött!
För att slippa åka fram och tillbaka mellan Habot och Huskvarna så bestämde vi oss för att ta in på pensionat Pettersson inatt :) Novalie tycker det är roligt att ha någon att leka med och jag tycker om att umgås med Sara och Jonny så ibland kan man faktiskt göra såhär! Nackdelen är bara att jag saknar Tom och får sova ensam inatt :( men det får jag ta igen imorgon när jag kommer hem! Då ska jag även ta och plocka och städa lite för det såg ut som hej kom och hjälp mig innan vi åkte..
Imorgon är det öppna förskolan och sen ska jag stressa hem så Tom kan ta min bil. Han ska nämligen hämta en grill uppe i Mullsjö och behöver kombin, för den 29:e maj är det tjejkväll med Dashing Cruisers :)

Utmanad!

Tio första
Första bästa kompis: Jennifer och Jimmy
Första bil: Opel Astra, kombi
Första kärlek: Ingen aning
Första husdjur: Katten Mitzi och hunden Ketti fanns hemma när jag föddes
Första semester: Norge, annars Turkiet
Första jobb: Reklamutdelare
Första köpta skiva: Minns inte..
Första riktiga kärlek: Första riktiga och ordentliga är utan tvekan Tom <3
Första piercing: Öronen
Första konsert: Oj, kommer jag inte heller ihåg

Nio senaste
Senaste alkoholdrycken: Cider på julbordet, december 2009
Senaste bilfärd: Till Huskvarna idag
Senaste filmen du såg: Torkel i knipa
Senaste ringda telefonsamtal: Pappa
Senaste bubbelbadet: Idag
Senaste spelade cd: Absolute Rockabilly
Senaste kyss: Tom, imorse
Senaste gången du grät: Oj.. Det var ett tag sen
Senaste måltiden: Korv och pommes

Åtta har du nånsin
Dejtat en av dina bästa kompisar:
Nej
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fastnat med blicken i någons urringning: Ja haha
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej, använder inte det ordet utan att mena det!
Haft ett one night stand: Ja
Busringt till någon: Ja massor när jag var yngre

Sex saker du gjort idag

1. Bäddat rent i Novalies säng efter bajsincidenten
2. Busat med barnen
3. Badat!!
4. Lagat mat
5. Kollat ett jobb
6. Pratat med BVC om föräldraträffen

Fem favoritsaker utan rangordning
1. Familjen, dock ingen sak..
2. Cola
3. Datorn
4. Bilen
5. Vännerna

Fyra personer du kan berätta allt för: 
Tom, Sanna, Sara och Novalie :)

Tre val
Blått eller rött?
Rött
Sommar eller vinter? Sommar!
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör
1. Köpa huset
2. Pensionsspara

En sak du ångrar: Det är ingen idé att ångra för saker blir inte ogjorda för det..

Jag utmanar: Sara, Beatrice och Lillsarah


BVC

BVC har tydligen ringt och sökt mig under dom 3 minuter jag var ute. Vad kan dom tänkas vilja bara sådär? adult smileys nu blev jag fundersam..

Usch, vilken natt..

Gårkvällen (?) blev inte lika illa som i förrgår men det var iallafall jobbigt att få Novalie att somna. Usch jag förstår inte varför hon har börja hålla på såhär för det tar verkligen på krafterna :(
När hon väl hade somnat så satt jag en stund vid datorn innan jag kollade på Svenska Hollywoodfruar som jag hade spelat in. Till slut kom jag iaf in i sängen för att sova. Ah, eller hur! Kunde inte somna så jag låg och läste en stund men precis när jag började bli trött så började Novalie härja och ha sig. När hon håller på så brukar det hjälpa att muta henne med en flaska välling, men det gick minsann inte inatt.. Även nu på morgonen vägrade hon vällingen!
Hur som, till slut tog jag in henne till vår säng och som vanligt låg hon på bredden och Tom helt utsträckt och jag var förvisad till mina 15 cm på kanten så det blev väl inte den allra bästa sömnen men det var ju nått iaf. Då var klockan 02.30.
Vid 05 vaknade hon igen den lilla rackaren och jag var helt slut och orkade knappt hålla ögonen öppna. Vid denna tiden i vanliga fall äter hon en flaska välling och somnar om, så idag blev det välling och sen fick hon sova vidare i sin säng. Sen åkte ju Tom till jobbet så då hade jag jättemycket plats ist!

Vid 09 vaknade hon igen och det brukar vara helt okej om jag får sova som man ska. Jag hinner inte ens gå innanför hennes dörr innan jag känner igen den välbekanta doften som sprider sig i rummet.. Andra morgonen i rad har hon hunnit bajsa innan vi bytt morgonblöjan så det är bajs i hela sängen och hela henne!
Så det blev bara ner i tvättstugan och ta det under kranen.

Idag ska vi åka till Sara.

Organisation

Nu har jag fått tummen ur röven och fixat alla inlägg under sina kategorier!
Ett inlägg jag skrev i December råkade hamna ganska högt upp, men det orkar jag inte fixa med nu!
Jag tänkte att jag skulle gå ner och göra en macka och sen på Svenska Hollywoodfruar! Gud vad jag gillar vår inspelningsbara box! :)

Bvc-besök

Idag är terroristen glad! Hon sitter på sitt täcke på golvet och roar sig själv, på precis samma ställe jag satte henne på för 10 minnuter sen! (tro det eller ej!)

Vi har idag varit på 8-månaders kontrollen på BVC, allt såg jättebra ut förutom att hon behöver lite extra fett i maten ett tag framöver. Eftersom min lilla dam är en väldigt aktiv liten flicka så gör hon tydligen av med lite för mycket energi så det inte blir nått över till kroppen! Så någon matsked extra fett i maten har vi fått som tips så får vi se om det funkar :)
Hon väger nu 8025g och är 67,5 cm lång! Vad hon växer.. 

 

Pappa Tom

Namn: Tom
Kallas för: Allt möjligt
Ålder: 24
Bor: Gullskog utanför Habo
Stjärntecken: Fisk
Född: 14 mars 1986
Utbildning: Bygg med inriktning golvläggare
Jobb: Har jobbat som robotsvetsare på ett litet företag som heter ALPAB sedan 4 år tillbaka
Familj: Dom underbaraste
Status: Sambo med Michelle
Barn: Novalie född 11 juni 2009
Djur: Hunden Ceto och katten Elvis
Intressen: Äldre amerikanska bilar, cruisingar och familjen
Favorit mat: Det som bjuds
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: Mörkbrunt
Bloggar om: Ingenting, förstår mig inte på sånt här



Mamma Michelle

Namn: Michelle
kallas för: Michlo, michan, miche
Ålder: 21
Bor: är från Stockholm, men bor i Habo utanför Jönköping
Stjärntecken: Vädur
Född: 4 april 1989
Utbildning: Tog studenten 2008 efter 3 år på omvårdnadsprogrammet
Jobb: Har gått som timanställd på ett gruppboende för utvecklingsstörda, nu efter föräldraledigheten så blir jag arbetssökande som det så fint heter..
Familj: Liten men naggande god
Status: Sambon Tom
Barn: Novalie,  född 11 juni 2009
Djur: Hunden Ceto, även kallad Grisen och katten Elvis som tillhör huset
Intressen: Har inte så många intressen men gillar att umgås med familj och vänner och lyssna på musik. Sen har familjen även en Buick Skylark -66 som rullar sommartid!
Favorit mat: Lasagne
Ögonfärg: Blå/gröna.. Tror jag
Hårfärg: Brunt
Bloggar om: Vardagen med allt som hör till!



Dagens outfit



Tröja: H&M
Byxor: H&M
Srumpor: Gekås/Ullared


Jag blir knäpp snart..

Tji fick vi för att vi varit barnlediga onsdag till lördag, det tar Novalie igen nu istället.
Vi har inte haft några problem med att lägga henne på ganska länge nu, men ikväll är hon monstret själv och då använder jag fina ord! Hon är övertrött men vägrar att sova! Sen klockan 8 har den här kampen pågått och ingenting duger. Nu är det 5 minutersmetoden som gäller för det här funkar vare sig för oss eller henne!
Jag har alltid varit emot detta men fick hem papper från BVC för 2 månader sen eller nått och vi har behövt göra det en endaste gång, men det läskigaste utav allt är att det faktiskt funkar till slut. Den gången vi tog till det sist så tog det 45 minuter, men det var det värt om man jämför med hur länge och hur många olika sätt vi hade fått försöka annars..
Jag sitter vid datorn som står bara några meter från dörren till hennes rum och flera gånger blir det knäpptyst i 1 minut eller nått och sen kör hon igång igen. Det är som att hon somnar till och vaknar upp och inser att hon faktiskt höll på att somna, och det kan ju vara farligt..

Jag är säker på att det är för att hon sovit borta som hon håller på såhär.. Att vara barnledig kan ärligt talat kvitta om hon ska hålla på såhär varenda gång hon kommer hem!

Lilla barn <3



Efter 30 minuter så somnade hon, äntligen!

Helgen i bilder

Kom på att det ligger massa bilder på kameran från i helgen!


Novalies nya skor!


Vi har gjort om den igenvuxna s.k "ringen" till en uteplats
Först måste gräset bort..



Och jag fastnade på bild för en gång skull! Dock inte min bästa sida..


Gräset borta!


Färdigt! Efter en sväng med högtrycken för att få bort mossan, lite grus
och lite möbler :) och mina blomlådor som saknar blommor..


Tvättat bilen


Fixat sandlåda, nu är det bara sanden kvar


Novalie är hemma!


Hon är hemma!

Äntligen är lillfisen hemma igen och det känns väldigt skönt! Nu slipper vi dessutom sitta helt uttråkade och rastlösa imorgon.
Hon blev så glad när vi kom och skrattade åt allt Tom gjorde och dom busade lite extra. Hon har haft det jättebra hos farmor och farfar och det är skönt att det går bra.

Tom har fått tillåtelse att leka med sina kompisar idag så han är i Gubbhulan på fest med ett gäng vänner. Jag var ju också bjuden men jag stannar hemma med lillfisen så får Tom åka iväg eftersom han inte gör så mycket annars. Men i sommar är det jag som ska till Piren!
Efter att jag och Novalie släppt av Tom så åkte vi hem och hon blev varmt välkomnad av katten och dom mjaude i kör här en stund. Sen tog vi en dusch och bäddade rent i hennes säng. Hon hjälpte nämligen farfar att lägga ut jord på marken till den kommande gräsmattan som ska sås, så en dusch och rena sängkläder var ju kanske inte helt fel :)
Nu ligger den lilla underbara i sin säng och sover så gott!

Jag däremot sitter här och ugglar. Funderar på om jag ska slå mig ner framför tv:n en stund och äta lite ostbågar innan jag lägger mig. Ärligt talat så är det lite småskumt att sitta i detta stora huset nästan helt själv :P
Ute är det kolsvart och ösregnar..
Efter lite övervägande tror jag det blir att somna framför tv:n inatt!

Imorgon ska vi bara mysa :)

Kl 03.00

Jaha, nu sitter jag här för mig själv och klockan är snart 03.00. Det var rätt dumt av mig att sova till 12 idag för nu har jag vänt totalt på dygnet och jag är pigg som bara den! Det lär ju bli superkul till veckan när jag måste gå upp med Novalie på morgonen men jag har bara mig själv att känna!
I brist på annat (sömn) så har jag suttit och kikat runt på facebook och det är ganska kul det med ibland. Jag har till exempel upptäckt att ett ex kompis är kompis med en som vi umgås med nu och denna personen råkar även vara vän med en av mina kompisars storebror! Det är skitkul det här! :D

Jag har under nattens gång även upptäckt att jag börjar bli gammal (eller mogen, det är en smaksak). Vi har blivit bjudna på fest imorgon men jag har inte alls varit sugen på att festa, jag tycker det är rätt mysigt att bara vara hemma. Men nu när jag har suttit och kollat på lite bilder från förr så blir man lite småsugen ändå.. Däremot är jag livrädd för att om jag skulle dricka en droppe alkohol så skulle det nog bli lite knas med tanke på att jag knappt druckit alls sen september 2008 när jag anade att jag var gravid. Jo en cider tog jag på julbordet, och sorgligt men sant så kände jag av den!
Hur som så blir det inget imorgon eftersom vi inte har någon barnvakt! Novalie kommer ju hem imorgon och då vill jag inte skaffa barnvakt det första vi gör när hon varit borta så länge från oss! Om exakt 12 timmar får vi träffa henne igen den lilla godingen! Det är galet vad man kan sakna sitt barn <3





03:38 - NU ska jag lägga mig! ;) det börjar ljusna ute fåglarna börjar kackla..

Booring

Jag tror aldrig att jag och Tom har haft så tråkigt.. Vi bara sitter och väntar på att det ska bli lördag så vi kan hämta hem lillfisan <3

Dagens mest givande konversation:
Tom - Det är fredag idag va?
Jag - Mmm
Tom - Då är det så ska det låta ikväll
Jag - Mmm
Tom - Då har vi iaf nått att göra..
Jag - Mmm, men det är 5 timmar kvar tills det börjar
Tom - Vad ska vi göra tills dess då?
Jag - Vet inte..

Haha mer spännande än såhär verkar det inte bli.



Galet vad jag saknar den lilla rackaren!


Jag blir SÅ förbannad!

Ärligt talat, ibland kan man undra hur folk har fått sina körkort. Kanske i ett cornflakes paket? Var det bara jag som under min körkortsutbildning fick jag lära mig parkera? Jag tar det från början..
Dagen började halv tio då lillfisan vaknade och vi hade planerat att åka till A6 för att köpa ett par nya skor så vi kom iväg runt halv elva eftersom hon alltid lyckas sova så länge när vi har något planerat. Vi hittade ett par jättefina tygskor med kardborreknäppning :)
Innan öppna förskolan så åkte vi upp till Sara och barnen en sväng och hälsade på för dom skulle också med ner till Huskvarna. Vi är där knappt en timme och när jag kommer ut till bilen så är det nån efterbliven jävel som hade parkerat så jäkla nära så jag höll på att inte få in Novalie i bilen. Det stog typ 3 bilar på hela parkeringen men denna bilen skulle stå slickad brevid min.. Suck!
Till slut kom vi iaf in i bilen och ner till öppna förskolan där vi mötte upp Sara och barnen som tog bussen ner, för alla får inte plats i min bil och sen så var jag tvungen att åka tidigare idag. Det var frövånanasvärt mycket folk där och det kryllade av barn på hela golvet, hehe så himla gulligt!
MEN.. när jag kom ner till bilen efter öppna förskolan så är det en till jävel som lyckats parkera sin bil slimmat brevid min och jag var så arg så jag bubblade. Denna gången gick det inte ens att få in Novalie från den sidan utan jag var tvungen att lyfta över henne från förarsidan! Seriöst, vad fan håller folk på med? Är det för trångt så ta en annan parkering!

När vi kom hem så väntade Novalies farmor på henne. Så nu har hon åkt min lilla älskling och det är så tomt här! :/ jag vet att hon har det jättebra men det är jobbigt att inte kunna vara nära henne.. Mammas lilla älskling <3
Jag kan även påpeka att jag rensat ut en hel stor sopsäck med kläder, så om det är någon som vill ha så kom och hämta! Eftersom jag inte kommer bli smalare än på ett tag så behöver det inte ligga i min garderob och ta plats!

God natt! Imorgon är det sovmorgon! Jag tänker inte stiga upp ur sängen en minut innan 12!




Jag lägger till: kom och hämta kläderna! :) påsen är skittung.

Sista dagiset att titta på

Idag ska vi åka och kika på Solhöjdens förskola :) det blir sista dagiset som vi ska titta på innan vi fyller i papprena och skickar in! Jag har höga förhoppningar på just detta eftersom jag inte var helt nöjd med Slättens förskola..

Tänkte att jag skulle lägga lilla fröken om en stund så hon är pigg och utvilad tills vi ska åka. Hon har inte varit på ett alltför positivt humör idag. Det har vart mest sura miner och gråt. Det enda som funkat har varit att antingen ligga på mig i soffan och titta på barnkanalen eller sitta vid datorn och se på gummibjörnen på youtube..
På tal om Novalie så blir hon 11 månader idag min stora tjej :) en månad kvar tills det blir kalas!
Hennes matproblem har börjat lösa sig och hon äter nu som vanligt igen! Idag till lunch åt hon en hel burk med mat! Det var länge sen hon gjorde det så jag är jättestolt!

Dagens outfit


Tröja & Byxor: Nalle Puh och Nasse, Disney, Tradera
T-shirt: Lila från Lindex
Strumpor: Lindex


Jag kom på knepet för att få henne sitta stilla :) Gummibjörnen på youtube gör henne helt paralyserad!


Dagens outfit



Tröja: Hello Kitty, H&M
Byxor: Snorgröna mjukisbyxor, H&M
Strumpor: Nada, som vanligt..


Dagis

Idag har jag och Novalie varit och tittat på Bagaregatans förskola och den var superfin och det var jättetrevlig personal! Där skulle jag kunna tänka mig att låta henne gå men problemet är bara kötiden just dit.. Innan vi åkte så ringde jag till Barbro på kommunen och pratade lite, även det en superrar dam! Just till Bagaregatan har dom väldigt lång kötid för att dom håller på och placerar syskon tillsammans och sen har dom kväll/natt/helg omsorg så dom barnen har förtur och det förstår jag med, men jag vill ju så gärna :(
Imorgon ska vi iaf till Solhöjdens förskola, även den är ganska nybyggd (öppnade i mars 2009). Jag hoppas dom är lika mysiga och trevliga där så är problemet löst. Där är det enligt Barbro inga större problem att få en plats, och sånt tycker vi om att höra! Så till hösten så blir det dagis för lillfisan!

Vi har även packat lite idag till Novalies resa till farmor och farfar under Kristi Himmelfärd. Usch så knepigt det är! Det ska vara blöjor, kläder, mat, leksaker med mera med mera. Tur att dom har kombi för det är nästan hela bohaget som ska med ju!


Söndag - vilodag

.. pyttsan heller!
Idag har det varit fullt ös igen! :)
Vi har bland annat byggt en sandlåda jag och min lilla karl! Är vi så duktiga på att slänga ihop en sandlåda så har huset god chans att bli fint en dag med! Men nu tar vi en sak i taget..
Så länge kan man drömma lite ju! Vi skulle vilja fixa iordning nere i storarummet och ta bort heltäckningsmattan från 70-talet, måla och byta golv i hallen (som idag används som kontor), byta golv i de flesta rum och renovera tvättstugan. And the list goes on..
Ute vill vi ha en altan på ena sidan och en liten uteplats på andra. Fönster och dörrar ska bytas, taket på ytterrummet ska bytas och plattorna på gången ska även dom bytas ut.

Veckorna går.. Om 2 dagar är Novalie 11 månader och om 1 månad och 3 dagar är det dags för hennes första kalas! :) det är rätt skrämmande vad tiden går!
På onsdag ska hon åka till sin farmor och farfar i Mullsjö och vara borta ända tills på lördag och bara mysa och umgås med dom uppe på campingen. Jag kommer sakna henne så mycket min lilla skruttunge!
Samtidigt ska det även bli ganska skönt att det bara kommer vara jag och Tom hemma för det var riktigt länge sen. 

Ikväll vill inte lillfis somna.. Jag vet inte om hon har ont i munnen :/ av någon anledning så har hon böjat dreggla! Jag anar att det är en tand till på g där nere men jag är inte riktigt säker. Inte vid någon av dom tidigare tänderna har hon dregglat, utan det är första gången (om det nu är tanden då). 
Innan läggdags så låg hon och mös med pappa i soffan och jag satt här ute vid datorn när hon för 534:e gången idag började jama så jag tänkte att jag skulle fånga det på film för er som undrar hur det låter när ett barn på 11 månader låter som en löpkatt! Det skakiga i filmen beror på att Novalie fick tag på bandet man har runt handleden och drog till.


 
Knasfia <3

Knepiga bil och en surprise..

Ännu en gång har vi desperat försökt få Buicken till besiktningen.. Förra året hade vi en tid på morgonen i Tidaholm, men då ville inte bilen starta och nu blev det samma sak i år!
Av någon anledning gick jag in på bilprovningens hemsida bara för att kolla om dom hade någon tidigare tid än den vi redan har den 24:e maj. Och det hade dom! Klockan 11.00 hade dom en tid, men när jag såg de så var klockan redan 10.00. Hade Buicken startat på en gång så hade vi kunnat boka den och fått det avklarat. Men nej då, det tog 25 minuter att få igång den och när den hade startat så var det redan för sent..
Vi åkte iaf ner och tankade den så den är redo för den 24:e! :)

Efter Noels kalas så tog vi en sväng till Danne, Jennie och barnen och tog en fika! Alltid lika trevligt.
Novalie somnade så gott och sov i farbror Dannes knä :)

Tanken var att hon skulle sova en stund till så hon orkar vara vaken en stund till. Men nej då, det gick inte för sig! Trött och dan fick vi plocka upp henne igen. Hon sprang så glatt runt på vardagsrummsgolvet, ända tills bordet hoppade på henne och kysste henne denna gången på kinden! Underbart, ännu ett blåmärke och ett steg närmare en utredning av socialtjänsten. Jag undrar vad folk tänker om oss. Eller jag vill nog inte ens veta..
Detta resulterade iaf i att vi inte har något vadagsrumsbord, för Tom blev så förbannad och slängde in det i stora garderoben. Där får det stå tills Novalie kommit underfund med det här med balansen.
Visst för att barn slår sig mycket när dom börjar gå, men är detta verkligen normalt?

Här kommer en liten karta över Novalies nuvarande blåmärken:








Lilla gulleungen <3

Tävling med namnnappen.. igen


Jag tävlar hos Familjen Pettersson om ett valfritt paket Namnnappar från Namnnappen

Ännu ett blåmärke till samlingen

Jaha då var det dags igen! Novalie trillade och slog sig, även denna gången i huvudet.. Tänk om hon hade haft lite mer hår, då hade inte alla blåmärken synts så tydligt!
Jag tror ärligt talat att folk som man träffar tror att vi misshandlar det lilla oskyldiga barnet fast hon så fint fixar alla sina blåmärken alldeles själv! Det första hon skaffade sig (av dom synliga just nu) fixade hon genom att dunka huvudet i bordskanten, och det var ju lite onödigt. Nummer 2 orsakde hon genom att springa in i spjälorna ovanför trappen och det tredje fixade hon när jag jobbade i tisdags.
Dagens smäll vet jag faktiskt inte hur hon orsakde för hon skrek till och var lite inbucklad vid ögonbrynet! Jag tror att det kan ha varit vår 15 cm höga tröskel som anföll henne.
Den lilla fröken har inte förstått att hon inte kan gå över trösklarna än, dom är en aning för höga för hennes korta ben.
En annan bidragande orsak till att hon ofta slår sig är att hon springer! Jepp, ungen springer i 280 fast hon knappt kan gå. Det kan ju vara så att det är lättare att hålla balansen i höga hastigheter, vad vet jag? Det är ju lättare att cykla fort än långsamt..

Nu har jag precis lagt henne för att vila lite, hon är supertrött och då brukar hon slå sig mer än när hon är pigg, så det var lika bra innan hon hinner få en bula till ;)
Jag ska se om jag orkar samla lite krafter för att gå ner med lite sopor och få på mig lite kläder.. I bakgrunden är det Byggare Bob på tvn, ett program jag inte förstår mig på!

Dagens outfit



Dagens outfit idag består av:
Body med sniglar: Present från Malin, Lindex
Svart mjukisbyxor: Ullared
Strumpa: ?

Vad kul att det uppskattas :) då kanske jag fortsätter med det!


Dagens outfit



Tröja: Bamse, Lindex
Legging: Lindex
Strumpor: Ingen aning, men jag upptäckte att dom inte var likadana för en stund sen..


Vem bryr sig egentligen vad hon har på sig?
Hur intressant kan det vara? Jag tycker det är skitkul att kolla sånt på andras bloggar!


Ingen rubrik

Dagen har flytit på ganska hyffsat än så länge. Novalie har vilat lite och jag har vikt och lagt in den rena tvätten, fy fan så tråkigt det är men nån måste ju göra de med!
Hon gör ganska bra framsteg med maten lillskruttan. Hon har nu börjat äta en halv portion med mat innan hon börjar strejka så nu gör jag bara iordning en halv och hoppas på att det hinner ta slut innan hon får ett utbrott!
Om en stund är tanken att vi ska åka in till Habot och handla lite :)


 

Min lilla soffpotatis ligger i mitt knä medan jag sitter vid datorn! Skönt, för då vet jag var jag har henne ;)

Tävling



Jag är med och tävlar om ett valfritt paket med namnnappar från namnnappen.se
hos Jagochmindotternova.blogg.se !
Tävla här du också!


Novalie är snäll

Novalie börjar bli en väldigt givmild liten tjej! Om hon har nått i handen och man säger tack tack så kommer hon så snällt och lämnar det i min hand. Det negativa med att vara så snäll och givmild är att hon ger sin mat/majskrok/mariekex till hunden som blir överlycklig!
Däremot när det gäller leksaker och såna saker på öppna förskolan så är hon minsann inte lika givmild. Då är hon egoist nummer ett och ska ha allt som dom andra barnen har och blir helt hysterisk om man tar ifrån henne något..

Idag är det iaf torsdag och det blir en lugn dag här hemma (i den mån lillfröken tillåter).
Det har ju varit fullt upp hela veckan så det blir skönt med en dag då vi bara är hemma! Om Novalie är lite positivare när hon vaknar så tänkte jag att vi skulle gå ut i trädgården en stund efter maten :)
Nästa projekt här hemma blir att bygga sandlåda! Också ska vi se om vi kan skaffa oss en gunga. En pool till sommaren önskar hon sig av morfar i födelsedagspresent så hon kan bada när det är varmt.
Vi var förresten och tog kort till JP igår inför Novalies 1-årsdag igår! Hon var superduktig och satt still på träbänken och skrattade så det var ganska snabbt avklarat. Med tanke på att hon bara hade sovit några minuter i bilen på hela dagen så var jag riktigt förvånad över att hon var så glad! Klockan var ju ändå 16.00 så hon var ju riktigt trött.

Fundering innan läggdags

Om man kör på en väg med ett sånt 2-1 körfält som vi har hit ut till Habot, och det kommer en ambulans/polis/brandkår vad ska man göra då om man ligger i den delen med bara ett körfält? Där är ju supertrångt.. Då måste man ju nästan gasa och köra så fort man kan, eller hur?
Ska ringa till polisen och fråga imorgon!

Jag måste sluta tänka.. Nu kommer jag aldrig kunna somna!

Nu äre segt!

Ännu en jobbdag avklarad! :) började sent idag, vid ett så det hann bli lite sovmorgon innan!
Men innan jag började jobba så åkte jag upp till pappa och tog en promenad med Grisen eftersom pappa åkte fram och tillbaka till Götebord idag med lastbil. Så Grisen ville ha sig en lite kisserunda!
Tanken var även att jag skulle lämnat in två böcker på biblioteket med men av någon anledning var hela Habot fullt med folk så det fanns ingen parkering för pärlan så jag sket i det. Så böckerna fick jag ta på vägen hem och det är ju inte jätteofta man går till bibblan klockan nio en tisdagkväll.. Nu var det ju stängt så jag fick lägga dom i deras brevlåda. Och jag som hade tänkt höra lite hur det var med Hans (som jag fått reda på att han heter), men nu fick jag inte det så det får väl bli nästa månad då när denna boken ska tillbaka.

Jag har även ringt till BVC och bestämt tid för en extra viktkontroll på Novalie.. Nu lär det ju inte va så jäkla bra med tanke på hennes nya matvanor, om man ens kan kalla det när hon inte äter?!

Nu ska jag iaf lägga mig och läsa. Om jag kan koncentrera mig för Tom sitter och asgarvar till nån film på tv.
Imorgon är det onsdag igen, så då blir det nog öppna förskolan och sen ska jag se om vi kan dra oss in till JP och ta kort till Novalies 1-årsdag så farmor har nått att klippa ut ur tidningen :)

Natti

Strumpor!

Jag ahr ett problem, Novalie har inga strumpor kvar. Vart köper ni med barn strumpor med halkkluddar under? Jag gillar inte H&Ms och Lindex som är som knästrumpor om man inte viker dom, dom bara åker av..
Gärna strumpbyxor, men även helt vanliga! :)

Hjälp?

Döende

Jag känner mig lite smått döende.

Dagen på jobbet gick bra, trots att det blev lite segt och så när man varit där i 11 timmar. Vi har städat lite, varit på Rosen, lagat mat och bakat idag :)

En av anledningarna till att jag inte kunde somna var att min bok tog slut igår! jag somnar alltid med en bok i handen så det var jobbigt att göra det utan. Hur som så hade jag tur att bibblan fortfarande var öppen när jag åkte hem från jobbet. Jag trodde det skulle gå snabbt, men tji fick jag!
I disken på bibblan jobbade världens pratgladaste gubbe! :D han var lite rolig och väldigt trevlig! Han berättade hela sitt liv för mig på 20 minuter! Om hans barn, sin familj, om jobbet m.m.
Jag var iaf ruskigt kissnödig och hade akutbråttom hem men eftersom det drog ut på tiden så var jag tvungen att fråga om dom hade någon toalett att låna. Då sa han gubben i disken att tyvärr så kan jag inte låna ut dom för toaletterna har ingen streckkod på baksidan. Så himla go! Helt döallvarlig var han när han se det med! :P
Jag fick kissa till slut och det var helt underbart! Sen pratade vi en stund till innan jag kunde avsluta på ett snyggt sätt och åka hem!

Jag köpte även ett par leggings till Novalie idag, dock inte i den fula gröna färgen utan svart! Fanns rosa med, men på svart tyg går skiten från knäna att få bort i tvättmaskinen! Hehe. Dom ser inte alls vackr ut på bilden från Lindex hemsida, men det är dom i verkligheten, dom svarta alltså! 

Nu ska jag gå och lägga mig! Inatt får min kära lilla karl tar bustrollet! :)






Förresten så ÄLSKAR jag färgen på dessa turkosa byxor! (kanske bara för att dom inte är rosa?)
Ska nog kanske köpa dom! Härliga nu till våren! :)

Jaha, upp och hoppa

Rolig natt då.. Precis när jag höll på att somna igårkväll så vaknade Novalie och var på sitt bästa humör! Hon ville absolut inte somna, så vid tolv inatt så mutade jag henne med en flaska välling. Men då var det ju bara att börja om och försöka somna igen.
Sen var det dags igen och när jag kollade på klockan stog den på 05.03! Skitkul.. Novalie ville ha välling så det var ingen idé att lägga sig igen efter det. Jag har sovit ungefär 4 timmar inatt, och om en stund ska jag dra mig till jobbet och givetvis är det en långdag på sisådär 11 timmar.
Det här kan nog bli spännande :D
Kom även på igår att jag fixade matlåda till Tom, men jag glömde göra en åt mig själv mitt smarthuvud! I brist på annat så fick det bli potatissallad som blev över efter grillningen i lördags, och till det lite skinka :) men det funkar ju det med!

Nehe, dags att åka! Ser ut att bli en fin dag idag! :)

Nyfiken fråga

Det är ju faktiskt en del som läser min blogg (fler än förväntat) och jag är lite nyfiken på vilka det är! Några har jag ju koll på som kommenterar då och då, men ni andra har jag ju ingen susning om!

Kommentera gärna här under så stillar ni min nyfikenhet liite iaf! :)

Vilken helg!

Jag är helt slut! Denna helgen har verkligen varit intensiv.. Denna vehögen tog oss sammanlagt en och en halv dag att flytta men shit vad bra det blev! Den har ju legat lite knasigt innan och tagit upp jättemycket plats där man nu kan parkera bilen istället :) Strax efter halv tio igårkväll var alla pinnar på sin plats och idag har Tom och pappa täckt den och lagt på grus där den låg innan för det hade blivit jord under och det är nog ingen höjdare att parkera där om det regnat och blivit lerigt  scuba diving

Lillskruttan sover nu och snart är det min tur med! Jag ska nämligen jobba imorgon 7-18! Det är fler timmar än jag jobbat dom senaste 2 månaderna så jag lär vara lite småtrött när jag kommer hem imorgon. Novalie ska under tiden jag och Tom jobbar spendera lite tid med sin faster :) dom ska bland annat hälsa på farmor på jobbet och se hur dom har det! Det kommer hon nog tycka är kul!

Svar till Johanna:
Inbjudningskorten till Novalies kalas är beställda från Fujudirekt.se :) men sen tillkommer ju frakten på 29:- men framkallar man kort och så som jag gjorde så lönar det sig!


Veden är flyttad! Det är ungeför 70 kubikmeter..


Det är en del!


Under veden gömde sig en äcklig padda


Novalie försöker desperat att gömma sitt senaste byte, hudkrämen


Sen försöker hon fly den lilla rackaren med tuben i högsta hugg!

Dagens outfit



Novalies outfit består idag mest av grönt!

"Superbaby"body - H&M
Gröna byxor - H&M
Strumpor - Inga, som vanligt för dom har hon dragit av sig..  


Min outfit idag är som vanligt supersunkig småbarnsmorsa. Mjukisbyxor från högstadiet och ett linne!
Usch, behöver jag säga mer?


Lördag igen - vedplockning

Jaha då var det lördag igen! Tipset jag fick från BVC igår var att ge Novalie sånt hon tycker om i några dagar och sen börja introducera maten på nytt. Så nu lever hon mest på macka och yoguhurt och smörgåsrån med smör, men det går ner iaf!

Igår var det full rulle här! Vedhögen skulle flyttas från ett ställe till ett annat och fan vadbra det blev! Där den låg innan så skymde den jättemycket men nu när den är borta så blev det supermycket utsikt så nu kan man till och med se när posten kommer! :) nu är det bara staplingen kvar occh det är ju inte det allra roligaste med det måste göras det med. Min snälla pappa är här och hjälper Tom och jag är inne med Novalie.. Igår regnade det och idag blåser det som bara den, så ingen utav oss vill vara ute! Men så fort Novalie hade somnat igår kväll så gick jag med ut och hjälpte till. Nej jag lämnade henne inte ensam inne, eller jo det gjorde jag iof, men vi har en babywatch så jag hörde ifall hon skulle vakna, men det gjorde hon inte :) hon sov så gott så skruttan!
På kvällen igår lyckades hon smälla i huvudet i bordet i vardagsrummet så nu har hon fått ett blåmärke till, denna gången vid ögonbrynet, och imorse lyckades hon dunka pannan i trappräcket så det blir väl kanske ett på den sidan med..

Jag gör ett nytt desperat försök



Jag tävlar inne hos Sara om nappar ifrån Namnnappen