Nattjobb och skogspromenad

För ett tag sen fick jag ett meddelande med frågan hur jag har det med jobb och som det sett ut nu har jag ju varit i verkstan och grejat lite. Dom var i desperat behov av folk på Fiab i Forserum så jag gled in på ett bananskal och jobbade 3 nätter. I söndags fick jag sms med frågan om jag ville jobba mer och att dom behövde någon till natten denna veckan så inatt gjorde jag veckans första arbetspass av 4. 
Men det är en smula smålustigt.. Jag slutar 06.30, är hemma strax efter 07 och går då ut med Malte. Idag var vi ute en timme och kom hem strax efter 08. Då väcker jag Fredrik, äter frukost (eller kvällsmat..) och sen borstar vi tänderna samtidigt, han för att han gått upp, jag för att jag ska gå och lägga mig. Sen åker han, han säger godmorgon, jag säger godnatt.. Och när han kommer hem på eftermiddagen så har jag precis gått upp!
Nu har jag precis krupit ner i sängen, någon har sovit på min sida inatt så täcket var uppvärmt :) ha en bra dag era trallhattar!


Härlig morgon i skogen med Malte!
Inte så varmt, 8 grader och mulet
Fin utsikt över den blandade skogen!


Vart man än går så hittar Malte.. vattenHär kommer det bli en hejdundrandes massa blåbär i sommar :)Och Malte hittade en gran med som han prompt skulle ha med hem. 

God natt!

Helgen är över.

Så har snart söndagen passerat med :/ och imorgon är det måndag..
Helgerna går alldeles för fort!
Igår var vi ju som sagt på veteranmarknaden i Skillingaryd och sen sydde jag lite gardiner.
Idag tog vi en efterlängtad sovmorgon! 10.30 vaknade jag med panik när jag såg var klockan var och insåg att Malte inte varit ute! Inte ett ljud hade han sagt men pissenödig var han! Han fick gå ut i trädgården medan jag klädde på mig och sen gick vi till skogen :) när vi hade varit ute en stund ringde Knivbernt och sa att han och Åsa var på väg, dom skulle nämligen komma ut på fika idag. Vi kom ungefär samtidigt och sen blev det fika med hembakat från igår ute på altanen. Solen sken, det regnade och blåste men på altanen var det varmt och skönt eftersom den är inglasad :) Siri brände sig på en humla som hade lyckats ta sig in..
När dom hade åkt så åkte Fredrik till verkstan efter en stund så jag åkte in till Vaggeryd och handlade. Väl hemma hade jag tänkt att pyssla litern det blev laga lite matlådor och städa istället som alla andra Svenssons gör på söndagar. När det var klart kände jag mig fortfarande rastlös och började röja iordning ute i garaget där allt bara blivit inslängt under flytten, men nu kan man komma både in och ut där! Fick även lov att kratta pinnsmulor som Malte lämnat efter sig på hela gräsmattan.. Nu har han pinnförbud i trädgården så han får nöja sig med sina ben och leksaker och tugga pinnar i skogen istället!

Nu har jag äntligen slagit ner röva i soffan :) tänt lite ljus både inne och på trappen. Snart blir det en dusch och sen sääängen!
Imorgon är det som sagt måndag igen och till helgen kommer barnen! <3
MalteMus och marknad

Nu har vi varit husägare i lite mer än en månad och vi har kommit iordning hyffsat! :) 
All den gräsliga furun är målad och det känns helt okej! Så småningom ska badrummet göras iordning och köket ska få sig en omgång och tilläggsisoleras och piffas till. 
Men nu under sommaren är det nog trädgården som det går åt mest tid till, vi bor ju som sagt i skogen och har granarna och tallarna snudd på in på husknuten. Rabatterna är inte överdrivet roliga och gräsmattan (läs mossmattan) kanske behöver ses över..
Men just nu bor vi bara in oss :) 

Idag har vi varit på Skillingaryds veteranmarknad och kollade läget, det var inte så mycket att ha men Malte fick komma ut och socialtränas lite och han var faktiskt över förväntan duktig!
Dragandet i kopplet börjar släppa efter flera månaders slit och han gick hyffsat vid min sida när vi trakdade fältet upp och ner. När vi stannade till satta han sig ner och när vi stannade och pratade med Fredriks kompis så lade han sig snällt vid mina fötter och väntade utan gnäll och drag. Kul att se att allt man jobbat med faktiskt ger utdelning. Sen var han ju tvungen gnälla lite mot mötande hundar för han vill ju sååå gärna hälsa och helst utav allt leka, men när han märkte att det inte funkade gav han sig med det också efter en stund och jag gick medvetet mot andra hundar just för att han ska lära sig hur man beter sig. 
Han är duktig min lilla fis <3 
 
Efter marknaden fick jag för mig att baka lite, Fredrik åkte till verkstan och pillade med sin gamla moped.
Det blev en gula kakan, en kärleksmums med riven vit choklad och en rulltårta med grädde och jordgubbssylt. Det var jobbigt så jag tog en powernap på soffan och sen var energin tillbaka! Tog en sväng med Malte i skogen en timme och sen tog jag äntligen tag i gardinerna till vardagsrummet som jag väntat med alldeles för länge.. Men nu är det fint! :) det ser till och med ut som det bor någon här när man kommer nere på vägen. Jag har till och med tänt 2 lyktor och ställt på trappen, så myysigt!
Nu tänker jag slänga mig på soffan och glo på tv :D