4-åringen som trodde hon var 14.

Ja herregud, jag blir då inte klok på Novalies divfasoner och otrevligheter..
För att inte tala om panikångestattackerna och hysteriutbrotten :(

Nu är hon ju inte jämt sån, men det har varit alldeles för mycket nu det sista.. Imorgon börjar dagis igen och jag hoppas det hjälper lite när hon får lite mer rutin på dagarna. Och skulle det inte hjälpa så får jag nog ta och prata med specialpedagogen på dagis som har massor med bra tips om det mesta..

Sen kan hon även vara världens mysigaste och kramas och mysa men dom stunderna är inte lika långa.
Min lilla tjej.. det måste vara jättejobbigt när livet ställs upp och ner totalt, men just nu är det som det är och både jag och Tom jobbar på att få lite stabilitet i deras liv men det lyckas man inte med i en handvändning tyvärr :/


<3

livad stämning

Jag älskar mina barn, över allt annat på denna jord! Men jävlar, idag har dom drivit mig till vansinne! Det är så man vill sätta sig på golvet och rycka varenda hårstrå på skalpen :P
Novalie med sin uppkäftighet och kassa attityd och Wiggo med sitt eviga pillande på saker man inte ska pilla eller rycka i.
Wiggo har kommit till en punkt där man har sagt till han tillräckligt många gånger så han vet att han gör fel och när man kommer på han med att till exempel sitta och äta jord från den stora golvblomman så illtjuter han.. 2 minuter senare är han där igen och tar sig en näve och mular in i munnen!
Ja ibland är livet bara för fantastiskt ;)
Tror jag ska ringa till dagis imorgon och fråga om Novalie kan börja redan nästa vecka istället.. Jag tror att en stor del av hennes utbrott och kaxighet har att göra med att hon är lite understimulerad av att vara hemma med mig och Wiggo, hon har trots allt varit hemma sen början på juni nu, det är ganska så lång tid.
Vi får se vad som händer :) 

dagistajm snart!

Jag har känt lite sådär redan från början över att behöva byta dagis till Novalie.. Nu har vi bestämt att från och med 1a september kommer vi ha barnen varannan vecka :) för att underlätta så kommer barnen gå på Slätten där Novalie gått sen hon var liten!
Jag ringde till Barbro på kommunen vid 08.20 imorse för att kolla om det fanns plats, och det gjorde det! Som tur är har dom ovanligt lite barn i höst. Hon skulle ringa upp idag eller imorgon för att bekräfta, och redan 08.45 ringde hon och sa att allt var klart! :)
Och eftrsom Novalie ändå skulle till tandläkaren idag så åkte vi förbi dagis och hälsade på, 2 timmar blev vi där och Novalie lekte med sina kompisar. Det var länge sen jag såg henne så glad och det känns verkligen som rätt beslut! :)
Novalie börjar den 3e september och Wiggo 4 november...

ZzzzzZz

Fantastiskt! Klockan är bara 20.00 och alla barnen sover :) inget gnäll, inget gråt och inga fighter. Vad hände liksom? Som klubbade sälar..
Wiggo tvärdäckade efter en flaska välling, sen lade vi Sixten och när han hade somnat smög Novalie in och vi läste en saga.
Vad ska man göra nu då? :P

dagen började iaf bra.

Fint väder blev det som utlovat! Upp skulle vi i hyffsad tid var tanken så vi kom iväg i tid till Borås djurpark, det blev inte så. Jag vaknade vid liv vid 08 och tänkte att det var ju en superbra tid! Sen att jag la ner huvudet på kudden och somnade om igen var ju kanske mindre bra.. Så strax innan nio vaknade jag igen, med en smula panik över hur mycket klockan var..
Varför ska det vara så svårt att komma upp? Efter att vi lämnat Wiggo hos pappa kom vi iallafall iväg till slut och vi hade en jättebra dag med bara ett lite större utbrott så vi fick ta en andaspaus utanför tigrarna.
Hemvägen gick också bra! Alla sov - lugnt och skönt ;) seeeeeen gck det utför.
Lite mat i magen och Wiggo in i duschen efter att ha inspekterat morfars gräsmatta med skalpen, sen var det ju sovdax.
Wiggo vägrar sova och bara ställer sig upp och slänger nappen över kanten på sängen och Novalie och Sixten lever rövare i sängen och kommer med 200 ursäkter till varför man inte ska sova.
Den lilla rackaren somnade till slut, men innan maktspelet mellan mig och Novalie var över hade han hunnit vakna 4 (!!) gånger av gap och skrik...
Vet inte riktigt vad det är med dom, båda har varit jättesmidiga att lägga och nu blev det såhär. Det är kanske deras sätt att reagera på seperationen och allt som händer runt om? Det är så tråkigt att behöva vara arg bara eftersom jag inte träffar dom så ofta :(
Själv är jag nu helt utslagen och svettig som en gris i denna värme, men fönstret går inte ha öppet för det luktar som om nån lagt 20 döda getter utanför. Bilens AC lockar väldigt mycket nu!
 
Nu ska jag ta mig en svalkande dusch och hoppas på att morgondagen slutar bättre än idag.. På dagen ska jag ta med mig dom 3 små änglarna upp till pappa medan Fredrik lagar Ellans bil så hon kan köra både framåt och bakåt.. Sen tänkte jag försöka hinna med en date med Therese också! På söndag ska vi åka ut till Fredriks mamma :) det är skönt att ha lite att göra så barnen håller sig lite sysselsatta, och kanske somnar på kvällen då ;)
 
Oavsett så är dom det bästa som finns <3