today is the day.

Upp och hoppa snigelsoppa! Fredriks väckarklocka ringde för 45 minuter sen, gissa vem som är uppe? Ja inte är det han iaf :P
Idag är dagen vi får nycklarna!! Vid 14.30 gör dom besiktningen och går allt igenom så är den vår sen :)
Jag har ju funderat lite på hur vi ska lyckas fylla ut barnens rum med tanke på att dom haft så litet här aå har dom inte behövt så mycket möbler. Men igår gjorde jag ett kap!
Kikade lite på blocket efter en ordentlig spjälsäng till Wiggo och då kom det upp ett helt mammutset! Hon hade lagt ut det för 1500:- och sen sänkt det till 1200:- men jag fick det för 800:-
Det var spjälsäng med sida man kan ta bort, byrå med tre lådor, bord och två stolar och 4 vägghyllor! Jag är nöjd :)
inget kan stoppa mig nu!

Idag känner jag att livslusten är på TOPP! Ingenting kan förstöra denna dag :) 
I onsdags var vi och kollade på en lägenhet och på torsdagen skrev vi en intresseanmälan och idag fick jag klartecken om att vi fått lägenheten!! 
Så idag ska vi ner och skriva papper och om allt går som planerat så blir det inflytt redan till helgen som kommer! 
Förstår ni min lycka? Vi slipper nu bo med alla barnen i denna pyttelilla lägenhet, eller pytteliten är den inte men den är lite dåligt utformad.. Gigantiskt kök och tvättstuga och pyttelitet sovrum. Som det ser ut idag så delar Novalie och Sixten rum, jag, Fredrik och Wiggo sover i vardagsrummet. Det är inte riktigt opimalt. 
I nya lägenheten kommer Novalie och Sixten troligtvis fortsätta dela rum eftersom dom har våningssängen, Wiggo får eget rum eftersom han ska ligga och sjunga klockan fem på morgonen och jag och Fredrik delar av vardagsrummet och gör en mysig hörna där för att underlätta med barnens sömn så det slipper väckas hit och dit :)
Jag känner att det här kommer bli jääääättebra! Det finns balkong, badkar och en fin lekplats utanför. Och framförallt ett ordentligt KÖK! Ni som vet hur vi har det nu kan ju bara tänka er vad jag ska baka och laga mat i framtiden ;)
 
Så ni som inte har något bättre för er mästa helg, vi behöver både barnvakt till Wiggo och Novalie och flytthjälp :) 
Någon som känner sig manad?
 

Spontantripp

I helgen har vi varit barnfria, som vanligt när man inte har dom så blir man lite rastlös och har inte så mycket att göra, så igår kom Fredrik med idéen att vi skulle ta en spontantripp till Ullared. Det är så mysigt att göra nått tillsammans och umgås utan tv, dator eller andra (förutom dom 1000-tals människor som med var där).
Nu är vi iaf på väg hem, trötta och jävliga! Julklapparna till barnen är klara iaf :)
Sen blev det ju lite annat smått och gott med såklart, lite kläder till oss, underkläder till barnen, sängkläder, spel och lite annat kul!
När vi kommer hem ska vi packa upp lite sen ska jag minsann ta en varm dusch och lägga mig i sängen och läsa :) mina 10 böcker kom igår så jag har att lösa ett tag. Måste ladda upp för imorrn kommer trollen <3

city gross och omogna karlar.

Springer in lite snabbt på city gross för att köpa ett paket välling.. massvis med folk! En tjej ropar ut att det går bra i nästa kassa med. Jag går lungt dit. Framför mig i den andra kassan står det två män i 50-årsåldern med full kundvagn, varav den ena utan kundvagn kutar till nästa kassa så han hamnar precis framför mig. Snubben med den fulla kundvagnen kommer efter och kör i min arm. Mannen är så matcho så han slänger upp grejerna, varav en påse kyckling och en grädde flyger över kassabandet och hamnar på andra sidan. Den kan dom ha dom jävlarna när dom kommer hem och ska laga sin kyckling ;)
Hade dom inte varit som dom va så hade jag varit snäll och sagt till, och hade jag fått gå före med mitt vällingpaket hade hag tackat artigt.
Har jag storhandlat och det står nån stackare efter mig med ett mjölkpaket så klart som fan man låter dom gå före! Eller så gör jag..

Vad som stör mig ännu mer var att dom var vuxna karlar som betedde sig som max 16?!

sjukstuga

I måndags ringde dom från dagis, Wiggo hade 39,6 i temp så det var bara plocka hem dom båda två. Det blev en slö eftermiddag med mycket gos i soffan och på tisdagen åkte Novalie till morfar och är kvar där än. Vid lunch ringde dom från Sixtens dagis - feber. Så det var bara hämta hem nästa då!
Sen hade vi feber som gick upp och ner, pigg ena stunden och utslagen andra :/ men idag var båda pojkarna pigga och fick gå till dagis och leka med sina kompisar. Imorse pratade jag med pappa, Novalie ser lite glansig ut i ögonen. Ja men varför inte hon med då? Trodde faktiskt att hon skulle klara sig eftersom hon inte varit hemma på några dagar och inte byter napp med någon. Får se om hon klarar sig eller om det var något annat som gjorde att hon såg glansig ut?

Det är en sak att ha ett barn som är sjukt, men prova med en sjuk ettåring och en pigg två- och fyraåring. Eller vad sägs om en sjuk ettåring OCH en sjuk tvååring. Eller kanske kombon en sjuk fyraåring och en pigg ettåring och tvååring. Hängde ni med?
Vad jag vill komma fram till är att det blir ganska stimmigt och gnälligt.. Dom friska blir uttråkade och röjer runt medan den som är sjuk behöver lugn och ro, INTE det lättaste :P

komet föräldrastöd

Imorse fick jag som sagt nog och skickade iväg ett mail till Komet ihop om lite tips som kan hjälpa oss till bättre kvällar och nätter. Strax efter lunch ringde en jättetrevlig tjej för att få sig en liten bild av vår situation, så nästa måndag ska jag åka ner och träffa henne :) hoppas det kan vara till någon hjälp!

Idag ringde dom från dagis på förmiddagen och dom hade en liten pojke där med 39,6 i temp.. så det blev en kort dag för barnen Delvärn där idag. När vi kom hem fick han Alvedon och blev sig själv för en stund men lagom till att jag hade börjat med maten så steg tempen till närmare 40 igen så lite alvedon och mys i soffan så somnade han gott! Det blir nog en jättekul natt igen.. imorgon åker Novalie till morfar för att vara några dagar så vi slipper att stressa iväg på morgonen iaf :)piggast i stan..


ett stort steg.

Känner att jag nu tagit ett enormt steg! Efter ännu ett välkänt hysteriutbrott från min kära dotter 05.00 på morgonen så skrev jag ett mail till Komets föräldragrejs. Än kanske det finns hopp innan barnet psykar sönder en totalt. Jag förstår inte vad som hänt?? Hoppas dom hör av sig under dagen :/ nätterna börjar bli ohållbara när hon gapar och skriker och väcker alla inom en mils radie.
Energin är på topp nu när morgonen är här och jag ska få iväg dom till dagis utan att köra av vägen i brist på sömn.
Hoppas det är Novalies kontaktpedagog som möter upp på dagis så jag kan berätta läget för henne så dom vet varför hon kommer va trött hela dan!