Summering av 2013

Varför inte skriva en summering av det föregågna året såhär på nyårsaftonskvällen?
Det har varit ett minst sagt omtumlande år, både roliga och mindre roliga stunder. Det har varit skratt, gråt, hopp och förtvivlan.
För ett år sedan firade vi nyår hemma i radhuset i Habo, allt var precis som vanligt och så var även dom första månaderna på året. I maj bestämde jag och Tom oss för att separera och det var en jobbig tid med omställningen från att inte leva i min trygga lilla bubbla. 
Som tur var vände det ganska snart när jag träffade Fredrik och livet tog en helt annan vändning :) var det såhär det var att känna sig lycklig?
Sen har ju Wiggo fyllt ett och börjat på dagis, det har gått jättebra! Jag har sagt upp mig från Stormtrivs, vi har flyttat, varit på semester, Fredrik har fyllt 30, pappa gifte sig och vi var på grillfest hos Björn och Sofie som slutade med överraskningsbröllop. Vi har även varit på cruisingar och några partyn.
2013 är även året som jag bestämde mig för att satsa lite mer på min hobby - att sy. Jag köpte mig en overlockmaskin och fixade en hemsida och tar emot beställningar. 
Det jag är gladast över är att ha mina underbara vänner som alltid finns i min närhet vare sig man känner för att skratta eller gråta! Jag är tacksam över att ni finns, att ni ställer upp och att just ni är ni <3
 
Nyårsafton spenderas i Dalarna med dom jag älskar! Barnen, min älskade karl, mamma och Åke :) 
Resan upp gick förvånansvärt bra och alla barnen skötte sig helt okej i bilen! 
 
Hoppas ni haft en god jul och att ni får ett riktigt gott nytt år :) 
KRAM!
 
Glad påsk!
 
 
Midsommar med Ellan, Johan, Per, Jossan, Alex och Lina 
 
 
Seperation..
 
 
Novalie var på bio första gången med sina kompisar
 
 
Redo för raggen
 
 
Cruising i Falköping
 
 
<3
 
 
Sommarkvällar!
 
 
Sommardagar
 
 
Borås djurpark
 
 
Bruna och fina 
 
 
Jönköpingscruisingen
 
 
Resultat efter cruisingen, en Cadillac som hoppade på mig..
 
 
 
Överraskningsbröllop! :')
 
 
30-årsfest...
 
 
Höstlek i stadsparken
 
 
Sömnad
 
 
Lillgoding fyller ett år!
 
 
Halloweenfest i verkstan
 
 
så fina så ;)
 
 
Flytt
 
 
 
Middag för 2 :)
 
 
Nyårsafton 2013/2014! :) gott nytt år!!

julkänsla?

Imorgon är det två dagar kvar till julafton och jag har ingen som helst julkänsla :( ni vet den där känslan när man myser i hela kroppen ända ut till fingerspetsarna! Jag undrar om det kan ha med dels vädret att göra och dels att jag inte fått den myskänslan hemma som jag brukar slita som ett djur i flera timmar för den första advent?
Vi har ingen gran och jag ska inte göra nån julmat.. tänkte iaf att det skulle bli en omgång knäck, men det gick åt helvete totalt med överkokning och bränning :/
Sen är det ju faktiskt en julafton jag kommer fira utan barnen så den känns liksom, meninglös.
Jag ser mer fram emot nyår faktiskt fär då packar vi bilen och åker upp till mamma :) som jag saknar henne!Julstjärna och julgardiner, inte mkt till stämning

Den förbannade tvättstugan!

Vad förbannad jag blir! Det var kaos i tvättstugan sist jag skulle tvätta för att jag och en annan tjej hade nyckel till samma tvättcylinder! Efter ett samtal till bygginvest så sas det att vaktmästaren skulle komma med en ny cylinder på onsdagen eller torsdagen.. när jag fortfarande inte hade fått nån ringde jag till bygginvest och bad om att få hämta en för jag var tvungen att tvätta med tre barn! Så jag åkte ner och hämtade en och bokade första lediga tvätttid som var idag. Ställer klockan på 07 och går ner i tvättstugan för att se att när vaktmästaren kom med den nya cylindern en vecka senare så har han tagit bort den jag vat ner och hämtade!!! Så nu har jag en sjuhelvetes massa tvätt, Novalie har inga rena trosor och nästa lediga tid är om 3 (!!!) dagar!
Fy fan för att bo i hyresrätt!!

nu blir jag förbannad.

I söndags var det tre veckor sen som Wiggo fick utslag på hela ryggen, magen och armarna och för att vara på den säkra sidan ringde jag till jourcentralen samma kväll för att se om han kunde gå på dagis. Jag trodde dom skulle be att få titta på honom men det ville dom inte, det var säkert bara nässelutslag han hade fått efter sin förkylning, det skulle gå över inom en vecka, det gjorde det inte. 
Utslagen blev större och torrare och växlade mellan ilsket röda och snustorra.
Fredagen veckan efter ringer jag till Habo vårdcentral och berättar hur det är och att det inte går över, vi får komma in på den öppna mottagningen mellan 13-14. 13.30 kommer vi dit och får slå oss ner med alla sjuklingar i väntrummet!
Vi väntar och väntar och jag får springa efter Wiggo varv efter varv på vårdcentralen och efter närmare en timme tröttnar jag och säger att nu åker vi hem och dom säger men det är snart er tur. Jo då, 20 minuter senare får vi komma in i ett undersökningsrum men nu börjar Wiggo bli riktigt hungrig och sur, men vi får vänta en stund till innan en läkare kommer. Och hon har ingen aning om vad det kan va och ber en annan läkare att med kolla, men hon vet inte heller. 
Till slut bestämmer dom sig för att nää vi vet inte vad det är, kom tillbaka om 3 veckor om det inte försvunnit.
Så efter 2 ½ timme åker vi hem och vet ännu mindre än när vi kom dit.
Förra veckan ringde jag Wetterhälsan istället och fick en tid idag så Tom var nere med honom imorse. 
Allergisk reaktion blev svaret, så nu väntar vi på en remiss från barnmottagningen!
Att det skulle vara så jävla svårt??
Nu ska jag ringa till Habo vårdcentral och säga att vi bytt vårdcentral! 
 
Blir så förbannad..

räddaren i nöden?

Efter gårdagens kväll med bråk och skrik med Novalie bröt jag ihop och kände mig värdelösare och mer misslyckad än någonsin förr!
Efter 45 minuter med Tom i telefon fick allt att kännas en smula bättre :) vi må va separerade men han är fortfarande en person i mitt liv som betyder mycket, först och främst är han ju barnens pappa, men efter 5 år tillsammans känner man varandra utan och innan!

Hur som så hoppas jag att jag hittat en lösning som kan få henne koppla av när det är läggdags! Såhär har det varit nästan varje kväll i flera månader..
Det kostade mig 400:- men funkar det kunde jag betalat flera tusen! Efter dagis åkte vi hem och lämnade av Wiggo med Fredrik sen åkte jag och Novalie och köpte en rosa cd-spelare och två talböcker :) ni kan aldrig förstå min lycka när barnet kommer och FRÅGAR om hon inte får lägga sig snart!
Jag jublade inombords ;)

Nu ska vi ta ett bad och bara ta det lugnt :)