Mjölkförrådet

Kvällen har spenderats i goda vänners sällskap :) jag och Wiggo har varit hos Therese ikväll och umgåtts tillsammans med henne och Jezzie.
Barnet som alltid sover och är den mest harmoniska i världen har varit lite "smågnällig" om man kan kalla honom det. Han har velat ligga vid bröstet mest hela tiden, och det är klart han får! Efter bara några sugtag har han somnat och mammans första tanke var nej han håller på och bli sjuk!
Så fel man kan ha ;) tanken slog mig sen att det säkert inte finns så mycket mjölk nu till kvällen.. Så när vi kom hem provade jag att pumpa för att se vad som fanns. Hela 40 milliliter fanns det! Inte konstigt att lillgodisen varit lite kinkig, han var ju hungrig!

Så nu har jag plockat fram lite ur frysen som han får sen när han vaknar så han sover gott :) planen är nu att pumpa på morgonen efter att han ätit sin frukost så finns det lite till kvällen och ta av!


Kvällsmys

Dagen har väl varit sådär.. Har haft en jävlig huvudvärk hela dagen och nu på kvällen har jag haft lite molande ont i magen :/ tror det hänger ihop med att jag är lite dålig på att äta i kombination med att "magen inte sköter sig".
Drygt är det iaf..
Jag är en hemsk mamma idag, jag orkar faktiskt inte lägga Novalie så hon får vara vaken tills Tom kommer hem från träningen om nån halvtimme. Inte henne emot..

Häromdagen ställde vi ju om klockorna, och det var helvete vad tidigt det blir mörkt nu :P vid 16 tänder jag lamporna och vid 18-19 lite ljus. Det blir så himla mycket mysigare då! Tur att vi har Ikea för det går åt några stycken varje kväll..

Nu är det dessutom knappt en månad kvar till första advent! Hittade lite bilder från gamla huset när jag hade satt upp julgardiner och satt upp ljusstakar, det ser så mysigt ut!
Hittade även en bild från när mamma var ner och vi hade lite kvällsmys med glögg och julgodis! :)


Hur mycket älskar du mig?

Novalie: pappa... hur mycket älskar du mig?
Tom: jag älskar dig oändligt mycket!
Novalie: men pappa!! du måste visa med händerna!

Haha stora funderingar idag! <3


Sömnlös natt

Ammar och tittar på något meningslöst barnprogram på Barnkanalen med Novalie. Vad hände med Skurt och Björnes magasin?
Ögonen går i kors efter nattens bravader.. Novalie skulle minsann INTE sova efter att hon hade varit upp och kissat vid 03! Lagom tills hon hade somnat vaknade lilleman och ville ha mat och eftersom det är mig pattarna sitter på så var det bara till att kliva upp igen.. Tror klockan var närmare 05.30-06.00 innan jag somnade om.

Sen var jag så trött så jag reagerade inte ens när Novalie vaknade igen! Tom gjorde henne iordning och fick iväg henne till dagis och jag och Wiggo sov vidare till klockan var närmare elva..

Nu är det kväll igen så nu är det amning som gäller ;)
Min torra och hormonplitiga pojk och min supertrötta tjej <3 så går det när man inte sover på natten.. När Wiggo ätit klart för denna gången ska det serveras lite gröt till madame, sen blir det bums i säng..
En liten bild på eftermiddagsmys i soffan med!


Ok-stämpel

Nu har vi haft BVC på hembesök och Wiggo skötte sig fint! Han har gått upp jättebra i vikt och väger nu 3002gram :)
Det är ett bra tecken på att amningen funkar som den ska, och ja mjölk finns det ju till att göda halva Afrikas barn med känns det som..

Vi behöver iaf inte väcka honom för att han ska äta och det känns skönt! Dels för att jag också gärna sover lite längre stund sammanhängande och dels för att han inte vaknar till tillräckligt för att orka bry sig om att äta. Nu kan jag ju inte direkt säga att vi har gjort det även fast dom sa det på BB, men han äter ju oftare på kvällen och rejält på morgonen för att kompensera!

Imorse vid 6-tiden vaknade jag till och tuttarna var som vanligt sprängfyllda. Försökte desperat få honom att suga ur det värsta men han kunde inte bry sig mindre.. Han låg och snuttade och halvsov och det rann mjölk åt både höger och vänster. Till slut sket jag i det och lät honom sova klart och gick ner och pumpade ur det värsta! Vid 8 vaknade han och ville ha mat :)


En härlig tisdag!

Idag har varit en så bra dag!
Var uppe en sväng på morgonen och pumpade ur pattarna lite, gav barnen frukost och kammade Novalies hår. Sen gick jag och Wiggo och lade oss igen och Tom fick ta över dagisproceduren med påklädning och transport.
Vet inte vad klockan var riktigt när vi gick upp men utvilad var jag :)

På eftermiddagen kom äntligen Jennie och Emma och deras småtjejer på 2 månader efter att vi fått skjuta på det pga sjukdomar och skit.. Det var verkligen kul att ses igen! Och herregud vad liten Wiggo ser ut jämfört med deras flickor. Tänk att han också ska bli stor!
Vi fick en helfräsig blöjtårta som Jennie gjort och sen käkade vi lite fruktsallad och pratade mellan matningar och blöjbyten! Måste absolut göras om :) får ta och bege mig ut till forserum nästa gång!

Nu sover både stor och liten så nu äntligen ska jag se klart på sista delen utav torka aldrig tårar utan handskar! :) sen blir det sängen tidigt ikväll för imorgon 9.30 kommer BVC på hembesök så jag lär ju snabbstäda lite på morgonen så hon slipper snubbla in..


Mjölkko it is

Dagen lider mot sitt slut och det är strax dax för sängen. Jag är inte så värst trött men jag vet innerst inne att jag måste sova, fast allra helst skulle jag vilja ligga kvar här i soffan och titta på min fina son <3
Vad har jag gjort för att förtjäna 2 så himla fina barn?

Som vanligt på kvällen har vi kört amningsmarathon, men lik förbannat kändes tuttarna som sprängfyllda heliumballonger så jag fick ta pumpen till hjälp så jag kan sova gott tills det är dags för lilleman att äta! Jag är glad så länge det finns mjölk eftersom det var så struligt sist, så nu bunkrar jag upp halva frysen med mjölk ifall att det skulle bli likadant..

Imorgon är det ny vecka! Inte för att det berör oss så värst mycket eftersom vi är hemma allihop imorgon med :) Novalie går ju bara tisdag, onsdag och torsdag på dagis nu sen Wiggo föddes.
På tisdag kommer mina gamla arbetskamrater på besök och gud så kul det ska bli att ses igen! En hel evighet sen sist!

5 minuter pumpning: 1,5 dl


Vardagslyx

Hoppar in i duschen och rakar benen!! :D lyxigt!
Kanske måste ut i förrådet och hämta häcksaxen och ta en sväng med den först..

Vet inte när jag rakade benen sist utan att kippa efter luft som en strandad fisk :P


Skönhetssömn - check!

Jösses vad vi sovit! Känner mig riktigt utvilad idag så jag kanske inte ens behöver sova nån middag :)
Jag däckade redan vid kvart över tio igår kväll efter att Wiggo hade ätit sig ett riktigt skrovmål! Sen sov han till 5 och då körde vi lite sängamning, mamma sov och bebis åt, nu får jag snart väcka honom för snart sprängs ena bröstet..

Nackdelen med att han sover så bra på natten är att vi maratonammar under dagen :P
Får se vad denna dagen har att erbjuda! Inget planerat så det blir nog en lugn dag!


Tuttstrul..

Just nu handlar väl kanske inte bloggen om så jättemycket annat än Wiggo och livet som nybliven mamma igen. Men det är ju min vardag och det som bloggen handlar mestadels om :)

Denna dagen har varit jättebra och jag känner att jag börjar landa lite på jorden nu igen efter förlossningen och omställningen att inte bara ha Novalie som behöver uppmärksamhet. Tyvärr så är det ju så att nu tar amningen väldigt mycket tid och den har inte heller varit helt enkel.
Både igår kväll och nu ikväll har jag känt mig alldeles matt och varit helt svag, nästan så man känt sig sjuk. Tempen har varit något höjd men en stund efter jag tagit Ipren så känns det mycket bättre! Troligtvis är det kopplat just till mjölken..
Brösten är alldeles fyllda till bredden och ömmar och gör ont. Nu när jag ammade vid 7tiden så kom det så mycket så lillgodisen hann inte med riktigt så det rann utanför! Både han och jag fick byta kläder efteråt :P får pumpa ur lite först så han inte sätter i halsen..

Tom har varit på styrelsemöte så ikväll är första gången jag haft båda barnen helt själv hemma en längre stund. Det har gått så bra!
Efter att iprenen hade verkat lite och jag kände mig piggare så hade jag all tid i världen att lägga på Novalie, min stora tjej Nu sover hon gott i sin säng och jag har tagit plats brevid Wiggo i soffan istället.

Mamma och Åke har varit nere över natten och hälsat på och träffat Wiggo. Synd att dom inte kunde stanna längre :'( känns så tomt och dystert varje gång man måste säga hej då..


Morgon!

Tom är och lämnar Novalie på dagis för första gången sen jag blev hemma och Wiggo hänger vid patten och tar sig en ordentlig frukost :) än så länge funkar amningen, men ska jag vara ärlig har jag inga bamseförhoppningar..
Idag ska vi till Ryhov och väga och lite annat, ska bli spännande! Och om några timmar kommer mamma och Åke!! Blir nog en bra dag tror jag :)


Lite frisk luft har ingen dött av

Det har inte hänt så värst mycket här hemma idag, det har varit lugna gatan :) vi var ute och gick en sväng på eftermiddagen, det blev en liten 2-timmars promenad bort till Apoteket och sen vidare till Ica. Novalie knatade på riktigt duktigt och började klaga på trötta ben 5 minuter hemifrån..
Wiggo fortsätter med sin enkla livsstil, äta - skita - sova!

Idag har pattarna inte varit att leka med! Man kan tro att någon stoppat in 2 meloner innanför tröjan! Ömma är dom och mjölk sprutar rätt ut. Wiggo fick sig en liten ansiktsdusch innan när han skulle äta :P stackarn..
För er som inte fått barn så är det ungefär så det går till när den riktiga mjölken håller på att rinna till, men det lugnar sig så småningom :)

Premiärturen i vagnen


Dag 2 med nyfödd bebis

Dagen har varit bra! :) Novalie myser på för fullt med lillebror! Han är bara min säger hon, ingen annans lillebror! Och där har hon ju helt rätt.
Vi var in en sväng till bb-hemvård i eftermiddags för en s.k tidig-hemgång-kontroll. Dom kände så livmodern dragit ihop sig och sen kollade dom Wiggos bilirubinvärde och han blev godkänd :)
Imorgon ringer dom bara hem för att se hur det går och på tisdag ska vi dit igen för sista besöker om allt ser bra ut, sen blir vi utskrivna!

Han är fortfarande en väldigt lugn liten kille och säger inte alltför mycket.. Han och Novalie är som natt och dag när hon var nyfödd! Hon skrek dygnet runt och jag var så trött och slut och bara grät till slut.. Nu mår jag toppen! Sån fin liten familj har jag
Han har även premiärbadat ikväll, det var väl sådär populärt ;) han gillar inte att bli avklädd över huvudtaget..

Mina fina


Välkommen till världen lilla älskling!

Inatt klockan 00.23 föddes vår lilla Wiggo :) han vägde 2810g och var 48 cm lång!
Allt har gått fint och vi mår bra allihopa!

Om en stund är det barnläkarrond och vi har förhoppningar på att åka hem i eftermiddag till vår stora tjej! Ska bli spännande och se hur hon reagerar <3

Han är en mycket rar liten gosse och har inte många protester här i världen, vi har bara hört honom gråta en gång och det var när han var alldeles nykläckt. Han grymtar lite när han är hungrig och sen somnar han om :)


Barnmorskebesök

Off to barnmorskan (den vanliga)!
Får se vad blodtrycket säger idag, sen är det väl lite mäta och lyssna på hjärtat. Tar väl 10 minuter eller nått!
Tycker fortfarande dom här besöken är lite överkurs när jag står under sån bevakning på specialistmödravården på sjukhuset. Men det är alltid mysigt att få lyssna på hjärtat och veta att allt är bra :)
 
 
 

Uppdatering:
Så det var det! Allt såg bra ut med bebisen och med mig med, blodtrycket var okej och bebisens huvud har fixerat sig :) så nu är det bara vänta på att den stiger ut! Tror iof jag hostar ut stackarn snart..
Sammanlagt har jag nu gått upp 4 kg sen inskrivningen och det är ju inte farligt, det är ju ungefär vad som kommer ut sen. Nu är jag inte den som kunde bry mig varken mer eller mindre, men det kanske blir lättare att bli av med än 15-20 kilo.
Det blir ingen mer kontroll hos henne nu iaf, utan nu tar Ryhov över :) på onsdag är det tillväxtkontroll igen och inplanering av igångsättningsdatum om inget hänt innan dess. Jag hoppas innerligt att det sätter igång av sig självt så jag får veta hur det känns med!
Barnmorskan försökte sig på en hinnsvepning, men hon kom inte åt för livmodertappen ligger för långt bak :( 
 

Höstmys med tända ljus

Är det höst eller är det höst? Klockan är sju och det är kolsvart ute!
Men fördelen med höstvädret är att det blir så himla mysigt inne med tända ljus!
Jag är lite inne i en sån där "boaperiod" som man kan va i precis innan man får barn men idag har jag fått rejäla problem! Jag känner en fruktansvärd saknad efter 2 orkidéer :( det känns tomt och naket i ett av fönstrena i vardagsrummet..

För övrigt har dagen varit okej! Bara väntar och väntar.. Fick ett mysigt samtal av en jobbarkompis idag, skönt att veta att man inte är helt bortglömd iaf! :) det är såna små saker som gör så mycket!
Nu ska jag ringa mamma och snacka lite skit! Saknar henne <3

Blev mysigt med tända ljus på hallbyrån:


Resultat:

Okej, resultat av gårdagens försök:
Sårig käft och körig mage, det har inte hjälpt ett skit med andra ord!
Kom ju dessutom på att jag inte är så förtjust i ananas..
Nu är det ju iof ett litet tag kvar och det kan också vara anledningen till att inget händer, att bebis inte är färdigbakad än.

Idag skiter vi i sånt där och kör allvarligt snack istället! Men den första avkomman har ju aldrig lyssnat på sin mor, så varför skulle nummer två göra det?

Färdknäppen rekommenderar ju iof barnmorskorna till och med, men jag googlade lite igår och för att det ska ha någon effekt så bör man sexa minst 3-4 gånger på raken! Vilken höggravid kvinna med hemorojder och körig mage orkar det då? Dessutom är ju lille karl fortfarande lite smått döende och tycker synd om sig själv..

Jag får väl vänta helt enkelt, satsar väl på igångsättningen som blir av om inget händer, och det tror jag inte det kommer göra..


Nej jag är inte desperat, jag vill bara föda barn

Jag och kaggen har förflyttat oss ur tvsoffan, dags för kvällsmat.
Har googlat att det kan funka, det vore ju awesome! :D

Helst ska det ju va färsk ananas, men va fan man tager vad man haver!
Till det serveras det några matskedar lingonsylt..


Jag och Kaggen hänger i tvsoffan

Jag och kaggen tittar på tv ikväll, vi inväntar Det okända som börjar klockan nio, om en och en halv timme..
Verkar inte som om det finns några planer på att komma ut på denna sidan midsommar! Jag känner mig lite sne idag för all bebis ligger på högersidan och trycker :P

Idag tänkte jag att jag skulle promenera ut den! Långpromenader har man ju läst satt igång förlossningen för ett gäng.
Det hela resulterade i ingen bebis och en flåsande Michelle. Annanas sägs ju också kunna sätta igång så jag tänkte att lite juice kanske kunde hjälpa lite på traven iaf, men en liter senare så har jag bara fått blåsor i munnen..

Undrar vad som försiggår där inne? Kom ut nu lilla vän <3
Jag och kaggen, en kväll som denna, hihi, i jämförelse med den stora magen ser mina annars så gigantiska pattar pyttesmå ut! :D


Solsidanpremiär :)

Så var ännu en helg över! Inte för att det gör mig nån skillnad förutom att jag blir ensam hemma på dagen imorrn, lite skönt om jag får säga det själv efter att ha haft en ynklig karl på soffan en hel vecka!
Inte nog med det så har han gett mig äcklet, hostar som en galning och allmänt seg. Men maten lagar sig inte själv för det och Novalie behöver en något sånär fungerande vuxen.
Med detta har vi nu bevisat att man är INTE döende för att man är förkyld!! ;)

Novalie och jag har varit ute på en liten promenad i eftermiddag, man dör nog inte av lite frisk luft heller..
Ikväll ser vi fram emot nya avsnitt av solsidan! :D

Du är välkommen ikväll lille vän! (Men vänta tills efter solsidan bara)


Bulljävelns dag

Har gjort som resten av Sveriges befolkning idag - bakat den förbannade kanelbullen.
Tyckte det kunde vara lite mysigt att baka med Novalie efter dagis så vi åkte och handlade. 5 minuter efter att vi kommit hem så stack ungen bort till grannen och lekte där i 2½ timme, så jag fick minsann baka mina bullar själv.
När jag hämtade henne smackade hon i sig en bulle och däckade på soffan, livet är hårt. 

Failade med dom glutenfria och pajade köksskåpet.
Passade på att "slänga ihop" en omgång vaniljdrömmar också, det var andra failen - dom blev som gigantiska dasslock typ.. 
Dom vanliga bullarna med vetemjöl blev ungefär lika stora som harskitar och är en aning hårda. FAN vad avundsjuk jag är på folk som kan baka :/

Nu ska jag ta ett välförtjänt bad efter alla timmar i köket, fötterna trillar snart av, ryggen värker och bebis trycker uppåt så jag kan inte sitta. Sen ska jag minsann slänga upp fötterna i soffan och tvinga lilla karl att massera dom i väntan på Fråga-Olle premiären ikväll :) 

Bulljävlarna slänger jag in i frysen så jag slipper se dom och hoppas det kommer hit nån stackare och vill ha fika!

 

Skiter i det här nästa år och sticker till Ikea istället!

Fishgratäng

Det ser inte mycket ut för världen den där sörjan som ligger på tallriken, men fan så gott!
Har nog ätit fiskgratäng i 3-4 dagar nu, paniken kommer, måste fixa mer!
Och sen ett stort glas iskall mjölk till, sitter som en smäck i magsäcken! :)

Varför just fiskgratäng? Ingen aning..


Inackordering ja tack

Karlar blir inte mer sjuka än kvinnor som blir sjuka.
Men en jävla förkylning så är dom döende? Kan man inte inackordera dom nånstans så man slipper höra på gnället/suckandet/stönandet tills nästäppan släpper?


Bebisförberedelser

Kontroll på specialist MVC - check!
 
Allt såg bra ut med bebis, både på ultraljud och ctg. Beräknad vikt ligger nu på 2500g! Det blir nog ingen jättepytteliten som jag trodde från början :) 100 gram till så är den lika stor som Novalie när hon föddes, och väntas det ett tag med att komma ut så är den större än vad hon var när hon föddes. Hoppas på en pigg och kry liten rackare som äter bra och håller värmen bra så vi får åka hem ganska snart!
 
Om 2 veckor är det kontroll igen, hos samma underbara läkare som idag. Jag har träffat henne tidigare och jag önskade att få komma till henne idag med när tiden bestämdes. Så nästa gång blir till henne med :) Agneta Olofsson heter hon och är en sån där glad käck prick som man faktiskt kan prata med! 
Om inte bebis har kommit ut redan när nästa kontroll är så ska vi prata lite om igångsättning. Eftersom inte vikten är helt 100 så tycker hon inte det finns någon anledning att gå över tiden, utan bättre att komma ut och börja äta upp sig på tuttemjölk. Så senast den 25e oktober så har vi bebis!! :) så jag slipper gå över denna gången med!
Ja hur kan man låta bli att gilla henne? 
 
Nu har jag ju bara bra upplevelser av detta med igångsättning så det är inget som skrämmer, men klart det vore kul om det kunde sätta igång som det ska innan dess så man får veta hur det känns med! 
Men ändå, någon vecka eller två till där inne skadar ju inte så lungorna är färdiga osv :) men nu är det tungt, det kan jag inte ljuga om.. Man kanske skulle se över BB-väskan?
 
Nu blir det powernap, om 1½ timme ska Olga-Märta hämtas på dagis! 
 
 
 
 
 
Helt plötsligt blev allt så verkligt och känns inte alls långt bort så idag har jag hunnit fixa med skötbordet lite med :) fyllt på lådorna med blöjor, tvättlappar, rumpsalva, kräkisar och hundbajspåsar! 
Men däremot så BÖR jag hitta nya lådor, för plastlådorna från Ikea från Novalies gamla garderob är fruktansvärt fula och klär sig inte i vårt badrum.. Det får bli ett fall för IKEA!

Dagis och sjuka barn

Vilken jävla morgon! Man rent ut sagt spyr på skiten! Ja, eller Tom har gjort iaf.. 
Telefonen ringde strax efter 7, han var dålig och ville bli hämtad på jobbet.
 
Jag ber en inre bön om att det inte är äckelsjukan han har drabbats av! Men den har ju tydligen börjat härja så det går inte att utesluta helt, men sen har han ju en lite lustig mage med gammalt magsår och så vidare så det skulle lika gärna kunna vara något sånt. 
Novalie får iaf vara hemma från dagis idag ifall att. Det är likabra att ta det säkra före det osäkra ifall det skulle smitta..
 
Och på just den frågan har jag ganska starka åsikter! Föräldrar som skickar iväg sina barn till förskolan fast dom egentligen inte borde. Hur kan man vara så egoistisk? 
Det är ju inte konstigt att just äckelsjukan aldrig tar slut när folk inte håller sig hemma utan är ute och flänger på jobb/dagis/stan osv. Reglerna gäller ju även syskon till det smittade barnet, men alla förstår nog inte riktigt det, eller som sagt så skiter dom bara i det av ren lathet och egoism.
Det är tyvärr samma sak vid förkylningar! Har kommit till dagis ett flertal gånger och ska lämna/hämta Novalie och där sitter det ett barn som hostar så in i norden och knappt kan andas och snorsträngarna går ända ner till hakan. Varför inte låta barnet få vara hemma och ta det lugnt då istället för att behöva vistas på förskolan med allt stim och stoj?
Nu tycker jag inte att lite snor är lika illa som magsjukan, men bara grejen utav det!
 
Vi får se hur det artar sig under dagen/natten, håller tummar och tår! Vi håller oss hemma iaf!