Malte

Jag har ju glömt att berätta för er 8-10 personer som fortfarande läser min blogg om Malte!
Jag berättade ju i förra inlägget om läget med barnen och omständigheterna som ledde till det valet jag och deras pappa tog tillsammans, livet känns tomt när jag inte har dom hos mig.. I flera år (sen pappa fick ta bort schäfern Ceto) har jag haft en längtan efter hund igen och nu kändes det rätt och det fungerar med livet vi lever. 
En hund ersätter ju inte på något vis ens barn som är det värdefullaste man har men det fyller ett tomrum. Någon att ta hand om och koncentrera sig på!
Idag var första gången Malte var "iväg på egen hand", han var hos min pappa några timmar för att Fredrik skulle svetsa och det är inte bra för ögonen för varken människor eller djur. Det kändes lustigt och tomt utan min skugga, han är alltid i närheten! 
På dagarna är Malte med i verkstan och charmar alla som kommer in genom dörren! Efter att dom fått sig en liten utskällning först då..
Vi är anmälda på brukshundsklubben och börjar en grundkurs den 10/3 :) ska bli väldigt roligt och jag ser det som en investering för framtiden! Hoppas han tycker det med, men så länge det finns godis i fickan uppskattar han det mesta.
Han är redan jätteduktig men jag tror att han har potential inom lydnad, och vem vet kanske agility med? Genom en grupp på Facebook har vi även träffat massa härligt hundfolk och promenerat och lekt med! Han funkar jättefint med andra hundar :) 
Malte är 6 1/2 månad och är 75% golden och 25% flatcoated retriver.
<3


Detta ständiga dåliga samvete :(

Som det ser ut bor barnen hos Tom och hos mig varannan helg pga att dom valde att flytta till Mullsjö och Novalie börjar förskoleklass efter sommaren.. Vareviga dag tampas jag med ett fruktansvärt dåligt samvete för att jag inte finns där för mina barn :( sen dagen jag tog ett positivt gravtest med Novalie är det barnen jag levt för! Jag har varit nöjd med att "bara vara mamma".
Nu ser det inte ut så längre.. Sista timmarna på söndagskvällarna är hemska, Novalie gråter och frågar hur lång tid det är kvar och vid lämningen så är Wiggo jätteledsen och vill inte släppa mig :( i söndags körde jag därifrån med tårar i ögonen och värk i mammahjärtat.. 
Idag fick jag ett sms om att vi behövde prata om Novalie men inte över telefon. Så nu ligger jag här och kan inte sova för jag inte vet vad det gäller. Jag funderar och funderar och försöker samtidigt tampas med det förbaskat dåliga samvetet! 
Vad jag älskar dom mina små liv <3

Till Novalie och Wiggo
Om ni någon gång i framtiden läser det här vill jag att ni ska veta att alla beslut som tagits har varit för ert bästa! Jag har inte på något vis valt bort er för ni är det finaste jag vet, jag vill bara att ni ska få en trygg och stabil vardag som ni förtjänar.. Och just nu har er pappa den bästa möjligheten att ge er det.
Jag tänker på er dygnet runt, det första jag gör när jag vaknar och det sista jag gör innan jag sommar. Jag älskar er så mycket så det värker i hjärtat, mina fina barn <3Morgonstund har.. bajs i mun!

Vaknade 07.15 av en hemsk odör som spred sig i lägenheten, Nisse har haft ränneskita. Som tur är i lådan men doften spred sig liksom pesten på morgonkvisten! Det var liksom lite tråkigare än vanligt att vakna idag när man redan innan man klivit upp ur sängen visste vad man hade framför sig..
När jag ändå var uppe passade jag på starta en tvätt och laga lite lunch till idag och diska och sopa av golvet. Jag hann även fläta håret istället för den obligatoriska hästsvansen.
Skönt när man kommer hem ikväll att veta att man bara kan ta det lugnt :) om vi nu kommer hem ikväll och inte inatt.. Det är jättemycket att göra i verkstan så det blir till att ligga i idag, med avbrott för bankbesök 14.00 då vi ska se om vi får ett lånelöfte för vi ska nämligen kika på ett hus på söndag :)

Mina godingar igårkväll <3