Leverans

Idag kom äntligen Novalies paket från apoteket som vi har väntat på i evigheter! Och det var inte ett paket, utan två.. Så nu är det smockfullt i skåpet igen som har ekat sen i december :)
Men jag insåg precis att hennes skåp börjar bli lite för litet för det är en smula trångt så jag får nog ta och möblera om i skåpen för att få plats med allt!


Ska försöka överträffa mig själv

Tick tack tick tack vad tiden går!
Min underbara karl gav mig sovmorgon idag, men vid halv elva tiden tyckte nog både Tom och Novalie att det var dags för mig att gå upp för då var det slut på friden i sovrummet när han släppte in den lilla rackaren till mig.
Novalie den gullungen hoppade rakt upp och satte sig på mitt ansikte med blöjan full av "hallon" och penicillinkiss. Kiss i sig luktar inte så gott, men om man dessutom går på penicillin som hon nu gör så luktar det extremt vidrigt!

Nu har klockan redan hunnit bli två och Toms föräldrar kommer om en timme och äter middag med oss. Så nu har jag en hel del att göra innan dom kommer för ikväll hinner jag inte. Först och främst måste jag ta en sväng med snabeldraken för mig julblomma har tappat blad som Novalie och katten har haft fruktansvärt roligt med, det ligger alltså torkade och smulade blomblad över HELA storarumsgolvet. Jippi!
Dessutom ska hela min garderob plockas ur och kläderna ska in i den nya (vi köpte 2 nya häromdan) för sen ska Toms pappa hjälpa till och få ut dom gamla..
Sen måste jag ju förbereda maten med!
Men superkvinna som man är så ska detta inte vara några problem, bara unge och gubbe håller sig ur vägen ;)Såhär ser det förresten ut i den andra delen av storarummet för tillfället..
Tills vi har ett bord och stolar så är det leksrum så länge.


Såhär blev det i nya datarummet när golvet kom på plats :)
Ikväll ska vi försöka få upp lite tavlor så det inte ser så kalt ut.
Andra delen av rummet är tomt för där vet jag inte vad vi ska ha..

ÄNTLIGEN!

.. på måndag skriver jag på papper för en fast anställning, eller en tillsvidareanställning som det så fint heter!

Jag kommer minsann sova gott inatt :)


And the hell goes on..

Woho tänkte jag när Tom äntligen fick komma hem! Sen blev det ju bakslag med Novalie och hennes feber som jag tänkte skulle räta till sig men icke sa nicke. Idag är hon inne på femte dagen med feber och nu tyckte jag det var dags att ringa vårdcentralen. Som jag anade så trodde dom också att det var hennes öron som spökade igen :/ hon sa imorse att det killade i öronen..

Himla skit!

Varför får vi inte vara friska för??
Tom är iaf ganska återställd nu så det är ju något som går framåt iaf..Ja med vår vanliga tur..

Igår fick Tom äntligen komma hem från sjukhuset och det känns riktigt bra att ha honom hemma! :)
Dessvärre när jag hämtade Novalie igår så var hon trött och hängig och tempen visade på 39,5 när vi kom hem.. Natten har varit lagom kul med host, snor, slemkräk och alvedon/ipren om vartannat.

Så med andra ord det är inte så rackarns kul här hemma! Jag som skulle jobbat idag..

Godmorgon godmorgon!

Nu är jag inne på min andra dag som ensamstående småbarnsmorsa. Iaf känns det så när Tom inte är närvarande, men vi väntar med spänning på att han ska ringa och säga att vi får hämta hem papppsen!
Det började i onsdags med att han hade hemska magsmärtor och var tvungen att åka hem från jobbet. Väl hemma kunde han knappt röra sig utan att det gjorde fruktansvärt ont :/ det slutade med att han fick åka till akuten och blev sen inlagd.. 2 nätter har vi fått klara oss ensamma jag och Novalie och det är vi inte vana vid. Vi är vana vid att ha pappa hemma för det mesta så det har varit riktigt tomt..
Vi får se vad dom säger när dom gått ronden!


Saknar dig älskling <3


Lilla skruttan <3


Storstädning

Det är minsanm inte lätt att vara liten i det här huset! Idag har vi haft storstädning på nedevåningen och efter att vi lagt in det sista golvet i det blivande datarummet så är det övervåningen som ska få sig en omgång..
Även om Novalie bara är 1½ så tycker jag att hon ska vara med och testa och tycka att det är roligt att städa för det kan vara bra tills hon blir äldre. Jag tänker minsann inte bli någon morsa som gör allt åt mitt barn, jag anser att det bästa är att dom lär sig från början.
Nu kräver jag ju givetvis inte att hon ska kunna städa hela huset när hon är 2, men att testa på lite dammsugning, skurning, lägga i sina leksaker i lådorna och att duka sin tallrik och bestick inför maten är en ganska lagom nivå för den åldern hon är i nu. Och gissa vad?! Hon klarar det galant :)
Det är minsann jobbigt att städa..

Bildbomb i brist på annat

Fy vad jag är kass på det här med blogg, jag känner inte alltid för det längre så som det var innan. Jag tror det mestadels beror på att jag jobbar som jag gör så när jag väl är hemma har jag ingen lust att sitta vid datorn!

Idag blir Novalie även 19 månader!

Jag bjuder på en liten bildbomb istället för det har jag gott om :)


En trött Novalie på väg hem efter en vecka hos mormorHär hemma händer det grejer igen! Nytt golv ska nu in i vårt gamla tvrum, här ska det nu bli datarum så fort golvet är färdigt. I skrivande stund har vi ungefär 2 rader golv kvar innan det är klart :)Novalie är en liten tokunge som mer än gärna klättrar på allt!Nybadad surfia. Hon gillar verkligen inte att kliva upp ur badet..Bebis Hayley var på besök!Lattjo pryl den lilla åker runt i, måste prövas!
Novalies gamla gåstol har blivit lite för liten på längden..Här ligger dom på rad för blöjbyte!
Novalie som annars hatar att byta blöja lade sig ner frivilligt ??!Hon skippade det där med blöjbyte för egen del och hjälpte Sarah istället!Bara för att jag älskar hennes "Hej, jag är nybadad" frilla :)

Så var man hemma igen..

För exakt en vecka sedan gjorde jag det sista på jobbet för att sedan gå på ledigt och åka upp till mamma.. Nu har denna veckan gått (alldeles för snabbt) och vi är åter hemma igen.
Det är alltid lika ledsamt att åka hem för man vet att det tar sådan tid innan vi ses igen :(

Väl hemma igår så hade vi mycket att göra! Jag är nu inne på min 4:e maskin med tvätt, det skulle packas upp och sorteras och fixas och donas. Gissa vem som somnade gott igår?!
Ja, inte var det jag iaf. Novalie var det minsann! Kvart i sju gick hon och lade sig, nybadad med klippta klor och rensade öron! Hon sov som en stock hela natten, och troligtvis har hon saknat sin nya BobbyCar för den åkte hon runt på igår från att vi kom hem tills hon somnade i stort sett.

Nu hör jag små elefantsteg från övervåningen så nu är hon nog vaken igen efter vilan. Snart kommer hennes farmor och leker med henne en stund medan jag åker och jobbar.
Vi har valt att inte ha henne på dagis denna veckan då dom slagit ihop flera dagis med varandra eftersom det är så många barn som är lediga.. Men tack och lov att folk är så snälla och ställer upp :)