Inskolningen

Idag var det sista dagen för Novalies inskolning och över lag har väl veckan gått sådär. Hon är mycket ledsen lillfisen (även här hemma) och hon vill gärna sitta i knät. Hon har även bestämt sig för att hon inte gärna vill gå utan ska bli buren. När man försöker sätta ner henne på golvet så blir benen som spaghetti och hon bryter ihop i ett illvrål :/
Det är skönt att personalen är så bra och dom verkar kunna handskas med det här.

Det bara måste ju funka nu när jag ska börja jobba och allt.. Novalie har ju alltid varit en glad och social liten tjej men nu börjar jag tveka lite! En orsak kan ju vara hennes lilla mage som gör tillvaron för henne lite jobbig, men nu är det inte många dagar kvar till vi ska göra biopsin och därefter ska vi börja ge henne glutefritt. Dessvärre får hon inte äta det på dagis först vi fått ett läkarintyg och det får vi ju inte först provsvaren kommit. Om det nu är gluten då, men jag har en stark magkänsla av att det är det.

Ikväll blir det jobb för min del nere i Huskvarna på gruppboendet. På vägen hem ska jag hämta upp Sarah, Jonny och kidsen så ska dom umgås med oss till imorgon kväll :) ska bli trevligt! Fast känner jag Tom och Jonny rätt så sitter väl dom klistrade framför datorn och spelar WoW större delen av morogndagen..
Jag ska sätta kameran på laddningen innan jag glömmer det så kanske det kommer upp lite bilder imorgon eller på söndag!

Oj oj nu är det fullt ös medvetslös..

Nu har vi varit en sväng på dagis och träffat fröknarna och dom nya kompisarna en sväng :) Det var bara en timme idag för att hon ska få bekanta sig med miljön, men imorgon blir det en längre stund och då ska Tom följa med också.

Innan vi åkte imorse så ringde även chefen från hemtjänsten och frågade om jag kunde gå brevid redan idag istället för imorgon för isf så skulle jag få åka själv på några besök imorgon. Sen skulle vi även gå igenom lite papper i eftermiddag och hon hade en schemarad till mig som jag skulle kunna få börja gå på redan nästa vecka! Just nu känner jag att jag har sånt flyt med allt samtidigt som det blev väldigt rörigt helst plötsligt..
Novalie har inskolning på dagis, jag ska börja jobba och samtidigt har vi hennes gastroskopi med mitt uppe i alltihop! Men allt blir nog väldigt bra bara vi kan komma in i lite rutiner så småningom :)

Jag gick ju brevid igår med och det gick bra :) alla var väldigt trevliga, både boende och personal. En bättre personalgrupp får man ju leta efter och jag tror jag kommer trivas jättebra!
Nu ska jag ta och ringa Tom och berätta att han får ta Novalie ikväll för jag åker i stort sett direkt när han kommer hem från jobbet.

 


Eftersom jag fortfarande inte laddat kameran efter 2 dagar så får jag bjuda på en gammal bild på mina favoriter :)


Första dagen på hemtjänsten

Jag sitter och väntar på att få åka nu.. Idag är det ju första gången jag ska gå brevid på hemtjänsten och jag är minsann lite smånervös, men på ett bra sätt :)
Det ska bli kul att prova på något nytt och få träffa nya människor!
Innan jag åker ska jag försöka trycka i mig en macka men jag är inte sådär jätteförtjust i frukost över huvudtaget men idag kände jag att jag måste äta något innan jag åker.

Sen i eftermiddag när jag slutar blir det till att åka och titta på en bilbarnstol till fisen. Jag har konstaterat att vi måste ha en i Toms bil med nu när jag börjar jobba och hon börjar på dagis. Jag kanske måste lämna henne där och sen åka och jobba och Tom får hämta henne på väg hem. Så vi måste ha en till..
Först hade jag tänkt om vi skulle ha en likadan som vi redan har men sen hittade jag en med tiltningsfunktion så man kan luta henne lite bakåt när hon somnar så den får hon ha i min bil eftersom det ofta är den vi åker längre med så får hon ta den hon har i Toms. Det blir nog bra det här :)

Ska trycka i mig min lilla macka nu..

Fina grejer till mini-me



Idag kom det paket med posten med Novalies namnnappar som jag vann i Saras blogg


Så fina så :) Novalies konstverk som hon har ritat på bordet syns fint i bild..


Faster Sanna och Claes var här i onsdags och Novalie fick en fin tröja :)


Den här bilden beskriver ungefär hur våra dagar har sett ut den senaste veckan..
Bara för att jag gillar den bilden :P


Michelle har fått jobb :)

Woho!
Idag har dom ringt från Stormtrivs hemtjänst och det verkar som om dom vill ha mig! Redan på söndag och på tisdag ska jag gå brevid och så småningom ska dom peta ihop en schemrad åt mig.
Jag är så sjukt glad för med ett jobb öppnas så många möjligheter för oss som familj! Med ett fast jobb inom en snar framtid så kan vi kanske köpa huset och eventuellt byta ut en bil.. Och bara den känslan av att kunna köpa det man behöver utan att behöva vända på varenda öre :)

Det kommer nog bli bra det här :)

Äntligen!! :)

.. så har Novalies remiss till gastroskopin kommit! Den andra september klockan 10.00 ska vi vara på Ryhov. Med i samma kuvert som remissen hade dom skickat med ett recept på ett bedövningsplåster som vi ska klistra på henne två timmar innan vi åker dit. Det kan nog bli spännande och försöka få det att sitta kvar tills vi kommer till sjukhuset! Det konstiga med det hela är att receptet var utskrivet redan den 2:a juli och först nu har vi fått remissen?!
Hur som, det ska bli skönt att få det gjort, men jobbigt att det måste göras under narkos..

Min lilla skruttunge <3


Dagens i-landsproblem :



Jag kanske är en smula småtjaffsig och töntig men det här stör mig något så förbannat!
Det handlar om familjeparkeringarna som finns vid större varuhus och stormarknader, däribland A6 och Ica Maxi här i Jönköping. Dessa är till för att vi med barn och barnvagnar ska kunna komma lättare i och ur bilen utan att behöva böka för att Rune 75 har parkerat för nära. Dessa parkeringar är bredare och det finns mer utrymme åt sidorna än på vanliga parkeringar.

Nu till saken. Jag blir så jävla förbannad när det kommer folk utan barn och utnyttjar dessa parkeringar när det faktiskt finns folk som behöver dom av kända orsaker. Igår hade jag faktiskt turen (kors i taket) att få en sån här parkering uppe på A6 och allt var så mycket smidigare och man behöver inte vara orolig för att man ska råka repa bilen brevid osv.
Däremot när jag skulle åka därifrån, så ser jag en kärring på kanske 45 bast som kör in på den lediga platsen brevid mig, hoppar ut ur bilen och går in på IKEA. Jag känner hur det börjar bubbla i mig, men eftersom jag är en sån mes så vågar jag inte säga till.. Jag spanar lite diskret in i bilen för att se om det kanske satt kvar några barn i bilen, men nej då inte en enda unge och inte en enda barnstol!
Strax efteråt kommer det en liten familj som får parkera tvärsöver på dom vanliga parkeringarna och dom hade det minsann inte lätt när dom skulle få ut sina små och deras enorma vagn!

Var bara tvungen att avreagera mig lite..
Men ni som läser detta och inte har barn, snälla lämna dessa parkeringar till oss för vi behöver verkligen den extra platsen som finns!

Segarsöndag - dåligt väder + surig unge

Helgen som har varit har minst sagt varit intensiv!
Fredagen började ju som sagt med vägning på BVC där det gick ungefär som förväntat, Novalie hade gått upp ungefär 100 gram till och väger nu 8795g och inte ett gram mer. Så vi åkte hem och sörjde, grät en skvätt och vilade lite. Haha nej inte riktigt, istället försökte vi lura hennes lilla mage att bajsa och sen vilade vi..

På kvällen fick vi finfrämmat av Alexandra och Göran med 2 kiddos. Det hade planerats köttfärspaj med sallad till middag, och jag måste erkänna att den faktiskt blev väldigt god :) det tror jag alla tyckte med tanke på att 2 former med paj gick åt och det inte var en smula kvar..
Och sen kom det! Novalie bajsade och vi hurrade alla högt! Haha helt sjukt vad glad man kan bli över att få byta en bajsblöja.. Det var då det, sen dess har det inte kommit något mer men vi jobbar på det!

Fredag övergick till lördag med en helvetisk natt! Mini-me vaknar om nätterna och är helt otröstlig så jag somnade nog någon gång vid 02-02.30! Underbart med tanke på att min pappa skulle komma på morgonen och han och Tom skulle åka ner till biltema. Och tur var det att pappa hade tagit lite sovmorgon för när han kom vid halv elva var jag helt slut. Novalie sov ju givetvis inte hela natten när hon väl hade somnat utan hon vaknade 2 gånger till.
Dum som jag är så valde vi att följa med ner till stan, trött och med huvudvärk.
Sen var det ju bara att duscha och göra sig iordning i all hast för att sedan åka upp till Mullsjö för släktträff! Nu hade klockan hunnit bli 14.30 och Novalie hade inte sovit ett smack men hon höll sig ändå i någorlunda glatt tillstånd tills vi kom hem. Det var jättetrevligt att träffa alla och roligt för Novalie att få träffa sin släkt med kusiner och sysslingar och allt vad det nu är! :)
Jag tog en del bilder från släktträffen igår, men det är kanske inte alla som vill vara med så jag lägger inte upp några..

Idag ska vi bara ligga på latsidan och inte göra mer än nödvändigt!
Imorgon är det en vecka kvar till inskolningen!




Novalie rockar loss innan vi får besök


Mammas sommartjej på släktträff


Kusinerna :)


Ida var poppis hos barnen!


Barnvagnsmöte med sysslingen Eddie :)

Förresten..

.. Sara, saknar ni något?


Dagen som varit i bilder

Nu har i provat både mikrolax och messmör och inget hjälper!
Här kommer lite bilder från dagen som varit..


Det här med messmör var ingen hit. Novalie ratade totalt! 2 små skedar
fick jag i henne sen fick hon klabba bäst hon ville!




Finfrämmat av lilla Hayley


Med sig hade hon mamma, som här försöker ta en tugga av mitt barn


En av orkideérna, som både överlevt och lyckats blomma!


Någon blev lite avundsjuk och ville med sitta i babysittern..


Dumma magen..

Dagen har börjat sådär lagom bra.. Novalie har ont i magen igen och kan fortfarande inte bajsa så det fick bli att ringa till vårdcentralen :/ till slut blev jag uppringd av en sköterska på BVC som tipsade om mikrolax och messmör så när lillknasen vaknar ska vi åka in till Habot och handla lite.. Vi ska prova detta till imorgon för då ska vi på en extravikt på BVC och träffa vår ordinarie sköterska också får vi se om det hänt något.

Tänkte jag skulle försöka få tag på Lill-Sarah och se om hon och bebis vill hitta på något..

Tävling hos Sara



"Jag tävlar om ett paket namn nappar från namnnappen.se hos Sara"


Svar på kommentar

Malin

Mums vad gott med blåbärspaj.. Förövrigt älskar jag din blogg och din dotter är hur söt som helst !! Jag känner inte dej alls men ni verkar ha så kul och hittar på massa saker!! Sluta aldrig blogga jag läser din blogg varje dag =)





Den här härliga kommentaren möttes jag av idag när jag loggade in på blogg.se :)
Tack så jättemycket Malin, det är sånt här som gör det roligt att fortsätta blogga!
Mitt liv är väl kanske inte så fabolous som det ser ut.. Alla blöjbyten, vakennätter och maskiner tvätt syns inte i bloggen :P men om man tar bort det så är det ganska kul!
Hoppas du fortsätter läsa bloggen, jag ska göra mitt bästa för att inte ge upp!
Kramar till dig

Bajs

Novalie har gjort en kraftig U-sväng när det gäller hennes bajseri. Det här kan bli lite äckligt, så är du känslig så borde du kanske inte läsa mer..

Hur som, i inlägget nedan nämnde jag att Novalie hade gjort nummer 2 så vi var tvungna att gå hem igen. Problemet med denna tvåan var bara att det var 2 kluttar lika stora som vinbär och stenhårda. Ungefär där gick det upp för mig att det är därför hon inte äter sin välling och vaknar om nätterna. Stackarn har ju ont i magen :/
När Tom ringde på dan frågade jag om hon bajsade i förrgår (igår gjorde hon det inte), och det hade hon inte gjort då heller.
Hennes gnällighet beror ju troligtvis på det men för att vara på den säkra sidan så tog jag tempen på henne och den visade strax över 38grader som för henne är jättemycket då hon ligger ganska lågt annars. Med termometern kände jag hur hårt det var så jag petade runt lite för att mjuka upp det.
När detta var avklarat så petade jag i henne en halv burk katrinplommonpurée och ringde sen barnakuten för att få lite tips och råd.
Dom frågade lite allmänt om hur hon ätit och druckit idag och hur hon varit annars och sen tyckte hon att jag skulle ringa jourcentralen. Lät visst rätt allvarligt helt plötsligt..
MEN! Så fort jag la på luren och gick in så hade mini-me lagt världens smet i blöjan så nu är det ute!!  smiley icons
Efter detta var hon pigg och glad och busade och hade sig!
Detta är den sorgliga sanningen om småbarnsföräldrar, ALLT handlar om bajset. När, var, hur, konsistens, färg och lukt!

Så från att ha tillverkat 15 bajsblöjor om dagen till att bli förstoppad och inte skita på 4 dagar.. Troligtvis så är det väl det här med hennes troliga glutenintollerans som ligger bakom U-svängen!

Skogen - om Novalie själv får välja

Sur och uttråkad unge, vad gör man? Jo man tar på sig kläder och går till skogen, svårare än så är det inte :) Barnet i fråga får motion och blir trött av den friska luften! Katten följde med på promenaden till Novalies stora förtjusning.
Medan lillfisen provsmakade några kottar och pinnar så passade jag på att plocka lite blåbär och har precis slängt ihop en dubbel smulpaj med blåbär! Hela huset luktar sådär underbart nybakat.

Nu sover hon den lilla rackaren så nu är det frid och fröjd i stugan igen! :D















Novalie har gjort en nummer 2 i blöjan så vi traskar hem igen..





Muntergöken Novalie

Novalie har sovit jättedåligt och är nu supertrött och gnällig. Jag förstår inte vad det varit med henne dom 2-ö3 senaste nätterna :/ hon vaknar helt hysteriskt och vägrar somna om. Hon bara gråter och gråter tills hon somnar om igen.. Vet inte om hon drömmer läskigt eller om hon kanske har ont i tänderna eller kanske har växtvärk. Jag tror mer på något av det sistnämnda för nu under morgonen så har hon suttit och lekt och helt plötsligt börjat gråta.. Jobbigt är det iaf med den här hackiga sömnen för oss båda.

Sen kan det ju och andra sidan vara magen med eftersom läkarasen fortfarande inte hört av sig så hon fortfarande måste äta mat med gluten. Jag ska göra ett nytt försök att få tag på dom idag!



Korten jag skickat på framkallning kom igår så nu har jag pulat ihop kollaget med familjen
som Novalie ska ha med sig när hon börjar på dagis :)
Problemet var bara för litet papper och för stor familj..


Måndag i Huskvarna

Vill bara meddela att jag tyckte det gicl helt okej på intervjun igår :) men en sak som oroar mig är att dom inte ska välja mig bara för att jag har ett barn som kan bli sjuk någon gång så jag måste vara hemma från jobbet.. Vi får väl se om dom hör av sig!

Under tiden jag var på intervju så var Novalie uppe hos Sara och Jonny och lekte med Arabelle. Det är så sjukt kul att se dom tillsammans nu för varje dag som går så får dom mer utbyte av varandra. Igår när jag och Jonny vari lekparken med barnen så stog dom och petade på varandras näsor och gav varandra småpussar :) det klockrenaste var nog ändå när dom stog ute på altanen och skrek ajajaj till varandra!
Efter ett tag kom Tom med och umgicks med Jonny en stund och spelade WoW och sen så åt vi lite tacos och bara va.



Jadie var barnvakt åt Novalie en stund! Helt plötsligt satt Novalie i Jadies knä och klappade henne fint på huvudet :) som sagt, tur att hon inte väger mer än hon gör, då hade lillstackarn blivit mos..
Eftersom Sara var så duktig och tog fram kameran så lånar jag bilderna!











Vilken söndag..

Vilken skitdag rent ut sagt. Allt som kan gå fel har verkligen gjort det med..
Dagen började iof ganska bra, ända tills jag upptäckte att jag faktiskt hade klivivt upp ur sängen och åkt till jobbet en hel timme för tidigt! Jag åkte upp till pappa en sväng och satt och uggla vid köksbordet.
Vid det här laget tänkte jag att det inte kunde bli värre än det redan var men ack så fel jag hade.

Väl på jobbet så behövde det hndlas lite och pissregnar som det gör så var jag inte sådär supersugen på att gå bort till Ica så jag tog bilen. Inga problem, det skulle ta högst en kvart fram och tillbaka.
HAHA tji på mig igen! I rondellen här borta så fick bilen snespel och höger blinkers börjar lysa. Den blinkar inte utan bara lyser och vägrar sluta!
Jag fick så fint slå en pling till pappa bildoktorn och avreagera mig en aning och fick order om att komma upp på rasten. Sagt och gjort, jag åkte upp på rasten. Pappa pillar lite på batteriet och kör ner handen och vickar på några sladdar så voila! Nu mår bilen som den ska igen :)

Allt detta har gjort mig på så sjukt dåligt humör och för tillfället är jag supertrött och vill bara åka hem och sova i någon vecka eller två, men det går ju inte för imorgon ska jag ju på jobbintervju och sen ska jag och Novalie leka med Sara och Co för det var länge sen. Tom börjar jobba imorgon igen så det blir några veckor jag har Novalie själv innan hon börjar på dagis. Det ska bli riktigt spännande och se hur det går :)

Jobbintervju

Vaknade av att telefonen ringde idag. För i helvete låt mig var tänkte jag men kollade ändå på telefonen för att se om jag kunde skita i och svara. Det var något konstigt mobilnummer som jag inte kände igen så det var väl lika bra och svara då..
När hon sa att hon var från Stormtrivs Hemtjänst höll jag på att trilla ur sängen! Jag var hundra procent säker på att dom inte skulle höra av sig, för det var det aldrig någon som gjorde sist jag höll på att söka jobb.
Men nu så :) det är första jobbet jag har sökt sen efter Novalie föddes och det vore ju helt awesome ifall man fick det och slapp arbetsformedlingen helt..
På måndag vill dom träffa mig så det är bara att hålla tummarna! :)

Idag/natt ska jag jobba nere i Huskvarna..

Barnarbete

Här på landet lär vi oss tidigt i livet att om man vill ha nått så får man fan jobba för det. Och det är precis vad Novalie fick göra idag!
Ska hon ha någon saft i höst/vinter så får hon för sjutton hjälpa till och plocka bären!











Lite tidigare var Novalies farmor och farfar här med en "hopphäst"
Den var jättekul att sitta och guppa på! :)



Haha hoppas inte det var någon som texten på allvar ;)
I verkligheten gick det till så att jag och Tom plockade vinbären och la dom i en bunke, och Novalie plockade så glatt ur dom igen..

Titt på fan!

På Novalies ettårsdag när mamma och Åke kom hit så hade dom med sig en jättefin blomma! Min första tanke var att det var bortslösade pengar eftersom den troligtvis skulle dö lika fort. Men idag snart 2 månader senare så lever den fortfarande! Det är 2 superfina blommor på den och massor med knoppar :)
Man slutar aldrig att förvåna sig själv! Jag är så sjukt stolt att jag lyckats hålla en växt levande! Det är värt att fira..

Dagen har varit ganska lugn, har plockat in lite tvätt och ska snart hänga upp en ny omgång. Ska snart ta en tripp in till Habo och köpa smör för det måste jag ha till köttfärspajen jag ska göra sen. Vi får nämligen finfrämmat idag av Alexandra, Göran och Alice :)

























 


Checka knopparna!


Skönheten :)


Ny livskamrat


Min nya livskamrat som flyttade hem till mig idag. Den andra gick i graven igår natt, men återuppstod imorse igen. Litar inte på den telefonen för fem öre, så det var dags för en ny kände jag :)
Länge sen jag hade Nokia så det här kan nog bli spännande..
Imorgon är det jobb som gäller..


Överskottsenergi?

Novalie har varit helt speedad under kvällen och haft någon slags överskottsenergi.. Måste säga att hon är väldigt underhållande att titta på!
Och nej, jag puttar henne inte fast det ser ut som det.. Hon är rätt bra på att springa in i saker och sedan trilla bakåt.

 



Svar på kommentar: Tack Anonym, det känns bra att någon saknar oss! Jag vet inte vem anonym är men jag har mina aningar :P


Föda barn - lista

Vad heter ditt barn?
Novalie Christina Rosenberg Delvärn

När var du beräknad att föda?
11 juni 2009

Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
Ja hon föddes på BF, med igångsättning pga dåligt med fostervatten

Hur stor var barnet vid födseln?
Hon vägde 2610gram och var 47 cm lång. Inte så jättestor med andra ord.

Hur lång tid tog förlossningen?
Jag hade fått en tid för igångsättning den 11:e juni klockan 10.00, men på grund av att det var andra som nehövde mycket hjälp så fick jag vänta till 14.00 innan dom satte igång mig.
17.00 tog dom hål på fosterhinnorna och 21.21 är hon född.
Så ungefär 7 timmar och 21 minuter ;)

Tog du någon smärtlindring?
Jag fick nöja mig med lustgasen för läkaren som skulle ge epiduralen var upptagen med annat så han hade inte tid.

Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja vi är tillsammans och har varit sen dagen vi träffades.

Var barnet planerat?
Inte direkt. Vi hade pratat om att vi skulle skaffa barn, men tanken var väl inte att det skulle bli så snart. Men hon är lika älskad för det! <3

Tog ni reda på könet?
Nej, det gjorde vi inte. 

Om nej, vad trodde ni att barnet var för kön?
Jag trodde att det var en pojke, men ack så fel man kan ha!

Hur lång tid tog det för er att bli gravida?
Eftersom hon inte var planerad så är det lite svårt att säga

Hade ni bestämt vad barnet skulle heta?
Ja, Novalie eller Elliot

Hade du en svår graviditet:
Det skulle jag inte vilja påstå. Mådda alldeles utmärkt för det mesta! Lite illamående vid konstiga lukter och lite tungt för ryggen men annars var det jättebra! Tyvärr blev det ganska påfrestande för psyket efter v.32 då dom trodde att jag först hade havandeskapsförgiftning som jag inte hade och sen att dom upptäckte att hon var liten vilket krävde mycket kontroller och liknande. Men nu i efterhand är jag glad att alla kontroller gjordes!

Kan du tänka dig att skaffa fler barn?
Absolut, men inte just nu.. Först vill jag ha ett ordentligt jobb och sen vill vi köpa huset, men sen så!
Sen vill jag helst att Novalie ska ha vuxit ur vagnen, för jag vill ha den till nästa med och inte gärna någon syskonvagn!

Har du fått några bristningar?
Typ 3 stycken

Var du nervös inför förlossningen?
Inte direkt.. Jag tänkte att eftersom folk väljer att skaffa fler än ett barn kan det inte va så himla farligt att föda barn. Sen är ju personalen på förlossningen väldigt kuniga och duktiga. Men det gjorde en smula ont så jag skulle nog varit nervösare än jag var!

Hade du några cravings?
Jag hade en period på päronsoda. Sen drack jag väldigt mycket mjölk under hela graviditeten.

Hur reagerade du/ni när du plussade?
Jag ville jättegärna behålla barnet men blev nervös över vad Tom skulle tycka, men han blev också glad :)

Hur långt gången var du när du förstod att du var gravid?
Ungefär en månad

Hur mycket gick du upp i vikt?
Alldeles för mycket

Hur länge ammade du?
Jag helammade tills lillfisan var ca 3 månader. 
Vi märkte att mjölken började sina framåt kvällen och hon blev en nöjdare och gladare bebis av ersättningen (hon blev inte mätt på bröstmjölken). Vi hade det väldigt jobbigt med amningen och beslutade istället för att heöt gå över till ersättningen.

Vem är barnet mest lik?
Novalie är verkligen en mini-Tom. Hade jag inte varit med vid förlossningen så hade jag tvivlat på att hon var min!

Vad är det bästa med att ha barn?
Det mesta! Att få vakna och veta att mitt barn vill vara i min närhet och att få följa hennes utveckling är helt oslagbart! Hon förgyller verkligen våra dagar.

Vad är det sämsta med att ha barn?
Frustrationen med att inte veta vad det är hon vill

Är ditt barn döpt?
Ja, hon döptes den 23:e augusti

Hur gammal är barnet nu?
Hon är snart 14 månader.

Jobb, jobb, bröllop, jobb

Nu sitter jag än en gång på jobbet. Jag har inget direkt att skriva om eftersom jag har varit här hela dagen, eller sen klockan 10.00 imorse. Det är 11 timmar kvar tills jag får gå hem, det känns som en evighet just nu.. Men jag ska inte klaga, jag har ju iaf ett jobb!


Bröllopet igår var jättevackert och fint! Jag gjorde mig iordning på jobbet och stressade upp till kyrkan direkt härifrån! Dessvärre så tyckte inte Novalie att det här med kyrkan var något för henne så den mesta uppmärksamheten lades på henne för att hon inte skulle förstöra för alla andra, så tyvärr så missade jag mer än hälften.. Men vackra var dom, det missade jag inte! 
Efteråt så blev det mottagning på Tvetagården här i Huskvarna, så då var det bara till att åka tillbaka igen! Även nu så ballade Novalie ur, denna gången för att hon var så himla trött men hon skulle absolut inte sova! Vi åt i omgångar. Först Tom medan jag gick med Novalie, och sen jag när Tom gjorde detsamma..
Vid halv nio hade både jag och Tom fått nog och valde att tacka för oss. Novalie satt en stund i Alexandras (brudens) knä och åt potatissallad som avsked.

Vad har vi lärt oss av det här?
- Novalie ska inte följa med in i en kyrka innan hon fyller 15

Jag lägger upp lite bilder imorgon när jag kommer hem :)