Det dåliga samvetet.

Söndag igen.. Det dåliga samvetet över att inte vara den föräldern jag vill vara kommer krypande!
Jag försöker se det positivt att barnen iaf vill vara här och i min närhet och att jag nu faktiskt har energin att göra roliga saker med dom när dom väl är här. När dom kom i fredags stannade Tom och Madde kvar på en fika och vi firade Wiggo lite som fyller år på tisdag sen när dom så ville barnen bada så vi åkte in till badhuset i Vaggeryd helt spontant och badade i 1 1/2 timme, det är kanske inte något jag kommit på att göra en fredageftermiddag om jag hade haft dom jämt, eller inte ens varannan vecka..
 
Lördagen blev en lugn hemmadag, vi var i skogen på förmiddagen och sen byggde vi Lego Friends när Wiggo låg och sov middag. Ibland behöver Novalie få den där ensamma tiden och mina fulla uppmärksamhet så det var riktigt mysigt! Sen blev det middag och jag sov faktiskt också en stund på eftermiddagen medan Fredrik höll ställningarna med barnen. Vaknade efter någon timme av att Novalie och Wiggo var osams :P
På kvällen kom min nyfunna vän Sandra och lilla Vincent förbi och det var riktigt trevligt! Det känns så skönt att det är någon som vet hur jag känner eftersom hon själv har ett barn som bara bor varannan helg, sen verkar vi ha en hel del gemensamt på flera olika sätt! Vi har setts en 5 gånger tror jag och skriver mer eller mindre varje dag :) jag har stora förhoppningar på en fin vänskap!
Kvällen avslutades med att jag och Novalie låg och myste i soffan och kollade på Spring, sen somnade hon mitt lilla hjärta <3 
 
Idag på förmiddagen var vi till minizoot i Tenhult med Jennie, en gammal jobbarkompis jag inte träffat på 3 år! Det var jättemysigt och uppskattat! På vägen hem fpr vi förbi Johanna och lämnade en mössa och när vi kom hem blev det middag. Sen var vi ute och grejde i trädgården och tog ner studsmattan innan det var dags att åka. Vi åkte lite tidigare och stannade till hos Sandra och Stella på väg till Mullsjö. Alltid lika trevligt! :)
 
En fin och bra helg <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

aj.

Sitter på jobbet nu, jag kom för en stund sen. Det är helgens andra och sista jobbpass och jag får nog erkänna att jag nog är lite mör imorgonbitti när jag går av! 
Igåe var det fullt ös. Jag slutade 8.30 och åkte direkt till Huskvarna för att hämta Malte som var hos Sara när jag jobbade och sen hade jag bestämt träff med en tjej i Skillingaryd som eventuellt kommer kunna ha Malte lite när det behövs :) hundarna funkade fint tillsammans och Malte blev kär i hennes tik. Under tiden ringde vi var ute och gick ringde Fredrik och frågade om vi inte skulle gå på marknaden i Skillingaryd och eftersom jag ändå redan var där så kom han och vi gick en sväng. Eftersom det var rätt varmt igår kunde jag inte lämna Malte i bilen så han fick strosa med och det gick förvånansvärt bra faktiskt! 
 
När vi hade traskat igenom marknaden så for vi upp till verkstan för att Fredrik skulle jobba och jag ville inte åka hem och ha tråkigt själv, men när klockan var 16 så drömde jag om att slänga mig i soffan hemma ;)
Sagt och gjort, jag och Malte åkte hem. Men tror ni jag hade ro att lägga mig i soffan då? Nä.. Jag rensade avloppet och hade mig. Fram på kvällen var jag ute och gick med min nyfunna vän Sandra :) jättetrevligt! hon är lätt att prata och skratta med! Efter promenaden råkade det bli pizza från Bettans. 
 
5 timmar efter att jag började skriva inlägget:
Nu ligger jag i sängen på jobbet. Ja vi har ett eget assistensrum som vi vistas i när inte brukaren behöver hjälp för stunden. Än så länge har det varit en lugn dag med lite matlagning och så, och jag hoppas den fortsätter så för herrejävlar, idag är inte ryggen på min sida! Nästan så jag funderar på om jag måste ringa vårdcentralen imorgon? Jag har redan hunnit knapra i mig 3 st 665mg alvedon, vilket innebär att jag bara får ta 3 till idag.. Men dom verkar inte hjälpa som dom brukar :/ enda gången det inte gör ont är när jag ligger raklång, kul.
 

Framtidsplaner

Ligger i sängen på jobbet och kuckklurar lite.. Den 13e (på Wiggos 3-årsdag) ska vi till banken och lägga om lånen på huset. Renoveringen av badrummet, borrningen av den nya brunnen och målningen har ökat husets värde med 200.000:-, det gör att vi kan få bort vårt lilla topplån och låna upp en slant till renoveringen av nedervåningen, dvs kök och vardagsrum. Jag ser fram emot ett större, ljusare och modernare kök än det vi har idag. Skåpen hänger på halvsvaj och golvet är så tråkigt och förstört! Vi har tänkt ändra planlösningen en del så vi även får mer möblerbar yta i vardagsrummet så vi får in en större och bekvämare soffa. Åldern börjar ta ut sin rätt och jag får ont i höften av att ligga i den!
 
Denna helgen jobbar jag, känns skönt att veta att lönerna som kommer i oktober kommer vara minst det 3dubbla mot vad jag är van vid, och så kommer det förhoppningsvis fortsätta. Jag ser framförallt fram emot en jul där jag kan köpa julklappar till barnen utan att behöva tänka så mycket på prislappen.. 
I oktober/november ska vi först och främst försöka ta oss iväg till Göteborg och hälsa på Jezzie, något jag velat göra lääänge men inte kunnat. Men nu så! :)
Framförallt ska jag för första gången på evigheter få till ett riktigt sparande, det enda jag haft hittills är pensionen och barnens sparande. 
 
Nu hoppas jag min herre vill gånoxh lägga sig snart för jag är skittrött :P 8,5 timmar kvar tills detta passet avslutas och jag får åka hem! Sen är det ett dygn ledig tills det är dags igen, sen är helgen slut.. 
 
Over and out.