1 dag kvar till 2012.

Nytt år - nya bekymmer.

Det största bekymret är att lära sig att det är ett nytt år. 2012!
Det innebär att Novalie nu går in på sitt tredje (!!) år.

Och imorgon är det då nyårsafton. Har tänkt att ta det lugna gatan och inte göra ett skit. Kvällen ska spenderas i soffan med overallen och raggsockor, sen blir det väl ring klocka ring på tv, stirra ut genom sovrumsfönstret efter raketer och sen är det godnatt! :) låter som helt i min smak!
Man är så trött efter allt med julen, och nya året är ju inget direkt att fira..

Men däremot grattar vi pappa idag som fyller 54 år! Hipp hipp hurra!

2 dagar kvar till julafton.

.. och massor att göra!

Idag har dagen mer eller mindre försvunnit. Efter att ha lämnat Novalie på dagis så åkte jag hem och griljerade 2 skinkor, plockade upp granen och slog in små paket med ischoklad till mina tanter och gubbar. Efter det hade jag rätt ont i ryggen så det fick bli en diklofenak (alvedon hjälper inte). Sen bar det av mot jobbet! 

Som sagt, två dagar kvar till julafton och Toms största problem just nu är vart godisbordet ska stå (???). Då har man inte mycket att oroa sig över! Själv måste jag beblanda mig med idioterna i stan imorgon för jag måste fixa en vit duk till nya bordet och till jul nu ska jag ha röda bordstabletter. Måste även köpa några marschaller att ställa ut på trappan på julaftonskvällen.
Imorgon kommer även mamma och Åke så jag hoppas jag är färdig i stan tills dess för på eftermiddagen innan jobbet ska vi hinna klä granen med. Också givetvis ska det hinnas med att städa också, hur fan ska jag få ihop det här då?

Ja det blir säkert bra!

dagens resultat.

Idag stannade antalet cigaretter på 3!

3!! Det är sjutton ingenting det. Ungefär lika många som jag hinner röka innan frukost..
Just nu är jag en aning röksugen, det går verkligen inte sticka under stolen med men som tur är har jag inte ens några cigaretter hemma och Konsum stänger om en kvart. Själva nikotinbehovet blir ju tillgodosett med sugtabletterna men just nu är jag sugen på blosskänslan.
Det går knappast att förklara för någon som inte har rökt..

Imorgon ska jag städa undan askkopp och alla tändare!


ragge.

Kan inte sova så jag slog på lite Ronny och Ragge. Tanken slog mig att det finns vissa likheter mellan sluskraggarn Ragge med håret fullt av brylkräm och prilla under läppen, och med karln som ligger brevid mig.








Vissa likheter iaf...
Tom brukar i och för sig dra upp byxorna lite mer :P

jo vars.

Måste faktiskt säga att det går ganska hyfsat med ciggilurisarna! Idag har jag rökt 5 stycken, och det är fortfarande minst 10 mindre än i vanliga fall :) jag är faktiskt ganska nöjd!
Imorgon är en ny dag och jag hoppas det går lika bra!

Nu blir det film med världens bästa Lisa <3


sluta röka.

Nu är tiden inne en gång för alla! Michelle ska nämligen sluta röka!
Igår var jag på vårdcentralen och gjorde ett lungfunktionstest och det var inte mycket att hurra för.. Är det så illa nu, hur ska det så vara om några år om jag fortsätter?
Det är inte lätt det här vill jag lova, men jag ska ge det en ärlig chans och ge mig fan på att jag ska klara det! Och tänk bara vad med pengar vi ska spara :) ca 15-20000 om året! Det är sjukt egentligen vilka summor det är. Jag slutar inte helt på en gång, jag börjar med att dra ner. '
Jag vill fortfarande ha den där ciggiluringen på morgonen, den är viktig! Jag tillåter mig även att ta en efter maten, dvs frukost, lunch och middag, inte varje gång jag stoppat något i munnen. Igårkväll när vi hade ätit kvällsmat kände jag till och med att jag kunde klara mig utan, och innan jag lade mig klarade jag mig också utan!

Hittills idag har jag rökt 2 ciggaretter och klockan är snart 15.30 :) Jag kan säga att jag hade aldrig klarat det så bra utan mina sugtabletter med lite nikotin i.. Jag köpte även en spray men den var så fasligt stark så den tar jag bara om det är riktigt illa!





Note to myself on ytterdörren!


lucia.

Åhh vad jag älskar när det kommer paket :) idag kom lite julklappar och lite kort med posten, eller jag fick ju åka och hämta det då.. Bland annat så var kortet med som jag förstorat upp lite sen i somras när vi var på tomteland :) också julkorten såklart!

Idag är det Lucia. Det har varit +4 grader och ösregnat, oj vilken feeling man får då! Imorgon blir det jobb, sen till vårdcentralen för ett lungfunktionstest och på eftermiddagen är det luciafirande på dagis! I år är nog Novalie och hennes kompisar lite mer sångglada än förra året :) oj vad jag längtar!

Sovdags!


så gick det med det.

Imorse fann jag denna i på skohyllan.. Tanken var ju god iaf, enligt Novalies kalender bör det vara julafton idag!


den perfekta familjen.

Idag ska jag och Novalie strutta runt lyckliga i köket och baka lussebullar och lyssna på julmusik. Vi ska se sådär äckligt lyckliga ut som dom gör på alla tvreklamer. Bullarna ska få en perfekt gyllene färg och i köket ska inte finnas ett spår av mjöl på någon av bänkens ytor! Disken diskar sig ju givetvis själv också..

Verkligheten kommer nog bli något så här: Novalie gapar och skriker att hon vill bli buren eller att jag ska göra det ena och det andra. Själv står jag med lussedeg upp över öronen i hopp om att lyckas forma dom till små söta kissekatter. Disken blir till stora berg på bänken och i slutändan glömmer jag bullarna som blir till små kolbitar som får kastas..


god jävla morgon.

Varför säger man god morgon? Morgonen är verkligen det drygaste på hela dagen för jag hatar verkligen att gå upp! Novalie tyckte att det var morgon vid 05.30 imorse och då skulle vi minsann gå upp! Nu är klockan tio över nio och jag tycker fortfarande att det är natt.. Om två timmar ska lillskrutt vara på dagis och då ska jag minsann hem och vila så jag orkar jobba och gå på personalmöte sen.

Dagens morgonfrilla


tillbaka på banan igen.

Igår var det jobbdags igen efter en stunds sjukskrivning! Det var en ganska lugn kväll, men det kryddade jag med lite huvudvärk! Idag är jag ledig, så om en stund när Novalie har sovit klart ska vi åka upp till pappa/morfar och äta lite mat och leka en stund i snön kanske :) Jag skulle behöva få lite ordning hemma med men det får minsann vänta för det orkar jag inte med nu! 18 dagar kvar till jul och massvis kvar att fixa..