Mitt barn tycker om att dunka huvudet i väggen..

.. behöver jag säga mer?

Glad kräkunge

Idag har Novalie varit på strålande humör, hon som annars kan vara lite småbutter till och från under dagens gång. Lilla fröken fis fick för sig klockan halv sju att det var dags att gå upp, men då sa mamma: glöm det nu sover vi en stund till! Och tänk vad lite välling kan göra, vilken mirakeluppfinning! Sen fick hon ligga brevid mig i vår säng. Jag fick blunda en stund till och vaknade av att hon satt och baknade mig i huvudet med nappen med världens leende på läpparna! Då är det inga problem att kliva upp om man har en så glad bebis! Sen är hon iof väldigt skadeglad och tycker det är skitkul när man får ont och säger aj..

Dagen förflöt på rätt bra och hon la sig för att sova middag vid 12. Och hon som annars inte sover så himla länge passade på att sova nästan 2½ timme på en gång.
Sen till det läskiga..
När Novalie sen vaknade vid 14.30 så insåg jag att hon inte hade ätit sen hon åt vällingen vid halv sju och jag kände mig totalt värdelös! Herregud, inte konstigt att hon inte går upp i vikt om hon inte får nån mat stackars barn. Så jag gjorde iordning mat med lite extra extra fett i för att dämpa mitt dåliga samvete. 
[utfärdar äckelvarning i det som kommer] Sen kommer det efter 2 skedar! Ungen spyr ut rätt över bordet, ner i knät, ner på golvet och lyckas med rågor missa katten som satt och väntade på att nått gott skulle trilla ner. Det fanns inget jag kunde göra utan att vänta tills allt hade kommit upp. Och under tiden tittar mina stackars dotter på mig med blicken som betyder få det att sluta!
Vad jag inte förstår är att förutom dom 2 skedar med mat som kom upp så var det nått mer. Det såg ut som om det skulle kunna vara vällingen, men den hade hon ätit nästan 8 timmar innan! Och det luktade inte ens kräk..
Hon har varit pigg och glad resten av dagen!

När lilla karl kom hem gick vi ut en stund för att lasta på kärran med lite grenar och kvistar som ska bort härifrån och Novalie tittade fundersamt på från vagnen.


Novalie tappar livslusten för en stund och gör ett tappert försök att
dra sig upp i mina byxor...



Kanske inte var så farligt nere på golvet?!



Fullspäckad söndag

Vår morgon började med att vi inte visste vad klockan var.. Underbart!
Efter frukosten (förra inlägget) så började vi fixa och dona med maten så det mesta skulle vara klart till Ann-Sofie, Henrik och Maja kom :) Det blev Lax i ugn med tomat och rödlök, kokt potatis, kall creme fraiche sås och sallad. Jag blev ärligt talat förvånad över hur gott det blev!

Dom senaste dagarna har Novalies byxor börjat bli smutsiga när hon kryper på golvet, så Tom fick gå en promenad med dammsugaren medan jag fixade med maten. Jag hatar denna årstiden för man drar in såna offantliga mängder med jord och lera på skor och vagn som sedan sprider sig som en löpeld i hela huset! Sen har vi ju hunden och katten som också står för en del av det hela!

När dom sedan hade åkt hem tog jag och Sanna oss en liten tripp ner till Habo för att handla lite och vi var inte hemma många minuter innan Toms föräldrar kom med påskägg till Novalie. En jättesöt vit/lila prickig body med en rockande kissekatt på :)
Tror inte vi haft så mycket besök på flera månader som vi haft under helgen! Men det är roligt att träffa folk och det underbaraste är att man själv är på hemmaplan för en gång skull!
Lillfisan sover nu så nu ska jag också ta och lägga mig. Får se om jag kollar klart på Baksmällan eller lägger mig och läser. Just nu skiter jag i vilket, bara jag får lägga mig ner!



Novalie och BB-kompisen Maja :)


Novalie var med mig inne i tvättstugan och vek tvätt och tittade
fascinerat på maskinen som var igång. Hon hade även ett väldigt
givande samtal med den..



Falsk marknadsföring

Jag blev riktigt paff när Novalie inte vaknade först klockan var 9.00. Men sen kom jag på det, ahh man ska ju ställa om klockorna! Så egentligen var klockan bara åtta vilket låter mer rimligt när det gäller henne hehe.
När vi alla hade dragit oss upp ur sängen så var det dags för lite frukost innan det var dags att börja förbereda för gästerna som kom 14.00 :) 
Novalie fick också lite macka med skinkost, fast hon redan hade ätit en flaska välling till frukost. Men inte blev det någon dans i matstolen som barnet på reklamen gör. Jag är DJUPT besviken för det hade ju varit lite småkul.. Undrar hur dom reagerar om man ringer och klagar? Det är ju ändå falsk marknadsföring!

Lägg märke till den härliga mackbiten som så fint klistrat sig fast vid Novalies mage!



Älskade unge <3




Lördags-mys

Oj oj, klockan är redan 16.00 och det känns som om dagen precis har börjat. Idag på schemat stog det rulla köttbullar och åka till Fagerhult och hämta Novalies paket med Hello Kitty kläder :)

Tom har jobbat idag en stund så när han kom hem satte jag mig i bilen och brummade iväg i min ensamhet! Ibland är det rätt skönt att dra upp volymen och ara sitta i sina egna tankar (man kan göra så på landet utan att skämmas, för det är ingen som ser). Kläderna var iaf jättefina, men byxorna såg lite stora ut i midjan på mitt lilla spinkiga barn så vi får prova dom och se om jag behöver sy in dom med som med alla andra byxor..
Vi jobbar på det, fortfarande smör i maten och nu även olja i vällingen.

Jag och lilla karl har även rullat köttbullar. Vet dock inte hur många, men det skulle nog räcka till en hel armé tror jag! Snart ska han åka iväg till sin jobbarkompis Mats så jag och Novalie ska ha lördagsmys själva ikväll med körslaget, chips, dipp och Pepsi! :) det blir majskrokar och vatten för fröken..


Surpuppa

Novalie är på dåligt humör idag och är pilligare än nånsin (på sånt hon inte ska pilla på givetvis).
Det knepiga är bara hur tusan jag ska bära mig åt för att få hennne att förstå att man inte ska dra ut kontakter, slicka på tv:n och dra djuren i öronen. Antingen blir hon helt hysterisk eller så skrattar hon bara åt mig skitungen..
Jag vill ju att hon ska kunna få en bra uppfostran, och det är lika bra att börja i tid, för sen kommer det inte gå att ändra med en handvändning. Nu är hon ju iof bara 9½ månad..

Nu sover hon iaf, efter att ha varit vaken i ungefär 2 timmar. Under tiden ska jag packa lite grejer som ska skickas :) När Tom kommer hem sen ska vi åka och handla, dags att fylla på kylen och frysen för det börjar bli tomt!


Så sött hon sover <3



På besök hos Sara

Från idag till igår har jag och Novalie varit på besök hos Sara & co :) Jag och Novalie är dom enda som är vakna, alla andra sover.  Vi var på öppna förskolan igår och lekte så vi åkte hit efteråt. Aldrig i hela mitt liv jag åker med alla 3 barnen och Sara i bilen! Tog väl ungefär 2 halvtimme att få in alla, och sen samma visa när dom skulle in igen. Jag var helt genomsvett när vi kom till öppna förskolan! 
På vägen hit köpte vi med oss den supergoda chillipizzan som bara finns på Biblos nere i Huskvarna. 

När kvällen kom var det baddags för dom stora barnen :) Dom senaste gångerna har Novalie varit jätteledsen i badet, men igår när hon fick bada med Arabelle gick det bra och dom plaskade sig och hade.
Nehe, nu har jag en mammakär dotter på golvet som vill mysa! Hon sitter och drar i mitt byxben och vill komma upp..



Bilderna och filmen är borttagna, då vissa tycker det är olämpligt





Tradera är som knark - beroendeframkallande!

Åhh jag vann det! Ett supergulligt HelloKitty set i storlek 80 till lillfisan med tjocktröja, jeans och en mössa :)
Det roliga är att jag kollade på precis samma kläder i höstas men det som fanns i detta paketet skulle gått på 350:- om jag hade köpt det nytt på H&M, så 105:- på tradera känns lite bättre för samvetet (och plånboken)..



Nu ska jag sätta mig och titta på Svenska Hollywoodfruar, något mer som är beroendeframkallande! Underbart med inspelningsbar boxer!!


Mammas älskling(ar)

I helgen har vi haft Grisen här och det har varit supermysigt! Pappa lånade min bil och åkte upp till Farfar som behövde lite hjälp med lägenheten :) när han kom hem hade jag en nystädad bil både på utsidan och insidan, han hade satt på klädsel och gått igenom den för besiktningen. Det lönar sig att låna ut den!
Men usch vad jobbigt det var att flytta denna bilbarnstol fram och tillbaka! Gud så smidigt det var med babyskyddet och basen.

Det är så underbart att Novalie och Grisen går så bra ihop. Även om han är en smula stirrig hund så är han cool-lugn när Novalie är i närheten och han har inget emot att hon klappar och känner på honom! Jag som var så orolig innan hon föddes för hur Grisen skulle reagera, men det är ju inga problem!
Tror förresten att Novalie kommer bli en riktig djurvän för hon älskar när både hundarna och katten är i närheten och det finns ju inget bättre än att klappa deras mjuka päls och mysa :)





Uppe med tuppen

.. eller ja till och med innan tuppen!

Novalie tyckte att vi skulle gå upp tidigt idag, så vid kvart i sju var det dags att gå upp! I ett desperat försök att få sova 10 minuter till så mutades hon med en flaska välling, men den gick hon minsann inte på! Det var bara att stiga upp och se glad ut! :)

Vi har lekt lite nu på morgonen, och nu sover hon lillfisan igen. Men nu har jag hunnit bli så pigg så nu kan jag inte somna om igen! Jag funderar på om jag skulle sätta igång och plocka lite medan hon sover..







Uppdatering

I Onsdags var jag och Novalie i stan med Therese. Vi var på A6 och shoppade lite och sen kom även Sara upp :)
Efter A6 så skulle jag till Hannah och fika, så Therese följde med dit också. Vid det laget hade jag en övertrött dotter så jag hade hoppats att hon skulle somna när vi kom till Hannah. Men tji fick jag hon överlistade mig igen!! Dock sov hon väldigt gott i bilen på vägen hem..







Så roligt att träffa dig <3 saknar dig nått så enormt mycket!



Sällskapssjuk!

Åhh idag behöver jag sällskap.. Jag känner mig jätte sällskapssjuk och vill träffa folk!
I eftermiddag/kväll ska jag träffa Hannah, men det är flera timmar kvar tills hon slutar jobba.

Funderar på om jag skulle dra med mig Novalie och en frivillig vän till A6, inte för att jag är stenrik just nu men man kan ju kolla läget och drömma sig bort tills det blir påfyllning på kontot! Novalie behöver en uppdatering i sin garderob, hennes kläder börjar bli små så vi behöver byta upp oss till strl 80!



God morgon!

Eller morgon och morgon, klockan är ju faktiskt elva!

Nu ska jag ta och göra mig iordning :) Novalie sover middag, men när hon vaknar ska vi ta en sväng in till Habo och träffa Malin en sväng och sen följer Therese med hem!


Novalie blir ledsen när hon inte får komma upp i knät..



Inte bra :(

Nu har vi precis kommit hem från Habo, vi har varit på BVC, Ica och på biblioteket :) äntligen har jag nått att läsa och skaffat ett bibliotekskort!

På BVC var det inte lika roligt, Novalie går inte upp i vikt riktigt som hon ska! Sen den 9/2 har hon bara gått upp 50gram! Vi ska fortsätta ge henne extra fett i maten så får vi se på 10-mån kontrollen om hon gått upp nått mer.
Däremot har hon vuxit 3,5 cm på längden! Troligtvis beror den lilla viktökningen på att hon varit sjuk. Hon var ju sjuk i början på året och totalvägrade att äta och nu har hon ätit jättedåligt i en hel vecka så det är väl inte jättekonstigt kanske..

Nu ska jag gå ner och lägga kycklingen i marinad :) Novalie sover som en stock!
Såhär trött var hon när vi kom hem. Ligger och sover på köksbordet när jag ska klä av henne..





Grattis älskling!


Födelsedagsbarnen (gammal bild)


Idag har vi haft lite kalas här hemma, Tom och tvillingsyster Sanna fyllde 24 idag :)
Morgonen började rätt slappt men när vi väl satte igång så blev det en hel del gjort! Vi städade hela huset, det vill säga plockade, dammsög, skurade och gjorde rent båda toaletterna! För oss 3 tog detta ungefär 1½ timme, det är ändå 285 kvadratmeter som ska bli rent..
När vi äntligen var klara började jag och Sanna med tacosen, men hoppsan, gurkan hade frusit för det var för kallt i kylen så vi fick ta oss en tripp in till Habo och införskaffa en ny..
Men tillslut var det färdigt och jösses så gott det var! Efteråt blev det daim-tårta!!

Imorgon är det måndag igen.. Det känns som om denna helgen varit så kort bara för att Tom jobbade igår :(
På förmiddagen ska vi ner till BVC på en extra viktkontroll för att se om lillskrutta går upp nått eller om det fortfarande går trögt trots extra smör i maten. När vi är klara där hade jag tänkt att vi skulle gå till bibblan och fixa oss ett lånekort för jag har snart läst ut både mina böcker och de jag lånat av Sara som faller mig i smaken.
Är det fint väder imorgon ställer jag bilen vid bibblan och går bort till BVC, det är ju ändå en liten bit så får vi lite frisk luft :)


Lillskruttan fick gnaga på lite gurka och sallad medan vi andra åt tacos :)
Helt otroligt, hon kan fortfarande ha sin Bamseklänning i strl 62 som hon
fick i doppresent!!



Bloggtips!

Novalie har sovit i en timme snart och jag försöker fördriva tiden tills hon vaknar och Tom kommer hem från jobbet, han har jobbat lite extra idag.
Jag har Alex Schulmans blogg i mina favoriter så jag kikade in där en stund. Eller snarare närmare en timme har jag suttit och tittat tillbaka!
Han är så sjukt klockren den människan!

Jag som annars inte skrattar åt saker jag läser har suttit här och skrattat för mig själv!

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen



Novalie vill ha

Mamma har vårkänslor så Novalie önskar sig lite vårigare/somrigare kläder!!








Mini-me har varit galen!

Jösses vilken morgon säger jag bara! Fröken vaknade 10 minuter innan pappa Rosenberg skulle kliva upp och åka och jobba, det vill säga kvart i 6 imorse.. Lyckades få henne att sova en timme till brevid mig, men sen rullade cirkusen igång.
När hon vaknade var hon på skitkasst humör och skrek bara jag tittade på henne eller tog i henne! Ja jag säger det, hon har verkligen vaknat på helt fel sida idag!
Och vad gör man inte med ett hysteriskt barn? Jo man mutar med majskrok! Och voila så var ungen som förbytt!
Skitglad och på riktigt bushumör och det höll i sig tills hon somnade! Undrar vart hon fått sitt dåliga morgonhumör ifrån?

Sen blev hon trött och ville ha sin snuttefilt :)








Banantjejen!

Idag är Novalie på kasst humör, inget är roligt..
Jag har försökt plocka undan lite här och sortera i linneskåpet bland alla sängkläder och då var hon glad och positiv men det kan slå om på en sekund så blir hon jätteklängig och vill bäras hela tiden. Jag hade gärna gjort det om min rygg hade pallat den men nu gör den inte det..
Sak samma, hon blir nog glad snart :)

Igår var hon iaf glad och åt banan alldeles själv så det var tröja av för torkad banan kan ge såna härliga fläckar! Detta resulterade i ruskitg kladdigt golv men det är det värt!









Det börjar..

.. närma sig slutet på denna dan! (brist på rubrik, ja!)
Novalie har varit mycket piggare under dagen och ligger nu runt 37 i temp så idag är första dagen sen helgen utan febernedsättande, känns skönt!
Jag tror hon kämpar med det sista utav förkylningen nu för hon sov 3 timmar innan på dan och det har hon aldrig gjort innan. Under tiden hon sov satt jag och pillade lite i photoshop (det kassa) och klurade lite på Novalies inbjudningskort till sitt 1-årskalas :) inte alls nöjd med tanke på att jag inte kan skiten så det blir inte som jag vill.. 

Vi hade lite nappkok för att döda lite förkylnings-baskilusker, och jag kunde räkna till 21 nappar. Och då är inte dom som ligger i bilen och på andra konstiga ställen medräknade, galet vad nappar hon har ungen!
Vad äckliga latex-nappar ser ut när man kokat dom..






Photoshop

Snart är det Novalies födelsedag (eller om 3 månader) och jag har tänkt att göra inbjudningskorten själv. Men att göra så som vi gjorde till dopet var både jobbigt och dyrt så jag bad Toms kusin om han kunde fixa Photoshop som jag kan göra dom i :)
Igår hittade jag ett test-photoshop på nätet, så jag kan börja "träna". Jag har iaf lyckats fixa en egen signatur hit till bloggen.
Annars så är jag rätt så värdelös på programmet, men det krävs nog lite träning!




Den är underbar!

Åhh vilket snille den som kom påden nya puckon med ljuschoklad! Den är så ruskigt god, rena rama godiset!! :)
Inte den som är på bilden..



Bättre tider på väg!

Efter allt runtringande idag hamnade jag till slut på BVC, efter att ha pratat med vårdcentralen, jourcentralen (igår) och barnakuten. Och denna fantastiska människa som jag inte kommer igåh namnet på tipsade om Ipren supp, så det var bara raka vägen ner till Habo för att inhandla mirakelmedicinen!
Hon fick den första vid 11 i fm, och senare på eftermiddagen har hon allt mer börjat likna själv! Vi har till och med kunnat sätta ner henne på golvet utan att hela världen gått under :)
Hon har till och med fått i sig nästan en hel flaska välling med och lite blodpudding!

Nu ska jag leta reda på det försvunna barnet, jag hör henne någonstans vänster ifrån, skulle kunna vara vårt sovrum! Galet vad bekvämt det var när hon stanna där man satte henne!

Jag tror jag blir knäpp..

Novalie är som sagt sjuk, och detta håller på och göra mig helt galen.. Jag vet att det inte är hennes fel att hon mår som hon mår, men det hela blir inte bättre av att jag själv mår som om någon kört mig genom en köttkvarn.
Igår var hon trött redan vid halv åtta så vi försökte lägga henne, men hon verkligen vägrade att sova! Då tänkte jag att vi lägger väl om strategin och låter henne vara vaken tills hon inte pallar mer så jag försökte leka lite med henne m.m, men hon bara skrek och vi provade allt möjligt! 
När klockan var strax efter 10 så antar jag att hon somnade av ren utmattning..
Hon vill inte äta heller så jag har en känsla av att hon är hungrig, fast hon inte har någon hungerkänsla. Inte ens den alltid så älskade vällingen går ner :(

Det tar verkligen på krafterna och med ett sjukt barn!
Som tur är har Novalie klarat sig tills nu både med förkylning och feber, så vi får väl tacka för det iaf!

Tävla om namnnappar till ditt barn!


Jag tävlar om ett valfritt 3-pack med nappar från Namnappen.se hos Sanna.


Inte roligt!

Det var som jag trodde, både jag och Novalie är ganska risiga nu.. Novalie fick feber redan igårkväll och jag har också varit ganska dålig under dagen, jag orkar ingenting!
Lillskruttan går på alvedon, välling, yoghurt och vatten.
När Toms föräldrar var här i eftermiddags så skulle jag lägga Novalie, det slutade med att vi somnade båda två och när hon vaknade tog Tom henne och jag sov vidare 3 timmar.

Imorgon får Tom vara hemma från jobbet för jag klarar inte att ta hand om både Novalie och mig själv..

Sjuka..

Jaha då var det vår tur. Jag har haft lite småknasig hals under dagen och imorse när jag åkte in till Habo var Novalie lite snorig. När jag kom hem hade hon också blivit krasslig i halsen och hon var jättevarm!
För en stund sen hostade hon så hon började gråta min lilla älskling <3
Imorgon skulle Henrik, Ann-Sofie och Maja kommit hit, men det är dumt att riskera att smitta ner dom..
Hoppas bara inte Beatrice, Tommy och Devin blir sjuka nu när dom varit här idag!

Det var supertrevligt på bytardagen och jag hittade massor med roliga leksaker till Novalie :)

Nu ska jag ta en sup med hostmedicin och hoppas det ger med sig! Blir det inte bättre med varken mig eller Novalie får Tom ta en tripp till Apoteket imorgon (eller Kronans Droghandel som det nu heter, HAHA)

Jordbro

Kom av någon anledning att tänka på Jordbro, det stället utanför Stockholm där jag levt större delen av mitt liv! Jag saknar det, men samtidigt inte för jag vet hur detta området har blivit på sista tiden..
Det finns så många minnen från denna tiden!



I denna betongen bodde jag i huset brevid snehuset. 
Så många minnen! <3
Idag är det inte alls som det var då..


Tjejkväll

Igår var det tjejkväll och jag skulle för kung och fosterland iväg vare sig jag orkade eller inte.. Jag kände mig superseg ända tills jag började göra mig iordning, då blev jag hur pigg som helst! :)
Innan jag åkte till Jezzie så plockade jag upp Sara i stan så hon slapp ta den äckliga 25:an bussen! Det tyckte jag var snällt..
Jag hade verkligen jättetrevligt och det var så kul att träffa alla igen! Vissa utav oss umgicks ju i perioder dygnet runt innan! Men jag måste erkänna att det kändes lite konstigt ändå.
Ellan du förgyllde kvällen, men för fan för den jävla hästen.. Den har satt sig i huvudet på mig!


Dagen förstörd efter 20 minuter..

Vaknade imorse av att Novalie låg inne i sitt rum och lät, vet inte vad hon gjorde eller hur länge hon pysslat med vad hon nu gjorde, men kul lät det! Do doj doj doooo Ahhh.. Ungefär så! Haha sötunge <3
När jag kom in till henne fick jag världens underbaraste leende och det kröp in ända in i mitt hjärta.

Som vanligt när lillfisan vaknar så är hon akut hungrig! Man skulle kunna tro att världen är nära på att rasa samman om hon inte får mat inom 10 minuter! Jag skulle vara lite duktig idag och faktiskt ge henne gröt till frukost och inte välling som annars är så mysigt att äta i mammas knä.
Det dumma är att vi har våra sovrum på övervåningen och köket ligger där nere, det innebär att det finns en trappa! Denna trappan var idag livsfarlig.

Så med Novalie i famnen halkade jag till några trappsteg innan vi var nere och jag slog i ryggen och rumpen nått så extremt! Av ren reflex lyckades jag lyfta upp Novalie så hon klarade sig galant även om hon blev lite rädd.
Som tur är sover Toms syster Sanna i rummet precis nedanför trappen så hon vaknade när det dundrade till, så hon kom ut och kollade vad det var som hade hänt, och tur var det! För precis när hon hade tagit Novalie så tuppade jag av.. Usch vad äckligt!
Jag har fortfarande ont i ryggen, men det konstiga är att jag har en mplande huvudvärk, men mig vetligt så slog jag inte i huvudet..

Sån besvikelse att må såhär när jag hade sett fram emot kvällen! Det är tjejkväll hos Jessica ikväll och jag har inte träffat dom på evigheter! Men mår jag såhär så vet jag inte om jag ens orkar klä på mig.
Snart kommer iaf Tom hem så då tänkte jag gå och lägga mig en stund och se om det blir bättre.. Jag vill ju så gärna :(

Usch vilken början på dagen..

Jag och Novalie är som sagt hos Sara idag, och idag har lillfröken inga som helst planer på att sova! Hon har sovit max 20 minuter på hela dan och klockan är 15.00! Vid denna tiden brukar hon sova sin andra omgång..
Hoppas hon somnar snart, jag blir galen! Hon är arg och slåss och har sig.

Undrar vart detta ska sluta! Än kan vi inte åka hem heller för Grisen är fortfarande kvar..

Imorgon

Juste, imorgon ska vi åka till Sara och lilla familjen för imorgon kommer Sannas hund hem så då får inte Grisen vara kvar. Så vi åker redan när vi vaknar imorgon bitti :) sen är vi där tills pappa kommer hem och kan plocka upp Grisen igen. Det är även tänkt att vi skulle sova över hos dom, jag och Novalie!

Här om dagen var Toms bror med familj här och Novalie fick en present :) så fiin! Ett badlakan med Hello Kitty! 


Tittut!

Som jag berättat tidigare har Novalie börjat dyka upp på lite olika ställen då och då.. idag kikade hon upp över bordskanten, tittade på mig och asgarvade! Sen satte hon sig ner och gjorde om samma procedur sisådär 10 gånger till och det var lika kul varenda gång!
Det är nog den stunden på dagen jag kommer ihåg att hon faktiskt varit glad! Hon verkar vara inne i en period igen då allt är jobbigt och vill inte heller äta ordentligt.

För övrigt så har jag lagat mat 3 gånger idag.. Först till lunch så lagade jag makaronipudding till mig och Novalie, sen så gjorde jag en omgång med ris och tonfisk till Novalie och sen gjorde jag lasagne som vi åt till middag, och tom fick 2 matlådor och Novalie fick 3 portioner till frysen :)


Mycket spännande det finns på bordet!



Utmanad!

Så här går det till…

-Varje ”spelare” börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.

-Bloggare som blir ”tagna” ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.

-Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


*
Jag klappar Tom på huvudet varje kväll innan jag somnar

* När jag lägger på efter att ha pratat i hemtelefonen måste jag trycka ända till klockan kommer upp igen

* Jag klarar inte av att se på frågesportsprogram och liknande där folk vinner massa pengar, det är bara så orättvist!

* Är värdelös på att skriva upp saker, så hälften glöms bort..

* Har fastnat i Google-världen. Är det nått jag undrar eller tänker på så googlar jag. Kan vaar precis vad som helst!

* Jag kan spela blinka lilla stjörna på telefonen, det mina väner är status!


Köttbullar

Idag har jag och Novalie gjort köttbullar till lunch :) eller jag gjorde köttbullar och Novalie jagade katten.. Men gott blev det iaf, det tyckte vi båda två!


Mammas och pappas köttbullar och Novalies köttbullar :)


Denna bilden är så härlig med makaronen på
näsan och världens dubbelhaka!

Godmorgon, måndag

Novalie vaknade pigg som en lärka lite smått förbannad vid redan 07:10! Det blir bara tidigare och tifigare för varje dag som går! Kommer ihåg förr i tiden när hon kunde sova till halv elva, men det var länge sen!

Jag gjorde misstaget att titta ut genom fönstret när jag vaknade och trodde att jag skulle trilla baklänges! Det snöar som bara den! Och jag som måste ge mig ut idag, vi ska åka upp till pappa och hämta Grisen för far ska iväg på jobb idag till imorgon.
Tänkte att jag väntar några timmar med att åka så har dom förhoppningsvis hunnit få undan det värsta på vägarna.. Usch jag vill inte alls!