Stora snordagen

Känsliga läsare varnas! (typ min mamma)..
 
Wiggo har idag vid 3 månader och 18 dagars ålder åkt på sin första riktiga förkylning, det råkar även vara 3 dagar före hans dopdag! Hoppas han hinner bli frisk innan dess, men han har ingen feber eller nått sånt iaf.
När han andas låter det ungefär som när man försöker suga ur dom sista dropparna ur en festis..
Det här är dessvärre inte alls bra för amningen eftersom han inte orkar suga ordentligt pga allt snor!
Så idag har det blivit lite mer ersättning, men dem klarar han inte heller utan bara kräks upp så imorrn ska jag ta en sväng till apoteket när Tom kommer hem och se om jag kan hitta någon lite mildare ersättning för han behöver det fortfarande eftersom han inte går upp tillräckligt i vikt!
 
Sen har Tom blivit "förkyld" med.. Ja jag har ju berättat innan hur det är här hemma när han är förkyld och nu har han ju blivit täppt i ena näsborren. Katastrof!! Gnäll, gnäll, suck och stön..
Ja det är ju som sagt tur att det inte är karlarna som föder barn.
 
När allt annat handlar om snor idag så kan ju berätta för er vad min kära lilla dotter berättade när vi satt och åt mellanmål i eftermiddags efter dagis.
Helt från ingenstans säger ungen: "idag har jag och Ester ätit snor bakom cykelförrådet"
Jag trodde jag skulle dö!! Inte enbart för att det är rätt äckligt, utan för att jag trodde jag skulle skratta ihjäl mig.
Hennes tonläge, blick och fulla allvar går bara inte att beskriva! :D

Syateljé á la blåmesgatan

Nu ni mina vänner har jag planer på att komma igång och sy lite! Jag blev lite taggad när det jag sydde till Wiggos rum blev så bra.
Jag ska inte hitta på några avancerade saker, men lite dregglisar till Wiggo och en varsin mössa till barnen har jag tänkt mig :) ja vi får väl se hur bra det blir, men det är värt ett försök iaf! Jag har beställt lite fina tyger idag och jag hoppas inte dom tar evigheter på sig att anlända till mig! 
 
Nu ska jag sy en testdregglis med lite tyg jag fick av Sara :) 

Återigen helg

Nu är det fredag igen, eller efter en koll på klockan kan vi konstatera att det faktiskt är lördag..
Dagen började med att jag sov oförskämt länge! Vid 9-tiden vaknade både Novalie och Wiggo och var hungriga, så upp och servera frukost till den stora Madame och sen lade jag mig och ammade Wiggo i sängen.
När Novalie hade ätit färdigt kom hon upp och la sig i sängen och tittade på Barnkanalen och då somnade jag och Wiggo om, till elva-tiden då Novalie tröttnade på barnprogrammen.. Då först klev vi upp! Vem har sagt att man inte får sova när man har småbarn? ;)
På eftermiddagen åkte vi bort till Kristian och Madeleine i Fagerhult och åt supergod mat och Tom hjälpte dom att sätta lister i sovrummet.
Kvällen avslutades så vackert med en övertrött Novalie!

För övrigt så verkar faktiskt amningsteet funka! Jag har ju den senaste veckan haft lite mindre mat och fått stöta till med ersättning ca 2-3 gånger per dag efter amningen. Men idag har det inte behövts en enda gång!! Sjukt..
Fördelen är att han kräkar i stort sett inngenting när han bara ammar. Troligtvis tål inte hans lilla mage så mycket ersättning..

Dagens bebisoutfit: matchad från topp till tå haha


Novalies dagis

Så var det torsdag idag, snart har det gått en vecka till.
Novalie har varit hemma hela veckan från dagis för hon har varit förkyld. Egentligen hade hon kunnat gå idag för hon varken hostar eller snorar längre. Men ska jag vara ärlig så känns dessa 15 timmar på dagis som om det kvittar, det förstör mer än vad det gör nytta.
Som ni vet har Novalie ett ganska hett temperament, och är hon hemma hela dagen håller det sig på en bra och jämn nivå. Går hon till dagis är det så kort stund och hon vill absolut inte gå hem, vi blir osams och resten av dagen är förstörd. Såhär har det aldrig varit innan, utan började när hon började gå 15 timmar..

Hon "skriver" inköpslista! Godis, muffins, kex, efterrätt, saft, bullar, klubbor. Och gurka......


Äntilgen hemma!

Ingen diabetes :) skööönt!

Vad kan det va då? Ingen som vet..
Det var inte ens barnmottagningen vi skulle till, utan barnakuten! Tänk om läkarna kunde prata svenska, vad det skulle underlätta!
Hur som så blev det en remiss till barnmottagningen på hälsan för vidare utredning. Vi får en tid på posten inom en snar framtid och det känns skönt att dom inte bara blåser bort det som dom gjorde med hennes gluten.
Hur dom nu kan ta allvarligare på en treåring som kissar ner sig än på en 7månaders som skiter konstant, inte går upp i vikt och inte äter?! Det blir ett olöst mysterium..

Nu ska det vilas en stund, sen behöver jag städa av lite och ikväll kommer prästen för att prata om dopet :)

Min lilla fisplutta <3 hon väger dessutom nu hela 14 kilo!


Kisseri

Nu har vi precis kommit hem från läkaren med Novalie, men det blir bara en snabbvända för att få henne att kissa..
Läkaren kunde inte säga på rak arm vad hennes kiss i byxorna kunde bero på, men hon anade att det kanske kan vara en barndiabetes :/ har inte den ungen det redan jävligt med sin gluten?

När vi har fått ett kisseprov blir det raka vägen upp till vc och lämna det, sen fick vi en akuttid på barnmottagningen.. Så det bär av mot stan!


Nya sovrummen

Här kommer det lite bilder på hur det blev nu när det är klart :) jag är såå nöjd!
Vi har ju bytt rum med Novalie, så henns rum är det vi har nu.
 
Novalies rum innan:
 
 

 
 
 
 
 
Novalies rum efter:
 
 
 
 
 
Vårt sovrum innan:
 
 
 
Vårt sovrum efter:
 
 
 
 
Så så ser det ut :)
Jättenöjd med båda rummen, men det ska småfixas lite i Novalies rum som att måla om bordet och stolarna tex.
Sen har vi ju Wiggos nya barbapapa rum med, men han sover så det går inte ta några kort där..
En annan dag om någon ens är intresserad haha.
 
 

Klaaart!

Efter mycket slit och hjälp från underbara vänner är det nu färdigt i vårt sovrum och Novalies rum!

Resultat får ni imorgon ;) nu har vi krupit ner i sängen i vårt nya supermysiga sovrum och slagit på reprisen av så ska det låta på tv, sov gott!


Ett litet tips..

Jag älskar tulpaner! Det är nog en av de finaste blommor jag vet :)
Det tråkiga är ju bara att snittblommor tyvärr inte har så lång livslängd..
För att dom ska klara sig lite längre kan man ställa dom svalt under natten, typ ute..

Men är det minusgrader så kan man ställa dom i kylen så håller dom sig pigga lite längre :)
Så brevid ketchupen i kylskåpsdörren står det nu 2 fina rosa buketter med tulpaner!


Bvc

Dagens bvcbesök gick väl sådär idag..
Hon trodde hans mage kunde ha med en förkylning att göra, tydligen så kan det va så att det bara visar sig med en kass mage ibland..
Jag trodde för ert ögonblick idag att det faktiskt började ge med sig med enbart en sån blöja under hela dan. Men tji fick jag! Strax innan läggdags var det dags igen..

Och inte nog med det, han hade gått upp dåligt i vikt med :/ 200g på en hel månad.. Inte konstigt egentligen med tanke på hur mycket som kommer ut!
Usch det börjar bli skrämmande likt Novalies bebisbekymmer!

Hur som, mer mat ska han ha! Där kommer nästa bekymmer, det finns inte så mycket i mitt mjölkskafferi.
Så han ska amma så mycket som möjligt, få ersättning därefter osv.
Har det inte blivit bättre tills nästa vecka så blir det remiss till barnmottagningen!
Jag ger mig fan inte innan dom tagit ett glutentest, så det så! Om dom så ska behöva bära ut mig när dom vill gå hem!!
Varför kan inte mina barn bara få bajsa normalt?

Han fick sina sprutor idag med förresten..


Wiggos mage..

.. är liksom sin storasysters ett mysterium!

Strax efter nyår blev han jättedålig i magen lilleman, han kräktes mer än vanligt och gick från att bajsa varannan-var tredje dag till att bajsa 5 jättelösa varje dag. Första tanken var ju givetvis magsjuka, men ingen annan blev sjuk och det gick liksom aldrig över.
Han är fortfarande dålig i magen och det påminner läskigt mycket om Novalies gröna, slemmiga glutenbajs :/
Men jag undrar om dom verkligen kan få det så tidigt? Jag funderar även på om det kan vara mjölkproteinsallergi eftersom jag delammar och ersättningen är baserad på komjölk..
Han verkar inte ha ont, men är lite smågnällig, och när han får mat så äter han, också kräks han..

Imorgon ska vi till BVC för vaccination och jag tänkte ta upp det med henne.
Det känns ju att något inte är riktigt som det ska med lilla herrn :/ för såhär ska det ju inte va.. Hade bajset sett normalt ut så hade jag nog inte reagerat så värst mycket, men det är verkligen inte det här!


Godmorgon världen!

Klockan är 06.40.
Tom har åkt till jobbet, Novalie sover och Wiggo ligger här brevid mig i sängen och pratar efter att ha ätit frukost.
Jag ska INTE somna om nu trots att jag somnade sent igår med..
Om en stund är det dags att väcka Novalie och få oss iordning för dagen! Hon ska iväg till dagis för första gången efter jul och jag och Wiggo ska åka upp till morfar i Lekeryd.
På vägen hem ska vi stanna till och köpa tapeter till sovrummet och Novalies rum :D kommer bli så fint när man får lite ordning på väggarna! Mitt på väggen i Novalies rum sitter det 4 våder med beiga stjärnor.. Måttligt snyggt, men det ska bli andra bullar minsann! Ni ska få se före och efterbilder sen :)


Op3b

Jag halkade in på en gammal väns blogg idag och det fick mig att börja tänka tillbaka lite över hur livet såg ut för några år sen och hur det ser ut idag, nu tänker jag framförallt på gymnasietiden..
Det var en ganska jobbig period i mitt liv, men utan tvekan även den bästa! Så mycket underbara vänner jag hade på den tiden (och en del finns fortfarande kvar), vi kunde skratta över sinnessjuka saker, vi var totalt knäppa, vi grät allt eftersom förhållanden gick itu och vi var helt enkelt på topp! 
Sen hände det någonting, studenten 2008. Vi splittrades.
Alla gick skilda vägar och vår lilla bubbla bröts. Det var ju nu allvaret började när man skulle börja jobba och starta ett eget liv. En del valde att börja plugga, en del flyttade till andra städer, några hittade kärleken i ens liv och vissa vet jag ingenting om.
Vi stog där den 13e juni 2008 och lovade att hålla kontakten! Vissa träffade man lite då och då den första tiden, men efter ett tag dog öven det ut och den enda kontakten har man nu på facebook, om ens det..
 
Jag har såå mycket bilder på datorn från den här tiden och ibland tittar jag på dom och blir jag alldeles varm i hjärtat <3 
En annan del av mig blir ledsen, jag saknar dessa människor i mitt liv! Ni gjorde mig glad och trots att det gått snart 5 år så känns det som det var igår vi hängde i sofforna i A-huset, som vi lekte med hjärnor på Cajs-Maries lektion och lärde oss Soduko med Pe.. Och vem glömmer någonsin Ingrids gröna ögonskugga? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En underbar klass <3 alla var så olika, men alla passade in.
 
 

Sömnlös på kråkeryd

Jaha, då ligger jag här klarvaken igen..
Alla andra sover ju givetvis sen flera timmar tillbaka och jag vill med sova, men att det ska vara så förbaskat svårt?
Jag vet ju att det är för att jag sover alldeles för länge på morgonen (förmiddagen) men somnar man så sent så är det ju så lockande att sova så länge man kan! Och nu är det ju tyvärr så att jag har väldigt förmiddagströtta barn så Wiggo sover och Novalie sitter gärna och myser framför barnprogrammen.. Hon är smart den lilla damen för hon vet att om hon väcker mig så är det sluttittat på tv, så det skiter hon ju i!

På tisdag är det dags för dagis igen så då måste jag upp! Sen ska jag bara undvika att somna igen när jag lämnat henne, så kanske jag får någon slags dygnsrytm igen :)

Vi har även passat Sigge i helgen, grannens kanin. Världens mysigaste <3
Min kära vän Jezzie hade andra åsikter om vad han såg ut som, jag trodde för en stund att jag skulle dö lite grann..


Lördagsmorgon..

.. och lika pigg som om jag legat i graven! Jag har ju så himla svårt att somna på kvällarna och har blivit en riktig nattuggla.
Nu är klockan 9 och nu ska jag fanimej inte somna om, så det så.

Jag har förresten glömt att berätta en sak! I över en vecka nu har Novalie klarat sig utan tutte :) enda gången hon har nämnt det är om hon vaknat på för att gå upp och kissa och sen ska somna om igen, men hon har kunnat somna om utan! Så nu kan vi kalla henne tuttefri!

Ligger i sängen och ammar Wiggo nu och det är fruktansvärt lockande att skita i att gå upp och somna om.. MEN jag ska ta mig ett bad istället tror jag :)

Godmorgon säger Wiggo, halvt urkrupen sin pyjamas..


Racerdop

Det är mycket såhär före jul!
 
Eller njae, jag ska väl inte överdriva för det händer inte mycket precis, denna veckan har jag ju suttit utan bil igen så jag och barnen har bara varit hemma :) 
 
Nu när allt börjar bli som vanligt igen så har jag tänkt att ta tag i det här med Wiggos dop. Det måste göras innan han blir för tjock för dopklänning min lilla tjockispojke <3 
Så idag äntligen fick jag tummen ur röven att ringa till Guds hus för att höra mig för när man kunde ta det. Vi hade tänkt oss i början på mars, men det gick minsann inte.. 
Vi har ju lite krav (<-- läs JAG) så jag fick väl ta vad som blev över i stort sett. Vi vill ju ha samma prälle som med Novalie, jag vill inte ha det under en vanlig gudstjänst och vi ska dessutom låna församlingshemmet efteråt. 
Så det fick bli redan den 3 februari!
 
Nu blev det snabba puckar och fart i Michelles röv, helt plötsligt blev det massor att göra! Framförallt inbjudningskorten var ju en bra idé att börja med så dom kommer iväg så fort som möjligt. 
Och färdiga är dom! 
Vad skulle jag göra utan mitt Photoshop? Jag hinner inte lägga ner massa tid på att klippa och klistra och jag hinner absolut inte skicka efter några, så så fick det bli! Det blev faktiskt ganska fint om jag får säga det själv ;)
Morgondagens uppgift blir att printa ut dom på fotoskrivaren och stoppa ner dom i kuvert, dom får åka med brevduvan på måndag!
 
Nu blir det sängen och se några avsnitt av How i met your mother innan jag slocknar brevid min karl som snarkar så taket lyfter och fönstrena skakar <3
 
Han är ju bra glad den där Wiggo! Om han bara visste vad som komma skall, fast han gillar ju och bada..
 

Finally!

Nu skiter jag i det här för ikväll, dags att sova så man orkar leva imorgon också..
Ikväll har jag återigen suttit med designen efter mitt totala misstag. Men såhär i efterhand gör det inte så mycket :)

Förresten, minns ni att jag för ett tag sen skrev att jag inte kan se hur många som besökt bloggen? Jag skrev ett antal mail till blogg.se utan svar. IDAG helt plötsligt, 3 månader senare kan jag se!

Over and out!
 
 

insåg precis att den ser sjuk ut om man tittar frå mobil och inte från dator..

Sådär ja

Eftersom jag var inne på fel blogg och skulle lägga in en testdesign så har jag nu lyckats radera hela min. 
Så nu är det bara att börja om på ruta ett.. Man ska inte hålla på med sånt här när man är trött!
Ibland älskar jag mig själv <3
 
För övrigt så har jag och Wiggo varit hos Therese och haft "svenska hollywoodfruarkväll" med Therese, Jezzie, Rickard och Amanda. Mycket trevligt! :) Lilleman lider ju inte av brist på uppmärksamhet i det sällskapet iaf! 
Nu blir det pilla med bloggen en stund och sen är det nattinattitajm!

Lugna puckar

Kan inte fatta att jag har en så snäll dotter som låter mig sova så länge?!
Vid halv nio var jag uppe och gav henne frukost innan Wiggo skulle äta och medan han ammade somnade jag om, kvart över elva(!!) väckte hon mig och sa att hon ville rita.
Då var det verkligen dags att gå upp!

Dagen blir lugn :) ska städa av övervåningen idag tänkte jag och sen försöka få tag på vårdcentralen angående Novalies kisseri. Hon kissar ofta ner sig och går och småskvätter, jag vill veta att det inte är en urivägsinfektion eller nått sånt..

Lillfis <3


Så kan det gå

Idag har det minsann varit fullt upp! 
Vi har investerat i en ny tvättmaskin och torktumlare så vi var ner till stan en sväng :) åhh vad jag älskar't!!
Så himla mycket energi jag ska spara på att slippa hänga varenda lilla strumpa och sen försöka ta mig ut ur tvättstugan vars dörröppning är blockerad av tvättsställning..
Kristian var med och hjälpte till och efter jobbet kom även Madeleine.
Vi har vid det här laget vant oss att impulsgrejer inte är helt ovanligt med dessa karlar på samma ställe. Innan flytten så blåstes övervåningen på boa ut på saker som skulle slängas, dom har kommit på att dom ska såga ner träd lite sådär plötsligt och idag var det då trappens tur att få sig en omgång.
Vi pratade om hur vi skulle göra med grinden sen när Wiggo börjar krypa för vi hade inget att fästa den i på ena sidan.. Några minuter senare har vi kommit på en lösning och hallen började ändra form. 
Ja så kan det gå, men fan vad bra det blev!
 
Så summan av kardemumman är: vi har umgåtts med Kristian och Madeleine och flickorna har lekt :)
Nu är klockan skitmycket (igen) och dags att sova..

Nya bloggdesignen

Ut med det gamla, in med det nya!
Ny bloggdesign såhär på nya året känns som en bra början :)
Ljust och trevligt! Hoppas ni gillar den!

jag ger upp.

Tom snarkar och Wiggo låter som en liten jamande kattunge när han sover.
För en stund sen kom Novalie in till oss efter att ha varit på toa och för att inte hon ska känna sig utanför när Wiggo sover i vårt rum fick hon ligga mellan oss.

Nu har jag även ett knä i min ryggrad och ett ben på min skinka.

Jag ger upp. Soffan here i come!


Första dagen på nya året

Det här glömde jag publicera..

Då var det den första januari 2013!
Nyårsafton firades här hemma i lugn och ro med familj och några goda vänner :) först åt vi lite god mat och avslutade med en hallonpannacotta! Vid 20 så spelade vi Bingolotto - Novalie var fortfarande döpigg! Hon fick faktiskt vara uppe så länge hon ville, och hon tog ju chansen! Pigg och glad hela kvällen till raketerna tig slut vid 00.30 - då blev det liv i luckan för att raketerna tog slut. Ungen var skittrött så då blev det sängen!
Jag somnade nog vid 02.30 tror jag..

Att man var seg imorse eller? Novalie sov iaf till 9.30.... En och en halv timme mer än hon brukar?!
Vid 12 gick hon bort till grannen och lekte och när jag tänkte hämta hem henne 3 timmar senare så fick vi både kompis och mamma med oss hem! Novalies kompis kommer nämligen få en lillebror till våren så hon fick med sig lite urvuxna kläder hem :) kompis stannar kvar och lekte och vi får en middagsgäst vid bordet idag! Flickorna tycker det är jättekul!
Åh vad jag älskar att bo såhär! :)

Om inte alltför lång tid blir det sängen för Novalies del för imorgon ska hon och Wiggo till faster Sanna medan mamma och pappa hjälper till och flytta! :)