Kalastider

Har precis fixat mina naglar och bara det torkat så blir det en sväng in i duschen! Snart bär det nämligen av på ettårskalas! Lilla Hayley har ju nämligen fyllt år :)
Novalies lilla tuss på huvudet ska borstas ut med (det fasar jag för) och så ska det sättas upp en liten toffs dagen till ära!

Efter kalaset ska Novalie följa med hem till Therese och sova över där. Så idag är det mamma och pappa tid! Jag ska städa och plocka, Tom håller väl på med fönstrena och dörren. Vi får se om vi ses i sängen ikväll..


Ut med det gamla, in med det nya!

Morgonen började likadant här hemma som hos alla andra Svenssons med frukost. Efter frukosten blir det ju som bekant DISK. Och inte så lite heller med yoghurt-tallrikar hit och flötiga smörknivar dit.
Eftersom maskinen redan var proppfull med disk så var jag tvungen att plocka ur den innan jag kunde fylla den igen så det var bara att sätta igång. När jag nästan var färdig tittar jag i silen längst ner och hittar 3 små plastbitar! Frågan var jaha, vart fan ska dom här sitta? Luckan till spolglansen har varit trasig några dagar så jag anade att iaf en av dom bitarna hörde till den, dom andra två har jag ingen aning om vart dom kommer från!
Det var droppen, man ska inte behöva pussla ihop diskmaskinen efter varje gång man använt den så det fick bli en tripp till stan idag för att titta på en ny.
Och hem kom vi med en sprillans ny och fin diskmaskin som ska göra det tråkiga jobbet åt mig! Damn den känns bra :)

Nu har vi både ny diskmaskin, och torktumlare och tvättmaskin som är knappt ett år. Så nästa omgång får det väl bli kylen och frysens tur då..



Hej då Whirlpool á la 1834




VÄLKOMMEN Bosch 2011!!

Farmor <3

Grattis farmor <3 idag skulle du blivit 75 år om du inte tagits ifrån oss..



Då var det bara till att kliva upp igen då..

Uppe med tuppen och Tom ligger och snarkar. Imorgon är det minsann min tur att få lite sovmorgon! Jag har klivit upp flera dagar i rad nu när Novalie stått och skrikit "VÄÄÄÄÄLLING" i facet på mig..
Det är väl bara till att kliva upp och se glad ut och titta på lite värdelöst barnprogram. Seriöst, vad fan har dom gjort med Babar?

Själv känner jag mig som en zombie, typ levande död. Men det går väl över hoppas jag!

En mysig dag med 2

Idag har jag provat på att vara 2barnförälder till typ tvillingar. Tur att den ena utav dom är en ängel (inte Novalie haha).
Nej då, det har gått bra :) vi har gungat, gått på kort promenad, ätit mellanmål, busat, badat och tömt leksaker över golvet. Jag fick ju då den stora äran att plocka upp, flickorna plockade 2 bitar lego var sen var dom borta..
Vid femtiden kom Sara och Jonny för att hämta Bella. Då passade vi på att äta lite mat och umgås en stund. Under den stunden med 3 barn hann det hända mycket i Gullskog! Alla tre tog sig ett dopp med kläderna på och när jag skulle gå på toaletten så hittade jag dom allihop därinne. Novalie tvättade händerna+överkroppen med tröja under kranen, Arabelle stog med huvudet i papperskorgen och Jadie hängde halvvägs ner i toaletten! Snabba små rackare <3 det var som en sjö i badrummet..



Tom rensar kattlådan.. BAJS BAJS KISS
Är man två år handlar det mesta om kiss och bajs så det här var ju ett drömläge



2 nyfikna tjejer



Sen skulle det målas naglar när tant Lisa var på besök



Och gungas lite, hej vad positiva vi ser ut då..



På promenaden hittade vi en liten mask/larv grej som gick över vägen



Och lite körsbär :)



Här badas det med kläderna på! Jadir klev i med mjukisbyxor, tjocktröja och gympadojor ;)



Barn ÄR roliga!


Det fick summera denna dagen, det har gått i 210 hela dagen! Förutom den stunden på eftermiddagen när jag fick båda två att sova samtidigt. Cred till mig! :D
Nu blir det en dusch och bingen, jag är inte van vid det här..




Superbarnvaktaren!

Nu befinner jag mig på Öxnehaga och det blir att jag spenderar natten här. Imorgon bitti ska jag bara sova och ha "jouren" ifall något av barnen skulle vakna. Sara och Jonny går om varandra imorgon och behövde en stand-in i form av superbarnvaktaren! Sen ska Bella följa med mig hem och leka med Novalie :) Novalie har frågat efter henne under heeela semestern och velat leka. Så imorgon får hon sin vilja igenom!
På eftermiddagen kommer dom och hämtar Bella och då ska vi äta lite gott och ha det trevligt!

Nu blir det livet på BB :)

Kvällssnurr

Jag tror jag blir tokig på mig själv snart. Ska det vara så jävla svårt att bara slänga av sig kläderna och gå och lägga sig? Jah blir så avundsjuk på folk som kan det..
Själv har jag en himla massa procedurer som ska göras innan jag kan lägga mig! Jag vet inte om jag lider av någon mild form av renlighetsmani men jag kan absolut inte gå och lägga mig utan att ha duschat för det känns inte fräscht.

Jag duschar alltid efter jobbet och ibland innan med. Rädslan för att lukta äckligt är enorm. Men egentligen, varför skulle jag lukta värre än någon annan? Jo för att jag röker, men just det rör mig inte så mycket utan det är med rädslan för att lukta svett (även om jag knappt svettas), dålig andedräkt, fotsvett osv. Jag är helt enkelt skraj för att lukta lite människa för det är ju trots allt helt normalt!

Nu ska jag sova iaf!

Tävling



Var med HÄR och tävla du också! Tävlingen pågår fram till den 7 augusti.


Den havande köttbullen

Köttbullen är namnet som Doris numera går under. Hon har alltid varit en liten och tanig madame men när vi kom hem höll jag ärligt talat på att tappa hakan! Tänk dig en daggmask som har svalt en fotboll, ungefär det stuket har Doris kroppsform just nu! 

För övrigt så verkar hon vara precis som vanligt, idag när jag stog och vek tvätt i tvättstugan så hörde jag hur det pep i köket då hade hon fångat en mus som hon lekte med på köksgolvet..
Hon har öven börjat spana runt efter ställen att föda på. Ikväll när jag la Novalie så kröp Köttbullen in i hennes garderob och kollade läget.
Nu ligger hon på min mage och spinne för fulla muggar och bara myser!

free smileys





Hemma i kojan igen

Sådär ja, nu är vi hemma igen! Det är både skönt men samtidigt väldigt tråkigt för jag saknar ju mamma :/ det värsta är bara att det är så jobbigt att komma hem efter att ha vairt iväg så länge. Det allra tråkigaste alla kategorier är utan tvekan tvätten! Det blev en del trots att jag har tvättat uppe hon mamma med.. Sen att packa upp är ju inte så himla kul det heller. Jag tänkte på en sak innan. När man åker iväg någonstans har man i regel med sig en resväska var. När man kommer hem igen har man med sig sin väska + 35 Icapåsar med grejer. Underligt minsann!
Trevligt har vi haft iaf! Novalies höjdpunkt på resan var nog kvällen med Alexander! :) Alexander är Novalies syssling, dvs min kusins son. Dom var på besök hos min kusins faster som även råkar vara en av mammas bästa kompisar.





''


 


Busungar!

Tomteland och Orsa Björnpark

I måndags när vi vaknade och hade ätit frukost vinkade vi hej då till Thomas, Tess och Totte och begav oss upp till Mora till Tomteland där vi busade och tittade på tomtar och troll. Efter det så åkte vi vidare till Orsa där mamma hade hyrt stuga. Där sov vi under natten och imorse när vi vaknat så packade vi ihop oss och besökte Orsa Björnpark. Det vill jag lova var värt varenda krona och Novalie var helt i extas :) här kommer lite bilder från dom senaste intensiva dagarna!

Vi satt i tomtens släde.
Jösses, vilken snygg karl jag har!
Sen träffade vi den här mannen
Alla var dock inte lika impade av den skäggiga mannen..
Allra minst Novalie
Det bästa med Tomteland var vattenpölarna!!
Lekplatsen i stugbyn var inte så pjåkig den heller. Novalie har stenkoll på färgerna!
F
Är han farlig? Frågade Novalie om alla djuren vi träffade idag.. Minst farlig var nog vargen i plywood som vi träffade precis när vi kom in..
Desto farligare är dessa. Kisskisskiss lockade Novalie.
En av tigrarna hade Novalie i sikte precis hela tiden vi var där! När hon gick åt ena hållet följde den efter och när hon vände så gick den efter. Hon var väl det lättaste bytet i vår flock antar jag. Så liten och såbar..
Mina två <3 så himla vacker utsikt var det på detta stället! Längst uppe på berget hade tigrarna sitt tillhåll.
En liten nallebjörn
Tyvärr blev det inte så mycket kort från varken Tomteland eller djurparken :/ men det får duga!

Dalavisit

Halloj igen!
Med mig har även min blogg tagit semester. Jag har inte haft någon som helst tanke på den förrän idag. I fredags morse packade vi ju som sagt in halva vårt bohag i bilen och for upp till mor i dalarna.
Under helgen som var har även mammas vänner Kerstin och Kenneth varit här och min genom tiderna bästa kusin Thomas och hans underbara flickvän Tess. Det är synd att man inte ses oftare för nu när vi umgåtts några dagar så märker man verkligen hur man saknar. Och inte nog med det så hade dom en jättesöt liten rackare med sig som hette Totte. Han är en fransk bulldog på 5 månader. Han och Novalie älskade verkligen att busa med varandra :)
Igår åkte Thomas, Tess och Totte hem och Novalie har frågat efter Totte..
Lite sällskapsspel
Thomas, Tess och Novalie :)
Pusskalas! Novalie med sin mormor <3
Lite efterrätt med det lilla sällskapet på 10 personer..
Lite kvällsmys med sagoläsning tillsammans med Åke
2 fina killar :)
En liten tripp på stan. Kul att någon gillar vagnen iaf..
Lite boule sådär på kvällskvisten
Sur unge som inte vill lyssna på pappa..
Den här bildbomben får avslutas med Picasso som tillverkar ett riktigt konstverk!

Sängen kallar

Nu är det natti natti för min del, för imorgon blir en galet lång dag på jobbet men det är det värt :)
Bara 1 dag kvar sen är det semester och vi far upp till mor i Dalarna! Tanken är att vi åker på fredag morgon så fort vi vaknar bara allt blivit inpackat i bilen. Jag kan säga att det var hopplöst att försöka packa idag med hjälp av Tom och Novalie. Novalie skulle packa ner 5 gosedjur, 10 böcker, 1 par strumpor och alla sina snuttisar. "Klar" sa hon och slängde igen väskan.. Inte riktigt kanske.
Tom sprang runt med en ICA påse som han trodde han skulle få packa i men nej nej det gick inte! Det finns inget jag hatar så mycket som att inte använde resväska när man ska iväg.

Punkt och slut. Tom och Novalie fick rart gå ner och roa sig så fick jag packa i lugn och ro och det var en jättebra idé! :D det tog väl 15 minuter så var jag klar sen med allas kläder.

Så, god natt :)


Säljes


Säljes: 800:-
Handtam och rumsren, säljes med tillbehör.




Haha nej jag skojjar ju såklart bara! Däremot så är hundburen till salu för 800:-, dock utan innehåll då..






.....

Fy fan säger jag bara! Jag önskar så gärna att jag kunde, det skulle kännas fantastiskt bra..


<3



Av hundra tusen spermier så var du snabbast!
Och vad glad jag är för det <3
Min älskade fina lilla tjej vad stolt jag är över dig!


Så var det helg igen

.. och dags för jobb!

Nu har jag haft min mini-helg, jag har varit ledig i 2 dagar! Så nu när det är helg på riktigt är det min tur att åka och jobba.
För övrigt så gick Tom på sin semester idag, den gottegrisen! Så nästa vecka när jag ska upp tidigt på morgonen för att gå till jobbet så ligger helan och halvan fortfarande och sover, usch sånt är det värsta som finns! Kliva upp ur den varma och goa sängen och se att andra får sova..

För övrigt idag så har jag och Novalie varit en stund med Sarah och Hayley. Vi gick en sväng ner till dagis och fick papprena till Fk ifyllda som jag har glömt bort, sen gick vi till lekplatsen och gungade och åkte kana och sen in på Ica och handla en sväng.

Nu under kvällen så har vi grillat med Gynte och Lisa! Det blev lite grillskivor och kyckling med potatissallad :)
Men som sagt, imorgon är det dags för jobb så kvällen blir ung!

Dagen som varit och komma skall

Jag har väl egentligen inget vettigt att skriva om så egentligen borde jag väl låta bli, men skit samma..

Natten till idag har jag sovit alldeles för lite. Igår när jag kom hem från jobbet så vaknade Novalie (troligtvis av ett kliande myggbett). Hon blev superpigg och skulle absolut inte sova! Själv hade jag en hej dundrande mensvärk så kag orkade faktiskt inte bry mig och vad hon ville och inte ville. Mer än något ville hon ligga i vår säng och sova och för att slippa tjat och gråt så gav jag efter och hon kröp nöjt ner med en mutflaska välling.
Själv knatade jag ner till soffan och låg vaken till och från fram till Tom åkte till jobbet vid 6 imorse, då fixade jag en ny mutflaska välling och gick upp.
Med en ny blöja och lite välling i magen så somnade hon om och sov till 10 iaf :)

När vi precis klivit upp så kom pappa och farfar på en snabbvisit. Dom skulle upp till värmland så det blev en liten fika innan dom begav sig igen! Novalie var på sitt bästa humör och vi bestämde oss för att ta en tripp till Sara och barnen för att hålla oss sysselsatta.
Väl hemma så rensade jag lite ogräs och vattnade lite i landet. Lille karl klippte gräsmattan så jag blev nog allt lite inspererad! Råkade sen slå en blick på plattorna utanför och såg att dom verkligen behövde rensas emellan dom med. Så där hamnade jag på arslet med vasst verktyg och Novalies skottkärra och blev sittande några timmar. Tom hjälpte till när han var färdig med grämattan :) det blev jättefint! Jag får nog ta och göra mina naglar imorgon, det är hemskt vad dom ser ut nu.

Imorgon står nog lite fönsterputsning på dagordningen tror jag! Jag måste även försöka komma iväg med panten innan det svämmar över här hemma.. Skitkul dag med andra ord!

God natt, nu ska jag ta igen mig!

Jag fångade en räv

Hemma igen!
Kvällen har gått bra på jobbet :) Imorgon är det sista jobbkvällen denna veckan innan jag är ledig torsdag och fredag! Iof jobbar jag ju helgen, men jag hoppas och tror att det kommer bli en bra jobbhelg!
Nu är det over and out för en stund men om några timmar vaknar väl Novalie och vill gå upp och se på "bompa".

För övrigt så har jag haft den här sången på skallen hela dagen, och jag har INGEN aning om hur sjutton jag har kommit att tänka på den från första början.. Retligt är det iaf!



Jag skuttar gärna kring i dans
Men jag har tappat takten
Jag ser den inte någonstans
Var katten har jag lagt den?

Åh-Hum vår sång e dum
Den e ju ingenting
Vad gör det om hundra år
När allting kommer kring

Jag fångade en räv en dag
Men räven gled ur näven
Fast lika glad för det e jag
Men gladast e nog räven

Åh-Hum vår sång e dum
Den e ju ingenting
Vad gör det om hundra år
När allting kommer kring


Morgonstund har bajs i mun

Fy fan morgon igen!

Novalie har dom senaste timmarna legat och sparkat mig i ryggen. Jag har med andra ord inte sovit så vidare gott dom senaste timmarna.
Inte nog med det, när man vaknar ser det ut som rena rama slagfältet här! Måste ta tag i det här under dagen innan någon ringer socialen..




Som vanligt i vårt liv just nu så kretsar allt om kiss och bajs, och så även denna morgon!
Hemma går det jättebra utan blöja och det är sällan det händer några olyckor! Inte ens på A6 i fyra timmar hände det någon olycka. 
På dagis däremot fungerar det inte alls.. Vi har gjort några förösök men det funkar bara inte!
Det känns som ett riktigt bakslag att behöva sätta på henne en blöja när hon gått utan hela förmiddagen.
Snart är det semester så då blir det blöja av. Och efter semestern gör vi ett nytt försök på dagis med utan blöja och hoppas det går bättre :)

Nya sängen

Såhär fin är Novalies nya säng :)
Hon ville lägga sig på en gång när den var färdig, och då var klockan fyra på eftermiddagen! Men nej nej den gick inte mamma med på!
Nu får minsann alla gosedjuren (och Novalie) plats! Snart ska vi inväga den, jag ska bara fixa färdigt lite på övervåningen..






Söndagsutflykt

Idag ska vi göra en söndagsutflykt! Som resten av sveriges Svenssons så styr vi kosan mot IKEA..
Vi har bestämt att det är dags för Novalie att få en ny säng eftersom hon inte får plats med alla sina gosedjur i den hon har nu. Det är forfarande spjälsängen hon har som man har kunnat plocka bort ena sidan på, men nu är hon ju en stor tjej :)
Tänkte även att vi skulle köpa med oss en ny pall med hem också, in till toaletten för den vi har (som Novlaie står på) är värdelös.

Jag återkommer när bygget är klart!