Valborg

Men egentligen, vad är det och fira? För mig är det bara en helt vanlig lördag men som annat folk använder som ursäkt för att supa sig redlösa och däcka i en buske.
Själv har jag jobbat idag och så blir det även imorgon. Jag lär ju garanterat vara snudd på ensam på vägen imorgonbitti! Hade det inte varit för jobbet imorgon och för att dom tänder brasorna så sent så hade nog jag och Novalie gett oss iväg en sväng bara för att hon skulle få se den stora elden, men det får bli nästa år! För övrigt så började det ösregna här för en stund sen och helt ärligt så mådde jag bra när jag tänkte på Sveriges befolkning som får grilla i regnet :D skadeglädje? Ohh ja!!


Mammas cooling

Morgonen började bra med att vi tittade på Bilar i sängen och halvsov. Jag somnade till och Novalie låg from som ett lamm brevid. När jag vaknade till så hade hon fått tag på en bläckpenna någonstans och ritat ner hela sig själv! Men det var ju inte första gången så jag ha minsann kommit på hur man får bort det.. Några drag med en våtservett över kladdet på ben och fötter så blev hon som en ny unge! :) fattar inte vart hon hittar dessa pennor?!
Nu ska jag iaf ta tag i huset, vika tvätt, dammsuga, skura och vattna mina blommor innan dom stendör igen.





Grillning, påsk och underbara människor <3

Än en gång har bloggen hamnat lite på efterkälken men jag får skylla på det superfina vädret vi har haft dom senaste dagarna och att jag har haft fullt upp :)

Såhär har det sett ut:
Skärtorsdag - jobb till ett och sen besök av farfar och pappa då vi åt lite gott
Långfredag - jobb till ett och sen grillning med Ulla, Jocke, och Ullas lilla tjej Elin. Tom var nere på stan och levde loppan (det har ju varit motormässan i helgen för den sommissat det)
Påskafton - Tom hittar hem vid 10.20 på förmiddagen, sen bär det av till Mullsjö för lite påskfirande. Novalie fick massor med gott i sitt påskägg, ungen har aldrig suttit stilla så länge på samma ställe.
På kvällen åker jag och Lisa en sväng på stan och kollar läget. På Atollen träffade vi Ellan (damn I miss you!). Efter det blev det övernattning hos Jocke och Lisa.
Påskdagen - Vaknar upp av att en motorcykel gasar på precis brevid huvudkudden, mitt i Huskvarna och detta är jag ju inte direkt van vid. Jag och Jocke smider planer och bestämmer att vi ska grilla hemma hos oss på eftermiddagen/kvällen och åker till Maxi och handlar.
Väl hemma hos oss så ringer Sara och frågar om dom kan komma förbi en sväng, givetvis! Sen kom även Emma och Lisa efter att dom hade slutat :) så det blev massor med underbart folk och god mat!
Annandag påsk - Michelle är helt slut, men drar sig till jobbet på eftermiddagen för att göra några timmar på kvällen. Innan det var vi en sväng på A6 och sen åkte vi upp till Sara och Jonny på berget :)

Nu kör vi en bildbomb istället :)


Veckan tjuvstartades med besök av Lisa och Jocke :) Novalies bästa kompisar!
När Jocke åkte var hon helt förstörd och stod i fönstret och grät lilla skruttan..



Lilla härmis gjorde precis som Jocke!



Sandlådelek!



På långfredagen blev det grillning :)



Lektanten Jocke ubndethåller tjejerna



Sen spårade det ur.... Novalie sa att "alla barnen ska ha hatt"



WONDERFUL! (nej hon är inte pruttfull, hon är helt nykter)

Påskafton glömdes kameran hemma..



På påskdagen hade vi chokladdoppade jordgubbat till efterrätt



Flickorna i det härliga vädret på gräsmattan :)



Novalie och Arabelle delar på en banan i väntan på maten



Kompisar!



Maaat!






Jag bara älskar Emmas min på den här bilden :D



Sen brakade en stol ihop och det var kvällens höjdpunkt! Har inte skrattat så mycket på evigheter!
Så går det när man har gammal plastskit från 1800talets början typ.. Det ÄR lugnt Lisa! :)



Sen fick folket för sig att det skulle lekas Limbo..


Jag insåg precis att Tom inte fastnat på en enda bild :S lustigt..
Nu ska jag bädda rent i sängen, ta en dusch och gå och lägga mig :)

TACK för en underbar helg alla fantastiska människor som jag har förmånen att få känna och umgås med!


Nya och välkomna sovrutiner!

Jag är så oerhört stolt över henne, vår lilla tjej har blivit så stor! I hela hennes liv tycker jag inte vi har haft annat än problem med hennes sömn och vi har testat allt från 5-minutermetoden till att låta henne somna i vår famn, i soffan, i vår säng, somna med lampan tänd, lampan släckt osv. Detta har varit oerhört frustrerande både för oss och för henne.
För ett tag sen när hon var sjuk så gav jag upp totalt, hon vaknade minst en gång i timmen. Då gjorde jag något som jag trodde skulle bli mitt största misstag någonsin och flyttade in hennes säng i vårt sovrum. Men nu i efterhand så är det nog det bästa vi har gjort sen efter tillverkningen av henne.

Efter ungefär 2-3 månader i vårt sovrum tyckte jag att det började bli dags att flytta in i sitt rum igen. Hon har ju trots allt sovit i sitt eget rum sen hon var 4 månader gammal. Jag förväntade mig att det skulle bli värtsa kriget och rustade mig till max. Men icke sa nicke, kiddo var from som ett lamm när det väl kom till kritan och nu har vi fått in en riktigt bra rutin!

En kväll ser ut ungefär såhär:
- Novalie ber om välling (då är hon trött) brukar vara runt 19.
- Hon äter sin välling i soffan och myser med mamma och pappa en stund.
- Novalie ställer sin tomma vällingflaska på diskbänken och går och borstar tänderna. Först Novalie - sen mamma.
- Vi säger god natt till pappa, eller tvärtom beroende på vem som lägger henne.
  Gatti gatti pappa (gatti= natti+godnatt i samma ord).
- Vi går upp till Novalies rum och hon väljer en sagobok som vi läser lite ur och vi tänder nattlampan.
- När sagan är slut så pratar vi lite om vad som hänt under dagen och vad som kommer ske imorgon ca 5-10 minuter. 
- Puss och kram, mamma älskar dig, "novalie ässka mamma"

För det mesta sover hon sen hela natten i sin säng, ibland kommer hon in till oss. Min fina, duktiga lilla tjej <3


<3


En kväll ute i det friska

Varje morgon man kliver upp kan man trösta sig med att det så småningom kommer en kväll. Om man har tur då och inte blir överkörd av bussen eller dör på ett eller annat vid under dagen.
Idag vill jag lova är kvällen mer än välkommen <3 jag är så galet trött så det är knappt jag vet varken vad jag heter eller var jag bor..
Jag jobbade kvällen igår, och dagen idag - detsamma som alldeles för lite sömn!

Som vanligt är det så mysigt att få komma hem till min fina familj! Novalie satt (tro det eller ej) och tittade på den förbannade musen och lille karl lagade middag (tro det eller ej det med).
Jag gissar på att folk tror på det första men inte på det sista haha.
När klockan började närma sig sju och andra Svenssonfamiljer kryper in i sina stugor så gjorde vi tvärtom, vi gick ut i kvällssolen och gungade och grävde i sandlådan. Novalie är en sån där skogsmulleunge som skulle kunna vara ute 24/7 om hon fick.

Sen gick vi in, duschade, tog på pyjamas, borstade tänderna och sen blev det sängen för mini-me.
Jag gör som henne.



Äntligen kan man leka i "lådan"







Tuttefia..



Novalie hjälper pappa att bära ut trädgårdsmöblerna
(den lilla röda plutten i mitten är Novalie)



En stol i lagom storlek!


Morgonkravaller

En ny dag är här! Den startade med att Novalie stog vid sängkanten och gapade och skrek "mamma-mocken!!". Detsamma som mamma ta på dig morgonrocken och gå upp nu! Jag har ingen aning om hur länge hon stod där men gud vad segt det var att gå upp! Till slut fick hon som hon ville, klockan 07:53 tog jag på mig mocken och gick ner för trapporna..

Idag är jag ledig och jag har egentligen massor som skulle behöva göras, men det vill jag inte. Jag vill hitta på något, göra något roligt för en gång skull istället för att bara jobba-städa-diska-tvätta-laga mat-titta på musen.
Det dumma med att man är ledig på en torsdag är att det inte är någon annan som är det :/ Det är lite tråkigt måste jag erkänna.. 

Fan också, läte på jnytt att dom börjar sälja majblommor på torsdag.

Update - Lowdate

Sådär ja.

Först och främst så vill vi gratulera Novalies bästa kompis Arabelle på 2-årsdagen. Tänk vad tiden går!
Det känns inte som om det var länge sen dom låg på golvet tillsammans och sprattlade som 2 halvdöa fiskar.. Nu är det bara bus på gång istället så fort dom ses :)


HEJ till folket


Idag har Novalie varit på vårdcentralen och kollat upp öronen efter sina två öroninflammationer hon hade i vintras, allt såg bra ut! :) snart är det även dags att boka en ny tid för vikt och längd på BVC igen. Hon går fortfarande extra för att se så hon går upp som hon borde. Enligt fasters digitalvåg är hon uppe över 10-kilosstrecket nu!!

Skapligt bra dag :)

Morgonen började helt underbart av att jag fick sovmorgon av lille karl :) så när jag slog upp ögonen hade lilla visaren passerat tolv.. Det var riktigt länge jag sov så länge som jag gjorde idag men det var välbehövligt, för igårkväll tog jag en tripp till underbaraste Jocke ända borta i Huskvarna så klockan var en hel del när jag var hemma igen.
På eftermiddagen bar det av på kalas, där vi firade Arabelle som fyller 2 år nu i veckan! Det är så roligt och se flickorna leka tillsammans nu. Precis innan vi skulle gå när vi hade klätt på oss så kramades Novalie och Arabelle, och sen tog båda ut napparna och gav varandra en puss. Det var så hjärtat smälte <3 sötnosar!
Dessutom fick jag födelsedagspresent av dom. 2 supergoa pyjamaser och 4 paket med fryspåsar! Dagen till ära har jag bäddat rent i sängen och ska ta en dusch och sen krypa ner i sängen och läsa. Jag gjorde en bra deal med Tom innan, att om jag la Novalie ikväll så fick jag sovmorgon imorrn med! Inga dimmor sa jag, det tog 2 minuter att lägga henne och jag får sovmorgon! Det var en väääldigt bra deal tycker jag personligen!

På väg hem så mötte jag även upp Lisa i Habo och hon följde med hem en sväng :)
Vad fort tiden går bara för att det är helg och man är ledig.. Snart är det måndag igen och en ny vecka.

God natt!

Mmm kungligt!!

En het vanlig eftermiddag hemma hos oss när vi äter mellanmål. Novalies nya favorituttryck just nu är "mmm kungligt!" dvs, från den senaste Burger King reklamnen.. Och jag lyckades fånga det på film!! :D
För en gång skull lyckas man ha kameran på rätt plats vid rätt tillfälle!
Det är rätt deppigt att höra sig själv, men det är smällar man får ta!




Nehepp, nu blir det en dusch och sen BigBrother!


Vad ska man säga?

Idag har det varit "ledig dag". Som vanligt har jag haft fullt upp med allt jag inte hinner/orkar göra under veckorna.. Förutom att bara gå hemma och städa så har jag även hunnit med en sväng in till världsmetropolen Habo. Vi tog en sväng till bibblan och lämnade tillbaka en bok och en tripp till apoteket och införskaffade lite piller till min mage. Intressant? Nej inte direkt!
Jo juste, jag köpte lite blommor med :) en bukett tulpaner och påsklilja i kruka! Tänk vad mycket lite blommor kan göra..
Jag har lite filmer jag tänkte jag skulle lägga upp, men det verkar inte vilja sig riktigt så det får bli en annan gång. Istället bjuder jag på lite bilder på den lilla fröken från i eftermiddags. Hon lyckades med några riktigt härliga miner så fort jag tryckte på knappen på kameran! Imorgon blir det jobb på dan, men i helgen SKA jag vara ledig!



(lägg märke till den minimalaste toffs någonsin)









Får man säga att man tycker ens eget barn ser lite sjukt ut? :P

 


Lördag 2 april 2011

Novalie har däckat i soffan framför något intelligensbefriande barnprogram på barnkanalen. Tom sitter på köksbänken och spelar Harry Potter på mitt gamla GameBoy Color som han hittade vid datorn. Jag har tänkt att sälja det i evigheter men bara inte kommit så längt än..

Själv sitter jag här och ugglar. Ikväll blir det jobb igen, idag med underbaraste Jocke! :)
Jag skulle ju egentligen jobbat dagen idag, men det blev ändringar. Inte konstigt man får stressmage när man aldrig vet hur man ska jobba..

Jag har en plan, men den ska jag inte avslöja nu!
Nu ska jag gosa ner mig brevid Novalie i soffan och räkna ner tills jag måste åka (om ganska exakt 3 timmar)..