Dag 4 - Det här åt jag idag

.. men ärligt, vem fan bryr sig?

Eftersom vi går upp sådär äckligt tidigt på morgonen när jag jobbar dag så blev det ingen frukost här hemma. Novalie äter ju fortfarande sin välling till frukost i soffan så vi skippar det. Istället så köpte jag mig en jättesmaskig baguette till frukost med skagenröra på runt 10-tiden.  
Några timmar senare så tog jag en snabblunch och slängde i mig min matlåda som jag hade med mig, den innehöll rester från igår, dvs potatisgratäng och fläskfilé. Anledningen till att jag idag åt ståendes var för att jag idag fick punktering på min förbannade bil. Som tur är har jag en sån underbar kollega, Helene som hjälpte mig att byta :) mitt på Hallmansvägen låg hon på knä bland bussar, bilar och traktorer med sina lila vantar och bytte däcket. Själv stod jag som ett fån brevid och tittade på!

Tillbaka till mitt ätande.. Vi hade personalmöte på jobbet och idag fanns det frukt och pepparkakor på bordet så det slank ner ett gäng vindruvor, en clementin och några pepparkakor.
Efter mötet var det bara att bege sig hemåt på ett snabbesök innan det var dags att åka och jobba en sväng till. Det serverades rester, åhh vad jag älskar rester! Det fick bli potatisgratäng från igår och grillad kyckling till det :) måste säga att det var hemskt gott!

Kvällen avslutar jag med ett glas vatten.
Jag får dessutom inte glömma att smörja mina händer, dom är ärligt talat som femmans sandpapper, helt jäkla snustorra!

Dag 3 - Mina föräldrar

Idag ska jag berätta lite om mina föräldrar!
Mamma och pappa träffades genom min faster Carina någon gång på det glada 80-talet. Under tiden tillsammans bodde dom i Stockholmsområdet, jobbade på Securitas, åkte MC och skaffade mig. 1989 föddes jag och några år därpå så skiljde dom sig. Pappa bodde i några år uppe i Värmland men flyttade sedan tillbaka ner till Stockholm för att sedan 2000 flytta ner hit till Jönköping.


Min mamma heter Eva och föddes en dag i oktober för en sisådär 49 år sen. Hon har en ny karl och en 3-4 katter.
Hon är en underbar mamma som alltid ställer upp! Dessvärre så bor hon ända uppe i Dalarna så vi träffas inte så mycket :/
Jag kan inte påstå att vi alltid har kommit överens för det vore riktig bullshit, men hur mycket vi än gapat och skrikit på varandra så har det inte dröjt länge innan vi blivit sams igen.

Min pappa heter Keith och föddes någonstans i dom värmländska urskogarna dagen innan nyårsafton för 53 år sedan. Han bor utanför Lekeryd i ett litet gult hus på landet med hunden Ceto.
Pappa är en suverän pappa/morfar och finns alltid till hands om vi behöver hjälp. På midsommarafton var alla så himla upptagna, men vem ställer upp som barnvakt om inte pappa? Och för att inte prata om vilken bra bilmekaniker han är! Man ringer och säger att det låter lite här och lite där, ja men då är det ju så och så får man till svar. Släng dig i väggen Bosse Bildoktorn!




Toms föräldrar till vänster och mina till höger :)

Jag älskar er <3


Dag 2 - Det här älskar jag

Det finns mycket man gillar och tycker om men ordet älskar är för mig ett väldigt starkt ord.

Jag älskar min familj, Tom, Novalie, mamma, pappa och några enstaka nära vänner. Utan dom hade jag inte varit den jag är idag och utan Novalie hade jag inte haft något att sträva för på samma sätt.

Saker jag tycker om är sovmorgon, cola, snöfria vägar, att ha det rent och snyggt och god mat.


Dag 1 - Presentation

Vi gör ett försök så får vi se hur det går med det här. Här kommer iaf en liten presentation om mig själv!

Vem är jag då? Jag är en för det mesta glad och trevlig tjej på 21 år, något fet och något finnig men inte tillräckligt ful för att man ska vända sig om efter mig på gatan. Tror jag inte iaf..

Jag har gått omvårdnad på och är där med utbildad undersköterska efter 3 jävliga år på gymnasiet. Sen i mitten av augusti har jag jobbat för ett företag som heter Stormtrivs och bedriver hemtjänst. Här trivs jag otroligt bra och har ofta mycket bra att säga om övriga personalen. Jag har en timanställning men går på schema och hoppas snart på en fast anställning.

Jag bor tillsammans men min sambo och vår supergoa dotter (för det mesta) Novalie som snart blir 1½ år. Vår lilla stuga på 284m2 är belägen på Habos landsbygd, dvs ca 2 mil utanför metropolen Jönköping.
Den lilla stugan förändras succesivt och vi har precis renoverat upp ett rum som ska fungera som vardagsrum/matsal. Näst på tur står hallen - om ett par år.

Mycket just nu kretsar kring målning, tapetsering, jobb, lämna - hämta på dagis och glutenfri mat.
Nu ser jag lite fram emot jul, kanske bara för att jag i skrivande stund är så grymt sugen på julskinka..


Jag och the Mini-Gris


Imorgon Dag 2 - Det här älskar jag


List-pryl-sak

Inne hos Sara så hittade jag denna lilla listan som verkar lite småkul och jag tror att detta kanske kan vara nått för mig eftersom jag har lite bloggtorka just nu när vi bara är sjuka och tråkiga :)
Jag börjar iaf så får vi se om jag fullföljer den!


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Det här älskar jag.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Mitt drömjobb.
♥ Dag 9 – Min Högsta önskan/dröm.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad gör mig glad.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min favorit resa.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Jag gillar.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bra.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – Om 10år.
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Sju sanningar.


Bilskrutten

Idag är jag på så otroligt dåligt humör så det finns inte! Det hela började när jag och Novalie skulle åka en snabbis till Habo och köpa sånt där kul man måste en gång i månaden för det var panik här hemma. Jag har packat in unge i bilen och skottat så fint så vi ska komma ut men lik så fan så fastnar jag! Fick ringa till vår underbara granne Ingemar som fick komma och dra loss mig med traktorn, men därefter startade inte bilen jag trodde att batteriet hade sagt upp sig efter mina desperata försök att ta mig loss. Än en gång hjälpte han mig så att bilen startade.
När vi väl hade handlat och varit på bibblan så startade inte bilen igen! Nu var både jag och Novalie trötta, hungriga och kalla. Jag trodde det skulle räcka med startkablar denna gången med men det gjorde det minsann inte.. Som tur var har jag en sån superbra svärfar som skjutsade hem oss till värmen, men kvar står biljäveln i Habo som jag måste få igång till senast på lördag morgon!
Jävla skit, jag är frustrerad.. Undrar hur glad Tom blir?

Här kommer iaf lite bilder från dagarna som gått, vi har ju varit strömlösa m.m så att sitta vid datorn har det inte varit på tal om!


Kvällsmys med mamma och kissen i soffan


Novalie hjälper pappa att lägga golv


Glad skrutt


Tom och Andreas


Novalie tar sig en liten vilopaus


Och täcke med


Novalie har haft en fin toffs idag


Glad skit


<3


Ingen energi

Det är så mycket som behöver göras, det behöver tvättas, städas, plockas och allt det där gamla vanliga men jag har verkligen ingen energi till någonting. Framförallt skulle det behöva jobbas.
Men igår hände det en läskig sak på jobbet. I bilen på väg till en av "mina kompisar" så blev jag helt svimfärdig, det kändes som om jag skulle tuppa av vilken sekund som helst, jag blev alldeles varm och kände mig askalas. Jag klarade att ta mig till parkeringen och fick sitta kvar i bilen en stund tills jag kände mig bättre, sen gick det mer eller mindre över, ända tills jag klev innanför dörren. Åter igen fick jag känslan av att jag skulle svimma och var tvungen att gå därifrån. Efter mycket övervägande med mig själv kom jag fram till att jag inte skulle klara kvällen och ställde till med ett kaos för vår stackars chef som var tvungen att rycka in och fixa någon till resten av kvällen. Jag tog mig hem i snigelfart och däckade i soffan..

Jag förstår inte vad som är fel med mig :( det känns som om jag aldrig blir frisk. Jag fick återigen ringa till vårdecentralen spm i vanlig ordning inte hade någon tid till mig idag så jag får ringa imorgon bitti igen så får dom boka in ett besök under morgondagen.. Hon som jag pratade med i telefon trodde att det berodde på att baskiluskerna jag har i kroppen fortfarande inte har gett med sig och att det är det som gör att jag mår så här. Jag undrar vart detta kommer sluta någonstans!
Ikväll skulle jag ha jobbat men det ser rätt kört ut just nu, och jag är livrädd för att förlora jobbet. Skulle jag göra det på grund av det här så skulle jag aldrig förlåta mig själv, just nu känner jag mig så sviken av mig själv, att inte min kropp ställer upp!

Jag ska iaf åka ner till jobbet idag och fotograferas för vi ska få nya namnskyltar, denna gången med foto på. Detta innebär att jag måste klä på mig, sminka mig och försöka dölja mina finnar som ploppat upp som svampar, sen måste jag gå hela vägen ut till bilen.. 


Mini-grisen sov gott på soffan här om dagen <3

När livet stannar

.. av Malin Sävstam.

Nu har jag läst ut boken jag lånade förra veckan och den var faktiskt riktigt bra, samtidigt som den var väldigt tragisk och ledsam.
Malin Sävstam skriver om hur hennes liv förändras på några minuter. Fram till den 26:e december 2004 har hon levt det perfekta livet med man och tre barn, villa och vovve. Hennes liv slås snabbt i spillror när flodvågen slår in över Khao Lak den där annandagsmorgonen och hon förlorar 2 av sina 3 barn, sin man och flera nära vänner.
I boken berättar hon om dagen då det hände, dom närmsta dagarna efter och hur hon försökte överleva det första året utan hela sin familj.
Detta är verkligen en bok jag kan rekomendera, trots att den är så oerhört ledam så är den väldigt gripande och man vill verkligen få reda på hur det går för henne.




Nu går jag på nästa bok och jag fortsätter i samma tema. Denna gången ska jag läsa Pigge Werkelins bok - Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak. Han förlorade sina 2 barn och sin fru när tsunamin drog in över Thailand.


Stackars bloggen..

Ja här händer det inte mycket, ungefär lika dött som i graven.. Det har varit lite småkämpigt att hålla allting flytande medan man själv inte mår helt okej, och med det menar jag huhåll, jobb, Novalie och döende karl i soffan (jepp han är förkyld och tror att världen ska gå under).
Därför har bloggen blivit lite oprioriterad..

Idag har jag iaf jobbat en stund och det var så oerhört skönt att komma hemifrån ett tag! Man blir ju helt galen av att vara hemma för länge när man faktiskt har vant sig vid att få komma iväg och jobba.. Dessvärre är jag samtidigt livrädd för att gå ut för jag vill inte bli sjuk igen! Jag har tvättat mina händer och spritat mina händer idag så jag tror jag tappar skinner snart! Jag kommer ihåg hur skönt jag tyckte det var att vara hemma i början med Novalie, men nu kan jag inte fatta hur jag tyckte det var skönt att inte lämna huset?!
Om en stund blir det lite jobb igen, bara någon timme iof men jag hade verkligen sett fram emot att gå och lägga mig! Mest vill jag nog lägga mig för jag vill läsa boken jag håller på med för den är så grymt bra :) idag har jag dessutom fått tips av 2 av mina pensionärer vad jag ska läsa härnäst, och båda rekomenderar "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Den ska tydligen vara väldigt rolig!

Nu måste jag åka, ska hinna förbi konsum innan jag börjar med tänkte jag..

Mysdag med skruttungen

Än är jag inte helt okej, det kan jag inte sticka under stolen med men idag har jag iaf kunnat äta något annat än yoghurt och kräm! Även om inte matlusten är den bästa så är det skönt att kunna variera lite.
Eftersom jag skulle varit ledig idag om jag inta varit sjuk så har Novalie varit hemma från dagis idag och vi har haft det riktigt mysigt :) vi vaknade imorse vid 8-tiden och slog på barnprogrammen i sovrummet och sen låg vi bara och myste och hade det gott tills telefonen började ringa, först chefen som ville kolla hur jag mådde och sen pappa. Då tyckte Novalie att det var dags att gå upp så vi åt lite frukost med tända ljus, det är inte varje dag!

När det väl var undanplockat så byggde vi en koja under köksbordet, detta uppskattades väldigt mycket utav Novalie :) superenkelt, jag tog 2 påslakan och slängde över och la en madrass med en filt under bordet och voila!
Vi busade en bra stund och klockan sprang iväg och sen var vi tvungna att ta en tur till biblioteket och låna en bok jag kan läsa när jag lägger mig och jag hittade en som verkar falla mig i smaken då jag gillar verklighetsböcker. Denna handlade om en mamma som skrev om tsunamin i Thailand, hon förlorade 2 av sina 3 barn, sin man och flera nära vänner. Så den får hålla mig sällskap några kvällar framöver!

Novalie sov middag i 3 timmar idag när vi kom hem och efter att hon hade ätit lunch så då passade jag med på att lägga mig en stund och när hon gick upp igen så var det bara till att börja med maten igen, det fick bli lasagne.
Sen har vi hunnit med och bada/duscha och mysit i soffan, nu ska jag försöka få henne i säng tänkte jag..



Simpel koja


Undebara unge, åhh så jag älskar dig!! <3


Novalie tyckte det var lite dålig takhöjd..


Doris tyckte det var en smula underligt det vi höll på med under bordet


På väg från biblioteket passade vi på att gunga en sväng


Omplacering

Pga tidsbrist måste jag omplacera mina kära dammråttor.
Kan hämtas GRATIS och du får själv fånga dom. Dom är stillsamma och lugna och orsakar inte så mycket bråk, ligger mest i hörnen, är förtjusta i golvvärme.
De är alla grå, i olika nyanser.
De är könsmogna, översexuella och har en tendens
att föröka sig i rasande fart.

Är du intresserad så kontakta mig!

Hjääälp!

Snälla snälla gud om du nu finns, låt mig och min familj få slippa vinterkräksjukan!

Överallt hör man om vinterkräksjukan, på bloggar, på facebook, av bekanta osv. Det är det absolut sista jag vill, det går inte, det är inte möjligt!
I år ska jag föra en kamp mot denna jäkla smitta! Jag ska minsann sprita allt jag kommer i kontakt med, jag ska inte åka till A6 och jag ska vara hemma så mycket det går för blir jag sjuk en gång till så går jag nog fane mig under.. Hade det varit möjligt så hade jag hållit hela familjen innanför staket under dom närmaste månderna!

Bläää

Det blev jobb igår iaf! Jag kunde inte med att vara hemma igen så jag åkte dit, det var galet jobbigt men det gick! Idag tyckte chefen den underbara att jag skulle vara hemma och ta kontakt med vårdcentralen, så det har jag gjort! Jag fick en akuttid idag klockan 10.30. Ska bli spännande att se vad dom säger och om dom kan lista ut varför jag blir sjuk så himla ofta, om det har någon speciell anledning.. Det här är liksom 4:e gången på väldigt kort tid som halsen strular. Jag har inte ätit något ordentligt sen i söndags på dagen för det gör så djävulskt ont att svälja :/ juice har jag levt på, och kräm!

Som om inte det var eländigt nog så har det snöat inatt och det är ruskigt halt ute! Helst skulle jag vilja gå och gräva ner mig känner jag..

Sjuk igen..

Jag fattar inte vad jag gjort för att förtjäna detta?! Jag är sjuk igen :( denna gången med feber (igen)..
Jag kände mig lite småkrasslig på dan igår men tänkte att det skulle gå över, men det gjorde det ju inte! Klockan sex igår gick jag och la mig och har vaknat ett antal gånger inatt och frusit/svettats..

Det värsta är att jag har så himla dåligt samvete för jag har varit sjuk så mycket innan och inte kunnat gå till jobbet och nu lutar det väl åt detsamma igen.. Jag förstår om dom inte vill ha kvar mig snart och det vore hemskt tråkigt eftersom jag trivs så bra :(

Nu ska jag försöka få iväg Novalie till dagis och sen ska jag åka hem och lägga mig fast jag hade föredragit att åka och jobba.. Jag känner mig helt kraftlös så att få ner Novalie i overallen ser jag inte fram emot!

Låt mig vara frisk nu!!

Over and out

Har inget spännande att berätta förutom att gårdagen slutade lika jävligt som den började, dock inte lika blött.. När jag väl kom hem från jobbet och precis skulle somna så vaknade Novalie helt hysterisk och vägrade somna om (tror hon hade växtvärk, hurra!). Så hela 5 timmar hann jag sova innan klockan ringde imorse!

Nu skiter jag i det här, utslagen småbarnsmorsa loggar ut för idag!
Jag måste dock vara vaken tills jag vet vem som åkte ut ur idol..



Hoppas innerligt att lille karl har värmt upp sängen!


Vad ska det bli av denna dagen?

Jag känner att detta inte blir någon höjdrdag..
Först och främst så har ungen lärt sig att ta av blöjan själv. Detta resulterade i att jag vaknade i en enorm kisspöl imorse.. Bäddmadrassen fick ta sig en tur i tvättmaskinen och resårmadrassen fick jag tvätta ren med lite såpa och sen föna den torr med hårtorken. När det väl var avklarat så var det dags för frukost, katterna blev överlyckliga när Novalie häller ut ett glas mjölk över golvet. Klockan är inte ens elva och jag är helt slut och dessutom ska jag jobba ikväll. Dock ska Novalie vara på dagis om 20 minuter, problemet är bara att hon sover som en stock i soffan för tillfället..

Sen har jag hittat en fin bil som jag önskar mig i julklapp :) höhö, drömma går ju.
Nej men ärligt, så fort jag har en fast anställning så ska jag byta min bil för jag är så innerligt trött på den, alltid är det något! Fixar man ett fel så ploppar det upp minst två nya.
Men jag slår vad om att det bara beror på min vanliga otur så nästa ägare har säkert inga problem med den..
En volvo blir det nästa gång iaf! Jag ångrar att vi inte köpte en på en gång istället för opeln.

Ps. Katten har diareé..

Tips

Någon som vet vart man kan hitta strumpbyxor med anti-halk? Har letat överallt känns det som men inte hittat. Enda stället jag vet är Ullared men dit ska jag inte än på ett tag..

Tar gärna emot tips, om någon vet något ställe! :)

Arabelle

Jag och Novalie har läst lite bloggar såhär på kvällskvisten :) när vi var inne på Saras blogg fick Novalie syn på Arabelle som ju faktiskt var Novalies första kompis. Helt plötsligt pekar hon på skärmen och säger Bell. Jag blev en smula paff med tanke på att jag inte har nämnt hennes namn, för annars är hon som en papegoja och upprepar vad man säger men nu kom det självmant.

Nu är kvällen här! Middag är lagad, äten och undanplockad, Novalie är bada och jag är duschad så nu är det i stort sett bara sängen kvar! Imorgon är en ny dag med nya möjligheter :)

Frustration!!

Usch vad ledsen jag blir.. Vi har varit på BVC nu på morgonen och med Novalies vikt händer det ingenting, förutom att det fortsätter gå neråt :( nu har allt stannat av helt på henne, både vikt, längd och huvudomfång..
Vi har fått några extra viktkontroller och sen blir det 1½ års-läkarkontroll i december. Har hon fortfarande inte börjat vända då så blir det tillbaka till barnmottagningen igen. Alla dessa läkarbesök och grejer gör en alldeles matt, jag undrar hur jag ska få det att gå ihop med jobbet. Ett antal gånger har jag fått omboka Novalies besök hos både BVC, läkare och dietist för att det är så svårt med tider, och det känns inte bra det heller för då tar det ännu längre tid innan man får någon hjälp.

En till stor förändring har skett. Nu ska hon inte bara äta glutenfritt utan även laktosfritt för några veckor fram över.. Det är ett himla pusslande det här med maten och det är ju inte precis så fantasin flödar!
Det har med mjölksockret och hennes skadade tarmslemhinna och göra så vi får se om det blir någon förbättring i hennes lilla mage och även förhoppningavis viktuppgången!

Lilla skruttungen har somnat i mitt knä här framför datorn, så jag tror vi tar och förflyttar oss till sängen. Hennes tidiga mornar tar på oss båda, men imorse tog hon sovmorgon ända till halv 6! Det ni ;)

Uppe innan tuppen!!

Mamman tycker att pappan har kryat på sig lite, HAHA det är lika med att pappa får lägga speedad Mini-gris idaglaughing smileys Att dömma på ljuden från övervåningen går det inget vidare, det är ett himla liv. Av en glad och skrattande Novalie som är på sitt bästa humör, och en inte lika pigg pappa som gärna skulle vilja sova..
Jag själv då? Jo jag sitter här vid datorn med ett glas cola och kikar runt på lite bloggar. Om en stund ska jag bege mig iväg och jobba en stund hos en av mina favoritdamer.
Jag har även jobbat under dagen, men vem tackar nej till lite jobb på självaste läggningstid? Inte jag iaf haha. Dock är jag en smula småseg eftersom Novalie tyckte vi skulle kliva upp 04.45 imorse och det ska jag säga var inte så värst uppskattat av oss, jag tyckte det var lite väl tidigt. Men då fick jag snilleidé! Vi sätter på tv:n i sovrummet så kan hon se på tecknat så kan vi snooza en stund, men icke sa nicke, vid den tiden har inte ens barnprogrammen börjat visas än! Favoriten Playhouse Disney börjar inte sända förrän 06.00, himla SVIKARE!

På tal om något helt annat..
Nu när vi har blivit friska är jag livrädd för att Novalie ska dra med sig någon liten snuskbacill från dagis så vi blir sjuka igen! Allra värst vore la vinterkräksjukan, för om jag inte fattat helt fel så har väl det dragit igång igen..


Min bokälskande lilla tjej läste "booo" i soffan igår


Kan inte varit någon vidare bra bok..


En helt vanlig eftermiddag.. Vaddå förvarar inte ni skärbrädorna på golvet?
Underbart att behöva diska både innan och efter användning..


Givetvis så öppnas dörren precis när man ska ta kort.. Jättespännande enligt Bill och Bull!


Kompisarna


Nu ska jag bege mig! Måste svänga förbi konsum på vägen hem med, blä!