Bara en liten tankeställare

Jag trivs så otroligt bra på jobbet och man fäster sig verkligen vid dom äldre man jobbar med eftersom man umgås så mycket med dom och man träffas så ofta. Denna bra kontakten gör att man kan ha lite svårt att lämna jobbet bakom sig och jag tänker ofta på dom äldre även när jag är ledig, man saknar dom lite liksom smiley icons
När man sitter här i sin ensamhet eller när man gör en sån simpel sak som att gå på toaletten, duscha eller laga ett mål mat så är man verkligen tacksam för att man klarar det på egen hand och man tänker på dom äldre vad extremt påfrestande det måste vara för dom att inte kunna klara sig på egen hand. Vissa tar det ju givetvis bättre än andra och jag har känslan att jag den dagen kommer behöva hjälp för att klara min vardag kommer känna mig ganska så underlägsen. Att själv inte kunna bestämma när jag vill göra saker och hela tiden vara beroende av andra..

Men alla pensionärer som är så goda och glada och omtänksamma trots detta ska ha en stor kram!

Surprise!!

Vem gillar inte såna här käcka surpiser? Det dyker upp något blått som gör ont på knäet och man har inte en susning om vartifrån man fått det. Det kallar jag spänning i vardagen!


Underbart!


En mindre lyckad gårdag

Novalie var ju som sagt inte på något vidare humör igår, men det var väl det minsta bekymret. Efter att vi kom hem från att ha letat backspegel så börjar Tom känna sig illamående, och inte långt därefter jag med.
I panik fick jag ringa runt och se om det var någon som kunde ta Novalie över natten och som tur är har Tom så underbara föräldrar så vid 20 igår kom dom och hämtade min lillfis..
Tom hade kurerat sig i gästrummet och jag la mig i sovrummet och så låg vi under natten och hade vårt roliga på eget håll.

Orsaken till detta då? Jag har redan uteslutit magsjuka och misstänker istället att kräftstjärtarna vi köpte häromdagen och skulle äta lite gott med inte var helt okej. Eftersom det bara var jag och Tom som blev dåliga så måste det vara dom för det är det enda vi har ätit som inte Novalie har fått, och hon är ju fortfarande frisk! Så tack gode gud att jag är så nojjig med skaldjur för hennes del annars hade vi legat här och spytt hela högen!
Jag har iaf börjat piggna på mig och känner mig en endast en smula skakig men annars är det helt okej! Tom däremot ligger fortfarande däckad, dock har han förflyttat sig till soffan nu.


Såhär ser det ut en helt vanlig dag när Novalie äter..


Novalie klättrar upp i hyllan under databordet och inser att hon inte kommer ner..




Besvärligt det här..


Bloggdesign

Novalie växer och jag skulle därför vilja ändra min bloggdesign, men okuunig och utan program som jag är så undrar jag om det är någon som har lite tid och intresse att hjälpa mig? :)

Efter regn kommer solsken

Ja det hoppas jag iaf, för nu är det banne mig inget roligt väder ute! Jag har inte ens varit ute och hämtat posten idag för det regnar så.. Inte för att det brukar va något kul på lådan men ändå.

Eftersom jag är ledig idag så är Novalie hemma med mig och det har varit en minst sagt intressant dag idag.. Mamma är på uruselt humör och barnet bara gråter och skriker och vägrar lyssna så nu väntar vi på att hennes far ska komma hem för sen ska vi leta reda på en ny backspegel till min bil! Igår på väg hem från pappa så kom det en idiot i 280 i mitten av den smala vägen mitt på en kulle och eftersom han inte höll sig på sin sida så drog han i min backspegel med sin så nu har jag i stort sett ingen fungerande backspegel på bilen. Den vänstra är krossad, innerspegeln ser jag inget i för jag har ingen vindrutetorkare bak (ska med kollas idag) och den högra spegeln ser jag inte helt i pga Novalies bilbarnstol.. Jag har sånt himla oflyt med denna bilen så det är helt otroligt! Men jag hoppas jag får tag i det nödvändigaste idag iaf eftersom jag använder bilen så mycket.

För stunden sover Novalie och det är lugnt och skönt i huset! Har dock en del som skulle behöva göras men det lockar inte alls. Typ kolla posten, plocka ur diskmaskinen, diska vällingflaskor och tvätta snuttefiltar (usch vad vidriga dom är!). Men det gör jag sen! :) nån annan gång..


Sen vill jag passa på att gratulera min mor som idag fyller 49 år!
(jo du läste rätt mamma, nästa år fyller du 50)


Vilken strålande dag!

.. eller inte!
Det ser helt ärligt talat skitkallt ut ute idag och jag känner inte så värst mycket för att gå ut idag :/
Men går jag inte ut så kommer inte Novalie till dagis, jag kommer inte till jobbet och jag kan inte träffa Sara på A6, och det vore ju katastrof! Iaf det sistnämnda haha.
Det råkar ju nämligen vara så att lönen har kommit idag! Eftersom jag nu inte jobbar för kommunen så får jag lön samma dag som alla andra och behöver inte vänta ytterligare några dagar som innan! (på gott och ont)
Idag ska det tittas på skor till Novalie, det börjar bli kallt ute nu så hon behöver något som är mer fodrat, sen blir det väl kanske något mer men det märker vi :) Sen blir det jobb ikväll!

Ha en bra dag! 


 
Novalie äter frukost på gående fot idag

Busdag

Idag har vi minsann haft finbesök här ute i skogen! Sara och hennes lilla karl Jonny och barnen har varit här och hälsat på :) vi har umgåtts, lekt, bytt bajsblöjor och ätit pizza! Så himla trevligt, dock är det ovanligt att vi är här hemma hos oss för det mesta brukar vi åka till dom. Men eftersom Jonnyponken nu har fått körkort så kan dom titta förbi lite oftare! Om dom vill förstås haha.


Kompanjonerna hjälps åt att plocka ur skåpet i badrummet så fort mamma vänder ryggen till..


Gosungen Jadie intog position säck och var ganska nöjd ett tag :)


Tom och Arabelle


:)


Överbelastat hos Jonny


XL x 2

Tokfia

För ett tag sen insåg jag att Novalies kläder börjar bli för små/passa för en varmare säsong. Detta gjorde att jag igår tog mig en tripp till A6 i lugn och ro innan jobbet :) det var riktigt skönt faktiskt, jag gick där och lullade i lugn och ro och klämde och kände innan jag köpte. Jag fick inte med så värst mycket eftersom barnbidraget inte räcker något vidare långt så jag får vänta några dagar på lönen innan jag kan fortsätta uppdatera mini-grisens garderob!

Här hemma har det varit rensning idag så imorgon tar sig min kära sambo och hans far några turer till tippen. Gud vad skräp.. Som tur är så kommer Sara och lilla familjen hit och leker med mig och Novalie i väntan på Tom :) Det ska lagas smaskig röra som det ska bjudas på, och till det blir det pasta! Det är så oerhört gott och väldigt enkelt att bara byta ut Novalies portion till glutenfri pasta sen kan hon äta samma som oss!


Morgonen började med att Novalie rusade till dörren och skulle ta på sig skorna, antar att det var till dagis hon ville utan frukost i magen, en kissig blöja och i pyjamas klockan alldeles för tidigt..


Mamma passar på att ta lite kort på gårdagens inköp i väntan på att klockan ska gå.
Novalies nya vinterjacka och en fuskkrage och ett par vantar som matchar förra årets mössa som hon även kan ha i år!


Mamma hittade även en fin tröja med snöflingor och ett par jeans


Kläderna måste ju provas med och dom satt jättebra! Det fick bli dagens outfit på dagis idag.


Av alla fina böcker hon har så älskar hon den tråkigaste av dom alla, ro ro din båt


På dagis så har dom en låda på samlingen som dom brukar plocka upp grejer ur som är förknippade med en sång. Nu ska barnen ha egna lådor med sig med 1-2 saker i, så vi pysslade lite imorse. Eller jag gjorde, Novalie sprang runt och sjöng. Älskade barn, hon är så duktig på alla sånger dom sjunger på dagis och hon gör rörelser till så man kan gissa vilken det är.
Såhär blev iaf Novalies låda :) i den så hamnade det ett troll (uppe på berget) och en mus (vart bor du lilla råtta).
Funderar dock på om jag skulle byta ut musen till en tomte så får den representera i ett hus vid skogens slut, för den gillar hon starkt!

Nehe nu är det sängdags så jag orkar med morgondagen! Ska kika på idol med innan jag somnar ;)

Rensning

Det är helt gaaalet vad mycket bebiskläder man har samlat på sig! Jag har under morgonen gått igenom det vi har hemma med tanken att lämna en del av det till secondhand. Sen är det ju mycket kläder som är utlånade lite här och där, men det tar jag när allt är på hemmaplan igen :)
Jag fick iaf ihop en kasse med sånt som jag troligtvis inte kommer använda till nästa bebis heller.
Dessutom gjorde vi upptäckten att Novalie kan ha sina fina snöflingevantar som hon hade förra vintern, jackpot!! Även mössan kan hon nog ha i höst, sånt gillar vi!

Många tycker att secondhand är äckligt och snuskigt och fattigt, men jag tycker det är en jättebra idé! Även om inte just jag gillar dessa kläder så kanske någon annan gör och då behöver man inte slänga!
Sen gillar jag ju tradera med, och det är ju också secondhand, även fast inte många tänker på det på samma sätt bara för att man inte går i en butik utan sitter hemma vid datorn.

1-0 till mamma!

Jag har minsann en spännande dotter. I 2 hela kvällar har hon somnat jättegott i sin säng men nu på dagen var det kört.
Eftersom damen är lite rymningsbenägen och gärna försökte ta sig ur sin cell (spjälsängen) så fattade vi beslutet att det var lika bra att göra om sängen innan hon står på huvudet och bryter näsbenet. Vi kan nämligen ta bort ena sidan på hennes säng och sätta dit en bräda så kan hon ha den sängen i några månader till, och fördelen är att den är så låg så det är inte så högt och trilla ifall det skulle hända. Men för säkerhets skull så har jag laddat upp med några täcken vid sidan om sängen!
Idag iallafall så var mini-grisen alldeles för pigg för sitt eget bästa (och för mammas) klockan 6 imorse. Jättekul tyckte Novalie och ville gärna busa istället för sova så det var lite delade meningar imorse..
Det tidiga uppstigandet resulterade ju självklart i att hon blev supertrött redan vid 10 imorse, men för att vara på den säkra sidan att hon var riktigt trött så väntade jag ett tag till med att lägga henne.

Klockan 10.30 drog operation få ungen i säng igång. Jag lade Novalie, hon kom uppspringandes, jag la tillbaka henne och hon kom upp. Så höll vi på ca 1 timme och 15 min, men nu jäklar sover hon!
Jag gjorde på samma sätt som Supernanny lär ut om läggdags på kvällen. Dom 2 första gångerna sa jag lugnt till henne att det var dags att sova och sen med lite bestämdare röst gången efter. Sen sa jag inte ett ord utan var helt lugn och bara lade ner henne igen. Här blev jag faktiskt riktigt chokad för jag hade väntat mig några hysteriska utbrott, men hon sa inte ett ljud utan bara tassade upp igen.
Men till slut tröttnade hon, 1-0 till mamma!!
Jag måste erkänna att jag känner mig sjukt stolt att jag för det första lyckades få henne i säng, men framförallt att jag själv tog det piano och inte blev hystetrisk av frustration haha.

Nu ska jag nog lägga mig en stund och återhämta mig lite, i eftermiddag är det uppföljningssamtal på dagis!



En dam med väldigt bestämda åsikter!

Vilken helg!

Novalie har ju som sagt varit hos farmor och farfar i helgen så här hemma har det varit "lugnt". Det har iallafall inte varit massa lek och stoj som annars men vi har minsann legat i ändå!
Jag har varit hyffsat pigg i helgen och nu börjar jag bli så rastlös så jag är som en speedad duracellkanin nu känns det som. För att ha något att göra så har vi äntligen kommit till skott i vårt "stora-rum" där det så småningom ska placeras soffgrupp och tv och i den andra delen ska det bli matsal.
Det blev så himla fint! Så ljust och härligt och alldeles fantastisk! :) nu är det bara golvet kvar som ska läggas och Elvis ska beställas, sen ska det köpas lite dekorationer och grejer, men sen så!






Remeber? Såhär såg det ut i somras när alla saker och möbler var utplockade.
Lägg märke till den käcka färgen på väggarna och dom ljusa fläckarna efter tavlorna och bokhyllan..








Såhär ser det ut nu  :) dock ser det mörkare ut än vad det är bara för att jag inte orkar dra upp persiennerna..

Klurigt värre med mini-grisens packning

Då var det en ny dag igen och idag påstår dom att det är fredag. Inte för att det har någon större betydelse när jag ändå bara är hemma och dödssjuk.. Haha nej så illa är det inte, jag börjar bli allt piggare för varje dag som går!
Den största skillnaden på att det är fredag och inte torsdag är att Tom slutar tidigare på jobbet och att Novalie ska åka till sin farmor och farfar idag och vara där till på söndag. En kuslig tystnad kommer lägga sig över Gullskog i eftermiddag.  
Sen jag lämnade henne på dagis har jag försökt packa lite till henne men jag tycker det är lika svårt varje gång och veta vad hon kan behöva ha med sig. Det viktigaste är iaf med och det är hennes snuttfilt, grisen hon har i sängen och ett gäng nappar! Och välling och flaskor såklart..



Vad mer kan behövas? Jag borde fått med allt..
Ungen är ju nästan aldrig iväg så jag har knappt någon vana av detta.



Volbeat håller mig sällskap såhär i packande tider

 

Höstlek i trädgården

Dagarna tickar på och jag börjar bli lite smått uttråkad av att sitta hemma och göra ingenting, jag vill tillbaka till jobbet!
Igår drog jag med mini-grisen ut en sväng i trädgården och vi busade lite i löven och gungade lite. Jag vet inte varför, men det är hemskt kul att slänga sitt barn i en lövhög haha. Novalie stackaren blev skiträdd första gången men hon upptäckte rätt snart att det var hiskeligt roligt! Sen gjorde hon ett facedive i stentrappan utanför och då tappade både hon och jag suget, så vi gick in och tittade på barnprogram istället.
Problemet med dessa barnprogram är bara att alla sånger sätter sig i mitt huvud.. Just nu har jag SpecialAgenten Oso på hinnan. Detta program visas flera gånger om dagen, och Playhouse Disney råkar vara Novalies favoritkanal så jag hör den en del. Även om hon inte tittar mycket på tv:n så gillar hon att dansa till musiken haha :)
Den där lilla tjejen som sjunger sången om stegen nynnar jag på flera gånger om dagen! Jag hittade den inte på svenska, men jag lovar den är lika irriterande vilket språk det än är haha!

Nu ska jag åka och hämta Novalie på dagis, dom har haft fotografering idag så hon har bara varit där i 2 timmar.
Imorgon åker hon till farmor och farfar min lilla älskling, oj vad jag kommer sakna henne!!








Lillfröken har även en fascination för skor.. Imorse var pappas träskor på promenad i köket!




Klick, klick och några hundra fattigare

Sådär ja! Även om jag inte hittade några kläder till mini-grisen på nätet så har jag iaf klickat hem 2 böcker idag från bokus. Den ena är ingredienslexikonet, detta är nästan ett måste när man har en intollerans eller en allergi. Jag har hittils fått springa fram och tillbaka till datorn och googla så fort jag ska laga mat för att se att alla konstiga ord i innehållsförteckningen inte innehåller gluten.
Skitfiffigt tycker jag minsann! Vi kommer bli bästa kompisar, det känner jag redan nu :)

Den andra boken följde med i bara farten, och det var Glutenfria kokboken. Denna boken har jag använt mig av flera gånger när jag har lagat mat på jobbet och den är helt suverän! Så det ska bli ett nöje och inspektera den nogrannare.





Grötig sjukstuga

Jag som preciiis hade börjat friskna till lite fick en redig faceslap i måndags kväll när jag jobbade. Jag började känna mig matt och hängig och hade ont i hela kroppen. När jag väl kom hem sen så var jag helt sänkt trots alvedon-knaprande :( natten var väl sådär lagom kul, jag frös och svettades vartannat.. Men skit samma, nog om mig!

För er som inte har märkt det så är det höst ute nu.. Det är faktiskt ganska fint men fy bubblan så kallt det är, det är till och med dags att skrapa rutorna!
Med kylan så kommer en obligatorisk koll i garderoben och detta gjorde jag igår när jag hade en pigg stund. Till min stora fasa så upptäcker jag att Novalies armar har växt säkert flera centimeter bara på några månader så 4-5 tjocktröjor plockade jag ur hennes garderob och insåg ganska snart att garderoben behövde fyllas på. Sjuk som jag är (buhu synd om mig, haha) så kan jag ju inte ta mig upp till A6 och shoppa så jag tänkte jag skulle ta det över nätet på H&M eller nått. Men gud vad besviken jag blev! Det fanns ju tusan ingenting.. Använder inte barn tjocktröjor alls eller? Vi har ju använt mycket långärmade tunna tröjor, men nu när hon går på dagis och det är skitkallt på morgonen behöver vi lite tjockare med..
Barnet får frysa några dagar till helt enkelt. Haha, nej då hon har allt några stycken kvar :)

Nu ska jag äta min frukost och sen ska jag se om jag orkar hänga upp en tvätt eller om den ska få ligga tills Tom kommer hem..


Mannagrynsgröt och tekaka med skinka och ett glas mjölk.
Och mammas hemmagjorda hallonsylt på gröten :)




Svar på kommentar: Förlååt Anna! Jag ska försöka bättra mig! Jag har haft fullt upp och inte riktigt haft orken att uppdatera, men det är kul att höra att du gillar bloggen! :)
Kram

Godmorgon!

Kanske inte så god, men morgon är det iaf.. Jag hörde när jag vaknade hur regnet öste ner utanför och var inte alls sugen på att gå upp. Men jag har grejer som måste göras så det går minsann inte ligga i sängen hela dagen! Till exempel så var jag tvungen att ge mini-grisen frukost och byta en ordentlig bajsblöja som hon producerat under morgonen! Om en halvtimme ska vi åka iväg till dagis och sen ska jag faktiskt åka hem och lägga mig en stund innan jag ska åka. Jag tänkte jag skulle se om jag hinner iväg och prova lite arbetskläder innan jag börjar.
Novalie trivs jättebra på dagis nu när hon är pigg och glad och orkar leka med dom andra barnen :) hon bryr sig varken om att man kommer eller går, hon har fullt upp med sitt.

En vanlig morgon med Novalie..











Himla sötunge. För första gången har jag hört henne sjunga och faktiskt förstått vilken sång det är (förutom imse vimse spindel som jämt går på högvarv).
Hon sjöng bä bä bä lull lull lull.. Det är versionen dom sjunger på dagis med bä bä vita lamm och rulli rulli rull som dom lägger på i slutet! :)

Tävling hos Sara



Jag tävlar om ett par Milly skor från vincentshoestore hos Sara

Hoppas nu på lite tur för dom är rätt söta! :)

Veckan som gått

Jag upptäckte igår att jag inte hsr uppdaterat bloggen på en vecka, men jaja det är inte mycket att göra något åt :) Novalie har blivit allt piggare för varje dag och gillar verkligen dagis nu och det är så skönt för då kan man gå till jobbet och veta att hon trivs och har det bra! För några dagar sen kom även vårt första paket med mat från apoteket. Det var lite smått och gott, bland annat glutenfritt mjöl, bröd, fiberhusk, pofiber m.m.

Idag har vi varit ute och lekt i höstlöven och bara mysigt :) fast först så var ju mamma tvungen att jobba några timmar.. Det har blivit mycket jobb nu såhär i början och jag jobbar lite nästa helg med, det blir då tredje helgen i rad!

Här kommer iaf lite bilder från veckan som gått!


Vi har fått ett paket från Buzzador med blöjor!



Novalies glutenfria skafferi (allt kommer inte från apoteket)



Novalie gillar majsbröden, som går under namnet "kaka" här hemma



Glad tjej ute och leker i trädgården



<3



Vi tog en tur i gungan med



Sen var jag och Novalie och tittade till pappas "brum brum"


Nu är det snart sängen för imorgon ska vi upp med tuppen!