Vad får ditt hjärta att sjunga?

Jag har nu varit med vid två föreläsningar där min brukare som jag arbetar hos har pratat om sitt öde och hur han har orkat komma tillbaka till livet efter det han har gått igenom. Båda gångerna har han pratat om "Vad får ditt hjärta att sjunga?".
 
Jag har funderat lite (eller ja, en hel del) på det där och vad det innebär, vad får egentligen mitt hjärta att sjunga?
Självklart är det mina barn! Att ha roligt tillsammans med dom är det absolut bästa jag vet, och det gör mig lycklig ända in i själen. Sen finns det givetvis mindre saker som gör mig glad inombords men bara kortare stunder.
Har man väl börjat tänka på det här så är det något man funderar på lite då och då och det har gjort att jag börjat tänka på hur man vet om man är lycklig?
Alla har ju givetvis upp- och nedgångar i livet, men sådär överlag, hur vet man? Vissa dagar känner jag rent allmänt att nej det är inte såhär jag vill leva mitt liv. Jag har bara en chans och man vet aldrig hur länge det varar..
En del saker borde jag göra mer av och en del borde man göra mindre av eller kanske helt enkelt låta bli!
 
Sen är det ju det här med vilka man har i sin omgivning som självklart spelar en stor roll med. Har man ett gäng dysterhattar och tråkmånsar så är det klart att det inte blir lika roligt och händelserikt som om man omringar sig av glada, positiva och jämlika människor.
Just nu är jag ambivalent och funderar på vilka jag faktiskt vill ha i mitt liv, vilka som får mig att må bra! 
Jag har även kommit till en punkt där jag vill lära känna lite nytt folk, och det är inte för att det är något fel på som "gamla" men jag vill liksom komma vidare på något vis och inte bara stå och stampa på samma ställe. Jag vill skapa positiva och roliga minnen som jag sedan kan berätta för mina barnbarn, inte enbart vilka serier jag brukade se på tv och vad jag gillade att äta till middag..
 
Ja det tål att tänkas på, och troligtvis kommer jag aldrig komma fram till några egentliga svar.. Men fundera på det, vad får ditt hjärta att sjunga?
 
Mina stora kärlekar som får mitt hjärta att sjunga <3
 
Han som kan ge så otroligt mycket glädje <3
 
Oldies but goldies <3
 
En riktigt gammal barndomsvän som jag återfått kontakten med, och det är som tiden stått still <3
 
Min underbara, älskade mamma <3
 
Vi är inte alltid överens, vi har olika syn på mycket här i livet men det är du och jag..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback