Lugnare

Min oro börjar stilla sig! Jag bollade lite med sjukvårdsrådgivningen igår och jag har ätit ganska mycket lök, och sen kan han ha reagerat på chilin jag åt med.
Dessutom så hade han fått färdigblandad ersättning på tetra. Och när jag tänker efter så har han en förmåga och kräka mer då än om han får pulverersättning.
Nu blir det enbart amning några dagar så hans mage kommer i balans :)
Jag ska bara äta snäll mat nu dom närmaste dagarna!


Ständig oro

Vet inte vart jag ska börja.. Wiggo började morgonen med en bajsblöja, och sen en till.. Inget jag tänkte mer på just då, men sen var det en till runt 14-15, ännu en vid 17-18 och sen en till vid 22. Han har även kräkat en hel del efter maten :/
Det är nu vi kommer till det värsta.. Mig!
Så fort jag tänkte tanken kanske magsjuka så fick jag själv ont i magen, fick hjärtklappning och blev snustorr i munnen. Det är såhär min fobi visar sig!
Nu har jag dåligt samvete för att jag ens har gått utanför dörren dom senaste dagarna, och idag åkte till och med jag och Wiggo till Sara!
Jag kan ju fan inte stänga in oss allihop från oktober-maj :/
Men just nu känns det som om det vore det bästa för att slippa oroa sig hela tiden!

Nu sitter jag i Telefonkö till sjukvårdsrådgivningen för att höra hur bebisar reagerar om man äter nått dom är känsliga för.
Igår åt jag pizza med kebab och lök, på förmiddagen en hamburgare och chili cheese tops och sen chili cheese tops igen på kvällen! Jag skulle ju kanske inte bli jätteförvånad om det är maten han reagerar på, men jag behöver nog främst nån som kan lugna mig lite..

Hur hanterar man det här? Denna ständiga oro.. Jag har till och med kommit på mig själv med att hålla andan om nån passerar nära mig i affären!


Klarvaken..

Så var det natt igen.. Alla förutom mammas tjocka katt sover, och som vanligt vid denna tiden är jag inte ett skit trött! Runt 17-18 är jag dödstrött och skulle kunna somna hur lätt som helst men sen blir jag superpigg..

Imorgon är det dags att åka hem :( självklart kommer det bli skönt att komma hem till egna sängen och vårt älskade badkar men jag kommer sakna mamma <3 har haft lite småångest för att vi ska åka ända sen i typ tisdags!

Jag har iaf lite att göra när vi kommer hem! Vi måste ju först och främst handla mat och sedan packa upp alla saker, sen ska vi se om jag och Tom kan byta rum med Novalie, beroende på om vår säng får plats.. Hon har ju en del prylar den flickan och behöver lite mer plats!
Sen ska det även sys förhängen till Wiggos garderober, gardin och påslakan till hans säng, men det hinns nog inte imorgon ;)

Nu ska jag traska upp och se om jag kan sova...


Bilder!

Här kommer bilderna på det som blev inköpt på rean :)
 
    

Mellandagsrea och barbatänk

Idag var vi ner i Ludvika och kikade lite på rean och vi fick med oss lite lagom med kläder hem till kidsen :) till Novalie köpte jag en tröja med Bamse och ett par fodrade jeans. Sen fick hon även 2 par leggings och en kjol.
Till Wiggo köpte jag bara 2 bodies för han har ganska mycket kläder och han växer så fort.
Mormor köpte 2 ekologiska bodies till Wiggo och en kjol med katten Jansson till Novalie och den var riktigt söt!
Sen kom jag ju på att det snart är dags att plocka bort julgrejerna så nu kommer jag köra på svart/vitt i vardagsrummet och till det hittade jag 2 svarta filtar, 4 kuddöverdrag och en matta :) kommer bli fint! Nu längtar jag efter att få plocka undan julen!

Vi har även tänkt tanken att flytta in Wiggo i hans rum nu när han sover hela nätter och jag känner att det inte är helt klart där inne.. Det ska upp nya tyger till garderoberna, nya gardiner och sen vill jag ha en annan lampa!
Jag är ganska säker på att det får bli ett barbapaparum :) hittade så fina tyger idag i stan!
Sen har jag lite planer för Novalies rum med.. Men det får bli när jag börjat jobba lite igen. Är ganska sugen på att börja jobba lite på timmar, nån helg eller kväll eller så! Jag saknar det sociala lite :/


God jul!

Idag mina vänner ägnar vi en tanke åt alla som super bort sitt förstånd ikväll!
Alla vet ju att juldan är en festardag..
Om folk bara kunde dricka med måtta istället för att hinka i sig alkohol, spy ner sig och hamna medvetslös på akuten för magpumpning!

Tänker på er imorgon när jag pigg och glad och gör superfynd på rean och ni ligger hemma och mår dåligt!
Men vet ni vad? Det har ni förtjänat ;)


tankar vid jul

Det börjar närma sig jul, en dag kvar..
Jag lyssnade igenom sången vi ska ha på dopet och kände hur lyckligt lottad jag är som har mina fina barn och en underbar familj <3
Överallt finns det så många människor som gått igenom så mycket hemska och jobbiga saker, och just julen kan vara en tid då allt blir en aning jobbigare. jag tänker på er!
 
Idag ska jag även tända ett ljus för min fina farmor som gick bort för 3 år sen <3 dagen innan julafton 2009. 
Hoppas du har det bra älskade farmor! Jag ska skaka på paketen imorgon åt dig för jag vet att du kommer vara med oss! 
 
 
 

Den här ska vi ha på dopet, så himla fin!

Roadtripen

Nu är vi inne på andra dagen här uppe i Dalarna och jag har redan lite småångest för att åka hem, vilket vi gör om ungeför en vecka.. Att det alltid ska kännas så jobbigt?
 
Resan upp gick över förväntan, Wiggo han sov hela vägen och Novalie gnällde knappt alls. Vi försökte hålla henne sysselsatt så gott det gick och just då var jag lyckligare än nånsin över att ha en ajfån! Alla dessa skittråkiga och meningslösa spel roade henne minst 2 timmar :D
Vi gjorde ett break och åt lite efter vägen och så blev det 2 kisspauser, en heltokej resa med andra ord! Vädret höll sig också på vår sida och det var först sist milen som det började snöa ordentligt!
 
Idag är det 2 dagar kvar till julafton :) Imorgon ska det griljeras julskinka! 

att leva med en fobi.

Nu ska jag "komma ut ur garderoben" med något som jag lider fruktansvärt av. Jag har en sorts fobi.
Emetofobi heter den, på ren svenska rädsla för att spy. 
 
Vintern är en vacker och mysig årstid tycker många. För mig har det under dom sista åren blivit en ren plåga!
Det är just under den här årstiden framförallt magsjuka, vinterkräksjukan, maginfluensa - ja kalla det vad fan man vill härjar som värst runt om i sverige!
Och det är klart, vilken människa önskar sig en magsjuka i julklapp? Inte många skulle jag tro! Det är en vidrig sjukdom tycker nog dom flesta. Men inte är det något man går och oroar sig för dagarna i ändå? 
Jag överdriver inte om jag säger att jag tänker ordet magsjuka eller något som kan relatera till det minsta 50-100 gånger på en dag. Från att jag vaknar tills jag somnar på kvällen.
 
Det har inte alltid varit såhär utan det är något som kommit dom senaste åren, efter att Novalie föddes. 
Det är inte själva oron för att spy som jag är rädd för, det är det som är runt om som är värst. Illamående, svaghet, feber och allt annat som äckelsjukan medför. 
Det som utbröt detta tror jag var magsjukan jag drabbades av vid påsk 2010. Det värsta är: 
känslan av att inte kunna ta hand om sitt barn. 
Bara ett tag därefter blev vi matförgiftade. Både jag och Tom insjuknade ungefär samtidigt och där satt vi med Novalie som var runt året och det går ju knappast att säga till en ettåring att mamma och pappa mår inte bra, ta dig nått att äta i kylen om du är hungrig. 
Nu till det värsta denna säsongen. Hur skulle det gå om jag blev magsjuk och fortfarande ammar? Det skulle bli fruktansvärt jobbigt! 
 
Bara ordet magsjuka kan rentav göra mig sjuk. Eller jag inbillar mig det. 
Jag får hjärtklappning, blir kallsvettig och blir orolig och ibland även illamående bara jag hör ordet!
Nu har det gått så långt att jag undviker saker och håller mig hemma istället. Igår var jag nära att strunta i julfirandet på jobbet, för bara tanken på att någon kanske hade haft det och inte hade varit hemma tillräckligt länge för att inte smita avskräckte mig rejält. 
Och att åka hem till någon vars barn går på ett dagis där det går/har gått magsjuka är inte att tala om! Över min döda kropp.. 
A6 har jag varit på 2 gånger på ett halvår tror jag. På annandagen ska jag trots min rädsla åka på mellandagsrean på kupolen i Borlänge. Jag ska vara där direkt när dom öppna i hopp om att det inte är lika mycket folk som senare på dagen. Jag ska köpa det vi ska och sen är det färdigt! 
 
Överallt ser jag möjliga smittbärare! 
Så nu vet ni det.
 

Kommande göromål

Morgon igen! Åh vad det är skönt dom morgnarna Novalie är ledig från dagis! Nu ligger vi i soffan med täcke och myser och tittar på space chimps :)
Jag har inga större planer för dagen, men däremot har jag tänkt vi fka ta in granen och pynta den. Också ska jag vika tvätten och börja planera vad vi ska ha med oss till mamma under jul.
Bara packandet är ju ett helt företag med två småbarn varav den ena spyr och den andra pissar ner sig!
Tom och jag får väl med oss lite underkläder och nån tröja typ, resten av bilen fyller barnens packning upp haha!

Sen ska det va vagn, pulka, babysitter och julklappar!! Tur vi har en Volvo man kan fylla ordentligt! ;)


Svisch!

Vart tar tiden vägen?
I torsdags blev Wiggo redan 2 månader..

I händelse av svält

Idag mina kära vänner ägnar vi oss åt bröstmjölkshantering!
Varenda milliliter jag har pumpat och sparat i händelse av svälttider ska nu lämna iskubspåsen och märkas upp i burk.
Tur att jag har mitt lilla förråd för den andra januari ska vi se om vi får tag i barnvakt och hjälpa två kära vänner att flytta :)

Om en stund ska vi åka, lilleman vilar upp sig inför festligheterna på pappas mjuka mage <3

Vet ni vad Wiggo får om jag hoppar?
- milkshake!! :D


Morgonstund har mjölk i mund

Lördag morgon och 9 dagar kvar till julafton :) klockan är sju på morgonen och Wiggo har precis ätit frukost. Det är så skönt på morgonen att få brösten tömda, det känns nästan som om dom ska sprängas! Eftersom Wiggoliten numera sover 20-06 så hinner det bli en hel del så efter att han ätit kan jag pumpa ut lite med!
Jättebra att ha till kvällen när det istället är lite för tomt i matförrådet för att mätta den lilla hungriga pojken..

Idag vid 14tiden ska vi upp till Toms föräldrar i Mullsjö och fira mini-jul eftersom det nu bara är några dagar kvar tills vi åker upp till mamma :) ska bli så skönt att få komma hemifrån ett tag och slippa alla tvång..
Novalie saknar mormor och "morfar" och sa igår att hon skulle åka bussen dit med sina snuttisar så mormor kan laga dom, för Wiggo blir det första gången :) får se hur det går att åka så långt med honom! Det går säkert bra eftersom han stenslocknar så fort man sätter honom i bilstolen..

Nehe nu sover vi en stund till :)
Gårdagens fredagsmys! Wiggo älskar att ligga i storasysters knä <3


En dag i slowmotion.

Det händer nada idag. Samtidigt som det är skönt så blir jag fruktansvärt rastlös..
Efter att vi lämnat Novalie på dagis imorse så plockade jag lite när vi kom hem och sen stensomna både jag och Wiggo på soffan.
Vi sov superskönt tills dess att det var dags att hämta på dagis igen. När jag vaknade hade jag sån grym huvudvärk! 45 minuter senare var den helt borta.. Så skumt!

Imorgon kommer novalies kompis Ellie från dagis och hennes mamma hit och leker och så tar vi en fika :) kul för barnen att dom får träffas även utanför dagis!
Sen slutar ju Tom tidigt imorgon så dagen blir inte lika lång..

Nu ska det lagas lite middag :)


Anonym kommentar

Det är inte ofta jag får anonyma kommentarer här på bloggen, men det händer (ca 1 gång/år).
Idag har jag fått en kommentar som jag inte vet riktigt hur jag ska tolka.. Jag blir både arg och ledsen på samma gång. Jag får en känsla av att det är någon jag inte känner, för folk som känner mig och oss som familj vet hur mycket kärlek Novalie får! Jag vet inte om den är snorkigt menad men dom stora bokstäverna i OM får mig att tro det. Som om hon inte skulle få det?
 
Kommentaren löd såhär: 
"Antagligen en reaktion på syskonet! Hade samma "problem". Det går över.. OM hon får mycket kärlek."
 
Om det nu är så att du inte känner oss så kan jag förklara lite hur Novalie är som person. 
Novalie är världens goaste och gladaste tjej men hon är också en liten dam med ett fruktansvärt humör och hon blir väldigt arg om hon inte får som hon vill. Novalie är även glutenintollerant och barn med just den diagnosen har *överlag* lite kortare stubin har jag fått förklarat för mig av läkarna på barn- och ungdomsmedicinska mottagningen.
Hon har ända sen hon föddes mer eller mindre haft upp och nedgångar vad gäller sitt humör och som förälder är det inte alltid helt enkelt att handskas med det. Jag är en ganska lugn person överlag och har i regel ganska bra tålamod, men när det har varit såhär i flera dagar i rad känner även jag en viss frustration.
 
Självklart är det säkerligen på grund av sin lillebror hon är sån här just nu! Det är en stor förändring för henne också.
Såhär i efterhand när jag läser inlägget du kommenterat under så kan jag förstå att det i andras ögon ser illa ut när jag skriver att hon får gå och lägga sig så jag kan mysa med den lille. 
Nu är det inte riktigt så illa som det ser ut. 
Efter dagis går Novalie alltid och vilar en stund för att orka med resten av dagen, trots att hon är 3,5 år så behöver hon det. Det är inte alltid hon sover men hon är still en stund och lugnar ned sig, det är allt hon behöver - samla lite krafter.
Och när hon väl vilar så passar jag på att umgås med hennes lillebror så jag kan leka och umgås med henne utan ett skitkasst samvete att jag inte bryr mig om henne. 
 
Balansen är svår tycker jag.. Jag är mycket själv med barnen eftersom Tom jobbar hela dagarna och det går inte en enda dag utan att jag har dåligt samvete och känner att jag inte räcker till!
Hela dagarna handlar om att prioritera! Vad är viktigast för stunden? Att Novalie som är 3,5 år vill ha hjälp med att plocka ner något från en hylla, eller Wiggo som är hungrig och inte förstår att man ibland måste vänta? 
Just i den situationen är det nog inte så svårt val för någon. 
Sen är jag väldigt låst pga amningen. Kanske skulle jag börja ge honom ersättning och lägga honom i babysittern med flaskan uppallad med kuddar? Nej det är inget alternativ för mig, 3,5åringen får vänta en liten stund medan lillebror äter. Det är säkert svårt för Novalie att förstå varför lillebror jämt går före och hon säkert känner sig lite undanskuffad men jag gör så gott jag kan..
 
Vart vill jag komma med det här? Inte fan vet jag.. Men det känns bättre nu iaf när jag fått skriva av mig!
Hur som helst så är det ingen tvivel på att min tjej får mycket kärlek, just nu är det bara en fråga om hur vi hanterar hennes humör på bästa sätt tills det lugnar sig..
 
Hon är min ögonsten och mammas flicka! Det kommer inget kunna ändra på någonsin <3 
 
En sista fundering: varför kommenterar man anonymt? :S

God kväll i stugan!

Dagen före lucia. 
Morgonen startade här hemma vid 06.30 imorse av en hungrig liten pojke, tidigt kan dom flesta tycka men jag tycker nog att det är den mysigaste stunden på dagen. Det är fortfarande mörkt ute, man tänder något ljus och sen äter jag och Novalie frukost tillsammans i lugn och ro innan vi startar med påklädning och allt annat sånt man gör på morgonen. Som den väl förberedda människa jag är lägger jag fram kläder till oss allihop kvällen innan för att morgonen ska bli så smidig som möjligt och utan onödig stress. Novalies på matsalsbordet i vardagsrummet, Wiggos på skötbordet och mina i trappan! Vi vet vart vi har våra kläder och hämtar våra högar strax innan Bolibompas klädrace drar igång. Åhh vad jag älskar just den biten! Där har dom verkligen tänkt till :) vilken unge vill inte vinna? 
Sen bär det av till dagis för att träffa kompisarna! Tisdagar, onsdagar och torsdagar iaf.. Måndagar och fredagar är vi inte alls lika hurtiga och drar gärna runt i pyjamas och myser i soffan tills klockan blir runt 9-10 ;) samma på helgerna.. 
I eftermiddags var det luciafirande på dagis, och Novalie var så fin! Det blir en helt annan stämmning när dom är ute, dock en smula kallare (-10grader) och en aning knepigare med alla kläder. Dom såg ut som små michelingubbar hela bunten <3
 
Dagen har varit bra helt enkelt, inga större dispyter :) vi pratade ut ordentligt efter gårdagens ihopbryt efter att Novalie hade vilat en stund och lugnat ner sig. Sen var hon som vanligt igen och världens goaste tjej <3
 
Imorgon ska vi gå upp tidigt och äta frukost till svts Lucia klockan 7.00 :) klädracet skippar vi imorgon!
Natti natti
 
Efteråt fick vi pepparkakor och glögg :) fint att vi glömde ta av reflexvästen så att den lyser igenom..
 
 

En treåring med panikångest

Är det verkligen helt normalt?

Efter en jättebra dag på förskolan dyker hennes mamma upp i dörren och ungen är som utbytt! Vägrar klä på sig, skrattar en rakt i ansiktet och blir sen helt hysterisk och efter tvångspåklädning skriker hon som besatt hela vägen hem att hon vill va på dagis!

Nu ligger hon på golvet och skriker att mamma är dum och jag vill inte ha nån mamma.. Är jag verkligen så hemsk? :/
Så fort hon lugnat sig får hon gå och vila och då ska jag passa på att mysa med barnet som faktiskt vill ha sin mamma! Usch vad ledsen man blir..
Jag vet att hon säger det bara för att hon är arg men det känns ändå :(

Min glada tjej <3 den flickan gillar jag!


Älskade kväll

Så vart det kvällen igen :) jag verkligen älskar mina barn, men jag måste erkänna att fan vad skönt det är när speciellt Novalie lagt sig! Hon är ju den som gör mest väsen av sig.
Idag har ändå varit en relativt bra dag då hon hållit sig någorlunda sansad!
Nu är här så lugnt och skönt och Wiggo har kvartat in han med efter att ha ätit ordentligt inför natten så nu sover han nog till 6-tiden imorgon bitti :)

Nu ska mamman glida ner i soffan och kika på glee!

Vart är bebis? Han älskar att borra ner fejset i sin blå filt..


Lördagstristess

Jag är fortfarande bitter, har inte kommit in på appen på hela dagen och det går fortfarande inte! Och nu har jag skickat iväg ännu en mail om besöksstatistiken.. 
 
Novalie har varit på pisshumör idag med, Wiggo gladare än någonsin, sett en skittråkig film och inte gått längre än till brevlådan. Nu tänker jag tröstäta lite knäck och se på mitt nya knark - Glee!
 
 
 
I brist på annat umgicks jag med photoshop en stund med..
Vem är vem?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Blogg.se - crap

Blogg.se appen klan man ju ta och stoppa upp nånstans där solen inte skiner, den har inte funkat på hela kvällen.. Inte nog med det, jag har inte kunnat se hur många besökare jag har sedan den 6e september trots att jag skickat intd mindre än 3 mail till idioterna som inte ens har vett och svara.. Jag är inte alls bitter! 
 
Skit i det nu! Idag har väl varit en sån där måttligt bra dag, Novalie har varit på ett FANtastiskt humör! Flippat ur för ingenting och varit sådär fruktansvärt uppkäftig som bara hon kan va.. Hoppas morgondagen blir bättre och att det är en pigg och glad Novalie som kliver upp ur sängen imorgon :) om vädret är hyffsat ska hon och jag gå bort till dalen och åka pulka!
Idag har vi haft besök av familjen i Fagerhult och sen lite senare kom min Lisa <3
Mogna som vi är så tittade vi på Bert och åt choklad ;) 
 
Idag är jag lite extra tacksam över min fina familj, min vän och mina söta fisungar!
Nog för att Novalie kan driva en till vansinne så är hon mammas flicka!

Lycka! <3

Fick världens bästa julklapp idag! Det ringde på dörren på eftermiddagen och jag var säker på att det var någon som ville leka med Novalie. Men när jag öppnar dörren, vem står där om inte världens bästa Lisa?!
Vi har haft en jättemysig kväll! Efter att Tom kom hem från jobbet tog vi Wiggo med oss och åkte och hälsade på två av våra damer på hemtjänsten, jag har aldrig sett en av dom så lycklig som när hon öppnade dörren idag! Självklart hade vi med oss hennes favoritgodis :)

Kvällen med Lisa har känts som det gjorde förr i tiden! Vi spontanhittadepå saker när lusten föll på :) åh vad jag saknar det!! <3 tiderna förändras men jag uppskattar verkligen dom här små stunderna!

Även Wiggo fick bekanta sig med Lisa :)


Påsen

Då ska vi SE vad som finns i påsen!
Haha fan vad rolig jag är :D


Lussefika


Ligger på sofflocket

Idag har vi en riktig slappardag :) efter att vi kört Novalie till dagis imorse åkte jag och Wiggo bort på ICA en snabbis och sen hem.
Väl hemma så lade vi oss i soffan och ammade lite, vi tvärdäckade båda två och vaknade strax innan ett! Perfekt innan det var dags att hämta Novalie!

Ibland är det skönt att ha absolut ingenting planerat.. Jo i eftermiddag när Tom kommer hem ska vi in till stan och hämta mina glasögon! Annars gör vi nada idag :)
Ska passa på att springa in på Apoteket med, måste ha nån salva till torrisen. Hon är helt röd under munnen :/


Saknar <3

Gick in på Facebook och fick läsa något fint! Nu kommer jag aldrig kunna sova..

Gud vad jag saknar dig älskade Lisa! :'(

http://m.youtube.com/watch?v=759XQpxvV4Q


Det lilla äcklet

Vad hände? Gud så dålig jag blev på att blogga helt plötsligt..

Just nu sitter jag i soffan och lyssnar på Novalies gnäll! Hon har tappat bort en av sina 5 snuttisar och världen går nog under när som.. Jag vet inte hur många timmar jag lagt ner på att leta efter dom blå små asen och sagt till henne otaliga gånger att hålla reda på dom så vi slipper leta så nu strejkar jag! Jag är en hemsk mamma känner jag men någon gång måste hon ju lära sig!
Dags att sluta med dom snart, helst innan hon fyller 15! Finns det någon slags avväjningsklinik för snuttisberoende?

Att en liten äcklig blå tygbit kan vara så kär? <3
Hon har till och med tagit kort på den!