Sega söndag!

Jahapp, då var det söndag igen, förstår inte att helgen går så fort! Tom och Sanna är och handlar i stan, men jag tog mig friheten att vara hemma med lillfisen. Imorgon ska jag och Novalie åka ner till jobbet och fylla i lönelistan så vi får lite pengar nästa månad med :)

Julbordet igår var jättegott! Dessvärre tyckte inte Novalie om att gå på julbord så vi var hemma redan vid kvart över sju igen! Det var mycket folk och mycket prat och hon var supertrött och kunde inte somna, så vi slängde i oss maten och åkte hem. Väl hemma var hon pigg som en lärka och somnade inte först vid tio eller nått efter att ha hållt låda ett bra tag. Fast och andra sidan gjorde det att vi fick sovmorgon idag, hon vaknade itne först tjugo över tio, härligt! Så efter att hon hade ätit åkte vi ner till Habo en sväng och köpte välling och lite blöjor :)
Nu väntar jag bara på att dom ska komma hem, jag är superhungrig och det finns inte mycket kul i kylen!

Lillskruttan sover, hoppas bara hon inte vaknar av att grannarna håller på och testskjuter sina gevär.. Himla nötter! Skrämmer skiten ut varenda levande varelse på flera mils avstånd!

3 minuter senare: Novalie är vaken efter att dom skjutit ett dunderskott..

Hem ljuva hem

Äntligen hemma igen! Trodde jag aldrig skulle få komma hem igen.. När jag klev ur bilen så möttes jag av Sanna och Novalie som skulle gå ut med hunden så jag gick in och gjorde iordning lite frukost, nudlar.

Klockan 10 var det bestäms att Danne skulle komma och tapetsera klart, helt okej! Han skulle ha med sig barnen, också helt okej för dom är ju så pass stora och inte så högljudda.
Det omständiga var bara att det kom mer besök som jag inte hade räknat med så att ta det lugnt var liksom kört!
Hade behövt lägga mig en stund nu innan julbordet, men det får väl bli att åka hem tidigare ist.. Även om jag har sovande natt så sover man inte så djupt och absolut inte lika gott som hemma, så kalla sig utvilad är ju synd! 

Nu har jag duschat iaf, fick passa på när Novalie sover! Ska plocka fram lite kläder till henne så det bara är att byta om på henne efter att hon ätit precis innan vi ska åka, blir så kladdigt annars ;)
Kan inte riktigt bestämma vad hon ska ha, förra året har jag för mig att det var rätt kallt i den lokalen, fast å andra sidan så är vi många fler i år så då blir det nog varmare för det med.. Får se vad det blir!


Jobbar natten..

Sitter nere på jobbet nu, är helt slut!
Sen saknar jag min lilla skrutta så det nästan gör ont :( det är så mysigt att titta på henne när hon somnat på kvällen och se hur sött hon sover och hur hon myser med sin snuttefilt!
Vill åka hem och mysa!

Imorgon ska Tom åka till Stockholm och hämta en bil så vi ses inte först på eftermiddagen :( då blir det julbord med klubben, och jag har panik! Vet inte vad jag ska ha på mig.. Kommer ju inte i något nu för tiden! Men det får väl bli dom pösiga jeansen och klubbtröjan, orka va snygg! Novalie ska nog ha klänning, eller jeans och en tröja. Får väl se vilket humör jag är på när jag kommer hem, beroende på hur natten bli.. Sen kommer jag inte kunna lägga  mig och ta det lugnt heller, för då kommer Toms brorsa och fixar klart vardagsrummet (äntligen!), problemet är bara att han har 3 barn med sig + att jag har Novalie själv imorgon eftersom Tom är iväg..

Nu ska jag natta sista gubben sen ska jag lägga mig och läsa och äta choklad och dricka cola i min ensamhet! Spökflickan har jag läst ut så jag har gått på nästa bok av samma författare, denna heter "bara barnet". Sen ska jag sova och hoppas jag får sova hela natten!!

Road Trip

Idag har jag och Novalie varit i Huskvarna och lekt hos Sara och Arabelle :) fick lite fina kort jag slänger in!
När vi kom hem satt Novalie med pappa framför datorn! Hon har fått ett eget tangentbord för att hon inte ska banka sönder vårt...









Glad bebis

Idag är Novalie på bra humör, tack för det! Igår var ingen rolig dag, hon kinkade nästan hela dagen.. Antar att det beror på tänderna som håller på och titta fram. Till slut smetade jag på lite flytande alvedon på lilla tanden, och då blev det iaf en aning bättre..

Fick förresten hämta ut delarna till vagnen igår, så nu kan vi gå ut och gå igen utan att behöva höra på gallskrik för att hon inte ser nått stackaren. Passade även på att byta overallen när jag ändå var i stan, Novalie var hemma med Tom så då gick allt mycket fortare än om jag skulle åkt ner och gjort det idag!
Efter att lillfisen ätit ska vi bege oss till Habo och ta en liten promenad med Lill-Sarah och vovven, så då är det upp till bevis om sufletten funkar :) och overallen med för den delen..
Det var inte bara vi som hade haft problem med just det på sufletten, det var ett fabriksfel så dom har tagit bort det från tillverkningen så nu nitade dom ihop skiten, superbra för då är det inget som kan lossna!! 
 
Ska se på tv en stund en stund nu innan vi ska göra oss iordning :)



När Novalie kom till världen

Det blev inte mycket skrivande den sista tiden under graviditeten, jag var stor och otymplig och fick bara ont i ryggen av att sitta vid datorn. Och sen när Novalie väl var född så hade jag ingen tid över till något annat än henne, det var amning, blöjbyten och ett antal timmar med magont.
Men nu har all börjat lugna ner sig så nu kan man få en stund över för sig själv ibland.
Tänkte att jag skulle skriva ner förlossningsberättelsen, om hur det gick till när världens underbaraste bebis kom till världen :)

Efter att dom på MVC kommit på att jag i vecka 34 hade lite högt blodtryck så blev det en del extra kontroller. En söndagkväll så fick jag dundrande huvudvärk som kan vara ett symtom på början till havandeskapsförgiftning så vi fick åka in till förlossningen för en kontroll av bebis och blodtryck. Under ultraljudet dom gjorde så tyckte läkaren att hon var något liten så vi blev skickade till specialmödravården för tillväxtultraljud och för kontroll av flödet i navelsträngen. Under resten av graviditeten så var vi på ryhov 1-2 gånger i veckan för kontroll.

Måndagen den 8/6 var vi på en rutinkontroll på ryhov och på ultraljudet såg dom att det började bli ont om fostervatten och det började bli prat om eventuell igångsättning senast samma vecka. Den känslan går inte att beskriva att veta att inom en vecka så skulle vår bebis födas som vi väntat på i 9 månader.
Torsdagen den 11/6 klockan 10.00 skulle vi befinna oss på förlossnigen.

Kvällen innan hade vi lite svårt att sova, jag började bli nervös och jag kollade igenom väskan vi skulle ha med oss till BB ett antal gånger för att försäkra mig om att ingentin var glömt.
Innan vi åkte på torsdag morgon så duschade jag och åt frukost och sen tog vi väskan och gick ut till bilen och åkte iväg. Det var inte riktigt så här jag tänkte att färden till förlossningen skulle gå till, men så blev det denna gången.
Väl där så blev vi visade till ett väntrum där vi blev kvar i 3½ timme, en annan tjej var tvungen att föda med akut kejsarsnitt så läkaren var tvungen att ta det innan. Dock plockade dom in oss i ett undersökningsrum en stund för CTG och blodtryckskoll..

Halv två på torsdag eftermiddag var det äntligen vår tur! En läkare och en barnmorska visade in oss på ett undersökningsrum där jag så fint fick jag så fint ta av mig byxorna och lägga mig på britsen . Efter alla undersökningar borde jag nästan ha blivit van vid detta laget, men det känns lika konstigt varje gång.. Jag var fortfarande 1 cm öppen när dom satte in katetern som skulle göra så att jag började öppna mig.
Det tog inte lång stund innan det bärjade hända grejer. Redan på väg till rummet vi hade fått så började jag känna av det, då kopplade dom på ett CTG för att kunna se hur det utvecklade sig. Efter en stund började jag få lite sammandragningar och det enda som hjälpte mot den smärtan var att vara uppe och gå runt. Jag vet inte hur många varv vi gick där inne på förlossningen men det underlättade iaf.

Vid tjugo över fyra kom Sanna med mat till Tom, salladen vi hade gjort iordning kvällen innan var så vattnig så den var inte alls god. Efter som jag ändå var uppe och gick så gick jag ut och tog lite luft och pratade lite innan det var dags att gå in igen.
När vi kom tillbaka in på rummet igen så var jag jätte kissenödig så jag gick på toaletten, och precis när jag var klar så kom katetern utploppandes så jag fick skrika på Tom att ringa på den lilla röda klockan.
En barnmorska kom och kollade läget och tyckte att det nu var dags att ta hål på fostervattnet. Och nu kan jag säga att det började göra riktigt ont! Nu var det inegnting som hjälpte längre och allra helst hade jag nog velat gå under jorden, det gjorde så ont att jag låg och vaggade fram och tillbaka i sängen så inte ens CTG kunde visa något längre.
Men det var nu det roliga började! Här kommer lustgasen in i bilden! Och här börjar mitt minne svikta en aning.. Klockan var nu ungefär 17.30-18.00 och nu gjorde det bara allmänt skitont.
Ett tag därefter kollade jag på klockan och då var den 19.00 och nästa gång jag kollade var den 20.45, det kändes som tiden gick jättefort tack vare lustgasen.
Någon gång mellan 19.00 och sista gången jag kollade på klockan var barnmorskan på plats och dom hade satt en elektrod på Novalies huvud för att ha lite koll eftersom CTG:n inte visade några resultat. Barnmorskan såg på mig att jag behövde något mer smärtlindrande och frågade om jag ville ha epidural, och det tackade jag inte nej till, problemet var bara att när det hade gått en timme till så hade läkaren fortfarande inte kommit, tydligen hade det varit en bilolycka så han var inne på intensiven och hade inte riktigt tid. Sen gick det så fort så det var inte någon idé att sätta den för den skulle ändå inte hinna verka.

Under hela tiden sen dom tog hål på vattnet har jag bara kunnat ligga på sidan, men nu kom krystvärkarna och jag rullade automatiskt över på rygg.
21.21 är vårt lilla underverk född :)
Känslan när dom sa att det var en flicka och la upp henne på bröstet går inte att beskriva för den som inte har varit med om det. Det är utan tvekan det största jag varit med om i mitt liv och jag älskar detta lilla underbarn över allt annat! <3

God morgon!

Novalie verkar ha en bra dag idag, go och glad! Hon har precis ätit frukost, blev gröt och katrinplommon.. Hon har börjat bli lite hård i magen så detta ska nog göra susen :) men nu blir det totalsanering av bebis, katrinplommon över hela henne! Det är något visst med att stoppa in händerna i munnen och gojsa runt i hela ansiktet precis när man tagit en tugga!

Har förresten hunnit ringa babyproffsen och frågst om vår suflett med, den kommer under veckan, som tur är!
Idag ska jag och Novalie åka till Angelica, och ta en sväng förbi stan och byta overallen för vi behöver nog en storlek större om hon ska kunna ha den längre än en månad..

Katrinplommon-facet
 



Så trött!

Lillskruttan sover, hon somnade helt utslagen redan vid halv åtta idag efter en flaska ersättning.. Så nu sitter jag här i min ensamhet och funderar på ett liv efter jul, också helt utslagen. Är så trött att jag inte orkar lyfta på mig och gå och lägga mig! Då är det illa..
Men det är jobbigt att gå och lägga sig, man måste släcka ner, borsta tänderna och leta reda på tofs så inte håret trasslar sig totalt under natten!

Fast det vore ju för himla gott och krypa ner i sängen och läsa lite tills man somnar. Har inte mycket kvar i den jag läser nu, Spökflickan av Torey Hayden. Superbra! Författaren är barnpsykolog och skriver i olika böcker om upplevelser hon varit med om, detta är andra boken jag läser nu.
Jepp det kör vi på, sängne här kommer jag!



Gladfisen fick sitta i sängen medan mamma
plockade in kläder i garderoben :)


Första tanden :)

Igår kände vi den, och såg den en aning. Novalies första tand :) den är supervass och lser ut som några sockerkorn som sitter ihop.. Detta förklarar hennes roliga humör och varför hon ibland varit så otröstlig och upprörd. Nu ligger hon på vår säng och halvsover/pratar så jag tänkte plocka fram hennes bok och fylla i lite, det har hänt så mycket så jag hoppas inte minnet sviker idag..

Måste bara säga att jag är äckligt sugen på pizza "/


 
Har även köpt en ny overall till lillfisen idag,
den hon har börjar bli för liten, men den ska sparas för den är grym!

Staden idag

Lillskrutt har somnat, klockan är prick nio. En alldeles lagom tid att somna på för henne :)

Idag har jag och Novalie varit nere i stan :)
Skulle åkt till Alexandra och fikat men det blev inte så.. Så vi åkte upp till Sara istället! Efter att båda barnen ätit osv åkte vi ner till stan, blev en sväng in på Rusta som jag inte varit på sen gud vet när.. Länge sen iaf!
På vägen hem till Sara blev det McDonalds, så himla gottans!!

Imorgon är det lördag, då kommer Ann-Sofie och Henrik med lilla Maja och hälsar på, ska bli superkul och träffa dom igen! För den som inte vet så låg vi samtidigt på BB, Maja är några dagar äldre än Novalie.
Klockan 13.00 serveras det kassler med klyftpotatis (hemmagjord såklart) och bearnisessås (tror jag, eller om jag gör egen stekskysås kanske).

Hoppas Tom kommer hem snart, känner mig lite ensam.. Han är hos Jim och dricker kaffe och tjatar, jag som hade tänkt att vi skulle se på film, men det får bli när han kommer hem om det inte blir för sent!
Nu ska jag se klart på kniven mot strupen, den svenska versionen av Elaka kocken!

Ledsen dag

Så har denna dagen också snart gått.. Klockan är redan 15.00!
Det har inte blivit mycket gjort idag, Novalie har en dålig dag stackaren. Tror att det är tänderna som är på gång och spökar också är hon lite snorig. Det enda som duger idag är jag, har haft henne i knät mer eller mindre hela dagen. Först nu har jag tagit mig något att äta, det var välbehövligt! Får se om hon blir gladare när Tom kommer hem. Just nu ligger hon och sover så jag passar på att sitta lite vid datorn.
Få se om jag kan få i henne lite mat sen när hon vaknar till..

Klockan 17.00 ska Tom vaccinera sig, hoppas han klarar sig utan biverkningar av sprutan!
På nästa BVC besök ska vi prata om vaccination av lillfisen för knorrsjukan. Får dåligt samvete varje gång jag kliver utanför dörren för att jag utsätter henne för att smittas. Sen tänker jag såhär med, biverkningarna av sprutan är bättre än om hon skulle smittas och behöva ligga kopplad till en maskin som ska andas åt henne! Får se vad dom säger, än så länge är hon ju inte gammal nog och innan det blir aktuellt kanske man vet lite mer om vaccinet och dess biverkningar..

Min lilla älskling <3

Pyjamasparty!

Inatt blir det övernattningen hos Sara :) åkte hit vid 4 för att följa med och titta på en lägenhet, och insåg att det ju är smartare och sova över här inatt än och åka hem och sova för att sedan hämta dom imorgon igen. Då kan vi lika gärna åka tillsammans imorgon!
Novalie sover i vagnen inatt, hon somnade för 15 minuter sen, så får se hur länge hon sover innan hon vaknar och är hungrig.

Imorgon på vägen hem ska vi stanna på jysk för att köpa en resesäng till lillfisen, för den 19:e december ska hon sova hos sin farmor och farfar för jag och Tom ska ut och äta och gå på bio eller nått.  Vi har inte gjort något tillsammans sen hon föddes.. Den 19:e blir det sooovmorgon så det står härliga till! :)

Novalie har ätit slottspureé till lunch idag, en hel burk idag med! Till efterrätt blev det paradisdessert, gott!
Imorgon ska vi prova Pasta med Kyckling!

Innehållsrik dag!

.. eller inte!
Vaknade vid nio idag av att lillfisen låg och drog mig i håret, hon sov i vår säng från klockan 6 imorse när hon hade ätit. Hon är stark den lilla rackaren så ont gjorde det, klarvaken direkt!
Sen flöt morgonen på, hon åt lite gröt och vilade en stund och jag passade på att sitta en stund vid datorn. Hon har varit lite småkinkig nu det senaste så när hon är vaken så vill hon sitta i knät för det mesta, och det blir inte mycket gjort då!

Nu sover hon igen, denna gången tror jag hon sover lite längre. Ska passa på och gå ner och duscha och hänga upp tvätten jag satte på innan.
Sen ska jag ta och rensa ur vår stora garderob. Var inne där innan och lämnade lite tomflaskor och upptäckte att jäklar vad det luktar lök!!
Vi har en påse med lök där inne som vi fått av Toms föräldrar, och vilken surprise när jag kommer in och det ligger lök ÖVERALLT! Musmaffian har varit där och haft kalas, tuggat sönder påsen så det rullat ut över hela golvet. Löken är bara att kasta...
I veckan ska jag ta och åka upp till pappa och låna lite musfällor, se om försvinner dom små äcklena!

Väntar på att Tom kommer hem..



Se så dom gjort.. skalat varenda lök!

Sitter på jobbet

Jobbar nu, men har rast.
Hade tänkt att åka upp till Sara på rasten, det dumma var bara att jag hade glömt att fråga om hon skulle vara hemma! Så när jag ringde så var hon ju inte det, mitt smarthuvud!
Men men, datorn får hålla mig sällskap idag :)

Saknar min lilla skrutt <3

Kalasdag

Nu är vi hemma från kalaset, jag är helt slut efter idag, och vetskapen om att jag ska jobba imorgon gör det inte bättre..
Terroristen ligger i sin säng och pratar med sig själv, trodde hon skulle somna men icke sa nicke! Med tanke på att hon bara sovit 20 minuter i bilen sen klockan 2 så borde hon vara trött. När vi kom hem fick hon en skål gröt = gröt överallt som vanligt!
Ska ta md mig skruttungen och lägga mig i sängne och kolla på Lejonkungen, då dröjer det inte länge innan hon somnar.
Imorgon blir det som sagt jobb 8-20.. Har haft några såna turer nu så det blir lite mer pengar i kassan när lönen kommer :) skönt!



Lillskruttan på kalas hos farfar


Novalie goes crazy!

Har lite smått börjat ge Novalie lite burkmat (och enklare hemmalagade), och nu när hon hunnit bli 5 månader finns det lite mer att välja på än bara potatis och grönsaker.
Idag introducerade vi den orange sörjan, BIFFSTROGANOFF! Och oj det var uppskattat!
En hel burk drog hon i sig, hon som annars bara äter lite grann för att en stund senare vilja ha flaskan.
Jag skojar inte när jag säger att det var mat överallt! Hon viftade och vevade med händerna och hoppade i stolen så maten flög.. Till efterrätt blev det lite paradisdessert, även det gott!

Detta resulterade i ett välbehövligt bad, hon hade mat i hela ansiktet, armarna och till och med i armhålorna. Fick även sätta på en tvätt så kläderna blir tvättade innan det hinner gro in.
Stora flaskan med såpavatten och disktrasa fick också plockas fram för rengöring av stolen, som vi ska ha med oss snart när vi åker på kalas. Älska Ikea och att stolen är av plast, så himlans smidigt!

Nu sover hon lillskruttan, supertrött! Skönt, då är hon utvilad sen när vi åker :)



 
Novalie har fått en fin tröja av Helena :)

Ingen feber idag!

Novalie har klarat sig från febern :) blev dock lite orolig igår kväll, hon åt bara en liten klick med potatis- och majspureé vid halv sju, sen åt hon inte först 4 imorse. Fast och andra sidan har hon ätit mer idag under dagen.

Idag har jag och Novalie varit nere i Habo, på apoteket och Ica. Eftersom vågen visar som den gör så bestämde jag mig för att ställa bilen vid Ica och gå bort till vårdcentrum, det är inte jättelångt men en liten bit iaf. Så fick vi lite luft idag me :)

Om en stund kommer Madeleine, Kristian och lilla Ellie och fikar, jag har bakat en kladdkaka som står i ugnen och luktar gott. Tänkte jag skulle hinna göra iordning något att äta innan dom kommer, är skithungrig och känner att humöret börjar sjunka lite väl lågt.. För allas skull så är det nog det bästa.

Se om jag hinner skriva lite senare kanske :) om jag nu har något att skriva om vill säga..

Bakat scones

Nu har lillfisen vaknat, efter 3 timmar i dvala.. Hon verkar ganska pigg och ligger nu i babygymmet och pratar och äter på leksakerna som hänger i bågen. Hoppas hon slipper febern!
Tänkte hon skulle få lite potatis- och majspureé om en stund, om hon fortfarande är pigg :)

Förutom tillagning av pureé så har jag även hunnit tvätta 2 maskiner tvätt och bakat scones! Kände att jag inte riktigt pallade och laga middag idag så det blev scones och te :) så himla gott!

Juste, glömde berätta innan att Novalie nu väger 6935, och är 62,5 cm lång :)



Så här "glad" är man förresten nu när man måste ligga ner i vagnen...

BVC

Idag har lillfisen varit på BVC och fått sin 5-månaders vaccination. Så hemskt, det gör jätteont i mammahjärtat och behöva se henne ha så ont stackaren. Nu har hon sovit sen vi kom hem, så ungefär 2 timmar. Får se hur hon mår när hon vaknar. Förra vaccinationen så mådde hon ju rätt okej, bara ltie feber på kvällen som hade gått över tills morgonen efter..
Under tiden Novalie sovit har jag passat på att koka potatis och gjort potatis och majspureé, det tycker hon om skruttungen :) sparade en portion uppe tills senare och frös in tre, blev inte så mycket utav av det på tre potatisar och lite majs.

Ska se om jag kanske kan baka lite bröd med, det är tydligen slut..





Potatis- och majspureé á la Michelle

Nu har jag en fläkt!

Nu har pappa varit här och satt i nya fläkten, och det funkar!! :D
Snart ska jag ta och åka iväg till jobbet, på vägen hem blir det till att stanna på willys och köpa blöjor, helt otroligt vad det skiljer i pris mellan willys och Ica här i Habo!
Får se om jag skriver en rad när jag kommer hem, om jag orkar ;)

God natt kamrater

Nehepp, nu är det dags att umgås med John Blund en stund :)
Måste bara bära in Novalie i hennes säng så jag har nånstans att sova, hon sover så gott i vår säng den lilla drömmaren <3 Helt otroligt vad en sån liten människa tar plats, att dela säng med både henne och Tom är minsann ingen höjdare vill jag lova..

Imorgon kommer pappa och sätter in nya fläkten i bilen :) ska köra med värmen på bara för att jag kan! Sen blir det jobba en stund, 13-20.30! Gott, 7 timmar till att skriva i på lönelistan! Feeels good :D

So long

Gåstol, vilken succé!

Idag tog jag mig i kragen och köpte en gåstol till Novalie, och den var riktigt uppskattad! Både av henne och hennes far.. Det är precis så hon når ner till golvet, men allra mest spännande är det lilla aktivitetsbordet som spelar och har sig när man trycker på knapparna!

Idag har hon även ätit grönsaker och kalvkött, det var gott! :) hon var en aning fundersam i början då dom små färgglada skålarna brukar innehålla gröt, men icke idag!








Premiärturen!

Ny blogg :)

Har nu skaffat mig en ny blogg, den andra var kass..
Tiderna stämde inte när jag la upp inlägg, folk kunde inte kommentera m.m. Lite synd bara för det är den bloggen jag haft sen Novalie föddes, men men!
Så nu börjar jag om på ny kula lagom till hennes 5-månaders dag :)



Novalie dagen innan sin 5-månaders dag, så härlig stil har hon!