Vilka grannar man har!!

Dagens i-landsproblem: det är för långt till skafferiet och kylskåpet :/

Dagen har varit super! Fick en gosig sovmorgon till kvart över nio, utan att behöva vakna massa emellan.
När vi hade vaknat till lite och ätit frukost så klippte jag Tom och sen bar det av till affären. Köpte faktiskt blöjor idag, och det vill jag säga var en konstig feeling! Det är ju typ ett år sen sist :P

Vi hann knappt ut ur bilen innan Novalie sprang bort till tjejerna som var ute, såklart ville hon leka med Julia! Det är hennes nya bästis säger hon :)
När vi hade fått in all mat i kyl och frys blev vi inbjudna på fika hos grannen (Julias föräldrar). Så himla gulligt, hon hade till och med bakat glutenfri kladdkaka så Novalie skulle kunna äta med! Ja dom är helt underbara!
Det är ju inte alla som tänker på sånt men hon har till och med köpt hem glutenfria bullar ifall tjejerna vill ha fika nångång!

Kvällen spenderas i soffan med pärondricka, nagellack och Partaj. Ska se om jag orkar ta mig ut i köket också kanske och inventera skåpen :D nått gott måste ju finnas..

Diggar cracked effect nagellack, blir ju helkäckt! Har ett gäng i olika färger.. Så här fick det bli ikväll, vad gillar ni prinskorvsfingrarna? ;)


End of myslördag

Jäklar så gott jag somnade i eftermiddags! Sov som en liten gris tills Tom kom hem från stan och vaknade av att jag hörde Novalie berätta för Tom att mamma sover där uppe, haha :P
Ingen aning om hur länge hon hade varit vaken, eller hur länge jag sovit eller om hon sovit överhuvudtaget!

Lite senare ville hon leka med Julia som bor här på gården och hon traskade iväg och plingade på. Sen såg vi inte henne på några timmar! Vi bestämde oss för att åka bort och handla och gick upp och skulle hämta henne, men det slutade med att hon blev kvar där och lekte under tiden vi handla. Känns så skönt att hon hittat nån hon gillar lite extra, och som faktiskt gillar att leka med henne med :) sen har denna lilla flicka underbara päron med!

På kvällskvisten fick vi lite fikabesök av Kristian och Madeleine och barnen :) och titta vilken käck liten inflyttningspresent vi fick! En kylskåpsblomma!! Tyckte den var heltuff och den klär sig fint på vårt tomma kylskåp! Tack! <3
När dom sen åkt så skulle det badas, och Novalie var skittrött redan innan men efter badet ville hon ha inbakade flätor så okej då! Problemet var bara att jag blev så irriterad över att hon lutade huvudet hela tiden, ända tills Tom sa att hon sover :P så under tiden jag fläta så sov hon!! Lilla skruttan!


Myslördag

Så var lördagens dans avklarad!
Novalie vaknade vid sextiden imorse, men som tur är så är det fortfarande kolsvart ute vid den tiden på morgonen så jag sa lite trött i nattmössan att det är fortfarande natt, gå och lägg dig igen. Så sov hon nästan 2 timmar till :D awesome!!

Det blir en lugn lördag här hemma idag, inte ett smack är planerat och regnet bara öser ner! Jag tänker inte gå ut nått mer idag så det så!
Tom har jag skickat till stan för att handla svampsalva på Apoteket, det är ju helt igenbommat en dag som denna ute på vischan.
Usch det är så sinnessjukt tröttsamt!
Barnmorskans kommentar: du är för renlig. Köp salva på Apoteket och sluta tvätta dig.
Jo man tackar! Lösningen på detta är helt enkelt kladdiga salvtrosor med fisklukt! På måndag ringer jag min vårdcentral istället..

Har hunnit hänga en maskin tvätt med, resultatet av Toms storpack med nya strumpor går att se på golvet..
Nu hoppar jag i jumpsuiten och tar med Novalie upp i sängen och myser och ser på barnprogram :)


Efterlyst!!

Nu undrar jag en gång för alla vad det är för sjuk jävel som smyger sig in här på nätterna och fyller på vår tvättkorg?
 
Har du sett eller hört något kontakta Efterlyst på tipstelefon 08-702 00 90!

Att vara gravid

Känsliga bör sluta läsa.... Här!

Jag älskar mina barn, den födda och den ofödda! Men nu ska jag vara helt ärlig, jag avskyr att vara gravid och behöva dela min kropp med någon annan! Som om det inte redan är jobbigt att röra på sig när man är fet, man ska bära på någon annan med.

Ikväll har jag konstaterat en ny "åkomma" med anledning av graviditeten! Svamp igen.. I underlivet ja! Som om det inte vore nog med hemorojderna "där nere".
Och hur länge tror ni en sån jävla salva sitter på en höggravid kvinna som springer på toa och pissar en gång i kvarten?
Dessutom känns det ikväll som jag svalt en badboll. Fick bekräftat av barnmorskan idag att bebis ligger med huvudet åt den södra utgången! Yes, nått som är som det ska iaf! Dock inte fixerad än men det förklarar trycket uppåt på mina stackars revben och känslan av att knappt kunna sitta upp..
Juste ja! Blodtrycket har blivit högre med och tuttarna sprutar som fontäner..

Nej nu får det fan räcka.. Fattas väl bara en havandeskapsförgiftning och en sprucken mellangård eller ett kejsarsnitt så lär ju listan va komplett med allt du kan drabbas av under en graviditet!

Imorgon går jag in i vecka 37, låt dom sista veckorna gå fort nu då!
Come out, come out whereever you are!


Den lilla magen

Tjoho! Ungen har skitit :D
Tänk att man som förälder kan glädjas över något så simpelt :) det var nog enbart för att jag var till Apoteket och köpte både microlax och laktulos.. Men nu finns det hemma iaf, mamman kan också behöva sig en sup. Novalie tyckte laktulosen var jättegod och ville ha sig en slurk till! Hellre att det är åt det hållet än att hon vägrar..

Jag har även varit en sväng till barnmorskan, men det har väl kunnat kvitta. Hon sa inget jag inte redan visste och med tanke på alla kontroller på specialmödravården känns det lite överflödigt..

Energin för min del står på noll idag medan Novalie studsar runt som vanligt som en duracellkanin! Att hon orkar?!
Nu fick jag en bok uppkörd under näsan så det är väl bara till att läsa och se glad ut :P


Alltid ska det vara något..

Så var det morgon här hemma! Klockan är 06.12 och jag har fått sova några timmar iaf..
Igår kväll firade vi Jezzie som fyllde år :) fick supergod kyckling med pesto och fetaost med en potatisgratäng och en smaskig sallad. Det var jättetrevligt! Och kul att träffa "gamla gänget" igen..

Natten har varit sådär, Novalie har haft ont i magen och är förstoppad.. Nu på morgonen vaknade jag av av att hon satt på toa och grät :/
Troligtvis har hon nog fått i sig för lite fibrer som delvis kan bero på hennes gluten.. Hon kan ju inte äta såna saker som fibrer ofta finns i som grovt bröd, flingor osv och det glutenfria alternativet med fibrer äter hon inte ens.
Ja herregud..

Blir upp till Apoteket och köpa lavemang (bra att ha hemma) och laktulos.
Smidigast hade ju varit katrinplommon, men den bruna sörjan äter hon inte heller..
Vi ska nog få ordning på detta med så småningom!


Lite nattskräck också kanske?

Nu har det hänt fler gånger att Novalie vaknar förbannad en stund efter att hon lagt sig.
Ikväll kom hon ner gråtandes och arg, kissade ner sig precis framför toaletten och slog på toarulleshållaren och var arg. Sedan satte hon sig på pallen och grät lite medan jag hämtade nya trosor, hon var fortfarande arg och jag fick inte röra henne..
Helt plötsligt gick det över och jag fick bära upp henne i sängen igen. Jag lade ner henne och 2 sekunder senare blundade hon och protesterade inte när jag gick ut..

Jag tog min vän Google till hjälp:

NATTSKRÄCK
Nattskräck kallas det när barnet får ett skräck- eller raserianfall efter det att det har somnat, i regel under de tre första timmarnas sömn. Barnet förefaller vara vaket och kan sätta sig upp eller resa sig i sängen och gråta våldsamt. Det verkar skärrat eller ilsket och kanske ser det ut som om det slåss mot någon eller något. Detta är inte detsamma som en mardröm.

Anfallen varar i mellan fem och femton minuter. I själva verket är barnet inte vaket utan i djup sömn. Det reagerar inte på dina försök till tröst, utan kommer snarare att försöka knuffa bort dig. Du bör därför inte försöka väcka eller lugna barnet, eftersom det ofta sätter sig till motvärn så att anfallet förstärks. Var närvarande och se till att barnet inte skadar sig. Efter anfallet kommer barnet till ro igen. Ofta somnar det utan att ha vaknat helt. Det är ingen mening att prata med barnet om händelsen nästa dag, för det kommer inte att minnas något av det som hände. Ett sådant samtal kommer därför bara att verka förvirrande.

Någon som har nån erfarenhet av detta?


Oj vilken eftermiddag..

Satte mig precis i soffan. Nu njuter jag av lugnet och tystnaden som råder i huset efter att lilla fröken lagt sig.
Vi har haft en eftermiddag som varit sådär lagom rolig.. Novalie hade inte vilat något under dagen så det började väl i stort sett så fort vi klev innanför dörren här hemma.
Gap, skrik, gnäll och trots. 5 timmar har vi i stort sett haft det så, med undantag dom 25 minuter på ICA och dom 45 hon var ute och lekte.

Vanligtvis lägger hon sig en stund på soffan och tar det lugnt om hon inte sovit på dagis, men idag blev det inte så och det märks såväl..

Idag är en sån dag som jag känner mig som världens sämsta mamma! Största anledningen är väl att jag själv är trött, sliten och tung och inte orkar hantera situationerna på ett bra sätt..
Hoppas morgondagen blir bättre för varken hon eller jag mår bra av detta, min lilla knashöna vad jag älskar dig <3

Dessutom saknar jag min mamma..


Lördagkväll igen!

Vad vanligt folk sysslar med en lördagkväll? Jo enligt Facebook ska varenda kotte på krogen ikväll. Det kunde inte intressera mig mindre iof då jag själv inte tycker det är nått kul alls!

Vad gör jag själv ikväll då? Jo jag har dammat lite och städat toan.
Nu ligger jag på soffan och håller på och svettas bort och väntar på att blötdjuret i badkaret ska bli färdig så jag kan stoppa henne i säng.
Imorgon ska vi fara en sväng till Ullared jag och lille karl, inhandla det sista till bebis, lite till hemmet och några julklappar.

Awesome om vattnet skulle gå inne på Gekås!! :D

Juste, vi har ju varit på dansen idag med! När vi kom hem så pärlade vi en stund innan middagen. Så var en dag till snart slut! 33 dagar kvar till BF..


Bara ett konstaterande

Då har vi provat sängen en timme ikväll - funkar inte!

Värkande skinka, läckande pattar och en irriterande rövböld. Behöver jag säga mer?
Den här natten blir fantastisk.

Må dessa sista veckor gå fort..
Vecka 36 imorgon!


Over and out!

Då var det kväll igen.. Funderar på vart jag ska sova någonstans inatt!
Den senaste månaden har jag ju sovit på soffan, dels för att jag rätt ofta är vaken några timmar på natten och dels för att sängen inte är lika skön som vanligt just nu :/
Men natten till idag sov jag iallafall i sängen och jag sov ganska hyffsat ändå, men det fick jag sota för när jag vaknade, stel som en pinne och kom knappt upp.. Kanske skulle ta halva på soffan och halva i sängen? 
Vilka i-landsproblem..
 
Hur som helst har jag besökt specialistmödravården igen för tillväxtkontroll och CTG. Bebis mår bra därinne, dock liten fortfarande men växer "enligt sin egen kurva", ja det har vi ju inte hört förut. Det gör Novalie fortfarande och hon är 3½ snart.. Jag förväntar mig ingen 4-kilosbebis iallafall, det kan vi ju konstatera. 
Just nu ligger bebis på -19% gällande tillväxten, Novalie låg på -24% när hon föddes i 40+0.
Nu har jag ingen mer kontroll där iallafall förrän om 2 veckor och då vet jag att jag kommer få träffa en läkare som jag gillar. Agneta Olofsson heter hon och den kvinnan går det åtminstone att prata med, hon är inte som många andra bitterfittor där uppe. 
Om det är så att bebis inte behagar att gå upp så mycket tills nästa gång så kan det bli aktuellt med en igångsättning (igen). Jag som hade lite hopp om att få en normal förlossning denna gången. Inte för att den förra inte gick bra, för det gick superduper. Utan för att jag vill veta hur det känns när det startar av sig själv. 
Men skit samma, bara bebis mår bra så är ju det huvudsaken!
 
Idag är jag för övrigt lite bitter, Tom har nämligen satt på värmen i huset.
Och en annan som redan svettas som en gris utan värme, hur ska detta gå? Får väl springa i bikini här hemma under dagarna :P

Den mystiska fotografen

Dagen började med några timmar på soffan, som vanligt när jag lämnat Novalie på dagis. Men idag kunde jag inte sova som jag brukar, jag kunde inte ens slappna av utan kände mig rastlös och uttråkad..
Som tur var råkade jag skriva det på ansiktsboken och Sarah räddade min dag! Började med en lunch från stationshuset och sen gick vi och hämtade Hayley och åkte hem till oss och hämtade vår vagn och promenerade bort och hämtade Novalie (som jag nu fått ångra, det känns i framförallt ryggen).

Sen blev det lite lek och bus här hemma innan vi käkade middag á la Svensson, båda barnen glufsade i sig en varsin portion med köttbullar och makaroner :)

Kvällen avslutades med bad och luggklippning! Det var verkligen dags, Novalie såg ju knappt ut bakom den kaluffsen.. Hittade även lite mystiska bilder på telefonen, gissa fotografen ;)
Först en bild på flickorna på väg hem från dagis.







Kontrollbiopsi

Sådär ja nu var vi hemma från sjukhuset efter enbart ett samtal med doktorn som tog Max 10 minuter. Det kunde man faktiskt tagit över telefon..
Det handlade om ifall vi ville göra en kontrollbiopsi på Novalie eftersom hon nu ätit glutenfritt i 1 och halvt år (host, 2 år och 15 dagar). Vilken koll..

Men jag tror faktiskt att vi hoppar den. Oftast gör man det om man misstänker att det är något som inte fungerar med kosten, men jag tycker det fungerar bra! Jag kontrollerar allt som handlas, allt som lagas och granskar varenda liten godisbit på lördagar. Jag känner även att dagis vet vad dom håller på med vad gäller hennes mat.

Hade det varit något som inte fungerar så hade det nog märkts, men hon går upp i vikt, bajsar perfekta bajskorvar och har aldrig ont i magen så det är nog som det ska!
Att söva henne för att göra något vi inte misstänker behövs känns inte nödvändigt för en treåring. Det var nog jobbigt sist när vi var tvungna..


Raindrops is falling on my head

Har haft en helt fantastisk natt! (igen).. Fick väl sova ganska hyffsat till halv fyra imorse, var nog bara uppe tre gånger fram tills dess men sen låg jag vaken tills tom åkte till jobbet vid halv sju :/ sov i 45 minuter och sen vaknade Novalie..
Idag är hon ledig för vid två ska hon till barn- och ungdomsmedicin.

Får se hur vi ska fördriva denna dan, tror vi börjar morgonen med ett bad i detta höstrusket! Regnet bara öser ner..

Den här hårbollen skulle behöva klippa sig också..


Helgen i korthet

Igår var det första gången på novalies dans och hon tyckte det var jättekul! Hon tyckte nog tiden gick alldeles för fort, och nu är det en heeel vecka kvar till nästa gång!
Efter dansen åkte vi en sväng till stan och på eftermiddagen fick vi finfrämmat av Kristian, Madeleine och flickorna :) vi åt lite köttfärslimpa, potatis och sås med massvis med gelé till och Gud jag skulle kunna äta det till frukost..

Vi har lite slappardag här hemma, klockan är 10 och vi har inte ens klätt på oss än! Älskar såna dagar! :D
I eftermiddag bär det av mot Mullsjö till Toms föräldrar..


En helt vanlig lördagkväll

Utsikten uppifrån:
 
 
Behöver jag säga mer? ;)

Vecka 35

Då går vi in i vecka 35 idag :) just nu har bebis värsta dunderhickan och jag känner mig som en tickande bomb haha. Enligt gravidappen väger bebis ca 2,6 kilo nu och är ungefär 45 cm lång. Det var vad Novalie vägde när hon föddes i 40+0, dock var hon 2 cm längre.
Enligt beräkningarna på tillväxtultraljudet förra torsdagen vägde denna bebis inte mer än knappt 2 kilo :/ idag ska jag in och göra ett extra ctg vid 11-tiden. Får se om dom mäter lite då med. Annars undrar jag vad dom har för planer för den lilla rackaren om den inte växer mer? På torsdag har jag nytt tillväxtultraljud, är då nästan i vecka 36..


Finally!

ÄNTLIGEN är det kväll igen!! Gud som jag har längtat! :D det har gått i ett hela dagen och jag har känt mig lite sådär allmänt bitter och tråkig och trött på mig själv.
Antar att det främst hänger ihop med att jag inte sover ordentligt på nätterna och en smula hormoner kanske. Inatt vaknade jag och var genomsvett flera gånger, jag skojar inte, det kändes som jag låg på stranden i karibien under högsäsong! Jag öppnade altandörren på glänt en stund, men då hade jag varenda fluga och mygga i Habo på besök istället och det är inte helenkelt att sova när dom använder en som rena rama Arlanda..
 
På fredag blir det ett extrabesök hos farbror doktorn för ett extra ctg pga bebis vikt. På måndag är det tillbaka IGEN till sjukhuset, men då för Novalies del. En uppföljning av hennes gluten är inplanerad på barn- och ungdomsmedicin. Fan vad trött jag är på sjukhuset..
 
Dags att titta på tragiska bönder på fyran! Ska smyga fram chokladen jag gömt i handduksskåpet..
Egentligen hade jag väl inget att skriva :P

Fy fan vad livet är orättvist!

Skänker en tanke och tänder ett ljus för Michaela och John och deras ängladotter <3
Idag skulle förlossningen sättas igång och man hittar inget hjärtljud.. Nu får Michaela föda fram sitt döda barn till världen..
 
Jag blir fruktansvärt rörd av detta och tanken kom att det lika gärna kunde varit vi.. Hoppas innerligt att vår lilla bebis mår bra inne i magen <3 ikväll när det sparkas på revbenen och jag tror jag ska gå av så kommer jag vara innerligt tacksam!
 

Så var de det där med förlossning också..

Jepp nu har det kommit ikapp mig! Den pyttelilla människan som bor inuti min livmoder ska en vacker dag ta sig ut också. En tanke jag förträngt rätt länge eftersom det varit så lång tid kvar, men nu när det bara är 6 veckor kvar till BF så har det smugit sig lite tätare inpå.
Förra gången tog jag det med en klackspark, lyckligt ovetande om vad som komma skall! Jag åkte dit nervös men förväntansfull en torsdagmorgon klockan tio och satte mig i det lilla väntrummet utanför. Naglarna var nymålade och benen släta som en babystjärt. Sen bara blev det som det blev och ut kom hon ju :) 
 
Men såhär i efterhand är det vissa saker man kanske hade velat att dom skulle veta eller som jag hade velat veta mer om så nu är jag förberedd och har skrivit ett förlossningsbrev! (kan även hänga ihop med att jag har lite för mycket fritid just nu). 
 
Hum, nu ska jag bara hitta en skrivare så jag slipper släpa med mig datorn till förlossningen..

En dag med fullt upp

Idag hade vi en sån underbar morgon som man önskar att man hade varje morgon! Novalie var jättemysig och kröp upp och mös och sen tittade hon på tv medan jag halvslumrade på soffan och försökte vakna till liv. Sen klädde hon på sig sina kläder jag lade fram igår och tog en yoghurt i kylen. 
 
Efter att hon var lämnad på dagis åkte jag hem och vilade en stund innan det bar av på kontroll igen. Idag skulle det göras flöde, och allt såg jättebra ut! Nu är jag nyfiken på vad tillväxtultraljudet visar om 2 veckor..
 
När vi kom hem efter dagis blev det som sagt muffinsbakning och sen gick fisen ut och lekte tills det var dags att komma in vid 19.00. En jättebra eftermiddag också utan gnäll, tjat och bråk! Tänk att det är så olika från dag till dag..
Jag har även anmält henne till Junior Dance på Sportlife på lördagar :) så 10 lördagar framöver ska det dansas och göras av med överskottsenergi!! Tror detta kommer bli väldigt uppskattat! Plus att hon får en stund att komma iväg själv med mig eller Toms sen när bebisen föds så det inte bara blir sitta hemma med mamma, pappa och bebisen..
 
Det kommer bli awesome det här :)
Gud vad klockan blev mycket, dags att stoppa nybadad och nyflätad fisalisa i säng! 

Om barnet själv får välja

Novalie hade en önskan i bilen på väg hem från dagis om att baka muffins. Och eftersom det glutenfria fikat har börjat tryta i frysen så gick jag med på det! Muffins är lite lagom avancerat, tar typ 30 minuter.. Så nu har vi ett gäng chokladmuffins på gräddning i ugnen :) självklart var det bästa med bakningen att slicka skålen..

Nu blir det sanering av barn och kök för såhär fint kan det bli när treåring bakar muffins ;)


Jag blir tokig!!

Om jag bara hade haft råd så hade jag anlitat en barnflicka dom 2 första timmarna på morgonen! Tänk så mycket trevligare resten av dagen skulle bli utan alla dessa bråk och trots..
Idag har hon inte varit rolig, varit allmänt arg och förbannad och ingenting har dugit.

Nu är det ju som TUR är inte då här varje morgon för det händer att hon är jättego med och kryper upp och myser och vill kramas. Tyvärr föredrar hon att väcka sin mor med att stå 2 cm från fejset och skrika!

Jag är trött.. Bebis har hållt mig vaken och karatesparkat på mina revben!


Hade en sån sjuk dröm inatt

Som under graviditeten med Novalie så drömmer jag mycket skumt på nätterna och kommer till och med ihåg dom på morgonen.
Inatt drömde jag att jag var i ett höghus med massa skumma människor. Man sprättade upp min mage och tittade in till bebisen som såg ut som en liten människa med ufoinslag. Efter ett tag plockade dom ut den och i änden på navelsträngen hängde en stor klump stor som en knytnäve?! Bebisen kunde inte andas så dom stoppade tillbaka den. 
Kejsarsnittsrädsla eller bara en sjuk dröm? 
 
Vaknade av att bebis bökade imorse och kände mig genast lugnare :) idag ska jag skriva ihop förlossningsbrevet tänkte jag så är det klart iaf! Är sugen på att göra något idag för jag börjar känna mig lite rastlös..

Stefan Liv

Komiskt att han hette Liv.

Nej nu ska jag inte vara sån.. Idag är det ett år sen han dog och ja det är tråkigt men det är en aning tjatigt när man inte dyrkade denna killen. Klart det är tråkigt att han dött, det är väl alltid tråkigt när någon dör men lite överdrift kan jag tycka.

Skulle jag dö tror ni hela stan hade samlats för mig skull också och hållt minneshögtid och tjofräs. Knappast?!
Folk skulle inte ens lägga märke till dödsannonsen i Jp. Men det är väl för att man är en helt vanlig människa och inte har några magiska hockeykrafter och tjänar multum med pengar..

Var bara tvungen att avreagera mig lite! Jag vill ha skogaholmslimpa med leverpastej..

Bebistankar och tandläkarbesök

Hej och hå, idag är det full rulle inne i magen och det känns snudd på som om bebis skulle försöka ta sig ut genom naveln snart!
Barnmorskan kände igår och bebis är inte fixerad än, men med andra barnet kan det ske precis innan förlossningen men det blir kontroll för det med i samband med ultraljudet vecka 36 annars blir det vändningsförsök. Jag vet inte varför men jag är livrädd för att detta ska sluta i kejsarsnitt, vet inte varför jag har en sån feeling det hade jag aldrig med Novalie. 
Kanske beror på att allt annat har varit för jävligt denna graviditet? Allt från illamående och foglossningar till sömnlöshet och hemorojder. Ja livet är underbart ;) 
Nu har jag kommit till den punkt där jag bara känner mig stor och otymplig och att ta på sig strumpor på morgonen är något jag ofta skiter i för det är för jobbigt att ta sig ner så långt haha..
 
Åhh vi längtar efter dig tjorvas <3 snälla ta dig ut genom den södra utfarten så mamma slipper slaktas! 
 
För övrigt idag så har Novalie varit till tandläkaren och hon var såå duktig! Hon gapade innan tandläkaren hann säga något :) vi disskuterade även detta med Novalies tutte och det var inget hon var så jätteorolig för. Lite "tutteglapp" har hon, men med tanke på vad som komma skall med bebis och allt så tyckte hon inte att det var så illa så hon behövde sluta nu på en gång utan hon trodde att Novalie snart kommer känna sig redo att ge upp den. 
Nu har hon den ju bara när hon sover och tids nog så kommer hon kanske skippa det med :) 
Med oss hem fick vi en du-var-så-duktig present i form av en ful liten glitrig sköldpadda som kommer göra ont att trampa på..

Kontroller hit och dit

Så var det äntligen slut på denna dagen! Jag är såå trött efter att ha ränt runt hos både barnmorska och specialmödravård!
Det började då hos ett besök hos barnmorskan och det tog väl en kvart eller nått. Kisseprov, blodsockervärde osv såg jättebra ut. Det var även första gången jag fick väga mig sedan inskrivningen och jag har endast gått upp 1,5 kilo.. Jag är ju lite pluffsigare sen innan så det var inget att oroa sig för.

Sen bar det av till sjukhuset för ett tillväxtultraljud. Det var lite svårt att mäta så det blir tillbaka om 2 veckor för att kolla igen och jämföra med dom värden dom fick fram idag. Dock redan på måndag ska jag tillbaka och göra ett flödesultraljud.
Det verkar bli samma procedur dom med Novalie :/ fram och tillbaka till sjukhuset..
Det är ju iof skönt att man har lite extra koll med tanke på hennes låga födelsevikt.

Nu ska det sovas minsann! Ögonen går i kors.. Såhär gott var det någon som somnade på soffan efter dagis idag <3


Babyday

Så var det dags! En dag med massa besök här och var..
Nu ska jag strax ge mig av till barnmorskan och göra allt det där man brukar göra när man är där. Det är så mycket som tredje besöket med denna graviditet! Och då är jag ändå i vecka 34 imorgon.. Dom duggar inte tätt precis!

Klockan 14 ska jag sen va på specialistmödravården på sjukhuset för att göra ett tillväxtultraljud, och säkerligen kopplar dom väl till CTG med om jag inte har helt fel.. 
Det var i denna veckan Novalie mer eller mindre slutade att växa så vi hoppas att krabat där inne tycker det är en god idé att gå upp lite till i vikt innan det är dags att titta ut! 
Vi får se vad dom kommer fram till helt enkelt :) 

Hoppla, ja så kan det gå

Jag blev så inspirerad av att hjälpa Beatrice med hennes bloggdesign att jag fixade mig en egen ikväll :) 
Var lite trött på den andra men sen tyckte jag att det inte var någon idé att göra någon ny innan bebisen föddes, men va tusan jag kan väl göra en då med? Haha nej jag har inte alls för lite fritid..
 
Den här får duga några veckor iaf!
 

Zzzzz

Här ser ut som kaoset själv idag.. Natten har varit dryg och dagen likaså :/ efter att ha lämnat Novalie på dagis imorse åkte jag hem och sov i 3 timmar. Dom är verkligen min räddning såna här dagar!
För tillfället ligger jag på soffan och tittar på förlossningskliniken och ser ut över kaoset här hemma. Jag fattar inte hur det kan bli så rörigt på bara en morgon med Novalie? Det var kliniskt rent igår när hon gick och lade sig..

Vi hade mysigt igår på lekplatsen iaf :)


Novalies trosbana

Novalie har varit helt blöjfri på dagen sen maj förra året och helt på natten sen ett halvår tillbaka..
Klart att det hände olyckor i början på dagen och nattetid hade vi tre olyckor den första veckan, sen inte en enda.

Men för ett tag sen började det igen, nerkissandet på dagarna.. Hon har som mest varit uppe i 5 blöta trosor på en dag och 3 par byxor. Oftast har det varit så pass lite att det inte nått byxorna, men tillräckligt för att hon ska gå blöt.
Såhär har det hållt på i 1-2 månader och sen igår var hon helt torr bara sådär!
Så även idag :)

För ett tag sen när vi var hos Novalies kompis Bella så fick Novalie nys om Bellas pottbana, en bana där man får sätta ett klistermärke när man gjort nått i pottan. Skitkul tyckte Novalie!
Idag kom hon med sin egen idé min smarta tjej! En trosbana! Vi gör en egen bana och sätter klistermärke varje kväll vid tandborstning om trosorna fortfarande är torra :)

Så fort pappan kom hem åkte mamman och shoppade klistermärken i alla möjliga former och färger!
Nu kör vi! <3 idag blev det två klistermärken på banan (för igår och idag) och lite pyntmärken!
Hoppas på att det bara varit en period och att den faktiskt är slut nu, men för att hålla novalies motivation uppe och fortsätta vara torr kan det nog vara en bra idé! :)


Idag är jag en dålig mamma

En huvudvärk som drygar till det! Ligger på soffan i pyjamas och glor på barnprogrammen..
Typiskt just idag bara för att novalies dagis är stängt för planering och stackarn ska vara hemma med mig hela dagen :/
Har lyckats få fram lite frukost till henne iaf och klätt på sig och borstat tänderna har hon gjort själv idag. När det är så här är jag så glad över att hon är så gammal och duktig som hon är <3

Jag kan väl bara gissa att huvudvärken beror på den bristande sömnen..
Hoppas den släpper under dagen!


Förberedelse i bokform

Nu är det ju som sagt inte så jättelång tid kvar tills bebis kommer och jag har länge funderat på detta hur det ska gå med Novalie, hur hon kommer reagera och tycka om att behöva dela med sig av uppmärksamheten som hon är så van vid att vara själv om.
Hon är mycket med och pratar med och om bebisen, hur bebisen ska komma ut och att hon ska hjälpa mamma att mata bebisen osv. Men man undrar lite hur mycket det egentligen är hon förstår av situationen? Hon är en mycket smart liten flicka men det här är ju inte något man är med om varje dag precis!
 
Jag har fått lite tips om att läsa böcker osv så ikväll tog jag lite hjälp av min bästis Google :) 
Hittade en fin bok som heter Jag ska få ett syskon, en bok som tar upp just ämnet hur det är att få ett syskon och behöva dela med sig osv.
Fann även en bok som heter Uno i mammas mage som lät lite småkul. Den handlar om vad som händer inne i mammas mage med bebisen, att den bland annat simmar runt i vatten som i en badbassäng!
Det ska bli spännande att se vad hon tycker om böckerna :) har en känsla av att dom kommer bli väldigt poppis på kvällskvisten för hon är ju väldigt nyfiken och intresserad!
 
När jag ändå kollade böcker passade jag på att leta upp den gamla klassikern om tandtrollen Karius och Baktus, hon ska ju gå till tandläkaren nästa fredag ;)
Vi har pratat ganska mycket om just dom söta små tandtrollen som kommer och bygger bo i tänderna om man inte borstar och nu tror jag att hon är så pass gammal att hon kanske förstår lite mer vad det här med tandborstningen handlar om och varför man gör det. Kommer ihåg att jag själv älskade den boken när jag var liten så det ska bli kul att få läsa den igen! 
 
Jag tror på att barn lär sig mycket med hjälp av böcker och att få bilderna gör det lättare att förstå än att bara prata, det blir mer konkret då! :)
 
 
Vem minns inte dessa sötnosar? :D

Gratis är gott!

Har plockat upp lite grejer från gratisboxarna man får hämta ut som gravid :)

Första boxen var från babyproffsen, och den har blivit sååå mycket sämre sen Novalie föddes. Det var mer grejer man hade användning för och faktiskt uppskattade, nu var det mest reklam.. Det som var något och ha var väl blöjorna (trots att jag inte är så förtjust i pampers) och napparna från avent.

Andra boxen var från kronans droghandel. Det var mindre grejer, men mer användbara :) mest uppskattat är ju givetvis våtservetterna, det är bra grejer det!


Upp och hoppa!

Tycker Novalie iaf.. Pappan är och jobbar lite idag på förmiddagen och mamman hade gärna sovit några timmar till, men det får jag väl göra när jag går i pension eller nått..


Vi har morgonmyst i soffan nu på morgonen och Novalie har sjungit och klappat på bebisen :) så nu är det full rulle där inne!
Men nu ska vi ta det lugnt några timmar innan vi ska göra oss iordning och fara!

Hon är inte arg, hon koncentrerar sig :P