Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Har haft en helt vanlig dag på jobbet idag och Novalie har varit hos morfar och lekt, kollat på kossorna och kört traktor. Efter jobbet var tanken att jag skulle hämta henne hos pappa och åka hem, men efter ett samtal med Sara så hamnade vi uppe på berget med lite grillning och brasa :) Tom är iaf i Nässjö ikväll och har det roligt så varför inte istället för att sitta hemma själv med Novalie?

Kompisarna


Idag är jag en hemsk sambo..

Tom har lagat mat idag, spaghetti och köttfärssås och den brukar vara jättegod! Problemet är bara att lukten av köttfärssåsen idag får mig att må illa.. Hela huset luktar blandade kryddor och flöt och tanken på att lukten kommer hålla sig kvar resten av dagen får mig nästan att vilja fly hemifrån några timmar.
Illamåendet har överlag blivit mycket bättre men det verkar vara något med just köttfärssås för det var likadant en annan gång.. Lilla familjen får idag äta själva medan jag sitter i soffan och håller andan!


En kväll på wörket

Sista kvällen denna veckan som jag spenderar i röd tröja! Det är alltid lika roligt när man åker in på fredagkvällen och möter alla glidare som ska hem och ha fredagsmys..
Sak samma, jag ska iaf ha det trevligt med mina gamla ikväll :)


Inte bara en dans på rosor!

Jag har glömt bort hur det var att vara gravid uppenbarligen, eller så var det helt enkelt bara lättare sist!
Har ikväll avklarat ännu en jobbkväll och ryggen värker så det står härliga till! Som om inte det vore nog så är jag ständigt täppt i näsan (trots detta känner jag alla äckliga lukter som får mig att halvspy lite), jag hostar tills jag nästan kissar ner mig och som grädde på moset växer det kantareller i muffen :(
Livet är hårt! Bebis är så efterlängtad, men Gud detta är drygt!

Skönt att få klaga lite! Hoppas jag får sova inatt nu och att tom inte drömmer lustiga saker och gapar och skriker som om han höll på att dö..
God natt!


Plötsligt händer det!

Vaknade imorse vid halv sex att det var ett febrilt slickande och slaffsande! Majsan hade tryckt ut en liten kissebebis på toms täcke hihi, han var måttligt glad! Nu har jag fått LÅSA in mor och ungar i tvättstugan för det här var ju fruktansvärt intressant tycker Novalie som helst av allt skulle vilja krypa ner i lådan med Majsan..

Funderar på om jag ska ringa till kommunen och fråga om vi får lämna Novalie tidigt mina kvälls veckor. Jag skulle gärna ha henne hemma om det inte var för att ungen vaknar aptidigt och jag blir så fruktansvärt trött när jag ska jobba hela kvällen igen efter att ha kommit hem vid 23-23.30 kvällen innan..
Jag må vara en hemsk mamma men just nu känns det som den vettigaste lösningen när jag dessutom är tröttare än vanligt.. Sen när bebis är född kommer hon iaf bara gå 15 timmar/vecka i mer än ett år!

Får se vad som händer!


Familjelivsunderhållning

Umgås ikväll med familjeliv, och som vanligt är det ganska intressant!
För dom som inte vet så är familjeliv ett forum där det skrivs om det mesta.
Jag råkade ramla in på den här tråden ikväll där en ung tjej skriver en hel novell om att hon är orolig över att kanske vara gravid för att mensen har varit konstig osv. Hon tror att hon jan vara runt vecka 15, kolla svaret:


Hon måste ju driva.. Inte konstigt att unga föräldrar får dåligt rykte!


Matvraket!!

Sådär ja, nu har vi ätit lite lunch med.. Novalie har petat i sig hela 3 bitar pyttipanna och ett halvt ägg! Puh hon är verkligen dyr i maten det där barnet, vet inte hur vi ska få det att gå ihop sig om hon ska fortsätta äta som en häst..
Hoppas ni förstår att jag är fruktansvärt ironisk! Kan inte fatta hur hon kan växa så mycket utan att äta? Kan man växa bara genom att få kärlek? Tror knappast det..


Mystiska försvinnanden

- Novalie, vart är mammas ljusstakar som stog på bordet nyss?
- jag vet inte någon har tagit dom..


En stund senare bakom fotöljen:


Han hittade hit!

Till slut kom han brevduvan som jag väntat på! Han hade inte bara med sig tråkigheter idag :)
Fick ett tips om den här superfina fyll-i-boken om graviditeten vecka för vecka.
Jag har ju suttit med Novalies fotoalbum nu i några dagar och insett att det är rätt sjukt att hon redan har tre stycken proppfulla!
Risken finns ju att man kanske inte har lika mycket tid när bebis är född med fotoalbum och grejer och för att det inte ska bli orättvist så har bebis den här boken som inte Novalie har!


Brevduvan som flög vilse

Eller ja kanske inte riktigt, han tyckte bara att hon den där Michelle i Gullskog ska allt få vänta på sin post idag!
Alltid när man går och väntar på posten så är den sen, men kommer han med reklam och räkningar, då är han minsann i tid!
Sätter mig och spanar vid fönstret och fyller i Novalies fotoalbum..


Den okokta makaronen

Sätter mig i soffan och klappar Majsan på magen. Har jag tur kanske jag lyckas locka ut dom små kisserackarna ;) lägger man handen under hennes mage känner man hur det rör sig och buffar runt där inne!
Åh måste erkänna att jag är lite avundsjuk och insåg att världen är ganska orättvis.. Hon blev på smällen efter mig, hon hinner föda innan mig och som om inte det vore nog så hinner hennes ungar dessutom flytta hemifrån! Allt detta innan makaronen ens har en fundering på att vara färdigkokt och komma ut..
Ja det är minsann inte lätt!

Minns såväl när Doris fick sin kull och Bengan var nykläckt <3


Vecka 13

Vecka 13 idag! Läser man statistiken så är det oändligt lång tid kvar, men samtidigt känns det som det går så fort! Jag har vetat om att jag är gravid i 8 veckor, hela 2 månader! fortfarande syns det ingen mage, men det är klart, det är ju rätt mycket fett i vägen.. Hoppas jag får en söt liten kula till sommaren :) med Novalie syntes det inte förrän i vecka 20 eller nått och då var jag inte alls så stor som jag är nu!
Nu har den värsta oron för missfall lagt sig och det börjar gå in lite mer i mitt huvud att vi faktiskt ska få en bebis :)

I mitten på maj är det dags för ultraljud! Åh vad jag längtar <3 är faktiskt lite nyfiken på könet den här gången..


Bye Bye baksida

Det var den trädgården det.. Eller en liten del av den iaf!
Imorse vid åttatiden dundrade det in traktor med grävmaskin och grejer och nu har gräsmattan blivit stort sett obefintlig.. Novalie har bott i vardagsrumsfönstret idag och tittat på dom stora maskinerna! Själv tycker jag inte det är så värst intressant, jag är mer upptagen med att försöka hålla koll på vart majsan håller hus så jag inte missar förlossningen :)


Lördag

Då har vi snart slagit ihjäl en dag till! Skönt!
Är så trött på att bara vara hemma och inte få träffa folk, blir så tråkigt i längden.. Då kan ni gissa hur rastlös Novalie är med, hon har ju ingen feber så hon vill åka till dagis och leka :/ vi var ute en stund på eftermiddagen för att få lite frisk luft, men det var inte så särskilt kul tyckte hon fisalisa.. Mamma och pappa är inte dom roligaste lekompisarna som finns! Dessvärre har hon också börjat hosta lite ikväll så nu åker hon säkert på min skit med..

Tack klagomuren nu känns det bättre!


Dålig kväll

Har en usel kväll. Känner mig trött och dåsig, mår lite illa och har ingen större lust att äta.
Påminn mig om att aldrig bli gravid igen..

Att må såhär I kombination med förkylningen och ha en unge med vattkoppor är fan värre än pesten! Nu blir det big brother sen hoppas jag får sova inatt..


I väntans tider

Som nu dom flesta vet går vi i väntans tider, men det är jag inte ensam om. Vi är nu 2 vresiga kärringar i det här huset.
Majsan är också på tjocken :)
När hon beräknas föda har jag ingen aning om eftersom vi inte märkte alls när hon löpte. Men fet är hon så det dröjer inte så länge!

Blir dom långhåriga tros? Eller skalleperar?


Utan tvekan vattkoppor

Svalt bad - check
Tavegyl - check
Kylbalsam - check

Ja natten har inte varit rolig inatt heller.. Novalie vaknade halv fyra av att det kliade så mycket att hon inte kunde sova, och vi spenderade resten av natten och tidig morgon i soffan. Vid sextiden somnade hon äntligen om!
Nu har vi fått hem tavegyl så jag hoppas det lindrar till viss del iaf så vi får sova en stund under dagen..
Det här är fan inte roligt!


Skalleper x2

Sitter här och tittar på gamla kort från när Novalie var liten. Undrar om makaronen blir lika skallig som hon var?
Inte en antydan till hårstrå innan 1½ års ålder..
Eftersom vi är så håriga så borde vi få håriga barn, men icke då!

Dessutom vill jag säga grattis :)
(inte till mig själv)



Ett år och två månader och lika kal på skalpen som skalleper



Månaden innan tvåårsdagen, NU börjar det hända grejer!




Prickar

Vi fortsätter väl med sjukstugan ett tag till här hemma verkar det som.. Har hittat prickar på Novalie lite här och var så det är säkert vattkoppor hon har fått för det går på dagis nu! Ja vi får väl se hur det artar sig.. Skönt att få det avklarat, men just nu när jag själv är så trött och förkyld så ska jag orka med en till sjukling. Jag är innerligt tacksam för att jag redan haft det!


Utsövd? Noooot!

Vilken natt! Den har varit allt annat än fantastisk.. Hade så svårt att somna igår för jag var så grymt täppt i näsan och när jag väl somna så vaknade jag och hostade en gång var tionde minut typ. Till råga på allt skulle Novalie upp och skutta vid 04 imorse, hon ville minsann se på Barnkanalen - fetglöm!
Fram på morgonkvisten lugnade det sig lite efter massa nässpray och hostmedicin och jag fick sova en stund iaf.

Tills jag vaknade med dessa underbara kliande utslag. Detta ska föreställa framsidan på axeln!


Storasyster 2012

Då var det officielt, vi ska få bebis och Novalie ska bli storasyster :)
Jag har vetat om det ett bra tag, men eftersom jag fick missfall i december har vi inte velat gå ut med det ifall det var något lurt på gång igen.. Men so far so god!
Hade en tid för ett tidigt ultraljud imorse på vårdcentralen, allt såg fint ut, hjärtat slog och makaronen rörde på sig.
Jag är nu i vecka 12 och risken för missfall har minskat rejält. Om allt går bra så tittar liten ut i slutet på oktober/början av november :)

Graviditeten hittils då? Jag ska inte klaga för jag vet att det finns dom som har det värre men med Novalie mådde jag mycket bättre! Jag har varit fruktansvärt trött och mått illa lite till och från men det värsta verkar ha lagt sig.. Humöret ska vi inte tala om, det har varit fruktansvärt!!


'
Morgonens fotografi.. Kan inte påstå att den är så värst tydlig och läkaren
sa rätt ut att maskinen är på snäppet till obrukbar