Snart så!

Imorgon bär det av, det stora flyttlasset :) en heeel dag måste vi vänta nu men imorgon vid den här tiden håller vi på och fixar i det nya huset! Tanken är att iaf få möbler på plats och börja plocka upp det viktigaste så man kan börja leva igen.. Går allt bra och smidigt så åker jag upp på kvällen och hämtar BenganBus med :) äntligen är det dax, som vi väntat!


Busväder!

Eftersom huset mer eller mindre är obeboeligt så passar vi på att boa med Alexandra och Göran med familj :) idag har vi grillat och umgåtts. Vädret är återigen inte på min sida, det har varit sinnessjukt varmt! Sådär äckligt kvavt och jävligt.. Det har varit 2 ganska rejäla åskskurar och nu på kvällen smällde det till ordentligt vill jag lova! Känns genast mycket lättare att andas och det fläktar till och med lite ute :) skööönt! Dessutom har det blivit ändrade planer, vi flyttar allt redan på tisdag istället för att bara flytta ner lite grann. Gud vad skönt det ska bli och slippa bo i lådor och väskor :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1517422/images/2012/pic_5014463ce087c3206f000010.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1517422/images/2012/pic_5014463ce087c3206f000010.jpg" class="image">


Så kom sommaren!

Uppe med tuppen imorse! Klockan tio hade vi tid på banken igen för att skriva massa papper osv på det nya huset. Novalie dumpade vi hos faster Sanna i Habo, dom skulle ta sig en tripp till stranden i det fina vädret :) så nu går jag och Tom ensamma hemma för första gången på evigheter, vi tänkte ägna oss åt roliga vuxensaker (betala räkningar och ringa viktiga samtal).. Nedräkning: 6 dagar kvar!!! Bengan vår störda katt ligger på golvet och skäller på flugor, ja han skäller som en hund.. Tänkte visa er min fina utsikt från soffan:


Minisemester -check

Igår kom vi hem igen efter ett litet break uppe hos mamma. Att komma hem igen var lika med ångest - dessa jävla flyttlådor överallt! Vart är den pärmen? Kolla i lådan längst ner längst in.. Vart är hålslagaren? Kolla i blandlådan i hallen.. Blä så trött jag är på det! Och en hel vecka kvar innan vi får tillträde till nya huset. Nu är jag trött..


Ofrivillig barnlöshet

Har dom senaste dagarna kollat på drömmen om ett barn på tv3play, och livet är verkligen inte rättvist! Ett utav paren har genomgått 7 IVFer, SJU! Och ändå lyckas det inte. Dom har ingen större önskan i livet än att få en liten bebis.. Man glädjs så mycket med dom som lyckas och känner sorg med dom som inte kan få det vackra som vi har. Samtidigt ligger jag här och känner hur ett litet liv lever i min egen mage <3 känslan av tacksamhet att jag har en så fin dotter och en till liten på väg går inte att beskriva!


Barnmorskebesök

Idag var jag på första barnmorskebesöket på Mvc, känns lite lustigt efter 26 veckor eftersom det var mycket oftare med Novalie. Allt såg iaf bra ut och bebis verkade må bra :) sf-måttet låg på 25 och hjärtslagen på 158. Om några veckor blir det glukosbelastning och sen ett besök till om 4 veckor, då ska det även bokas tid för tillväxt- och flödesultraljud. Ber en bön till gud att denna bebis kan vara lite större och väga lite mer än vad Novalie gjorde så man slipper allt extraspring uppe på ryhov den sista tiden! Nu lever plutten loppan i magen, det är en riktig kvälls/nattbebis det här! Någon blev glad när mamma kom hem!


Tråkig kväll framför datorn

Jag har verkligen ingenting för mig, sitter här och ruttnar framför datorn som vanligt.. Novalie somnade för någon timme sen och Tom tittar på nån kass serie på tv.
Inte för att jag orkar göra någonting, men samtidigt så är jag fruktansvärt uttråkad!
 
Som vanligt när jag har tråkigt en längre stund så blir det en ny bloggdesign, och så även idag.. Lite somrig och med en bild på bebis :) på tal om bebis så kom jag på tidigare idag att jag har tid hos barnmorskan imorgon eftermiddag. Det är det första besöket sen inskrivningen! Lite skillnad mot när jag väntade Novalie, då var man där lite titt som tätt. Ska bli mysigt att få lyssna på hjärtljuden :) med tanke på hur makaronen lever rövare där inne på kvällarna så är jag inte det minsta nervös för att något ska vara knasigt!
 
 
Photoshop-tidsfördriv-under-tråkig-kväll
 
 
 
 
 
 
 

För dom här ska bli mina!

Jag bara måste ha dom.. I nya köket blir det lite rosa/ros tema :) och vad passar då inte bättre än gammelrosa tallrikar? Det finns även skålar och assietter!

Tom protesterade, till ingen nytta som vanligt när det gäller saker till huset ;) Idag är det 18 dagar kvar tills flyttlasset går och gud så jag längtar!

Som ni kanske märker har blogglusten återkommit, får se hur länge den varar haha!


Bebis v26

I förrgår gick jag in i vecka 26 :)

 

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram. Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.
Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.
Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret.
Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen. Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

 

Magen vecka 26:


Tävling

Jag är med och tävlar om ett mobilskal till Iphone på Satus blogg, mybabydolls.blogg.se :)


Ny dag, nya bekymmer

Natten har varit helt underbar! Jag har fått 12-timmars skönhetssömn och drömt massa vackra drömmar! Eller inte.. 3,5 timme har jag sovit och nån gång mellan tupplurarna hann jag drömma att jag födde ett tiokilosbarn utanför Willys i Huskvarna! Novalie har precis vaknat och jag är trött som en jag vet inte vad :/ Dessutom saknar jag mamma <3


Hästen

Novalie passade på att ta sig en tripp på hästen när dom kom hem! Tur hon har en pappa som orkar leka när en annan inte gör det!


En kväll i goda vänners sällskap!

Idag är jag så fruktansvärt trött så det är fan inte vetigt! Tjena mittbena att det blev nån vila idag när Tom och Novalie var iväg, jag fastnade med telefonen ist och ringde runt till olika ställen om flytten.. Telefonkö hit, Telefonkö dit också bli kopplad 500 gånger, det tar sin lilla stund. Kvällen spenderas hos Kristian och Madeleine. Barnen leker som fromma lamm på baksidan och köttet ligger på grillen :) helt plötsligt tittade solen fram! Mystiskt väder..


Hungermorsan

Nu äntligen har jag intagit soffläge och ligger och tittar på nån kass film i brist på annat.. Är helt slut! Imorgon ska Tom och Novalie åka upp till min pappa en sväng och lämna lite grejer och då ska jag passa på att vila! Det märks verkligen att hon varit hemma mycket med mig för hon har blivit så fruktansvärt mammig, Tom får knappt göra någonting så det är bra om dom kommer iväg lite utan mig. Till kvällsmat har jag svept i mig en skål med jordgubbar, en med yoghurt och två mackor nu ska jag väl inte behöva vara hungrig innan jag somnar? Kände inatt klockan ett att jag var vrålhungrig :S orkar man gå upp då? Nä verkligen inte! Så jag somnade hungrig och vaknade hungrig..


Kizz

Jag skojar ärligt talat inte när jag säger att jag har klivit upp 6 gånger för att gå och kissa sen jag la mig för 2 timmar sen!! Bebis lever loppan och hela havet stormar! Det kommer bli en spännande natt det här.. Ligga så det trycket på blåsan, jo tack!


Äjsix (A6)

Dagen som varit har lullat på i full fart. Novalie vaknade inte först 09.10 idag så mamman borde vara utvilad, men icke då! Kände mig piggare igår fast jag bara hade sovit 4 timmar natten innan.. Hursom, när vi hade gjort oss iordning för dagen for vi iväg och hämtade en babysitter till lillebror och sen åkte vi upp till A6 en sväng med Sara och gick och drog, sen blev det hem och sköta kvällsbestyren med mat och allt vad det är. Nu är det sovdags så hoppas vi på en god natts sömn utan massor med vakentimmar, och att morgondagen har något spännande att erbjuda :) Sorgligt men sant så skulle Novalie nästan kunna använda bebis babyskydd!


Det var det jävligaste!

Efter nästan 2 veckor kommer jag in på bligg.se appen igen! Det var tamefan på tiden kan jag tycka! Packningen går framåt sakta men säkert, jag tar lite i taget, för att sen vila en timme eller två och sen ta lite till. Nu är det mest det tråkiga kvar som småskit i skåpen, köksgrejer, städprylar och sånt.. Ser fram emot att det snart är dags och att få göra iordning i nya huset och att ha allt lite närmare :) Igår gick jag för övrigt in i vecka 25! Det mesta bebis kommer behöva förutom blöjor och sånt finns. Nu saknar jag bara liggdelen till vagnen som jag kan hämta i augusti-september, häromdan köpte vi dessutom ett acta graco babyskydd i svart och turkost :) Nu blir det sängen! Är skittrött, har ont i ryggen och magen och vill bara gräva ner mig några dar.. Juste! Vi har tatuerar Novalie idag med!