Utslagen skrutta

Novalie har sovit mest hela dagen, med undantag för den stunden Jocke var förbi. Då var hon faktiskt hyffsat både pigg och glad, men det försvann ungefär i samma stund som han åkte.
Det var bara att hälla upp en skvätt alvedon till och sen sov hon några timmar till!
Det var trevligt med lite sällskap, för att sitta i ett hus själv med en sovande unge en hel dag är minsann inget vidare kul..

Det är lite dumt att ha feber när det är 25-30 grader ute, stackars lilla kroppen behöver minsta lilla droppe vätska den kan få! Nu på kvällen har hon till och med fått i sig lite falukorv och makaroner :)
Imorgon blir det jobb igen och Novalie ska umgås med farmor under dagen som ändå är ledig så behöver inte jag eller Tom vara hemma..
Förhoppningsvis är hon piggare imorgon!


 



Såhär fin var kudden när Novalie vaknade.. Lite småsvettig minsann!
Den ser ljusare ut på bilden än vad den egentligen är!

VAB

Morgonen började som alla andra dagar när vi gör oss iordning, bortsett från att Novalie idag var lite gnälligare än vanligt. När vi var färdiga och påklädda med skor på fötterna så kände jag på hennes panna - kokhet.
När hon kom in till oss inatt kände jag att hon var varm, men vem var inte det? Det har ju varit supervarmt under natten..
Hursom så tog jag tempen på henne, och mycket riktigt så hade hon feber!
Sen var det bara att dra igång karusellen som uppstår. Ringa jobbet, ringa dagis, in på försäkringskassan och anmäla osv. Allt under tiden som Novalie hänger i byxbenet och är jätteledsen.
Det är lite dumt att Tom börjar tidigare, för det gör att det alltid blir jag som får vara hemma åtminstone första dagen och det är på mitt jobb det blir mest problem om man är hemma. Hans robot kan stå en dag, men mina pensionärer behöver hjälp!

Får se hur vi ska få denna dag att gå. Feber i denna värmen - stackars barn <3

Vilken strålande dag!

Idag kommer det nog bli sinnessjukt varmt ute, klockan är bara 9.00 och det är redan 23 grader i skugan!
Dagen till ära så är både jag och Novalie lediga men jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på..
Samtidigt som jag vill hitta på något så ve jag inte om man orkar för det är så varmt.
Ska se vad lillsarah gör lite senare, hon och Hayley kanske vill komma hit och bada i Novalies pool :)

Stora tjejen kan själv!

Liten har blivit stor, för hon kan minsann själv! Då menar jag verkligen allt! Man får inte hjälpa henne med något.. Imorse letade jag mig galen på musen till datorn, som jag någon gång lagt i en påse och lagt på ett jättebra ställe som jag inte längre kommer ihåg. Jag var runt i hela huset och letade och när jag kom in i köket så höll Novalie minsann på att göra välling!
Hon hade frågat en stund tidigare men då sa jag nej och sa att hon kan ta en frukt istället men jag fick inget svar på det. Nu vet jag varför, hon tänkte säkert att jag väntar tills mamma försvunnit så gör jag det själv!
Fram med köksstol, upp på bänken och hämta flaska, i med vatten och på med locket, ner från stolen och bort till nästa bänk. När jag kom in i köket stog hon på stolen vid bänken som mikron står på så hon skulle minsann värma den med!
Dock hade hon ju missat grejen med vällingpulvret, men sak samma..


Kan inte sova

.. tänker på imorgon.
Det är så oerhört jobbigt samtidigt som man vet att det är det absolut rätta för Grisen som inte mår bra :/
Jag har valt att inte vara med imorgon för det kommer bli för jobbigt för mig, och det vill jag inte att han ska märka..
Han kommer få det bra min älskling <3

Den sista vilan

På torsdag är det dags.. Eftersom Ceto inte blir bättre så har vi nu tagit beslutet att han ska få somna in :(
Det är oerhört jobbigt men det känns som det enda rätta för honom!



Så många fina stunder med dig <3


En effektiv lördag

Jag har egentligen inget vettigt att skriva så egentligen borde jag låta bli..

Vi tar en trudelutt om dagen som gått:

*Sovmorgon - det mest betydelsefulla man kan få som småbarnsförälder och mer värt än flera miljoner. 
  Tack älskade karl <3
  Pigg och utvilad steg jag upp kl 11.23, pigg som en lärka (en stund iaf)

*Har gjort massa nytta hemma, tvättat upp all tvätt, rensat i tvättstugan och slängt skräp. Plockat och dammsugit 
  såklart! Dum som jag är så lämnar jag det tråkiga till imorgon - vika in tvätten. Troligtvis den absolut tråkigaste
  biten med alltihop!

*Fått besök av Kristian, Madeleine och barnen. Haft lördagsmys med chips och försökt se på en film, som jag för
  övrigt inte har en susning om vad den handlade om..

*Kommit iordning någorlunda i nya lekrummet

*Novalie har gått utan blöja nästan hela dagen och det har bara hänt en enda olycka!

Nu skiter jag i det här, nu ska jag se på film och sen är det dags att sova. Imorgon ska vi till Ann-Sofie, Henrik och Maja som vi träffade på BB och som vi umgås med då och då.
Dessutom har jag dealat mig till sovmorgon imorrn med ;) God natt!

Godkänd i truten

Idag blir det kortdag på jobbet eftersom jag varit med Novalie hos tandis nu på morgonen, och den som jobbar för mig skulle gå fram till lunch så tar jag över därefter.
Novalie var jätteduktig och gapade fint när tandhygienisten räknade dom små vita. Sen var det givetvis liite information och så, men det mesta visste man ju redan så förra året.. Hon skulle få fyra kindtänder, sen var hon helt färdig med mjölktänderna.


Jag nämnde för henne att det kan vara galet svårt att borsta tänderna på Novalie eftersom hon ska göra ALLT själv nu. Hittils har jag varit benhård med att tänderna ska borstas vare sig hon vill eller inte och först får hon borsta och sen gör jag det med. Det är där problemet är, hon vill inte låta mig hjälpa till! Vi har haft många kamper inne i badrummet morgon som kväll.

Men det var jättebra så det ska jag fortsätta med :) förhoppningsvis ger det snart med sig..

En dag hos morfar

Idag skulle vi åkt till läkaren med Novalie för hennes mage, hon har varit lös i magen i en vecka och det har mer eller mindre bara blivit värre för varje dag. Imorse, 30 minuter innan vi skulle vara där så bajsar ungen en ordentlig bajskorv!
Är en läkartid vad som ska behövas för att det ska fungera? Sak samma, vi avbokade akuttiden och åkte upp en sväng till pappa istället. Med oss hade vi tårta som blev kvar i söndags och lite morotskaka.

'

Grisen blev glad när vi kom! Sen tog han plats i skuggan bakom bilen



Novalie och morfar blåste bubblor, bilden blev lite suddig för linsen på kameran blev immig av att komma ut i värmen efter att ha legat i väskan brevid Novalies frusna pizzabit..



"Titta bubbla flyger högt i taket" utbrast Novalie när bubblorna försvann med vinden



Muuuuu säger kossan



Undrar vad Grisen tänker om denna lilla människa



Pizzakalas



En liten tur till morfara jordgubbsland där det fanns lite gott att stoppa i sig!



Meeeeera! Novalie dök ner i landet och ville ha dom omogna med..



Spaning



Sen blev det paketöppning! Ett piano med massvis med djur och melodier..

Sen var det dags att åka hem och vila middag. Hon sov på vägen hem och sedan dess inte en blund.. Det blir sängen tidigt idag för hennes del! Imorgon ska hon förresten till tandis och kolla läget i gapet!
Nu när hon är lite bättre i magen igen så återgår vi till trosor här hemma. Hon har fått använda blöja dom senaste dagarna för att slippa fartränder av diarée i hela huset. Idag var faktiskt första gången hon sa till att hon behövde kissa! Innan har jag alltid frågat, håller tummarna för att det fortsätter framåt :)

Kalas idag

Behöver jag säga mer? Är helt slut måste jag erkänna!
Nu har man en lång arbetsvecka framför sig..

Over and out.

Novalie 2 år!

Idag blir min lilla flicka 2 år :)
Imorgon vankas det kalas och mys hela dagen, idag har vi mest förberett, bakat och så! Hoppas det blev gott bara, jag har ju inte bakat så mycket glutenfritt innan men man ska ju börja någon gång!


Stor framgång

Novalie är så himla duktig när det gäller detta med pottan! Bara vi kommer ihåg att påminna henne om att gå på pottan så händer det inte mycket "olyckor". Igår var vi på A6 en sväng och jag passade på att köpa lite trosor till henne, för det måste man ju ha nu när man är en stor tjej! :)
Men det var sjutton inte jättelätt att hitta i den lilla storleken, och allra helst skulle hon nog behöva ännu mindre för att dom inte ska hänga i rumpan, men det finns inte för vanligtvis är barn i den storleken så små så dom inte behöver sånt..
Jag har räknat med att det kommer bli en hel del olyckor så det var lika bra att köpa på sig ett litet lager! Än så länge har hon fortfarande blöja när vi åker iväg, men tids nog ska vi nog kunna sluta med det också!

Imorgon fyller hon år min lilla stjärna <3


Det var inte vaeckert det som fanns, men det får duga!

Tisdagssvammel

Det är lite ljummet ute måste jag säga, strax över 30 grader visar termometern på väggen i hallen :/ jobbigt bara att det ska vara så kvavt, men dom har varnat för åska så vi får väl hoppas att det brakar loss ordentligt så man kan andas igen. Nu behöver jag ju inte längre oroa mig för att inte kunna se BigBrother pga utdragna kontakter eftersom det var final i söndags (jag känner mig nu väldigt tom).

Jag har även hunnit med ett litet besök hos tandläkaren och jag betalade så mycket som 50 kronor för undersökningen idag, helt i min smak! Jag hade dessutom inte ett enda hål, men behöver en sväng till tandhygienisten för att skrapa tandsten och polera lite. Men vet ni vad? Det kan jag leva med så länge jag slipper höra borren! :D
Nästa vecka är det Novalies tur att träffa tandhygienisten för en kontroll men redan imorgon är det dags för BVC för en liten vikt och längdcheck!

Hon gör förresten stora framsteg min lilla tjej :) imorse tog vi av blöjan och ställde fram pottan, jag förklarade tydligt att hon skulle sätta sig på pottan om hon var kissnödig eller bajsnödig. Det dröjde inte länge innan hon kom springande och sa att hon hade kissat på pottan, men när vi tittade i den så var det bajs (första gången)!
Och precis innan vi skulle åka till dagis frågade jag henne om hon ville gå på pottan, men det ville hon minsann inte, hon skulle kissa på toaletten! Jag trodde faktiskt inte att det skulle bli något, men det blev det!
Duktiga tjejen <3 snart är det dags att köpa trosor tror jag! Finns det så små förresten? :S



Från gårdagen

Några skrämmande minuter

Kom hem från jobbet för en stund sen och det har flytit på bra ikväll :) dessutom har jag jobbat med Ulrika och det är minsann inte varje dag! Som vanligt på väg hem så brukar jag prata en stund i telefon med Sara, det är stunden på dagen jag får prata i fred utan någon hängandes i byxorna.
Av någon anledning bröts samtalet och inte långt därefter fick jag tvärnita, två katter i slagsmål flög över vägen så tussarna rök. Jag missade dom som tur är för fy det hade jag aldrig kunnat ha på mitt samvete!
Sen svängde jag upp på vår lilla grusväg och skulle precis parkera bilen när jag ser hur det blänker till av två ögon och tänker att det är Doris som är ute och roar sig. Men icke sa nicke den var randig i fejset och det var inte ens katt, utan en grävling!! Livrädd som jag är för såna djur man inte kan klappa sprang jag i 280 till dörren samtidigt som jag försökte locka på Doris som jag anade var ute och hon kom minsann. Precis när jag sätter i nyckeln i dörrhålet brakar det till bakom mig och hjärtat hoppar upp i halsgropen. Som tur var det bara en sopborste som ramlade omkull.. Jag överlevde, och katten med!

På tal om annat så har vi haft besök av Therese och Jezzie idag :) varmt som det har varit så har hon sprungit utan blöja hela dagen och pottan har stått parkerad på gräsmattan. Inte mindre än 4 gånger har hon kissat på den idag (och en gång på köksgolvet när hon satt och åt).
Ska se om jag kan lägga upp lite bilder imorgon!

Nu är det natten så jag orkar upp imorgon!



Söt rackare, men ingen man vill ha som granne! Doris överlever natten iaf, och det är jag glad för!
Nog för att hon löper och jag vill ha en kull kattungar, men inte gärna med en grävling :P

Årets första dopp

Så var årets första dopp avklarat! Jag och Lisa fick ett litet infall att åka och bada :)
Det var en smula småkyligt, men när man väl kommer i och har vant sig är det ingen större fara. Dock har jag lite svårt att förstå mig på idioterna som badar i vättern redan nu, det kan ju inte vara riktigt hälsosamt för där är det sjutton ingen värme än..


Såhär schnygga kan man vara en lördag kväll efter första doppet :)



Glutenfritt storbak

Min dag rättade till sig till slut :) med lite mat i magen fick jag ny magisk energi och fick för mig att jag skulle baka lite glutenfritt! Lillskruttan fyller ju hela 2 år om en vecka och jag har bestämt mig för att baka allt själv till kalaset, men eftersom jag inte har bakat så mycket glutenfritt tidigare så kände jag att jag behövde träna lite.
Dessutom tog hennes bröd slut imorse så det fick bli lite sånt med när jag ändå hade kladdat ner i köket :)
Så det fick bli bröd, en morotskaka och en "gula kakan".














När jag skulle åka och handla hittade det här på hallmattan i lilla hallen?!



Sen kom Novalie som stolt ville visa vad hon hade hittat..


På tal om annat så var hon så galet söt idag! Hon sprang runt i t-shirt och blöja med min gamla handväska på armen. Efter en stund sätter hon sig på sin BobbyCar och åker mot dörren, sen stannar hon och vänder sig om och söger "Hej då kompis".
Lilla hjärtat <3
Hon fortsätter dessutom att vara duktig och gå på pottan, det börjar bli några gånger nu så det är nästan så att jag tappat räkningen! Men än så länge är det bara nummer 1 hon gör där..


Här sitter jag och ruttnar

Det är jättefint väder ute idag och riktigt varmt och skönt.
Tanken var att Sara, Jonny och barnen skulle kommit hit till oss idag, men som vanligt när man planerar något så kommer det jobb emellan. Dum som jag är så sa jag till Novalie igår att Arabelle och Jadie skulle komma idag så nu får jag lyssna på det med! Så nu sitter jag här i min ensamhet och vill hitta på något, men alla är upptagna :(
Tom har gått med röjsågen i 2 timmar nu och Novalie ligger och sover.
Vad gör man? Jag går väl ut och halvdör på gräsmattan en stund i brist på annat..