Vem är lyckligast?

Har en massa tankar i mitt huvud som jag ska försöka gå ner i text, dels handlar det om detta ständigt återkommande ämnet lycka. Hur vet man att man är lycklig? 
 
Drar på min min morgonrock på morgonen, sätter mig ute på trappen och loggar in på Facebook samtidigt som jag tar mig en morgoncigarett, funderar över dagen som var, dagen som är och dagen dom kommer. Samtidigt i flödet strömmar det bilder och statusuppdateringar om mysiga morgnar, strålande väder och stora förhoppningar om både det ena och det andra. Tar mig en cigarett till och tänker att det är en cigarett närmare döden, men just i den stunden är det precis vad jag behöver! Dags att göra sig iordning - ångest. 
Försöka hitta något i garderoben som inte visar dom 30 överflödiga kilona allt för mycket, jag känner mig som en padda. Det senaste året har midjemåttet ökat stadigt, det känns inte bra, väljer även denna dagen mjuksbyxor och en hoodie i hopp om att kunna dölja så mycket som möjligt och för att slippa gå runt och se uppstoppad ut.
 
Lunsar ut till bilen som är täckt av ännu ett förbannat lager med snö. Känner mig trött och bitter och inser att jag har 38 år kvar till pension. Jag gillar verkligen mitt jobb och jag trivs suveränt! Väl på jobbet har jag jättekul och dom 24 timmarna tickar på snabbt och helt plötsligt är det dags att åka hem!
I mitt huvud har jag målat upp en bild av att jag ska ta en härlig promenad med Malte i skogen och sen lägga mig under en filt och koppla av i soffan, men så blir det sällan. Trött och jävlig ger jag mig ut i skogen men jycken kunde inte vara lyckligare! Kommer in genom dörren och det ser ut som ett slagfält och karln har däckat i soffan kvällen innan framför en film. Tvätten jag satte på för två dagar sen har knappast hoppat upp på ställningen av sig själv, diskbänken full med disk och pizzakartong och katterna springer som galna runt fötterna och tror dom håller på att svälta ihjäl. Förhoppningarna slås åter igen itu och övergår till irritation och måsten.
 
Kanske är detta vardagen? Och kanske är man lycklig utan att veta om det?
Just nu har jag mycket tvivel och funderingar kring livet, jag får för mig saker som att Fredrik skulle vara otrogen, att mina vänner snackar skit och det har till och med funnits stunder få jag tvivlat på om ens Malte tycker om mig.
Jag är en person med fruktansvärt dålig självkänsla och självförtroende. Jag behöver bekräftelse på att jag är omtyckt och att det jag gör är rätt. Jag behöver kramar och att få höra att någon älskar mig!
 
Kanske kan jag lura mig själv genom att lägga upp en "lycklig" bild på Facebook?
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Älskade hjärtat. Du är underbarast i världen! Ingen kan möjligen prata illa om dig, och du är vacker precis som du är! <3

2016-01-11 @ 00:41:51
Postat av: Lovisa

Jag fann din blogg genom fejjan, kommer inte ihåg varför du finns där. Mitt minne är inte det bästa nu men du fick mig att skratta. Tycker du verkar hel skön, kan spy ibland på allt detta gulligull, allt är så perfekt. Inget är perfekt, livet är en bergodalbana. Igensfaktorn är så hög, denna ständiga jagandet på lycka. Nu kan jag känna lycka i vardagliga saker när jag blev sjuk, insett att den där lyckan som alla pratar om, tror den finns mer i sagonars värld. Sen kan man definiera ordet lycka på så många sätt. Vi människor är sådan sökare, har svårt att bli nöjd med oss själv. Vi alla är samma skrot och korn, bara att vissa erkänner det mer än andra. Hade jag den där kroppen, hade jag bara den bilen, vann dem där pengarna eller vad det nu kan vara, då skulle jag vara lycklig. Alltid detta sökande efter något bättre. Jag tror livet handlar om detta, detta ständiga sökande. Det är även det som gör att vi kommer framåt i livet :)

2016-01-11 @ 01:37:27
URL: http://kampenmotbipolar.devote.se
Postat av: Anonym

Du är inte ensam om att känna som du gör. Jag la oxå upp ett blogginlägg för ett tag sen om den påklistrade lyckliga ytan man vill visa på Facebook 😖
Jag känner som du, kunde varit jag som skrivit det ☺️
Du var en söt och gullig tjej när jag passade dig när du var 4 och jag tror att du ff är samma gulliga tjej 💜
Kram

Svar: Oj! Den kommentaren hade jag missat 😜 vem är du? 😂
Michelle Delvärn

2016-01-12 @ 23:35:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback