Sleepover!

I helgen har det varit fullt upp! Novalie har sin kompis Stella här på besök medans hennes päron är i Karlstad :) jag hämtade alltså 3 barn på dagis, Stella hade 3 väskor och barnens alla grejer skulle med hem eftersom dom gick sin sista dag i Habo.
Vi hann knappt in genom dörren förrän tjejerna var i pyjamas, för dom skulle minsann ha pyjamasdisco! Sen blev det tacos som Novalie hade bestämt och sen fredagsmys med popcorn, chips och film! 
Uppe med tuppen var dom ju med så på förmiddagen har dom hunnit leka och pärla :) sen drog vi till Leos lekland och fördrev några timmar! 
Nu sitter vi allihop halvdäckade i soffan av sockerkoman efter lördagsgodiset! Kvällsmat om en stund och sen sängen för dessa tröttfjärtar ^^








Fan med!

Livet pluttrar på, jag har åkt på världens dunderförkylning sture :( jag som aldrig blir sjuk.. Fy fan så jag mår! 
Jag antar väl att jag har förtjänat det på något vis.
Envis som jag är har jag varit i verkstan hela dan och bland annat målat en kortsida på en byggbarack. Nu är jag totalt slut och genomsvett! Hade det inte varit för den förbaskade febern som kommer och går hade livet känts liiiite lättare åtminstone för det är inte meningen att man ska bli svimfärdig av att torka bordet :P men men, tids nog ger det väl med sig hoppas jag. Risken finns väl för att jag ger skräpet till Fredrik :/ det blir bad när jag kommer hem och sen intar jag nån slags vågrätt position i soffan med täcke och näsdukar. Kanske en sup hostmedicin och nån puff nässpray innan!
Jag har aldrig känt såhär stark dödslängtan förut tror jag :(

En semla lyxade jag till det med iaf ^^



Det dåliga samvetet

Det var riktigt jobbigt att lämna över barnen igår :/ både Novalie och Wiggo var jätteledsna. Direkt sätter det dåliga samvetet in och jag känner mig som världens hemskaste förälder som lämna ifrån mig dom :( så ledsna.. Och Wiggo som hade feber var ännu kinkigare igår, han ville ha sin mamma! 
Älskade ungar <3 åh vad jag saknar dom..



Söndagkväll..

Nu är helgen över och barnen har gått till Tom :( så jobbigt när dom båda blir så ledsna.. Just nu är det såhär det är bäst för alla och snart vankas det flytt för dom.
Jag har hunnit städa och laga matlådor till imorgon. Nu ligger jag i soffan med snarkande katt i facet, denna knäppa lilla varelse. Det har varit full rulle hela helgen så nu kanske hon sover inatt istället för att böka runt under mitt täcke! 
Fr.o.m imorgon kommer jag vara i verkstan på heltid, så skönt att få lite stabilitet i tillvaron :) 
Jag slutade ju med tabletterna för ett tag sen i hopp om att magen skulle bli bättre, och den har skött sig exemplariskt! Ångesten har jag ju både med och utan piller så då kan jag lika gärna ha det utan..
Vi ska även åka och hämta en bil imorgon som jag ska få göra iordning, ska bli kul!

Nu är det snart nattinatt!







Framtiden

Jag har haft några bra dagar nu det sista när jag har haft hoppet om att livet nog löser sig iaf till slut! Var på jobbintervju idag som lör lovande, samtidigt fick Fredrik ert bra erbjudande igår som också lät lovande så han kanske kan anställa mig här i verkstan.
Det är så mycket jag vill göra! Jag vill först och främst få igång bilen men sen skulle jag gärna vilja börja sy igen.. Lusten har varit som bortblåst men nu ser jag lite ljusning igen! Största bekymret är bara platsbristen :/ 
Idag är det fullt på schemat med fix i verkstan och ikväll ska jag ta en fika med Therese! :)
Jag har även bestämt mig för att sluta med tabletterna. Dom löser inga problem och ger mig bara en kass mage och ett sårigt rövhål! 
Så det så!

Saknar dom här busarna, men snart är det fredag <3





Göteborgstrippen :)

Nu är vi i Göteborg :)
Novalie fick att gå på Disney on ice i julklapp av mormor och morfar, så det blev 3 generationer på vift! Nu ligger vi nerbäddade, jag och mamma med Novalie emellan. 
Vi började resan hemifrån i förmiddags med regn och blask hela vägen, och väl inne i Gbg fick tjatkärringen i telefon agera kartläsare annars hade vi aldrig hittat till hotellet! Väl här gjorde vi oss lite hemmastadda på rummet för att sedan knata bort mot universeum, på vägen dit fick det bli en hamburgare! Novalie tyckte det var kul på universeum och vi hann knappt titta färdigt på det vi kollade på innan hon skulle vidare! Efter 3 timmar där bland hajar, apor, ormar och mammutar så mötte Jezzie upp oss :) känns som om det var evigheter sen sist vi träffades! Novalie blev öööööverlycklig, Jezzie är en av hennes stora idoler. Vi åkte spårvagn mot stan och gick och tog oss en smaskig fika. Sen fick Novalie en överraskning av Jezzie! En sväng på BR med fri vilja ;) det blev en stund där inne innan hon kunde bestämma sig, men tillslut valde hon två söta små djur med stora ögon som "sover" bredvid henne :) 
Sen sa vi hejdå till Jezzie och tog spårvagnen tillbaka mot hotellet. Vi bestämde oss för att gå ner och testa relaxen med jacuzzi och bastu, satan vad varmt och gott det var! Klockan var nästan halv tio innan vi kröp ner i sängen jag och Novalie, mamma satt en stund id sin dator innan hon med anslöt. 22.30 somnade lillfisan efter en lång och händelserik dag :)
Imorgon blir det hotellfrukost och Disney on ice!!

Sov gott :)

Universeum

Astronauten

Hajarna

Mormor i undervattenstunneln

Vi hittade Nemo!

Och en JÄTTEGUL fisk

Premiär på spårvagnen

Dom här två åker rulltrappa. Bara för att dom kan, bara för att det är kul

Utslagen men nöjd tjej <3 så mysigt att ligga och klappa henne på huvudet, min lilla älskling!

Utsikt från hotellrummet. God natt :)
 

Snoppen och snippan

Jag är inte den som brukar reagera så värst mycket på såna här nyheter men efter denna artikeln kände jag att jag var tvungen att skriva av mig lite!

Här är en länk: http://nyheter24.se/nyheter/internet/786656-13-ganska-orimliga-reaktioner-pa-svts-snipp-och-snoppvideo

Denna videon har alltså visats i barnkanalens program bacillakuten, ett program som i mina ögon tillämpar sig barn i åldern 4-13 eller när man nu slutar kolla på Barnkanalen? Folks reaktioner på denna minutlånga musiksnutt gör mig lite fundersam. Att den är pornografisk och sexuell!!
Det är för i helvete 2015.. Vi ska vara öppna med både det ena och det andra som vuxna, vi ska våga vara oss själva och våga stå för vad vi vill och för det som betyder något. Varför ska vi då hymla med våra könsorgan för barnen? Novalie är 5 år och fyller snart 6. Hon är väldigt intresserad av hur kroppen fungerar! Människor är olika, vissa nyfikna och andra inte. Även vi vuxna är olika. Jag har en ganska "öppen relation" med mina barn och döljer ingenting. En vacker dag kommer frågan om hur barn blir till och då kommer jag berätta på ett snyggt och pedagogiskt vis precis hur det går till. Varför säga att bebisar kommer med storken? Det är bättre barnen får veta sanningen på en gång. 

Jag och Novalie tycker iaf att det här är en kul och svängig låt :) en tecknad snopp och snippa som sjunger en svängig trudelutt är ganska harmlöst. Jag fattar inte hur dessa människor kan få det till något sexuellt? Redan i 2-3 års åldern uppmärksammar vi barnen på att dom har könsorgan när vi börjar potträna dom! 

Tummen upp för snoppen och snippan! :D

Volvo. Att rulla eller att icke rulla, det är frågan! Men vad är svaret?

Nattens tankar går till min bil som sedan en vecka tillbaka står uppe vid verkstan med trasig fläkt.
Jag måste helt enkelt bestämma mig för om jag ska fixa iordning alla bekymmer med den eller om jag ska byta till något mindre? För att vara Volvo åker man väldigt snålt i den, det är hyfsat ljudsystem och det är en kombi.
Största nackdelen just nu är ju att man inte ser ut pga imma och man fryser ihjäl, sen har ACn lagt av och en av fyra rutor går att få ner (dock inte alltid upp..). Juste! Jag har en pinne i bagaget för att hålla upp bakluckan så jag inte får den i huvudet om man plockar i eller ur något! 

Fixar jag dessa bekymmer är det ju faktiskt en ok bil förutom att det ser ut som om det är Evert och Asta, 85 som äger den! Måste göra något åt färgen, få dit en vinge, koppla in min bas, tona om rutorna och hitta fälgar till sommardäcken.. SEN är jag nöjd! Kanske... Ett tag iaf :)

Annars blir det blocket nästa!
Jag borde verkligen sova :/ klockan är snart 02 och imorgon bitti är det tandis som gäller. Jag vet ju ändå vad hon kommer säga :P inga hål men tandsten. Samma som dom senaste 10 åren skulle jag gissa.. Natti!

jävla strul jämt..

Dagen började jättebra! Pepp på livet, glad i hågen.
Minsta lilla motgång och nu sket sig den här dagen med..
Tanken var att få in det sista till FK så jag kan få betala mina räkningar snart, men får jag något överhuvudtaget från dom så är det inte många kronor :/ 
Man skulle varit invandrare....
Ska sätta mig och ringa till arbetsförmedlingen med och se om man kan få någon slags hjälp därifrån men det tvivlar jag på, jag är ju "för gammal" påpekade dom när jag skrev in mig. Jo man tackar, jag är ju trots allt 25 och ska ju bara jobba 40 år till.

Tappade livslusten totalt nu.. Lika bra jag säger upp lägenheten, sälja bilen och flytta ut till en koja i skogen ist. Där kan jag sitta tills jag ruttnar i min ensamhet. 
Det är inte så lätt att "ta tag i sitt liv" när det bara är motgångar hela tiden, aldrig är det något positivt som händer :( 

jag och min ångest.

Söndag kväll... Barnen har gått till Tom, ny vecka på intågande, läkarbesök, psykologbesök och Göteborg till helgen.
Jag har gjort ett val att skriva öppet om mitt mående i bloggen i tron om att det lättar mitt hjärta, det är ingen som läser längre ändå :P min psykolog tror det kan hjälpa till viss del att för både mig och andra att inse vad som försiggår i min skalle.
Dagen har varit bra! Jag och barnen har varit hos pappa och Eva och ätit middag och myst. Tiden gick undan som vanligt och helt plötsligt var det kväll... Kvällen och tankarna!

Jag ligger i sängen och funderar men varför ska man alltid fundera på saker det aldrig finns någon konkret lösning på? Hade problemet varit att balsamet var slut så hade lösningen varit - köp nytt. Men allt är inte så lätt, man får höra ryck upp dig och ta tag i ditt liv, var lite glad! Jag är så fruktansvärt kluven med mina livsval så jag inte vet vart jag ska ta vägen.. Väljer jag det ena blir det skit på sitt sätt och väljer jag det andra blir det skit på ett annat sätt :/
Om man nu ska "ta tag i sitt liv", kan någon tala om vart i helvete man börjar?
Varenda kväll analyserar jag mitt liv från början till nutid.. 

#förväntansångest
Det blir aldrig som jag förväntar mig. Till och med någonting bra kan göra mig orolig, just för att det inte var så min hjärna sa att det skulle bli.. Jag skapar ofrivilligt min egen ångest.
Jag VET hur jag vill att mitt liv ska se ut, hur det ska vara och vilka det ska innehålla. Men ju mer tiden går desto mer insikt får jag i att det inte är så det kommer bli och ju mer ångest blir det!

Jag ser iaf fram emot helgen :) då ska jag, mamma och Novalie åka till Göteborg och gå på Disney on ice, universum, sova på hotell och förhoppningsvis träffa Jezzie! Allra mest vill jag träffa mamma <3

Min trogna soffkamrat <3

Stormen Svea och en irriterad röv.

Nu är mina barn här igen <3 det blir en lugn fredagkväll eftersom dom har varnat för storm, vi håller oss på hemmaplan med popcorn och soffhäng!
Det har börjat blåsa upp en del nu men blir det inte värre än såhär så är det nog ingen fara..

Jag väntar på att vårdcentralen ska ringa upp med.. Dessa tabletter! Jag blir ju så kass i magen :( igår minskade jag med en halv tablett för att se om det blir någon skillnad för såhär kan jag inte ha det!

Gos och mys står på schemat idag!

Jordbrobarnen

Runt nyår brukar serien om Jordbrobarnen visas, en dokumentär där man får följa en förstaklass på 70-talet fram till det liv de lever idag.
Det var just i denna förorten till Stockholm som jag själv växte upp på 90-talet, det hade hänt mycket på 20 år men många av delarna dom filmar ifrån känner man igen. Det mesta i Jordbro byggdes under 60, och 70-talet och var en del av det s.k miljonprogrammet som kom att skapa många "betongförorter" runt om Sveriges städer. Även här i Jönköping har vi flera stadsdelar som också varit en del av det.

Att titta på filmerna får en att minnas tillbaka till barndomen och uppväxten.
Pizzerian, Lundabacken där vi åkte pulka, centrum där vi köpte tuggummi, Höglundabadet, fotbollsplanen och allt annat runt om. Att se gångvägarna och veta att där har jag cyklat, den pyttelilla backen upp till centrum tyckte man var som att besegra ett berg men i dagsläget är det bara lite sluttning. Lustig känsla. Jag har inte besökt Jordbro sen mars 2008. Det tillhör mitt förflutna och är inte idag vad det en gång har varit. Vårt fina lilla centrum med fontän på torget, Ica, Konsum, tygaffär och post är idag vad jag själv skulle kalla en slum. Det är nergånget och försummat och väggarna är nedklottrade.. Jag skulle vilja åka tillbaka till Jordbro för att se hur det ser ut idag 7 år senare.

Jag har många fina minnen därifrån, framförallt från mina vänner jag hade men även från skolan och som sagt barndomen. Detta är en plats jag aldrig skulle flytta tillbaka till, jag är så nöjd över att jag tog beslutet att flytta ner hit, det är här jag har mitt liv nu. Hade jag inte flyttat hade jag troligtvis inte haft mina underbara barn och jag hade med stor sannolikhet aldrig träffat Fredrik eller haft mina fina vänner! Trots att allt känns skit ibland så kanske livet inte är så pjåkigt ändå? Undrar hur det hade sett ut om jag hade stannat? 
Ett av dom starkaste minnena innan jag flyttade var att dom eldade ner centrum. 2 gånger.







2014 is over.

Så var 2014 över.

Klockan är 06.15 den 1/1-2015.
Jag ligger i Towes och Tonys gästrum i Sund med en snarkande karl tätt, tätt intill mig.
Det har varit en helt suverän nyårsafton i goda vänners sällskap <3 Towe hade fixat trerätters med toast skagen till förrätt, fläskfilé med potatisgratäng till varmrätt och kladdkaka till efterrätt, så himlans gott! Jag borde verkligen försöka sova nu.. Tänker på mina underbara barn som går upp om nån timme eller två! Världens finaste <3
Sov gott allesammans.och gott nytt år på er! Jag hoppas mitt 2015 blir bättre än 2014.. Hur det blir återstår och se :)

<3 underbaraste vännen!

Glada gänget!