Nästäppa vs. förkylning nr 263

Suveränt! Säkert en hel vecka fick kidsen vara snorfria.. Wiggo vaknade precis när jag skulle lägga mig, det brukar han inte göra. Jag skojar inte när jag säger att han låter som en gris!
Hoppas det bara är tillfällig nästäppa han fått stackaren :/
Vi får väl se imorrn hur det verkar.. Jag lägger mig på soffan inatt och han får sova i liggdelen till vagnen på golvet så har jag lite knas på honom.

Orkar inte med det här längre nu!!


Kalas

Det känns som om allt handlar om kalas just nu! Hon verkar vara en ganska populär liten flicka för hon blir bjuden på kalas lite när som..
Denna månaden har vi två kalas som hon är bjuden på, varav ett prinsesskalas! Så först och främst ska det införskaffas två paket, och som toppen på isberget så måste ju lilla fröken ha en prinsessklänning..

Hon har dessutom börjat hota med att man inte får komma på hennes kalas om hon tycker att man är dum. Pedagogisk som jag är efter att ha hört detta 30 gånger på en dag så svarar jag att hon inte får komma på mitt kalas heller.. I början förklarade jag lugnt och metodiskt att det inte är snällt att säga så för man kan bli ledsen, men va fan man ger ju upp till slut! Jag har även påpekat att om jag inte får komma på hennes kalas så lär det inte bli nått eftersom jag fixar allt sånt.

Men det struntar jag i, pappa kan köpa paket till mig istället har varit hennes svar..
Hon har redan bestämt vilka som ska komma (på kalaset i juni) vad hon vill ha i paketen och vad hon ska ha för tårta. Det roliga är att hon inte ens gillar tårta!
Jag ska ordna ett fint kalas åt henne :)
Om jag får komma vill säga..

Min lilla fina <3 snart 4 år..


Det hände här

Så har det sänts, programmet om Habo som vi väntat på sen i höstas :) det var lite spännande och en aning skumt att se lilla Habo på tv! En del kända ansikten såg man, bland annat grannen som har en liten butik.
Jag tror minsann vi ska ta oss en tripp till Falks grav när det blivit lite varmare ute! Tycker det är lite intressant faktiskt.
Vi bor ju trots allt i Sveriges bästa kommun - två år i rad ;)

I övrigt är allt som vanligt här hemma, Novalie var på dagis igen efter två veckor idag. Wiggo babblar järnet, jag ser en vit prick i hans mun och han har dessutom lärt sig blåsa bubblor med sitt saliv! Fantastiskt.. Ungen är dyngsur från topp till tå!


Bada

Kan inte sova :/ och imorrn måste jag upp hyffsat för vi har tänkt att åka och bada med Novalie..


som en blixt från klar himmel

Ja lika fort har Wiggo blivit bättre, han kräkar knappt alls längre..
Jag fattar faktiskt inte det här :S blir det likadant igen tänker jag faktiskt be om att få komma till barnmottagningen! Hoppas bara han kan lägga på sig lite nu med när han får behålla maten!
Det händer saker med honom nästan varje dag :) nu griper han medvetet efter saker, sitter kortare stunder utan så mycket stöd och jag anar även 2 tänder i underkäken!

På tal om nått helt annat, igår blev jag så fruktansvärt illa till mods på Ica maxi.. När jag precis kommit in i affären så står det en kvinna vid ingången, med ett barn i Novalies ålder och en bebis på några månader. Bebisen ligger i babyskyddet i kundvagnen och skriker för fulla muggar! Jag traskar vidare in i affären och hon går efter och bebisen bara fortsätter att skrika.. Sen svänger jag av och hon fortsätter, likaså bebisen! Nu pratat jag inte om lite ledsen utan helt hysterisk! Det såg knappt ut som om hon brydde sig, en annan blir ju jättestressad!! Man kan ju iaf prova att ta upp den lilla.. Jag hörde den genom hela affären :/


So far

Idag har vi haft en fabolous morgon! Vaknade vid halv nio av att Novalie stog med en morot och potatisskalare halvt uppkörd under min näsa och ville ha hjälp..
Strax därefter vaknade Wiggo, pigg och glad som vanligt! <3 nu på förmiddagen tyckte han att det var tajm och bajsa och det gjorde han för 2 veckor framöver typ.. Bajs från rygg till fotknölarna, så det fick bli ett bad för hans del!
Vi har även hunnit klippa Frans klor och för att visa att vi är ganska snälla människor så fick han en bit äpple :) funderar på och höra med grannen som klippte sitt äppelträd i helgen om man skulle kunna få några grenar..

När Wiggo vaknat bär det av till XL och köpa fönstertätning! Det är svinkallt runt fönstrena i barnens rum, och så kan vi inte ha det!

Nybadad fisgris :)


Frans

Idag har vi varit och hämtat en riktig liten sötnos! :)
Frans är en omplaceringskanin som blev övergiven men nu ska han få bo hos oss så länge han lever <3
Han är otroligt mysig och skuttar fram till luckan så fort man öppnar, sen nosar han på händerna för att se om man har något gott att bjuda på. Jag satte mig brevid hans bur förut och satt en bra stund och kliade honom bakom dom gigantiska öronen och man kunde verkligen se hur han njöt!

Hos oss ska du få det bra lilla vän <3 och i sommar ska du få komma ut i trädgården och äta hur mycket gräs du vill!


"bara FEM snuttisar"

Novalie kommer ner för trappan och efter att ha varit på toa och är jätteledsen..
"Jag hittar inte min snuttis, det är bara FEM stycken" :(

Efter mycket övertalning får jag henne att inse att hon "bara" har FEM snuttisar. Hon ger med sig tillslut och sorterar sen upp dom i små högar, bra näsor i ena högen och dåliga näsor i andra högen. Till slut hittar hon den med den perfekta näsan och lägger sig igen..

Dessa snuttisar har fått ny näsa både en och fyra gånger så alla är olika pillvänliga enligt henne. Det sjuka är att hon verkar kunna hålla isär dom!

Det lilla blå äcklet


Frustration

Jag blir tokig snart! 
Wiggos kräkande fortsätter, vi är nog inne på andra eller tredje veckan nu igen.. Nu har vi kört snart en hel vecka med helt mjölkfritt för både min och Wiggos del, men det fortsätter ändå. Idag har det om möjligt varit ännu mer än vanligt. 
 
På förmiddagen gick vi bort med grannarna till dalen och åkte pulka och sen gick vi hem till oss och tog en cupcakefika, eller alla utom jag som fick titta på.. Sen började det pratas om middag och vi bestämde att det blev tacos hos dom idag :) så himla trevligt!
Wiggo kräkade ner sig själv och deras golv både en och sju gånger...
Funderar på vad man ska bära sig åt? Gossen behöver ju få i sig maten för att få tillräckligt med energi för att gå upp i vikt och kunna utvecklas! Efter såhär många dagar så känns det som om det kanske inte är mjölkallergi iaf? 
Jag vet faktiskt inte.. 

Mobbning

Klockan är 01på natten och jag kan inte sova.. Jag ligger i sängen och tittar på en dokumentär om mobbning, barn har tagit livet av sig för att dom har mått så dåligt :( och det värsta utav allt, ingen reagerar!! Dokumentären är från Usa, men jag vet att det är precis likadant här i Sverige!
Barnen har berättat för vuxna på skolan men ingen har tagit dom på allvar. Mobbningen har fortsatt år efter år tills dom till slut inte orkar mer. Skolan vill inte ha något med saken och skyller ifrån sig eller säger att dom inget kan göra, jag blir så förbannad!!


Genast tänker man på sina egna barn, hur ska det bli för dom när dom börjar skolan? Novalie är redan nu en dam som gärna berättar vad hon tycker och tänker - på ett bra sätt. Men är någon elak mot henne så kryper hon antingen in i en bubbla eller slåss.
Som det är nu på dagis har hon många kompisar och leker med alla, men vad händer sen när tryggheten på hennes lilla avdelning försvinner och hon ska bekanta sig med helt nya barn i förskoleklassen? Jag måste sluta oroa mig för precis allt..
Wiggo har jag ingen uppfattning om än, hans bästa kompisar är mina bröst..

Jag blir iallafall väldigt arg och ledsen när jag ser detta och tycker att det är ett problem som bara sopas under mattan..
Man gör allt för sina barn och det innebär även att lära dom vad som är rätt och fel, även om det är kämpigt ibland.
Av egen erfarenhet så är det ofta dom barn som har dåligt självförtroende och en aning struligt även utanför klassrummets fyra väggar som genom mobbning söker någon slags snedriven bekräftelse och uppmärksamhet, börja med att hjälpa dom med sig själva så kanske man kan få bukt med problemet :/

Mina stjärnor, vad jag älskar er <3


Floorissues

Sitter och smygkikar lite på golv till nedervåningen och jag har hittat två jag kan tänka mig :)
Detta ska då ligga i hall, kök och vardagsrum! Det mesta på undervåningen går i vitt, köksluckorna i grått och möblerna i svart..
 
Vad tror ni?
 
 
 

Wiggos mage, del 2

För snart en månad sen skrev jag ett inlägg om Wiggos knepiga mage, han var jättelös och kräktes en hel del. 
Det blev som tur bättre och jag började släppa den tanken om att det kunde vara komjölksallergi. Nu sitter jag här och är mer övertygad än någonsin!
Ikväll har han kräkts som en jag vet inte vad.. Första tanken var återigen jahopp, magsjuka it is. 
Men kräket luktar precis som bebiskräk och inte som magsjukekräk så den tanken slog jag bort rätt fort. När vi kom hem efter att ha varit hos Kristian och Madeleine ikväll var jag tvungen att googla.

Såhär står det om symtomen på 1177.

Symtom

Det är vanligt att barn med komjölksallergi

  • har ont i magen
  • har nässelutslag eller eksem
  • kräks
  • har diarré
  • sover dåligt
  • inte går upp i vikt 
  • har blodig avföring på grund av att tjocktarmens slemhinna har blivit irriterad.

Ibland kan barnet få luftvägsbesvär med snuva, hosta eller astma.

 

Jag kan relatera till allt det här, förutom blodig avföring!
Ont i magen tror jag han haft ikväll för han var helt otröstlig när vi kom hem! Kräks och diareé är ju som det är. Sist på BVC tog jag upp att han var så himla torr (eksem?).
Han sover visserligen bra om nätterna, men inte alls bra på dagarna. Han sover en kvart, vaknar, är vaken någon timme och sover sen 20 minuter., Och hans dåliga viktuppgång är anledningen till att han får mer ersättning, men är det komjölksallergi så är det ju inte konstigt att han kräks mer och inte går upp i vikt :(
Nu har han dessutom varit supersnorig i 1½ vecka!
Visserligen så är det förkylningstider, men så himla länge borde han inte vara så snorig som han är!


Usch vad jobbigt det är sånt här :( imorgon har vi tid för en extravikt så då ska jag ta upp det här med BVCsköterskan och se vad hon säger...
Alldeles för många symtom stämmer in för att man bara ska kunna slå bort det!
Kul, en med gluten och en med mjölkproteinsallergi!! Folk kommer ju aldrig vilja bjuda oss på middag.. Vad fan ska man äta? Sallad och ägg eller?

 

Mammas fina kille <3

Dags för lite update va?

Eller vad säger ni?
Det har varit lite ont om tid det senaste med dop och allt vad det har varit. Dom senaste kvällarna har jag dessutom spenderat vid symaskinen och sytt lite kläder till barnen :) det är ju enbart kvällstid som man kan ta sig några minuter och göra det man själv vill.
Iaf så har jag fått ihop ett varsitt sett till dom med svampar! Jag älskar ju när det matchar!

Dopet blev iaf riktigt lyckat! Wiggo skötte sig exemplariskt i kyrkan och sa inte ett knyst. Det enda som hördes från honom mellan psalmer och böner var smackandet från när han sög på sina händer! Det bästa utav allt var ändå sången, min lilla ängel som Lisas lillasyster Michan sjöng. Ögonen tårades och armhåret reste sig givakt!
Efteråt blev det fika i församlingshemmet och Wiggo fick massor med fina presenter, tack <3

På måndagen var allt som vanligt igen och vi hade en slappardag här hemma jag och mina skruttungar, pappsen var återigen på jobbet efter helgen.. Och igår och idag har Novalie varit på dagis!


Det blir aldrig som man tänkt sig

Vi hade en minst sagt spännande dag igår! Förmiddagen var ungefär som den brukar och vi var till affären en sväng och på eftermiddagen skulle mamma och Åke komma. Hon ringde innan dom åkte hemifrån och vi bestämde att dom skulle ringa när dom var i Hjo så jag kunde börja med maten.
När telefonen sen ringde på eftermiddagen var jag säker på att det var mamma som sa att dom var i Hjo. Och visst så var dom det!
Men det var inte tal om att börja med nån mat, deras bil hade lagt av efter vägen och dom kom ingen vart.. Så det var bara att hoppa in i bilen och fara dit!
Domen blev trasig kamrem och urladdat batteri :P

Vi bogserade in bilen till Hjo och fredagseftermiddag som det var så fanns det inte ett skit öppet så det var bara till att ställa bilen och åka hem till Tom som var hemma med båda barnen och hade feber. När vi kom hem så gick Tom och la sig, mamma tog Wiggo, novalie var hos grannen och jag och Åke åkte ner till stan och fixade delar.
Vid halv sju så åkte dom upp till Hjo igen och bytte ut remen och batteriet och fick hem bilen!!

Det var kanske inte riktigt så jag hade tänkt mig kvällen men jag och mamma hade mysit iaf och bilen kom hem :)
Idag ska vi ner på Ikea, Ohlssons tyger och Ica maxi och sen blir det att förbereda inför dopet imorgon! Wiggo är fortfarande lite snorig, men ingen feber eller hosta iaf! Hoppas han blir snorfri med tills imorgon..

Stackars lillfjärten :( han har dessutom fått för sig att det är kul att köra fingrarna i halsen tills man spyr..