Morgonstund

Så var det morgon igen! Vi sov alldeles för gott när klockan ringde så allt blev jättekonstigt idag.. Wiggo han fick åka till dagis i pyjamas, tur det är höst och att han har overallen över!

Det är med en liten tår i ögat jag sa hej då idag.. En av Novalies fröknar går nämligen i pension,och det är en av dom på hennes avdelning jag har tyckt var mysigast och jag vet att Novalie älskar henne!
Jag fick också träffa den nya tjejen som kommer jobba för henne och hon verkar faktiskt jättemysig! Hon visste att det var Novalie som var gluten och hon berättade att hon också är det, så nu är det inte bara hon som äter glutenfri mat på avdelningen, nu kommer hon ha någon att dela med :) kanske att hon inte känner sig lika "utstött" då.

Det blir nog suveränt det här :)
Idag väntar vi på postbilen, förhoppningsvis har han med sig ett paket med tröjor så vi kan ta bilder till julkorten snart!

Inte syns det att han har pyjamas :D
Nu blir det på med kläder och off to BVC!


Nu jävlar!!!

Nu jävlar kör vi!!
Stenhårt att jag ska få igång amningen ordentligt! Jag ska mjölka bättre än en SRBkossa! :D

Nu ska det drickas, ammas, ätas, pumpas, dricka mer och pumpa lite till!
Har ställt en kanna i kylen som är bara min så jag ser att jag får i mig tillräckligt :) jag är skitdålig på att dricka, om det inte gäller cola.. Men det är väl knappast det bästa?
Innan imorrnkväll ska jag ha pimplat i mig minst 2 såna kannor, det är 3 liter det!

Den här lillgodisen äääälskar mammas mat <3


En veckas nedräkning

Godmorgon världen!
Idag är det söndag, dvs en vecka kvar tills det är dags att julpynta :) känner jag mig själv rätt är jag nog redan färdig till söndag. Jag har stora planer! Idag ska jag och Wiggo åka med Alexandra till Ikea, måste ha lite småprylar.. Sen blir det nog även en fika kan jag tro! Eftersom Novalie har A6-förbud så stannar hon hemma med Tom.

Också var det det där med amningen.. Inte ens efter 6 timmars sömn och matvila från lillemans sida så lyckades mina tuttisar mätta honom :( nu till morgonen fick det bli amning + ersättning.. Jag gillar inte riktigt det här, för jag vill verkligen amma!
Jag vet ersättning är lika bra bla bla, och det är ju jättebra att det finns! Novalie fick också ersättning efter ett tag, men hon var nog 3 månader när det inte funkade längre..
Men funkar det inte så funkar det inte :(


Dåligt slut på kvällen

Wiggo visade sina tendenser till kass tillgång på mjölk ikväll. Nu ska vi skrapa ihop till sista målet för idag! Höger bröst hade 20 ml att bjuda på, vänster 35.. Sen har jag 50 ml kvar sen imorse i kylen och sen får jag tina lite ur frysen :(

Hoppas på bättre tur imorgon!


Amningsdilemma

Gud vad tiden går! Imorgon är det 6 veckor sen jag tryckte ut lillgodis genom skönheten..
Han börjar bli en stor pojk och vi har nu fått dom första medvetna leenden :) man blir alldeles varm i hjärtat! Jag verkligen längtar till första riktiga skrattet och såna saker <3

Dock har det gått sådär med amningen, igår var han ganska gnällig, japp, bebisen som inte säger ett ljud annars var inte alls på bra humör!
Troligtvis finns det inga mängder med mjölk och lillbebis blir så arg när inget kommer! Han suger som en tok, sen kör han in hela huvudet i tutten och sen släpper han taget och gallskriker, och sen om igen. Igårkväll när han skulle äta sista målet innan natten pumpade jag ur för att se hur mycket som fanns, 50 hela milliliter fick jag ut!
Det blev till att plocka fram ur mjölkförrådet ur frysen och ungen blev som förbytt!

Nu ammar vi järnet och pumpar som galningar för att hoppas öka produktionen, hoppas bara min kropp fattar..


Tsunami

Bara för att jag har stopp i mitt avlopp, det tycker jag är skitkul..
Jag är så arg så jag blir förbannad!
Badrummet såg ut som rena äventyrsbadet efter att jag hade duschat klart..

Innesittardag!

Godmorgon världen! Idag är en grå och trist dag, det har regnat under natten..
Wiggo har minsann blivit lite förkyld så vi skippar dagis idag för att slippa dra ut han i skitvädret.
Vi tar en lek och filmdag hemma istället med inslag av lite städning :) Novalie sover fortfarande och lilla farbrorn ligger här i min famn och äter frukost. Jag har minsann tänkt att vi ska sova en stund till!
Så det så!


Netflix

Funderar på den nya flugan Netflix..

Har ni testat? För/nackdelar tack :)


Kärlek

Hur mycket kan man älska sina barn? Det är så det värker i hjärtat <3

Jag brände mig på fingret i ugnen idag och jag säger lite senare på kvällen att jag har ont i fingret.
Novalie klappar mig på kinden och säger "det är ingen fara mamma det går över" :')

Mina fina <3


Morgoncirkus!

Både helan och halvan har sovit gott inatt, skönt efter natten till igår! Med undantag för Wiggo som ätit en gång - helt okej!

Upp och hoppa, byta blöja, tömma tuttarna, väcka Novalie, fixa frukost, borsta och fläta hår, borsta tänder, packa dagisväska och ja ni fattar..
Sen tar vi promenad på 30 min bort till dagis :)

När vi kommer hem jag och Wiggo från dagis ska vi lägga oss och vila och kompensera för den stunden vi var vakna inatt!


Nu kör jag solo!

Första dagen jag är själv med båda kidsen, Tom har börjat jobba nu igen efter pappaledigheten.
Det har gått hur bra som helst :) vi sov till halv nio sen upp och äta lite frukost och amma och sånt där morgonbestyr. Vid halv elva somnade vi allihop i soffan och sov frukost i 2 timmar, sen var det bara att börja med lunchen. Efter det gick vi ut en sväng och upptäckte en ny lekplats :) sen gick vi hemåt igen ifall lilleman skulle vakna och vara hungrig.

Novalie cyklade en sista sväng innan vi ställde in den och alla leksaker i förrådet och sen sopade vi löv på framsidan och krattade på baksidan så nu är det höstfint! :)


Tävling: Britax

 
 
 
Jag är med och tävlar hos Annika om en Britax Multi-Tech II från Annas babyshop.
 
Varför? 
Novalie har en stol nu som jag känner att jag inte helt och hållet är nöjd med. Den känns inte tillräckligt säker och stabil för min ögonsten. Den stolen måste bytas ut och jag vill därför vara med och tävla, man blir inte miljonär tyvärr på att gå hemma och vara mammaledig så det vore ju underbart att få vinna en och kunna lägga dom kronorna på julklappar istället :) 
Britax är ett märke jag kan lita på och stolen ser stabil och bekväm ut!
 
Lyckan vore gjord! :) 

Delvärnska baddagen

Har man småbarn vänjer man sig vid det mesta.. Kiss, bajs, kräk och snor är inga konstigheter man är helt enkelt van!

Idag är det torsdag - baddag för minifolket här hemma. Novalie fick börja eftersom det tar längst tid för henne, så när hon var smord och håret var flätat så var det Wiggos tur.

Medan jag ligger på knä vid badkaret och badar Wiggo så flyttar jag foten och lägger den i nått blött, tänkte inte mer på det förrän jag insåg att det var alldeles för långt från badkaret och väldigt nära toaletten.
Novalie hade varit på toaletten, och kissat utanför!!! Hon särar för mycket på benen så strålen missar toaletten! Och då är hon tjej..
Så ja, jag lade foten i en kisspöl, och en stund senare lägger Wiggo en brakfis i fäjset på mig!

Så här sitter jag fortfarande, nästan en timme senare med bara en strumpa. Jag har liksom bara inte orkat ta av den andra :P


Multitasking

Nu har jag fått problem.. Jag är en jävel på detta med multitasking, det vill säga göra fler saker på samma gång. Det är inga problem att laga mat, hänga tvätt, dammsuga och roa treåring och bebis på samma gång. Och varför inte slänga upp ett blogginlägg samtidigt? Skitenkelt!

Det enda jag inte kan göra samtidigt är att amma! På den fronten är jag låst till min lilla amningshörna i soffan.
Två saker kan jag göra, se på tv och hänga på fejjan. Det är en aning frustrerande må jag säga! Jag är inte den som sitter still längre stunder i sträck, och absolut inte nu när det är det enda jag gjort sen graviditetsvecka typ 22-23!

Jag måste nog uppfinna något..


Pump it!

Spenderar en stund med pumpen såhär på nattkvisten.. Lilleman sover som en stock och verkar inte ha några planer på att äta och mina tuttar sprängs!
Det verkar bara vara jag och tidningsbudet vakna..

Tänker han sova hela natten tros?
Skulle han vakna så kan vi ju alltid skicka upp pappan nu när det finns mat i kylen ;)


Söndagssvammel

Så var ännu en helg över, men som vanligt berör det inte mig så värst mycket..
Nu är det Toms sista pappavecka innan han går tillbaka till jobbet igen :( jag måste då ställa om mig till och börja klara mig helt själv med helan och halvan.. Undrar hur det ska gå? Dom 2 första veckorna har jag dessutom ingen bil och kommer behöva traska bort till dagis med Novalie. Jag kommer ju inte hinna hem innan det är dags att vända igen!

Gårdagen blev som sagt förstörd av huvudvärken, men idag har det inte varit så farligt. Kände av det en sväng imorse/förmiddags men det gav med sig efter ett tag :) jag har iaf fått tummen ur röven och beställt tid för synundersökning nu, kan ge mig fan på att det beror på det med tanke på att mer eller mindre alla på båda mina släktsidor har glajjs.. Jag har hur som klarat mig ganska länge utan om det skulle behövas.
Den 27e får vi veta..

Bla bla bla


Vätskebrist vs. Synfel?

Fan också, ännu en kväll/dag förstörd av huvudvärk :(
Vet inte vad det kan bero på, om det är för att jag ammar och dricker för lite, eller om jag faktiskt har fått så dålig syn att jag måste gå till en optiker nu..
Har ju känt ett tag att jag ser lite småkrassligt på långt håll och kommit på mig själv flera gånger med att sitta och kisa för att se texten på tv.
Idag på motorvägen låg jag bakom en bil, men jag kunde fan inte ens se regnr!

Nått är det ju iaf eftersom det inte fungerar med värktabletter..
Nu blir det soffan som gäller fram till läggdags!


Playdate

Idag har varit en slapp dag :) imorse när vi hade vaknat och gjort oss iordning så åkte vi hem till Novalies bästis på dagis. Hon går också bara 15 timmar då hon med fick en lillebror för ett tag sen så veckorna blir långa för tjejerna utan sina kompisar. Så varför inte en playdate så fick mammorna också träffa lite folk!
Tjejerna lekte en stund sen så blev vi bjudna på lite fruktsallad med glass också ammades det om vartannat..
Pojkarna kommer med gå på samma avdelning sen när vi kommer så långt!

När vi sen kom hem fick jag huvudvärk och sov 2 och en halv timme på soffan tills Wiggo vaknade och ville ha mat.
Klockan var strax efter 17 när jag vaknade så vi får väl se när jag somnar ikväll.. Juste! Vi har ätit fredagsmys med :)