Ny bloggdesign (igen)

Ja vi tar och lyxar till det med en ny bloggdesign som är lite sommrigare än den förra :)
Nu ska jag inte byta mer innan bebis är född!

Aj aj aj

Idag har jag en dålig dag.. Somnade redan 20.00 igår i soffan för jag var helt slut! Och mycket riktigt som jag gissade så skulle inte dagen bli bättre :/ usch är rädd för vart detta kommer sluta om det är som det är redan nu..
Alvedon på alvedon är det som gäller just nu, imorgon ska jag försöka få tag på barnmorskan, inte för att jag tror att hon kommer kunna göra nått åt det men iaf! Till råga på allt har jag dessutom fått nya kantareller som håller på att skördas!
Försöker hålla minen uppe men det är inte alltid lätt! Det är skönt med bloggen så man kan skriva av sig lite utan att folk motvilligt ska behöva höra på klageriet! Jag gillar inte att vara den som bara klagar..

Nu blir det soffan!


Eurovision

Måste erkänna att det här är en tävling som inte alls är något som roar mig, men finalen vill jag iaf se!
Somnade ifrån lite på soffan och vaknade av att Sverige leder!

Nu är det oavgjort! Ingen kan gå om Sverige! Tycker det är lite roligt :) nästa år blir det i Sverige och då måste man ju se!

Snart är det godnatt, morgondagen blir fullspäckad!


Ultraljud

Igår var vi på rutinultraljudet och allt såg jättefint ut! :) bebis blev u.a - utan anmärkning! Innan har jag varit beräknad till den 30e oktober men vi blev framflyttade till den 25e istället, inte mig emot!
Så om 5 månader och en dag når jag mina 40 veckor! Och om 7 månader är det julafton ;)
Tror dessa fem månader kommer gå ganska så snabbt.. Nu har jag bara en månad kvar att jobba innan semestern, sen är det 4 veckor ledigt och när jag kommer tillbaka är det bara 1,5 månad tills jag går hem på graviditetspenning!

Så det så!


Dagens idioter

Cyklister!
Behöver jag säga mer? Överallt är dom, på vägen, på trottoaren, cyklandes över övergångställena och snart liggandes på min motorhuv.
Att dom inte har mer vett när dom är så oskyddade är något jag inte kan förstå, och jag kan absolut inte fatta hur man med ett litet barn på pakethållaren kan trampa på lite extra innan ett övergångsställe och ta sats och antingen hoppas att bilarna inte hinner fram eller att dom hinner stanna.

Det ligger något i att det heter överGÅNGsställe.. Självklart stannar jag för dom som faktiskt kliver av cykeln, men kommer man i 280 får man som cyklist faktiskt stanna själv.
Det finns ett lurigt övergångsställe nere i stan som är skymt av pelare som håller upp järnvägen, där kommer många cyklandes från strandpromenaden och tror att bilister ska både hinna se dom och stanna?!

Så det så!


Jag skrattar så jag kissar ner mig!

Det här är helt klart det bästa som hänt i big Brother på hela säsongen!
Vet inte hur många gånger jag kollat på den! :P
Tänkte iaf jag skulle dela med mig av den ifall det är någon som inte sett det!


Nu skiter jag i det här!!

Idag har jag gått på någon slags bortkommen överskottsenergi. Kände att jag var tvungen att hålla igång efter att mamma och Åke hade åkt hem så jag började fixa lite ute i trädgården och sådde lite frön i sista lådan och grävde ner några bortglömda lökar. Sen fortsatte det bara..

Städade hela ytterrummet från golv till tak, det blir så mycket spindelnät därute. Jag passade även på att dra fram vattenslangen och skrubbade Novalies parasollbord efter vinterns snusk. Sen tog vi lite paus och lagade lite middag och stoppade Novalie i badet :) man kan ju inte se ut som ett litet krigsbarn på dagis efter helgen!
Sen körde jag vidare och dammsög och skurade insidan på huset, alla 285 kvadratmeter!

Nu mina vänner ska jag lägga mig på soffan och smådö en stund för helvete så ont i ryggen jag har nu!
Juste, mellan allt har jag hunnit tvätta 3 maskiner tvätt och bäddat rent i sängen!
Nu klappar jag mig på huvudet och säger att jag är duktig! Innerst inne tänker jag att jag nu inte borde behöva städa det närmsta halvåret fast jag vet att det är dags om några dagar igen, men det skiter vi i nu och låtsas om att vi inte vet! Over and out!

Gårdagens plantering utanför ytterrummets fönster:


Usch vad helgen går

Nu var det söndag igen, varför går helgen så fort? Mamma och Åke har precis åkt hem och det blev helt plötsligt så tomt :( imorgon är det vanlig dag igen, men om ungefär en månad har jag och Novalie semester och då ska vi åka upp och hälsa på! Längtar redan :)
Denna veckan rullar nog på som vanligt, förutom att vi ska på ultraljud på onsdag, det ser jag fram emot!

På tisdag är det även utvecklingssamtal på dagis och det är väl kanske inte lika spännande men jag hoppas på goda nyheter att lilla frökens humör har ändrats lite nu när hon får äta på dagis igen.. Jag kan känna att det var när hon var tvungen att komma senare och inte fick äta lunch som "problemen" började med hennes humörsvängningar..

Nu ska jag försöka få lite ordning inne och plocka undan och städa så slipper man tänka på det i veckan iaf!


Min LILLA tjej

För någon vecka sen fick lilla Olga-Märta blåsor på tungan och vi såg det som en ypperligt bra idé att sluta med nappen!
Dom första dagarna var en aning hysteriska men nu är hon själv med på noterna :) tanken har varit att vi ska lämna tuttarna till tomten på tomteland i Mora i sommar och så bra som det går nu verkar det helt möjligt!

Inte nog med att det märks att hon mognat på den fronten, hon har även börjat lägga sig själv. Hon säger godnatt och vi pussas och kramas och sen traskar hon upp för trappan och lägger sig, min stora tjej <3
När hon är helt nappfri ska vi se till att det blir helt blöjfritt på natten med!

Lägger in en bild på liten sötnos som kikade upp på mig idag!

Ta kort på mig när jag cyklar mamma!


Finfrämmat!

Idag har mamma och Åke kommit ner för att hälsa på över helgen :) Novalie är helt salig och var snudd på omöjlig att lägga ikväll! Imorgon ska vi åka ner till torget och sen gå på loppis! Det ska visst bli hyffsat fint väder så lite fix i trädgården blir det nog med.

Idag är det fredag, det innebär 4 dagar kvar till ultraljudet!!! :)


Körigt

Idag skulle jag kunna jämföra mig själv med en halvt urvriden disktrasa som luktar lite sådär småunket ni vet som när den har legat sur i diskhon nån dag eller två. Ja precis så!
Men det har varit en dag med fullt ös hela dagen och egentligen är det väl inte så konstigt att man känner sig så. Började morgonen med ett 2timmarsstäd på jobbet, sen var det en himla flängande fram och tillbaka tills jag slutade. Efter jobbet var jag upp på A6 och traskade med Ellan, Therese och Alex och när jag kom hem var det bara till att börja plocka och fixa inför imorgon.

Just nu håller jag på att klia ut mina ögon ur hålorna, mina vanliga allergitabletter kan jag inte ta när jag är gravid :/

God natt!


Skallebank

Huvudvärken fortsätter att plåga mig, ikväll är det huvudvärken från hell som har invaderat mitt huvud :/
Hela dagen har varit bra och jag trodde jag skulle få slippa skiten, men åhh nej! Pang sa det vid femtiden också var den tillbaka..
Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för nu orkar jag inte mer!

Den här tokungen tycker jag om <3


Tidaholmscruisingen

Han kom aldrig hem lilla gubben.. Istället tog jag och Olga-Märta en 2timmars powernap på soffan och sen åkte vi upp till Mullsjö och träffade honom där istället :)
.. och helt plötsligt var vi på väg till Tidaholmscruisingen!

Novalie har skött sig exemplariskt och haft det jättekul :) vid åtta slocknade lilla hönan i mitt knä i bilen och sov en bra stund men när vi skulle åka hemåt och skulle sätta ner i bilstolen var hon inte alltför glad..
När vi var på väg hem från Mona och Lasse så var hon jätteledsen för att hon inte fick säga hej då till alla (??!) men nu sover hon gott i sin säng <3


Lördagsmorgon

Igår kom Ellan och Therese hit på kvällen och vi hade lite mys med chips och godis :) så fort Tom fick höra ordet av det ringde han till sin mamma och sa att jag skulle ha syjunta så han for inom 5 minuter ;) nu väntar vi på att han ska komma hem!

Nu blir det lite frukost: yoghurt med hallon och blåbär och en liten macka på det!


Dagens idiot

Eller det är inte bara dagens idiot, det är alla dagars idioter!
En sak jag alltid stör mig på när jag ska tanka bilen är dom som förstör kösystemet.. Är det så svårt att vänta på sin tur? Varför måste man åka runt och ställa sig åt andra hållet?
Jag tror det finns en anledning till att det oftast är pilar i backen och markerat med infart och utfart.

Har precis tankat bilen. Alla kommer från samma håll men 2 idioter kör runt. Efter en stund kommer fler bilar, men just dom pumparna kan ju ingen ställa sig i kö till, för då kommer ju inte idioterna ut!


Så vart det kvällen igen

Novalie har lagt sig för natten och lugnet infinner sig i det lilla torpet i Habos djupa skog.
Dagen i sig har väl inte varit jättespännande för min del, upp och hoppa tidigt, jobbat över nästan en timme, in och handla och sen halvdog jag på trappan i solen innan jag fick för mig att rensa lite mer ogräs..
Nu ska jag plocka lite inne och försöka få ordning i tvättstugan innan jag går och lägger mig igen!

Imorgon ska jag ringa barnmorskan och höra om hon vill lyssna efter bebis hjärta, jag är så orolig hela tiden :/ det sitter i sen missfallet tror jag.. Dessutom har jag haft huvudvärk dom senaste dagarna så kanske en liten koll på järnet skulle sitta fint? Vilken skillnad det är på kontrollerna när man väntar första och andra, egentligen är det inget besök hos mvc först efter ultraljudet denna gång..


Total makeover!

Måste nog erkänna att jag är ganska noga med hur Novalie ser ut renlighetsmässigt. Jag vill att hon ska vara ren i ansiktet och om händerna, håret får gärna vara borstat, naglarna klippta och man behöver inte ha dom skitigaste kläderna i kommunen när man ska iväg.
Nu är jag ju inte så pedant att barnet inte får skita ner sig eller bli kladdig - givetvis får hon det, hon är ju barn!

Varför skriver jag om det här då?
Jo för idag när vi kom hem såg hon ut som ett krigsbarn från topp till tå, bara tanken får mig att skratta lite :) igår var hon ju hos min pappa hela dagen och dom var ner i ladugården till kossorna, och ja man luktar ju där efter.. Direkt efter for vi ju upp och grillade hos Saras pappa och barnen lekte och busade i trädgården. Eftersom klockan blev så mycket övernattade vi där och idag har barnen varit i sandlådan, sprungit barfota i gräset och ätit ärtsoppa. Ja ni kan ju tänka er ;)

Grisfia föreslog själv ett bad och inte mig emot! Nu doftar hon gott och naglarna är klippta och penslade med vackert rooosa nagellack..

Trött som bara den! Nu blir det snart mat sen går vi ut en stund till i solskenet!


Vecka 15

Jösses vad tiden går! Idag går jag in i vecka 15! Det innebär bara 3 veckor kvar till ultraljudet :) åhh vad jag längtar, men det är en skräckblandad glädje, tänk om inte allt är som det ska eller om inte hjärtat slår osv..
Man skulle kanske inte tänka så mycket?

Ditt barn är 104-114mm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 50g. Barnets revben, blodkärl och näthinnor syns tydligt genom den lövtunna huden. Huden börjar täckas av lanugohår, mycket fina hårstrån som hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen. Kroppsbehåringen följer mönstret på huden och bildar former som ser ut som fingeravtryck över hela kroppen.