Sommarvärme

Idag är det minsann sommar! Temperaturen har dragit sig upp till 27 grader, och svetten dryper och i fettvalkarna på ryggen är det en smula kladdigt..
För stunden är vi hos Sara, Jonny, Arabelle och Jadie :) Novalie lever loppan och snart ska vi bege oss ner till JP och ta kort inför födelsedagen. Vi får se hur det går, lilla fröken börjar bli trött och dan. Fast å andra sidan så var det samma sak förra året men då gick det jättebra och hon blev supersöt!

Nu ska jag vara lite social :) 

Dagens outfit: somrigt!


Leggings och Linne: H&M


Marknad och High Chaparall

Det har varit en intensiv helg som nu är över. Fredagen spenderade jag och Novalie med Therese och som vanligt var det mycket trevligt! Vi var nere en sväng på marknaden i Jönköping men det var inte så värst mycket att hurra för, för vädret var kasst och det var inget som var så värst intressant.. Det som Novalie tyckte var roligast var ballongen på pinne från Socialdemokraterna! Efter marknaden så åkte vi hem en sväng till Therese och åt jättegod mat, tittade på film och sen fixade hon mitt hår, tack för hjälpen <3


En regning dag i Jönköping


Lördag morgon: Upp och hoppa klockan 7.00!
Vi for upp till Mullsjö till Toms föräldrar vid halv nio för att sedan bege oss bort till uppsamlingsplatsen där vi träffade resten av dom som skulle följa med. Vi hade tur med vädret för det kom inte en enda droppe regn under tiden vi var nere på chappen utan det kom när i var på väg därifrån :)
Efteråt så blev det grillning med toms föräldrar, syster, Novalies kusiner och underbara vänner!










Inne i en souvenirbutik fick Novalie syn på denna döda varelsen, en stackars tvättbjörn som dom gjort en hatt av.
DORIS säger hon och pekar på tvättbjörnen. Älskade unge <3













Framåt kvällen bar det av hemåt, med världens tröttaste unge! Idag sov hon till strax efter nio :)

Äntligen lite ledig!

.. och som vanligt ett fullspäckat schema!
Efter 8 dagars arbete ska jag nu ta igen mig med 4 dagars ledigt. Dock har en dag redan gått åt!
I helgen som var jobbade jag för en annan tjej så hon jobbar för mig i helgen, men trots det så hann vi med lite grillning och mys med vänner :)
jag har helt enkelt inte haft ork eller lust att uppdatera, men kameran har varit med lite så det får bli några bilder istället!

En helt vanlig morgon när vi borstar tänder och sätter upp håret:


Novalie valde toffs idag, och det ser gräsligt fult ut för det står rakt upp.
Men det finns en tanke bakom: om man blöter hennes hår och ställer det rätt
upp i luften så lägger det sig jättefint när det torkar :)


Där Novalie är finns Doris inte långt ifrån..


Kompísar som dom är så delar Novalie med sig av det goda vattnet!
Sen om det är så hälsosamt var ju en annan sak..


Vad ska man säga?


Ja lite blöt kan man bli..



Sen var det lördag och vi hann med att grilla lite mellan mina arbetspass :)


Kompisarna var här!
Och komiskt nog lyckades vi klä ungarna i matchande färger, som synes gick i turkost denna dagen!


Underbara <3


Nu är det dags att fylla på sandlådan, hälften blev uppätet av denna lilla damen :)


Dom "stora" flickorna delade festis


Karlar gör sånt som karlar är bra på :)


Sen gick en stol till åt pipsvängen, nu är det bara 2 av 4 kvar!


Minns ni denna dagen?
Den första stolen som sa hej då.. Det börjar bli en liten följetong av detta :)

Nehe nu ska jag titta på BigBrother och sen blir det sängen så jag är pigg tills imorgon, då ska vi nämligen på Jönköpings marknad en sväng med Therese, Sarah och Hayley!
På lördag ska vi för övrigt fara ner till High Chaparall, det blir nog trevligt.


Pottan är invigd!

Igår var det utvecklingssamtal på dagis och det verkar som det går jättebra :) hon verkar trivas och har fått en bästa kompis, dom gör allt tillsammans! Sen påpekade hon givetvis Novalies tal, att hon pratar då duktigt och säger vad hon vill. Hon håller små samtal med sina kompisar och sjunger med i visorna på samlingen.
Sen nämnde hon en sak till, på morgonen hade Novalie gått på pottan och kissat för första gången någonsin! Hennes mor blev givetvis jättestolt! För skoj skull tänkte jag när jag kom hem och gick på toaletten att Novalie skulle få sitta brevid mig på pottan, och tro det eller ej men hon gjorde det en gång till! :) galet att en sån sak kan göra en så lycklig men det var nästan så man fick glädjetårar <3
Däremot ska pottan bytas ut till en med lite bredare sidor, mitt lilla taniga barn åker nästan ner hela hon i hålet..

Alla dessa måsten

Hade en rolig diskussion med Sara för en stund sen om alla dessa måsten.
Egentligen så måste man ju ingenting, men man borde.

Det är inget som säger att jag MÅSTE jobba, cykla med cykelhjälm eller ha körkort när jag kör bil. Däremot så bör man ju ha det för annars får det konsekvenser. Jobbar jag inte kan jag inte betala mina räkningar och cyklar jag utan cykelhjälm kan jag skada mig om det händer en olycka. Nu cyklar jag ju aldrig så det är inget stort problem..
Vad gör det om jag inte tvättar just idag även fast jag borde. Jo det får konsekvenser senare när tvätthögen är ännu större och tar ännu längre tid att få ordning på. Men alla dessa måsten, jag är trött på ordet och dess innebörd.

Idag borde jag:
Ta tag i tvätten
Planera middagen
Städa lite
Ringa BVC

Vi får se om det blir något av det gjort - annars får jag helt enkelt ta konsekvenserna!
Vad svammligt det här blev då, det lät ju så bra när jag tänkte det haha.

Tvåbenta musen

Igår var det minsann blixtar och dunder här i Gullskog! Det blixtrade och smällde samtidigt och jag överdriver inte när jag säger att det skakade i sovrumsfönstrena när det var som värst.. Men hur som så slog det inte ovädret som var i augusti 2009 när det var så otäckt så jag till och med tog mitt nyfödda barn under armen och åkte hemifrån! Igår var det väldigt intensivt i någon timme sen lugnade det sig så jag kunde somna. Tom och Novalie sov som stockar under hela tiden.

Idag har vi varit lediga här hemma (jag och Novalie). Vi har inte gjort så värst mycket utan bara varit :)
På eftermiddagen kom Lisa förbi en sväng så hade vi tråkigt tillsammans. Det är ju alltid roligare att ha tråkigt ihop än att ha det själv!
Sen har det rullat på som vanligt med tvätt osv. Till middag serverades det korvstroganoff och ris!


Såhär går det om man inte håller koll på korven! 2 minuter på toaletten så hade den tvåbenta musen varit framme på köksbänken.





Libero

Jag har 10 Liberokoder liggandes till ett värde av 1000 poäng.
Om någon är intresserad så säg till!

Novalie har blivit för gammal nu för att jag ska kunna registrera dom, men ändå har jag sparat tomma paket..

Nu bär det av!




Bättre tider än för ett år sen

Jag satt precis och kollade igenomkategorin "Novalies glutenintollerans", och herregud vad vi har gått igenom!
Det är ganska exakt ett årsedan som det här rullade igång på allvar och BVC började reagera (efter ca 4 månader med dålig viktuppgång, matvägan, lös avföring osv). Sen följde ju ett antal besök på akuten, barnmottagning, bvc och kirurgen.
Först nu, ett år senare känns det som om vi har kommit på rätt bana igen. ETT ÅR! Om landtinget bara hade gjort sitt och lyssnat på oss dom första gångerna kanske det inte hade behövt gå så långt som till att barnet slutar gå pga av energibrist. Är 2,5 månads väntan på en biopsi verkligen rimligt när man är 1 år gammal? Deras ursäkt - det är semestertider så det är bara halvbemannat på den kliniken som gör sånt.

Idag har vi iaf en pratglad och positiv 2åring som börjar bli allt mer självständig. Den värsta tiden är över - nu kan vi bara se framåt :)


En orkeslös Novalie när det var som värst, i september -09


Jag blev så glad! (och en smula sentimental)

Idag har jag och Novalie varit uppe hos pappa och haft det trevligt. Eftersom jag fortfarande har mycket grejer kvar sedan jag bodde där uppe så är det som att gå på skattjakt när jag kommer dit, och idag hittade jag ett fynd! Förutom lite sängkläder, mina skolkataloger och en väska så hittade jag något som gjorde mig lite rörd.

När jag flyttade från Stockholm hade jag en mycket god vän som heter Cecilia, vi gick i samma klass, åkte samma buss och umgicks på fritiden. När jag flyttade ner hit 2002 fick jag en fin present, en Mirandanalle och ett gulligt kort. Idag när jag rev runt så hittade jag detta och det var nästan så jag blev tårögd..
Jag kommer så väl ihåg när jag fick detta, trots att det är så många år sen. Hade vi bott närmare tror jag att både vi och våra barn skulle ha jätteroligt <3




Livet igenom möter du människor som får dig att le, gråta och skratta så att du nästan spricker.
Men det är de som lämnar sina avtryck i din själ som verkligen får dig att leva!

Du är en av dom!