Min stackars kropp

Jag vet inte riktigt vad det är som pågår! Den senaste tiden har min mage varit lite ur balans och betett sig lustigt (idag har det värre än innan). För ett tag sedan skrev jag om att jag ofta får ont i magen när jag går och lägger mig men det har blivit något lindrigare. Istället får jag nu som lite illamående och kramper i magen, jag är otroligt trött och har ganska så tjusiga humörsvängnigar. Är det möjligvis så att det börjar bli lite för mycket att tänka på så jag inte riktigt orkar med? Jag har inte tänkt tanken innan men pappa nämnde det innan och jag fick mig en liten funderare..

Det kan även vara så simpelt som att jag har åkt på magsjukan som härjar för fullt både här och där. För att ta det säkra före det osäkra så avvaktar jag lite och ser hur det artar sig.
På förmiddagen så tvättade jag och städade bilen och mådde hur bra som helst, men när jag stod i duschen och förberedde mig för jobbet så blev jag helt svimfärdig.

Jag kanske bara lider av hypokondri?



Kan tillägga att, nej, jag är inte gravid så slipper ni fundera på det!
Svar på kommentar: Ja, jag har tagit ett antal gravtest med tanke på att min mens hoppade över en hel månad sist. Har en känsla att det med beror på stressen.


Dagens lycka!

Dagens lycka idag är att vårt internet och vår telefon fungerar igen :) sen i torsdags har allt varit stendött så nu har jag massor att göra!

Allt knallar på i sin lugna takt och Novalie tjatar och tjatar!! I helgen skulle vi ta det lugnt och mysa och bara umgås och eventuellt gå ut i trädgården en sväng, men tji fick vi söndag morgon. Det börjar med att telefonen ringer när klockan är kvart i sex (tror jag, för egentligen var den kvart i sju). Jag får frågan om jag kan komma in och jobba men avböjer eftersom jag redan jobbat 3 helger på raken. 45 senare ringer det igen, då blir jag inbeodrad. Så det var den helgen åt helvete.. Det värsta är att jag även jobbar nästa helg med, så det blir 5 helger på raken! Jag trivs jättebra på mitt jobb, jag har underbara kollegor och goa tanter och gubbar men så här kan vi inte ha det.. Hade jag varit ensam så fine, men jag har barn och familj och det är en helt annan sak!
Vi får se vad som händer helt enkelt!

Stupad ränna

Idag är det världsmeteorologidagen, visste ni det eller?
Så jäklans meningslöst..

Dagen har varit helt okej, jag och Tom har jobbat och Novalie har varit på dagis (eller dagiiii som hon säger). När jag kom hem så höll Tom på och laga mat och det var rätt skönt och bara sätta sig ner vid bordet och äta. Efteråt kollade vi på loompa (bolibompa, som för övrigt har blivit värdelöst) och tände lite ljus och hade mysigt, ända tills Tom fick för sig att titta ut genom fönstret för att se stuprännan hänga och dingla farligt nära bilarna. Så det var bara på med kläderna och ge sig ut i skitvädret för att få upp den igen innan den brakade ner.
Jag tog min uppgift som steghållare på fullaste allvar! :D

Novalie har varit med pussig och kramig än någonsin förr. Idag kom hon till och med och bad om puss och kram. Vi höll på att trilla baklänges och tog tillfället i akt, det är ingen som vet när detta händer igen!
Innan läggdags så skulle det pussas och kramas extra mycket innan hon la ner sitt fjuniga lilla huvud på kudden och somnade som en klubbad säl..

Nu ska det ses på Big Brother om en stund och sen ska det sovas. Imorgon blir det kortdag på jobbet och jag jobbar bara till 13 :)

Angående Novalies tal

Det är många som har kommenterat Novalies tal och undrar hur mycket hon pratar och vad vi har gjort, så nu ska jag berätta!

I början så var Novalie inte så värst intresserad av att prata, hon insåg att man kunde klara sig fint utan att öppna munnen för mamma och pappa visste vad man ville iallafall. När andra barn så fint började säga mamma, pappa, titta, där och dom här första orden så sa Novalie inte mer än mamamama, babababa och mjau och var nöjd med det.

Men sen kom det och slog ner som en bomb och ungen började prata både flytande svenska, engelska, kinesiska och thai. Haha nej då, inte riktigt men fort gick det. Det började lite smått med ord som bil, tutte, lampa och lite andra enkla vardagsord och sen börjades det med där bil, där lampa osv.
Sen började hon på dagis och PANG sa det strax innan jul och den lilla krabaten började prata som aldrig förr. Hon började snappa upp ord man sa och nu gällde det att passa sig med vad man sa för vissa dagar var det som ett eko här hemma och hon upprepade precis allt man sa.
Nu har hon hunnit bli 1 år och 9 månader och hon sätter nu för det mesta ihop meningar med 3 och 4 ord. Det händer även när hon är riktigt uppspelt att hon till och med får till ett femte ord av bara farten.
Hon nämner sig själv fortfarande mycket vid sitt namn men har mer och mer börjat få till jag och min (särkskilt min). Något mer hon har fått upp ögonen för är ordet HA. Det är minsann mycket hon ska ha vår lilla solstråle!
Hon är väldigt duktig på djuren, både vad dom heter och deras läten, frukter, kommentera väder (blåser, regnar),mörkt-ljust, varmt-kallt och namnen på barnen på dagis.

Och nej, vi har inte gjort något speciellt för att "träna" henne. Det enda jag kan känna att vi har gjort medvetet är att titta mycket i böcker för det tycker hon är väldigt roligt!
BVC och dagis har uppmärksammat detta med talet och på dagis säger dom att hon utan problem gör sig förstådd med hjälp av orden, och som förälder blir man galet stolt över den lilla rackaren! Jag måste erkänna att det är mycket roligare nu när hon pratar för man kan ha små samtal med henne om enklare saker, som till exempel vad hon har gjort under dagen. När hon kommer hem från dagis berättar hon med glädje att dom varit ute, sjungit, ätit osv. Och sen gärna namnen på alla hon träffat under dagens gång...

Så, nu vet ni det med!

Sådan far, sådan dotter

Novalie fyller snart 2 år, och redan nu ser jag tendenser till intresset för Eddie Meduza och raggarkulturen.
När jag kom hem i söndags så hade pappa Tom lärt Novalie en fin sång om en liten gris..


Vad ska det bli av detta oskyldiga lilla barn?



Mina finingar <3


Som en billig fylla (typ)

Det är galet vad trött man kan vara! Men det finns ju en anledning..
Igår kväll kom jag inte från jobbet förrän klockan 23 och var inte hemma förrän 40 minuter senare pga pissvädret som kom natten till igår. Jag kan dessutom inte somna direkt när jag lägger mig utan måste tagga ner en stund och slappna av, så klockan blev mycket innan jag mötte John Blund. Som om inte det var nog så vaknade Novalie mitt i natten och hade tappat bort sin napp någonstans bland miljoner täcken, kuddar och snuttefiltar. Hon var helt hysterisk.
Ungefär här gav jag upp och sa till Tom att nu skiter jag i det här och sen gick jag ner och la mig på soffan och kunde efter en stund somna om! Imorse var det bara till att kliva upp och fara till jobbet.

Jag tror aldrig jag har varit så här trött i hela mitt liv som jag är nu. När jag kom hem var jag tvungen att ta en dusch för att orka hålla mig vaken en stund till, men nu mina vänner är det natten för min del :) 9 timmar tänker jag minsann sova inatt innan det är dags att gå upp igen och göra lite nytta.. Novalie sover och Tom sitter ändå framför tv:n och tittar på nån skitfilm så jag kan lägga mig med gott samvete.


Ärligt talat?!

Vad fan hände? Igår var det så himla fint väder, solen sken och vi var i lekparken och lekte en stund. Imorse när man vaknade trodde man att man hade drömt värsta mardrömmen, det var vitt överallt! Känner att jag börjar bli lite anti vitt just nu.
Det är dagar som denna man undrar varför man bor mitt ute i skogen och inte i en sketen hyresrätt i någon skabbig förort. Dom slipper ju iaf skotta själva.. Nej jag ska sluta klaga, det finns dom som har det värre! Stackarna nere i Japan till exempel som inte ens har sina hus kvar eller sina familjer i livet.
Bilen är hittad iaf så nu kan jag ta mig till jobbet i eftermiddag som planerat. Tack gode gud att jag inte jobbade dagen idag!

Nehe, dags att ta tag i tvätten som ska vikas..


Wonderful!

Novalie är sjuk igen!! Dock inte magsjuka denna gången (tack gode gud för det!).
Denna gången har hon dragit på sig en rejäl förkylning med hosta och snorande utan dess like, och som vanligt när hon är förkyld så kräks hon lite slem då och då.
Som tur är jobbar jag kväll hela denna veckan så nu väntar jag på att dom ska ringa från jobbet så jag vet vilka turer jag går och hur vi ska pussla med Novalie. Har jag tur så börjar jag så sent som möjligt så Tom hinner hem så jag kan åka på en gång. Det är lite pussel minsann!

Idag är det dessutom Toms 25-årsdag :) och Sannas med för den delen eftersom dom är tvillingar haha.
Grattis!! <3
I fredags var det exakt 3 månader kvar tills lilla bus fyller 2år!


Man tager vad man haver

Jaha då var man uppe igen.. Novalie verkar ha fått in en rytm att vakna senast klockan sju på morgonen, och det känns lite sådär lagom tidigt tycker jag. Kommer ihåg förr i tiden när hon kunde sova till 10-11 på dagarna, det var skönt! Men så är livet med småbarn, det är bara upp och hoppa!
Idag blir det jobb hela långa dagen. Jag skulle jobbat dag men bytte med en annan tjej så jag fick ta kvällen istället. Dessutom ska ska vi ha en utbildning klockan tre och innan dess ska jag ta ett städ hos en av våra gamla kunder jag varit mycket hos. Det ska bli kul att träffa dom igen! Med andra ord blir det en riktig långdag idag!
Men det kan behövas lite extra kosing i kassan, det skadar aldrig :)

Novalie den lilla busungen har gungat i tvättkorgen hela morgonen!

Bill och Bull

Idag var det min tur att få sovmorgon, så himla skönt! Jag har en känsla av att det behövdes för att jag ska orka med att jobba hela kvällen.
När jag vaknade vid 10.30 så hade Novalie redan hunnit somna igen på soffan. Och som vanligt när Novalie sover så är inte Doris långt borta! Har jag sagt att dom delar kudde på nätterna?

Jag själv går bara runt här och drar i brist på annat. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Sara skulle ringa när dom kom hem från dagis (dom inskolar barnen) så det är väl egentligen det jag väntar på, att få prata lite skit haha.




En ledig dag

En ledig dag behöver nödvändigtvis inte betyda att man inte jobbar. Även om jag inte befinner mig just på jobebt så har jag fullt upp här hemma. Efter dessa dagar när vi varit sjuka och trötta så har det inte blivit mycket gjort här hemma, inte mer än nödvändigt om man säger så.
Hela denna dagen kommer ägnas åt att återställa huset till hur det såg ut i slutet av förra veckan! Som vanligt har jag gjort en att-göra-lista för att inte missa något viktigt.. Mycket bra idé!
Tom är hemma idag med, lider av sviterna från kroppstömningarna i helgen så han har huvudvärk o.s.v.
Så medan jag röjer runt så är han ungefär lika effektiv som en bäver med hemorojder, men jag älskar honom lika mycket för det :) det går faktiskt smidigare att göra allt själv för då vet man vad som blir gjort.

Novalie var för rolig innan med. Hon är inne i en period när hon ska klä av och på sig hela tiden. Hon hittade en tjocktröja med dragkedja i tvättstugan som hon skulle ha på sig, men det här med knäppningen är ju inte det lättaste så hon gick till pappa och sa "pappa knäppe" (pappa knäpp). Det dumma var att pappa var inte heller så bra på det här med dragkedjor så hon kom till mig och sa "mamma knäppe, pappa gå inte, nää". Typ detsamma som att mamma hjälp mig, pappa kan inte haha. Lilla sötungen :)
 


Slut på sjukstugan!

Sådär ja, nu är vi helt friska och krya allihopa och vår "isoleringstid" efter magsjukan är över. Tack gode gud för det för nu börjar det tryta lite på nödvändigheterna här hemma och jag börjar bli rejält rastlös!
Imorgon är det tillbaka till vardagen igen med jobb och dagis och allt vad det innebär.
Efter att ha pratat med dagis så är vi nu helt säkra på att det var därifrån skiten kom.. Så jag är väl inte så jätteglad i att Novalie ska gå dit imorgon, men jag och Tom måste ju jobba så det är inte så mycket att välja på :/ dom har iaf sanerat ordentligt så nu är det bara att hoppas att dom andra barnens föräldrar inte är så puckade och låter barnen gå dit för tidigt efter magsjukan!! Som sagt hoppas kan man ju alltid göra.

Idag har vi gjort pannkakor och Novalie är minsann en duktig assistent som gör som mamma säger (för en gång skull)



Hittade en gammal bild på min lilla goding. Detta var i december -09