Helgen är över..

Det var magsjukan Novalie tagit med sig hem från dagis.. I lördags kväll insjuknade vi allihop (jag, mamma, Tom och Åke).
Så nu håller vi oss isolerade ett tag för att inte smittas. Något jag tycker ALLA borde göra efter en magsjuka!!

Mamma och Åke åkte hem idag :( det blir så tomt.. Novalie stod i fönstret och grät när hon insåg att dom faktiskt skulle åka hem och inte bara vara borta en stund. Stackars lilla barn <3 saknar sin mormor!

Familjens nya tillskott - Pärlan

Så var Pärlan hemma!! Man får en chock varje gång man kollar ut genom fönstret och kommer på att vi inte har opeln kvar :)
Idag ska vi teståka ner till stan en sväng och gå på torget och kanske lite A6.






Welcome magsjuka! - Nooot

.. eller vad det nu är.
Novalie la en fin kaskadspya över hela köksgolvet igårkväll och sedan en i tvrummet. Som tur är har ingen annan blivit sjuk än! Natten var tack gode gud lugn och lillfis vaknade pigg som vanligt vid 08.00.

Idag ska vi hämta nya bilen :)



Tror inte längre att det var någon magsjuka.. Ingen av oss andra har blivit sjuka än, och med tanke på hur smittsamt det är så borde vi vara dåliga hela bunten! (Jag, Tom, Mamma och Åke). Eller iaf någon utav oss..
Kan vara så att hon fått i sig gluten på något vis på dagis och reagerar kraftigare nu än hon gjort innan!?

Bil, hus och toalettbekymmer

För er som inte redan vet det så gick husköpet igenom i fredags, så nu är vi husägare minsann! :)
Dessutom så har min bil strulat med 3 gånger den senaste veckan så igår blev det en tripp till bilhandlaren där vi hittade en mycket tjusig V70. Så nu har vi blivit med bil också! Allt detta på en vecka, helt sjukt..
Men jag ser fram emot att köra en bil man kan lita på och inte behöva sitta och oroa sig hela tiden för att något är på tok. Inte behöva ha backspegeln riktad mot marken för att kunna se om man tapapr någon viktig del, inte behöva ha stereon avstängd för att kunna höra konstiga ljud och inte hela tiden behöva luktsinnet på topp för att kunna upptäcka konstiga lukter!! Så på fredag hämtar vi familjens nya tillskott och vi kommer i fortsättningen åka kungligt i jämförelse med idag..

Nu blir det lugnt en stund vill jag lova!

Som inte det vore nog så gick toaringen sönder imorse, så där satt jag på toaletten med ena skinkan fast i toalettringen, SUVERÄNT!

Ehh, vad hände?

Ärligt talat, jag fattar inte det här! Tror knappast jag är ensam som smårbarnsförälder med just det här problemet..
Igår innan jag åkte till jobbet så var det mycket rent och fint här, när jag kommer hem några timmar senare ser det ut som tredje världskriget brutit ut, eller att någon möjligtvis slängt in en bomb eller något liknande!
Det är ofta det är såhär och jag fattar inte hur det går till, ungen leker ju knappt med leksakerna ens, utan bara river ut dom på golvet för att sedan gå därifrån.
Det må vara ett i-landsproblem, men nog så jobbigt!


En liten del av kaoset, resten ligger utspritt i resten av huset..



Tada! Egentligen sjukt onödigt att städa när jag vet att det ser likadant ut imorgon igen, men det är jobbigt att dammsuga och behöva putta undan grejerna med snabelddraken..

Satan så kallt det är då!

Och då menar jag inte ute, men inne i huset! Det är raggsockor och fleecetröja och hela köret som gäller idag. När jag kom hem från dagis efter att ha lämnat Novalie så tände jag en liten brasa (som inte tog sig).. Det är en sån här dag som inte ens pappret och tändvätsan brinner och då är det fasiken inte lätt att försöka få upp någon värme. Jag tippar på att det börjar bli varmt och behagligt lagom tills jag ska åka och jobba..

Jag går ju nu på mitt nya schema som går ut på att jobba varannan vecka kväll och varannan vecka dag. Jag har själv önskat det för att jag ska ha någon slags dygnsrytm. Jag tyckte det var lite småjobbigt att sluta vid 22.30, åka den långa vägen hem och sen försöka varva ner och försöka sova för att sen gå upp vid 05.30 nästkommande dag. För vissa funkar det säkert alldeles utmärkt men för mig går det bara inte, jag måste sova ibland..
Igår efter att jag hade lämnat Novalie på dagis så åkte jag till Sara en sväng innan jobbet. Vi tog även en riktigt snabb tur genom A6 och Ikea och firade alla hjärtans dag med McDonalds! Det är kärlek det! <3
Jag och Tom träffades inte alls igår, eller jo jag såg honom ju när jag kom hem då sov han så gott. Det är nackdelen när jag jobbar kväll-vecka. När jag kommer hem så sover han, och innan han åker till jobbet så sover jag. Men på torsdag är jag ledig, då ses vi på kvällen :)


Nästa fredag får vi besök av mamma och Åke :) Ska bli mysigt!


Ett stort grattis med till kusin Veronica på födelsedagen!


Vilken trevlig överaskning!

Igår fick jag minsann en trevlig överaskning! Jag fick finfrämmat på eftermiddagen av Lillsarah, Therese och Hayley :) vi tog en liten promenad och sen gick vi in i värmen. Måste bara säga att Therese är bästa lektanten ever! Novalie somnade som en stock på kvällen..

Samtidigt som dom åkte hem så åkte jag in till Habo och handlade och när jag kom hem kände jag att det luktade lustigt från bilen (typ som det luktar efter att ett tåg kommit in på perongen). När jag klev ur rykte det massor från vänster bakdäck och jag tänkte jaha nu sprängs bilen.. Det gjorde den ju såklart inte, men jag sprang in till Tom som fick gå ut och kolla till den. Sen blev han ute i garaget resten av kvällen, var det var för knas förstår jag mig inte på huvudsaken är bara att den rullar igen haha.


Lektanten Therese underhåller Novalie



Kram kram bebis!

Hääälj!

Idag är det lördag, och jag är ledig för en gång skull!

Dagen startade klockan 08.00 då Novalie hade fyllt sin blöja så det var bara upp och byta och ge henne välling för hon var hur pigg som helst så jag hade inga större förväntningar på att hon skulle somna om.
I med första maskinen tvätt och sen fixa lite frukost..

Det blir med andra ord en ganska lugn dag vi har framför oss :) jag tänkte jag skulle dammsuga och moppa golven men större planer än så har jag inte och det är riktigt skönt!


I torsdags var det tvättning av Novalies samtliga snuttefiltar! 5 stycken hittade vi men jag tror hon har fler gömda någonstans. Detta resulterade i att vi spenderade en halvtimme i tvättstugan och kollade på när dom åkte runt runt i tvättmaskinen.. Hysteriska vrål utbröt när vi sen skulle lägga in dom i tumlaren!


Mammas lilla hjälpreda :)
Mycket bra undehållning! Av med kläderna och fyll upp lite vatten i vasken, ungen håller sig sysselsatt i några minuter iaf!


Imorse blev det lite lek med lera, funkar också en stund som sysselsättning.


Vad gillar ni Novalies toffsfrilla?


Bara för att hon är så söt <3

Underbara unge!!


Novalie "dassa" lite igår :)


En helt vanlig dag i det Gullskogiska huset

Ja Gullskog heter då "byn" vi bor i, det består av en sisådär 4-5 hus och vårt är ett utav dom.
Novalie blev lämnad på dagis för en stund sen och jag har precis slängt ihop en glutenfri fläskpannkaka som står på gräddning i ugnen. Det kan ju vara bra att få i sig något vettigt innan man åker och jobbar och sen att det finns lite mat till Tom och Novalie när dom kommer hem så ungen slipper leva på burkmat och gubben på mackor..

Gårkvällen på jobbet gick bra, inga problem alls och allt flöt på. När jag kom hem var jag helt slut och gick raka vägen upp och lade mig. Men som så många kvällar tidigare så får jag jätteont i magen så fort jag lägger mig för att sova och jag kan inte fatta vad det här beror på :/ jag jänner ingenting på dagarna men så fort jag lägger mig för natten!
Inatt blev det så illa så jag var tvungen att gå upp och sätta mig och ta en alvedon. Klockan var nog närmare 02 när jag väl kunde somna.. Men sen på morgonen när jag vaknar är det helt borta!

Imorse tog jag iaf lill-kiddo på bar gärning! Precis när jag slår upp ögonen står hon mitt framför mig och rycker och river i blöjan i ett desperat försök att få av den! Pyjamasen hade hon redan fått av sig utan problem och som vanligt på morgonen var blöjan överfull av både det ena och det andra, men HA där fick jag henne och kunde avstyra det som komma skulle :) så slutet gott allting gott.



Svammel svammel..