Come out, come out, wherever you are!

Jaha! Klockan är snart tio och Novalie ligger i sin säng och har värsta monologen med sig själv. Jag har ingen aning om vad det är hon jiddrar om men kul låter det! :D några gånger har jag hört däää (där), tuttä(nappen) och haaaj (hej). Jag är helt övertygad om att det är något av spökena hon pratar med. Men snälla spökena om ni läser min blogg, låt ungen vara hon behöver sova!
Eller så är hon helt enkelt inte trött och pratar med sig själv, det kan ju vara så..

Vår dag började som vanligt med att någon ringer i telefonhelvetet och väcker oss. Denna gången blev jag inte så sur för det var en sköterska på barnkliniken uppe på Ryhov som ville informera om att dom fått Novalies remiss. Sen berättade även hon hur biopsin och det skulle gå till.
Som tur är har jag hört det innan när hon från barnmottagningen ringde annars hade jag inte fattat ett dugg om allt hon berättade eftersom jag var helt nyvaken! Jag vet att det var något hon frågade om och jag svarade, sen kom jag på mig själv en stund senare att jag inte alls svarat på det hon frågade utan något helt annat.

Sen blev det jobb 13-20 så nu är jag lite småseg. Jag ska kolla igenom alla mina 34 mail från Bloglovin sen ska jag nog sätta mig en stund framför tv:n och se på Morden i Midsomer!
Senast imorgon hoppas vi att kusin fått bebis! Come out, come out, wherever you are! :)

Kollagetest

Nu kommer jag vara skittråkig ett tag framöver medan jag håller på och lär mig Photoshop. Jag kommer att lägga upp en del bilder här på bloggen för att jag om några år när jag är asgrym och superkändis ska kunna gå tillbaka och kolla på mina amatörverk!!
Jag och Sara pratade om kollage så jag var tvungen att prova och blev rätt så nöjd, det kunde ju varit värre!



Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter träffen på dagis och det var riktigt trevligt att träffa både föräldrar, barn och personal.
Ärligt talat, bättre personal får man nog leta efter för dom var helt genomgoa och pratade och busade med Novalie och hon sken upp som en sol!
Dom frågade till och med om det var henne dom sett i tidningen för ett tag sen och det var det ju, bilden som var med på hennes födelsedag! Vilken koll dom har :)
Jag är helt övertygad om att detta kommer bli superbra i slutändan!

Nu ska jag pilla lite till med Photoshop och se om jag kan lyckas komma på nått mer.. Jag är liiite för dum får sånt här avancerat!

Städa städa varje fredag (tisdag)

Idag har det varit fullt upp även fast vi inte direkt har gjort något.
Novalie tyckte vi skulle gå upp redan halv nio imorse och då var jag mer död än levande, men hon var som vanligt pigg som en lärka och satte fart så fort hon kom upp ur sängen. Det är helt otroligt att hon kan bli så klarvaken på en gång medan det tar flera timmar för mig att vakna till.
Hon är så söt skitungen när man kommer in i hennes rum när man måste väcka henne om man ska åka iväg någonstans. Då säger jag hej älskling lite tyst och hon blir klarvaken på en gång och skrattar och ställer sig upp och vill bli lyft.. Helt otroligt!

Vi har under dagens gång hunnit titta på tv och sitta vid datorn, laga mat och tvätta. Vi har även hunnit dra över 284 kvadratmeter golv och det är rena rama träningspasset! Det är så underbart att städa med Novalie för jag går före och plockar och hon går efter och plockar ur, så när man väl kommer med dammsugaren så får man plocka en gång till..
Novalie sover nu för sin andra gång och när hon vaknar så ska vi åka till dagis på informationsträff :) ska bli kul att träffa personalen på avdelningen hon ska gå på, vi har ju bara träffat en av dom när vi var där och tittade.



Novalie var ute och övningskörde med pappa i helgen. Man måste ju börja
någon gång, hur ska hon annars kunna ta körkort innan hon fyller 5?


Photoshop

Jag gör ett nytt desperat försök att lära mig det här omöjliga programmet.. Med lite vägledning av Egomamman så lyckades jag fixa en bild med rundade hörn, wei!





Bara ett sista ord

.. förresten så är jag sugen på ny bloggdesign igen :/

Obehaglig nattpromenad

Jag var som sagt på piren igår med ett gäng trevliga damer och det var jättetrevligt hela kvällen ända till klockan var så mycket att det var dags för mig att åka hem.
Vägen från själv piren till min bil var en lite promenad på bara några hundra meter, men jag har inte varit så rädd på länge! Förutom när Novalie gjorde sitt facedive från soffan förstås..
Det var så sjukt obehagligt och det kändes som det satt en galen mördare i varje buske! Nu är jag kanske lite mesig och tror det värsta om dom flesta. Vad skulle en aspackad, klen 18-årig pojke kunna göra mot en så stor och stabil kvinna som mig liksom? Nej precis, inget!
Det finns så mycket sjuka människor som är kapabla till det mesta. Jag lovar, jag var helt övertygad om att det skulle hoppa fram någon ur busken och våldta, mörda, stycka mig och slänga mig i vättern.
Nu hände ju ingenting och jag lever än.

Det är rätt komiskt egentligen när man tänker efter.. Så här var jag absolut inte innan Novalie föddes, då hade jag inga problem med att gå genom halva stan ensam och man gjorde det titt som tätt och nu får jag rysningar av bara tanken.
Jag har med stolhet gått från alkoholiserad tonåring med skolproblem till en lycklig Svensson-mamma med sambo, barn, hus och kombi :) och detta på lite mer än 2 år! Bra gjort Michelle, bra!

Nu ska jag sluta svamla och krypa ner i sängen brevid lille karl och slåss om täcket..

Piren

Igår kväll fick jag för mig att åka ner till piren med Sara, Louise, Sandra och några av deras kompisar. Det var jättetrevligt och det var evigheter sen jag var på piren sist! Det var nog sommaren då Tom och jag träffades.. Så mycket minnen man har därifrån.
Det var en rätt spännande kväll eftersom jag själv inte drack något så kunde jag sitta och spana på alla fyllon haha. Men ärligt talat så är det hemskt skönt att få komma hemifrån en stund utan barn, för oftast när jag är iväg har jag Novalie med mig.
Nu ska jag nog slå en pling till Sara och se om hon lever nått idag ;)


Sara blev på pickalurven



Louise, Sandra och Linda :) Nej, hon försöker inte slå någon.



Louise och Linda



Det var jättefint på himlen när jag åkte hem :)
Jag mötte ett antal fyllon, 2 rådjur, en grävling och typ 4 katter varav en var Elvis..


Jag tog massor med kort under kvällen. Men när jag tömde kameran idag så märkte jag att det inte var med min egen kamera jag tagit bilder, utan med dom andras haha.


Midsommarafton

Slänger in lite bilder från midsommarafton som firades hemma hos Dennis med dom bästa! :)


Vovven Lady fick en läppstiftspuss som färgade av sig..



Putte och Ellan var goa och glada



Therese och Robin



Ellan, Hannes och Anton



Johan var också gla



Caroo var förkyld.. Eller så var det en smittande pollenallergi haha!



Värden Dennis och Hannes och Therese :)



Samuel har också smugit sig in i gemenskapen!



Innan vi gick in så behövde det krattas lite. Det var lite småkyligt..



Skymningsskål



Blev kallt som satan ute så det blev att traska in på verandan



Snälla Samuel skjutsade hem mig :)



Behöver jag säga nått?



Det bjöds på jordgubbar och glass <3



Jag, Therese och Jonas



Dennis nr2



Putte och Jonas dansade! Det gick väl sådär..



Ellan <3


Dålig update

Jag är en dålig människa som inte orkar uppdatera min blogg, men ärligt talat orkar jag inte bryr mig. Det blir när det blir.
Jag får skylla på midsommarafton och allt det där! Det har varit fullt upp i helgen..

Jag har gjort det igen!

Än en gång har jag unnat mig själv något! Och nu känns det ganska bra :) eftersom jag inte har något att ha på mig imorgon så lyxade jag till det och köpte mig en skjorta som är lika fin till jeans som till leggings!
Som vanligt så kunde jag inte låta bli att kika in på barnavdelningen och hittade ett par sandaler till Novalie..


Midsommarklädsel till mamma (så somrig och fin, eller inte haha)


Sandaler till den lilla rackaren så hon slipper gå i gympadojjs hela somamren


Det va Hallå Katten på insidan


Solen skiner, himlen är blå!

Solen skiner och vi ska gå ut. Fast det gör ju iof inget eftersom det iallafall inte händer något kul på datorn! :)
Jag ska dra fram slangen och fylla Novalies pool så kan jag kanske få hänga tvätten ifred. Det är verkligen ett perfekt tvättväder!!
Som pricken över i så ska jag passa på att ringa Sara och snacka lite skit med när det är frid och fröjd i stugan..

Det här blev ju tråkigt men vad gör det mig?

Midsommaraftonsångest - igen!

Nu har mitt förra problem löst sig! Min pappa är så snäll att han kommer hit och är med Novalie dom timmarna jag och Tom är borta :)
Det ska bli så sjukt kul att träffa "gamla gänget" igen efter alla dessa år! Känns som det var igår vi åkte Jönköping runt på moped och kalasde på Vätterstranden. Men någon gång ska man lämna det liv med och det har vi nog gjort allihopa. Det har varit graviditeter och barnafödande, lumpen och vi har skaffat oss pojkvänner och jobb..

Nu har vi ett nytt problem som inte en endaste jävel i världen bryr sig om förutom jag! Jag har inte ett skit att ha på mig. Och detta säger jag inte bara för att, utan för att det jag kan ha är ett par jeans och massa mjukisbyxor. Men för någon gpng skull skulle jag vilja klä upp mig och få känna mig en smula snygg iaf!
Det löser sig väl..

Mys framför datorn

Det börjar bli en rutin det här nu. Så fort jag sätter mig framför datorn på kvällen och katten är inne så kommer han och myser med mig och skärmen en stund :)
Elvis the King Rosenberg Delvärn (fina katter har ju långa namn haha) är idag på extra myshumör!


Han är bra gosig den rackaren.
Bjuder på en gräslig bild på mig själv. This is me a la nyduschad, ärren gör att jag ser röd ut, men nej jag har inte varit ute i solen!


Stay Captive - Still Remains



Denna låten är rätt bra :) litet tips bara..


Men för i helvete!

Än en gång har jag börjat fundera på om folk får sina körkort i CornFlakespakten! Eller är det kanske bara jag som är helt blåst på detta med regler och skit? Tror faktiskt inte det.. Jag märker iaf om det är något jag gör i trafiken som kan bli lite knasigt ibland med andra verkar inte göra det.

Dagens resultat: 1 tut

Idag har jag, Sara och Novalie hade varit uppe på A6 och gjort lite ärenden på Ikea. Jag lämnade tillbaka grindförlängningen som vi inte behövde till trappan och Sara shoppade en fin ram till förstoringen på barnen.
Nu till dagens blodtryckshöjning:
På väg ifrån A6 så är det ungefär 4 rondeller man måste ta sig igenom för att komma ut på E4:an och jag tog dom första riktigt jävla snyggt i rätt fil och blinka och grejer. Men sen gick det åt helvete. 
Jag ligger i vänsterfilen eftersom jag ska svänga vänster och i filen brevid mig till höger kommer det en annan nisse som ska rakt fram. Istället för att hålla sig i sin fil tänkte dumhuvet att "aha, om jag genar lite och kör i båda filerna samtidigt så behöver jag inte vrida så mycket på ratten" och typ i den sekunden höll det på att smälla.. Dessa rondeller är tvåfiliga och tanken är väl att om man vet vart man har bilen så ska det gå att göra brevid varandra!
Där fick jag använda tuten för att markera för dumhuvudet att så kan man inte göra!
Tur att jag är så rackarns alert och på helspänn annars hade vi la legat på sjukan nu.




Vad gillar ni min helgrymma Paintbild?
Den röda bilen är min :D
Den blå är dumhuvdets..

Kärlek <3


Bara för att jag älskar er så mycket!! <3


Sömntuta

Just nu sitter jag och väntar på att Novalie ska vakna, klockan är 10.30.. Hon är en sån sömntuta så fort man ska någonstans!
Vi ska nämligen åka till pappa/morfar idag :)
Jag tror jag ska passa på att sminka mig innan hon vaknar så är det klart iaf!

Novalies provsvar

Nu har jag pratat med läkaren om Novalies provsvar från födoämnestesterna.
Dom skulle ringa mellan 13 och 14, men redan klockan 10.30 ringde telefonen.

Damen jag fick prata med var inte vår läkare vi har gått till utan en annan tant som jobbar nere på barnmottagningen, typ sjuksköterska. Först pratade hon lite allmänt om proverna och berättade vad dom hade testat osv och till slut nämnde hon att gluten hade visar svagt positivt.. Så Novalie är troligtvis glutenintollerant.
För att konstatera detta så ska det göras en tarmbiopsi på henne lillstackarn!
Det kommer bli så att vi får en remiss från magteamet uppe på Ryhov för att boka en tid till detta.
Det hela kommer gå till så att dom söver henne och för ner en kamera och ett verkyg genom munnen ner till tarmen där dom plockar det dom ska och sedan går ut samma väg som dom kom in.
Jag är lite orolig för själva sövningen eftersom det är första gången.. Det blir säkert inga problem eftersom dom vet vad dom gör och har gjort det förr, men mammahjärtat säger nått helt annat <3


Vad är det med Novalie och kondomer? Här har hon fiskat fram ett
stort gosedjur i form av just en kondom!
Jag lyckas även fånga på bild när hon pussar dockan :)



Här kommer hon släpandes med kondomen i högsta hugg..
Vad det är hon har på hakan har jag ingen aning om!


Trots sin mage är hon pigg och glad och leker :)


Sommarknark

Är det inte underbart med sommar? Solen skiner, det är varmt och gott och pollen flyger runt med vinden!
Näsan är det antingen stopp eller flod i, ögonen rinner och kliar..

Jag skaffade ju lite knark igår i form av Loratadin allergitabletter. Och jösses vilket under dom gjort! :) Ett piller om dagen så mår jag prima! Idag har jag till och med sminkat mig dagen till ära i hopp om att ögonen inte rinner. Funkar det inte så ser jag väl ut som en clown framåt kvällen!

Nu håller vi tummarna!



BRA SKIT! :)


Midsommaraftonsångest

Bara några dagar kvar till midsommarafton då.
Sen några veckor tillbaka har vi planerat att vi ska vara uppe på campingen hos Toms föräldrar och äta lite mat och så och sen skulle vi åka hem och mysa när dom börjar och kalasa.
Sen helt plötsligt ska Tom vara med en av sina kompisar på kvällen och det innebär automatiskt att jag och Novalie firar vår kväll ensamma framför tv:n typ :(
Jag vill också göra något för en gång skull! En endaste gång har jag gjort något en kväll utan Novalie och det var en kväll i typ februari som jag var borta hela 5 timmar utan henne, och då var jag på tjejkväll med några av mina forna vänner. Det var en supertrevlig kväll!

Nu är det även så att på midsommarafton ska "gamla gänget" ses och fira och till och med jag har fått en inbjudan fast jag känner mig totalt bortglömd och supergammal! Jag skulle så gärna vilja åka dit och träffa dom och se vad det blivit av folket för vi umgicks ju ganska intensivt några år.. Vi har dessutom firat 2 midsommaraftnar tillsammans och att få uppleva det en gång till (kanske sista gången) skulle ju vara oförglömligt.
Men barnet då? Vart gör vi av henne då nu när vi vill hitta på något då? Ingenstans, för det är ingen som vill vara barnvakt en midsommarafton så hur mycket jag än vill så får jag nog vara hemma..

Jag tänker tillbaka på dom gamla goda tiderna som man säger och jag saknar det!
Jag är otroligt stolt över vår lilla familj och det vi lyckats åstadkomma och jag älskar dom över allt annat! Men trots det så vill jag kunna få göra nått med någon annan ibland..
Även om jag skulle kunna tas för en 35-åring med barn, volvo och villa så är jag bara 21 år och vill fortfarande få leva livet åtmintone en gång per år. Är det för mycket begärt?

Vi får väl se om det är någon som vill vara barnvakt, annars får det bli som det blir..


Old times:



Den där midsommaraftonen 200.. nånting








Jösses vad man saknar <3

A6 och ikea

Blir så förbannad!! Här har jag suttit och skrivit ett helt inlägg och så trycker jag på en endaste knappjävel så försvinner precis ALLT! Detta innebär att inlägget blir kortare för jag orkar inte lägga min energi på det en gång till. Det får bli ett idag-har-vi-gjort-det-här-inlägg!

Eftersom Tom skulle jobba idag till tolv så skulle jag och Novalie spendera morgonen och förmiddagen tillsammans. Novalie tyckte det lät så himla roligt att umgås en hel dag till med sin mor så hon sov till elva och slapp på så vis hänga med mig hela morgonen. Cleaver där för jag tyckte det var en ypperligt bra idé! :D
När jag väl blev medveten om vad klockan var så insåg jag att pappa skulle komma idag och hjälpa mig att byta fjädern på bilen och morgonpigg som han är så stod han utanför dörren inte långt efter att vi gått upp!
Tom kom också hem efter en stund och drack lite kaffe innan dom försvann in i garagets mörka hål.
Ut kom en stund senare 2 skitiga gubbar och en helare bil! Helt suveränt för det kan ju inte bli bättre :)
Detta firade vi med söndagsmidda av den finare modellen, nämligen falukorv och makaroner..

Sen bar det av mot Ikea för att köpa förlängningsdel till trappgrinden så den lilla rackaren inte kravllar upp och slår frivolter. Med oss därifrån fick vi även lampor till kylen och kattmatskålar för 1,50 styck! Jag gillar dom matskålarna för dom är i plats, enfärgade och lätta och diska :)

Vi tog även en sväng in på A6 för att köpa badbyxor/badblöja till Novalie och vi hittade faktiskt en som jag gillar! Det braiga med dom var att man kan dra åt dom i midjan och i benen och hon är ju så tanig så utan det skulle byxorna säkert läcka om det blir en tvåa. 
Och idag har jag även för en gång skull unnat mig själv något! Jag har köpt smink för hela 200 svenska riksdaler och det är nog mer pengar än vad jag sammanlagt köpt något för till mig själv sen Novalie föddes, så det kändes lite småkonstigt..


Badbyxor med gräsliga bläckfiskar, men med dragsko i midja och ben!


Svindyrt smink.. Det mesta H&Ms egna märke, förutom foundationen.
Jag är för snål för att köpa "riktigt" smink.

Juste ja! Jag var inne på apoteket med och köpte allergimedicin. Antar att det är gräspollen som gjort mig som jag varit dom senaste dagarna. Det har ständigt känts som om jag haft löss i nähåren. Jag tog ett piller när jag kom hem och det känns som om det rättat till sig lite för stunden iaf :)

Tråklördag

Idag har det inte precis varit någon händelserik dag minsann utan vi har bara legat på latsidan, eller jag har iaf..
Vid 10 imorse kom Toms kompis och dom mekade lite med Buicken medan jag höll barnet i styr på insidan av huset. Förutom en incident så har det gått ganska bra!
Jag tänkte jag skulle förbereda Elvis på att det kommer bli lite ändringar framöver så jag ställde ner maten och hans vattenskål på golvet inne i tvättstugan, det har tidigare stått på bänken i tvättstugan men så långt upp kanske inte kattungen kommer.. Novalie är ju aldrig i tvättstugan utan oss iaf så det var ingen fara tänkte jag..
Jo tjena! Jag har städat här i 3 timmar idag och under tiden jag gick och småplockade var hon snabb som rackars och kutade in i tvättstugan och vände upp och ner på både mat och vattenskål. Tur att jag inte hade hunnit ta golven än för då hade jag nog börjat gråta.

På teven har vi kikat på när Kronprinsessan får sin Hans Kunglig Höghet Prins Daniel av Sverige, Hertig av Västergötland. 
Jag vet inte varför men jag kan inte riktigt glädjas.. Det enda jag kunde tänka på var att det var våra skattepengar dom hade lagt gräsmatta på asfalten för m.m. Och sen måste jag också erkänna att det ser väldigt stramt/stelt och tråkigt ut..
Jag är en hemsk människa! Och inte kan jag ringa och avreagera mig på Sara heller för hon jobbar ju :(
 
Imorgon ska Tom jobba så det är jag och prutten hela morgonen, men på förmiddagen kommer papap och hjälper mig att byta fjädern på bilen! :) sen är det besiktningen nästa..

Vi lyckades!

Vi har köpt ny sängstomme idag och vi har till och med fått ihop den, efter mycket om och men..
Men detta ihopplock från Ikea är snudd på ett säkert kort för en seperation/skiljsmässa! Jag tror aldrig vi har bråkat så mycket som ikväll på grund av denna jävla sängen.. Men nu så! Nu kommer vi sova gott iaf :)





Dagens outfit


Dagens outfit:
Body - I wasn't born yesterday, present från faster
Byxor - H&M
Strumpor - Kappahl


Frukost

Jag älskar mina vanor med att gå hemma (eller inte)
Klokcn ar 11.35, jag sitter i pyjamas framför datorn och äter frukost! Hur sorgligt är inte det så om man tänker efter? 
Om en och en halv timme slutar Tom och då ska vi åka till Ikea och köpa sängram, trappgrind och galgar till tvättstugan :) 
Jag ska iaf försöka vara påklädd tills dess...



Frukost: Skogaholmisar, så himla gott bröd. Med ost och körsbärstomter. Detta gurglades ner med supersvag Oboy! :)

Gästbloggar

Idag gästbloggar jag inne hos Densie - Ännu en mammablogg.
Jag berättar där om bussolyckan jag var med i 2002.

Vi väntar smått

Eventuellt så har vi hittat en liten tjej till Elvis :)
Så bedårande!


På tal om katter

Han är väl bra go den rackarn. Kommer in och jamar lite och så ropar man på honom!
Sen klappar man honom på huvudet 2 gånger så är han nöjd och går igen :)
Himla gospelle är han! Jag tror bara att han vill tala om att han är inne så vi inte av misstag ska kunna missa det..


Kissekatt

Nu har jag fått min vilja igenom! Det är bestämt att vi ska skaffa en kompis till Elvis :)
Vi har pratat om det sen vi flyttade hit att vi behöver en katt till för att hålla undan mössen. Sen är det ju väldigt mysigt med en kisse till med!
Tanken var att det skulle bli av nästa sommar men efter lite tänkande kom jag fram till att denna sommaren passar bättre eftersom jag ändå är hemma med Novalie och vi har inga planer på att åka iväg i sommar.
Sen tycker jag det passar bra med innan Novalie blir äldre!
Så nu är vi i full fart med att leta kissekatt :)

Jag trodde det skulle finnas mer katter ute på annons nu denna årstiden, men det är mest äldre omplaceringskatter och eftersom vi redan har Elvis som är en inbiten gammal gubbe så är det bättre med en liten rackare!
Så nu får vi se hur det går och om det finns någon som vill flytta hem till oss!


Upplev mer!

Denna reklamen e la för underbar eller? Gubben som flyger runt och sjunger att han surfar mobilt är min favorit! :)
Shit är detta ett tecken på att jag behöver skaffa mig en annan och vettigare hobby än teven? Trots att vi har inspelningsbar boxer och jag spelar in och spolar förbi reklamen så är denna ett måste att playa för!
Spola tillbaka kan man göra med så kan man se den flera gånger ;)


Sötnöten!!

Nu har vi kommit in efter att ha varit ute i sandlådan och lekt och gungat! :)
Vi har även hunnit äta lite lunch och tagit på rena kläder. Det får man räkna med när Novalie äter själv.. Jag har precis lagt henne igen så nu ska jag gå och lägga mig på soffan och titta på något inspelat och ta ett glas cola!



Vart man än gömmer dosan så hittar hon den..



Glad fis poserar i datastolen! :)



Novalie försöker rycka huvudet av dockan.. Lycka till säger jag bara!

Vilket väder!

Jaha, från att gå till ösregn så har nu vädret slagit om till strålande solsken och 20 grader varmt, det gillar vi! :)
Trots det vackra vädret så måste det städas inne för det ser ut som hej kom och hjälp mig och 7 svåra år och ett nödår typ!
Det lilla vackra barnet har med nöje spridit ut grejer över hela golvet och det är både hennes leksaker plus våra grejer som hon rotat fram ur lådor och skåp så jag tänkte passa på att ta det medan hon sover så slipper jag ha henne som går efter och plockar ur det jag stoppar undan.
Sen ska diskmaskinen plockas ur och sängen ska bäddas och blää vad mycket det blev helt plötsligt!
När jag väl är färdig med det så skulle vi behöva åka ner till biblioteket med och lämna tillbaka några böcker och låna lite nya :) ska slå en pling till Sarah och se om hon är hemma och vill följa med till någon lekplats så Novalie får åka lite kana!

Det här blev ett sånt tråkigt detta-ska-vi-göra-idag inlägg. Dom är inte så kul..

Tisdag den 15/6 2010

.. kom inte på någon mer spännande rubrik.

Idag blev det sovmorgon! Jag höll på att få en smärre chock när jag kollade på klockan imorse och den var strax efter 10 och Novalie inte hade vaknat. Då får jag såna där läskiga tankar att undrar om hon skrikit järnet i sitt rum utan att jag hört henne så att hon blivit helt hes stackaren.
Hon var inte hes när hon vaknade. Jag gick förbi hennes rum på väg till toaletten och precis då lägger hon av världens vrål så nog hördes hon minsann!

På förmiddagen kom Malin och hälsade på oss och det är alltid lika trevligt! :) vi åt ploppkakor och drack cola och sen tog vi en promenad med vovven och Novalie somnade gott i vagnen!
Nu sover hon igen det lilla rackarbarnet, men så fort hon vaknar tar vi en sväng till Habo för att köpa blöjor. Hon har sedan den 26:e maj skitit slut på 2 hela paket med blöjor! Jag hoppas verkligen att dom kan ta reda på vad det är som gör hennes mage så kass för så här kan vi ju inte ha det.. 
Tom sitter på gräsklipparen så där lär väl han bli kvar resten av kvällen för den behöver nog köras över fler än 1 gång efter som det var ett tag sen sist!


Malin byter blöja på Novalie, ca 2 månader gammal :)

- - - - -

Falskare och knepigare människor får man ju leta efter..
Varför ens säga något och sen göra något annat?

Håll käften från börja istället så skulle jag slippa sitta här och sura!

Mamma vill ha..

Jag vill ha nya möbler till köket! Är så trött på det halvrunda köksbordet som vi har nu med iläggsskiva som inte alls är samma färg som resten av bordet.. Det är så nååt intressant längre!
Men jag hittade detta:
Tyckte det var lite snoffisgt :) dessutom i ek så det passar med våra luckor! Än så länge.. Vet inte om jag är lite sugen på att måla dom eller nått, det blir så mörkt i köket.
Skit samma, dom skulle passa både med eken och med vitt!

Tyckte det var lite snoffisgt :) dessutom i ek så det passar med våra luckor! Än så länge.. Vet inte om jag är lite sugen på att måla dom eller nått, det blir så mörkt i köket.
Skit samma, dom skulle passa både med eken och med vitt!

Någon gång i framtiden ska det även fixas iordning i stora rummet och då skulle detta vara fint som matsalsbord:
Jag gillar ek..

Nu är det sovdags :)

Sammanhängande sömn in my ass!

Jag har varit dålig på att uppdatera, men ärligt talat har jag inte haft någon ork. Och inget att skriva om heller för den delen..
Kalashelgen har varit intensiv med besök och paketöppning så vi är lite halvslappa allihopa!

Novalie sov jättedåligt inatt så idag har det inte varit några muntra miner. Första gången vaknade hon strax innan 23.30 och då höll jag precis på att somna som vanligt! Då släckte jag läslampan och tog in henne till oss och det tog inte lång tid innan hon somnade om skruttungen. Andra gången vaknade hon vid 02 och då fixade jag en flaska välling och den luringen gick hon minsann på för sen sov hon jättegott i sin säng! ..ända till 05 då det var dags att vakna igen. Den gången vet jag inte ens vad jag gjorde om jag ens gjorde nått alls eller om jag bara låg i sängen och lyssnade på henne tills hon tystnade, för vaken var hon det minns jag minsann!
Vid 07 var det dags igen! Än en gång en flaska välling och sen sov hon som en stock. Till 09 och då gav jag upp och steg upp ur sängen!
Novalie var då hyffsat pigg men jag var helt förstörd! Det kan jag inte riktigt förstå..

Nu sover hon iaf och jag hoppas denna natten som kommer blir bättre än den som var för nu vill jag sova! Och det ska jag göra nu, klockan är 21.20. Bäst att lägga sig tidigt ifall hon ska hålla på likadant som inatt..
Lille karl sitter framför tv:n och tittar på Norska Hollywoodfruar. Då och då påpekar han vilket värdelöst och tråkigt program det är. Antar att det är för att jag inte ska ana att han tycker det är bra?! :P

Bilder från kalaset

Kalaset firades den 12 juni här hemma i vårt uterum :) det var många släktingar och vänner som var med och firade Novalies första födelsedag!


Novalie med sin favoritfaster!!


Sarah och Bulan


Mormor och morfar


Sara och Jonny


Åke, gammelmorfar och pappa


En av dom 2 tårtorna



Jobbigt att fylla år.. Novalie vilade lite i babysittern


Kompisarna


Vi hinner inte ens sätta ner Novalies tårta innan hon suger tag i en jordgubbe och mumsar i sig..


Blev lite besviken.. Det blev inte alls kladdigt och Novalie kunde fortsätta ha sin klänning resten av dagen!


Lite ploppkakor till gästerna!

 
Novalie öppnar paket, och Ellie ger gärna en hjälpande hand :)


Mamma och pappa får hjälpa till lite


Klätterfiorna klättrar på gungställningen


Novalie provkör gungan. I samma krokar som hennes pappas och fasters gunga hängde i för sisådär 22-23 år sen!


Pappa leker med nya mikrofonen


Novalie testsitter bordet med alla presenter


Dagen avslutades med gungställningsbygge och pizza!!

Novalies presenter


Strumpor av oss, inte skitkul men nodvändigt!


En gunga av farmor och farfar


.. med tillhörande gungställning!


Ett litet utebord med parasoll av mormor och Åke. Så gulligt!!


Och prinsesslego modell större av mormor och Åke.


Och en söt klänning



Och en mysig NallePuh filt :)


Av Sarah fick hon en mjuk docka med nalle


Av sin farbror Danne, Jennie och Noel så fick hon en jättefin klänning med barbapappa!


Av oss en badrock/morgonrock


Av Arabelle och Jadie fick hon en kärra med sandlådeleksaker


Av faster Sanna fick hon en t-shirt och ett par byxor


.. och en häftig body!


Av oss fick hon även 2 klänningar, den på bilden och den hon hade på sig på kalaset, och 2 leggings


Av morfar fick hon en pool, och av gammelmorfar pengar


Av Ellie fick hon en jätterolig mikrofon

Tror inte jag glömt nått :)

Söndagstråk

Idag är ingen bra dag, jag är på sånt där usch-blä-det-kan-kvitta-humör! Jag är trött, fryser och är ständigt sugen på något att smaska på. Som tur var hade jag gömt noblesseasken och ploppen som blev över efter kakorna så nu har jag stillat suget lite iaf. Jag tror att det kan vara för att jag är hungrig, men jag är inte så värst taggad på att ställa mig vid spisen och laga mat utan jag vill bara ha resultatet utan jobb. Tanken är att det så småningom ska lagas köttfärslimpa med sås och potatis! Det är gott, men som sagt jobbigt att laga..
Idag åkte även mamma och Åke hem :( lika ledsamt varje gång, men förhoppningsvis dröjer det inte lika länge tills vi ses igen och då är tanken att vi ska hinna med en tripp till Ullared med.

Vi har varit ute i trädgården en stund och Novalie har grävt i sandlådan med sina nya leksaker och sen gungade hon i den nya gunställningen så nu ligger hon i sin säng och sover, och det gör hon alldeles rätt i för det hade jag med velat!
Jag och Tom fick även snilleidén att vi skulle åka och köpa sängstomme och sängbord idag men givetvis var dom slut på lagret så det får bli i veckan när Sanna flyttar så kan vi ta det i samma veva som det finns lastbil tillgänglig. Jag har kommit in i en ändra period och jag vill ändra så mycket som möjligt för att det ska kännas att det är vi som bor här för jag har fortfarande känslan av att Toms päron är på semester och kommer hem när som.
Bilder från kalaset kommer snart..


Sängstommen och sängbord som ska inhandlas!




Gratis är gott!

Glömde berätta! I eftermiddags, eller rättare sagt klockan 17.37 ringde telefonen och Sanna svarade. Det var en nissepelle som ville ställa några frågor och undrade om jag vill vara med i en undersökning om våtservetter (What?) och jag var ju tvungen att säga okej bara för att stilla min nyfikenhet om vad detta handlade om. Jag hade ingen aning om att man gör telefonundersökningar om våtservetter?!

Hur som helst så frågade han lite allmänt om vad vi använder för märke, hur ofta, till vad, hur många barn jag har and the list goes on och till slut frågar han om jag vill vara med i undersökningen och få gratis våtservetter hemskickade! Det verkade nästan för bra för att vara sant men jag tackade jag och lyssnade vidare.
Allt jag behöver göra är att använda dessa våtservetter som dom skickar hem och om några veckor ringer det en annan nissepelle och frågar vad jag tyckte om dom och lite så.
Som tack för hjälpen får jag rikskuponger till ett värde av 250:-

Det är väl snarare jag som ska tacka eller? animated smileys
Nu kan jag sova gott inatt med, med tanken på att jag gör en god gärning. Höhö

Ettåring, plåster, kalas och oxfilé

Idag blev ju lillfisan som sagt ett år och nu ska jag låta lite tråkig och oj vad tiden går fort!

Men ärligt talat så är det helt galet.. Redan ett år (och 50 minuter) har gått sedan jag fick upp henne på bröstet, skrikandes för kung och fosterland och vi fick se vår fina lilla flicka för första gången. När man tänker tillbaka så är det helt otroligt vad som hunnit hända på ett år i hennes utveckling, det är väldigt fascinerande! Hon har lärt sig sitta själv (vilken sensation!), krypa, gå, säga vissa ord och visa vad hon vill. Det är nästan så man blir lite sentimental faktiskt.

Vi firade ju Novalies dag med att åka på en liten utflykt till farbror doktorn och det är väl kanske inte den bästa presenten en ettåring kan tänka sig men idag fick det bli så vare sig hon ville eller inte.. Hennes avföringsprover visade ingenting utan såg jättebra ut och var helt normala så doktorn tyckte vi skulle ta lite blodprover för födoämnesallergier, för hon är ju fortfarande dålig i magen och har bara gått upp 50 gram sen vi var där den 26:e maj.
Och detta mina vänner var ingen höjdare för varken mig eller Novalie! Allra minst för henne.. Dom tog ett litet stick i fingret som dom gör när man kollar blodsockret och ur detta lilla finger pressade dom ut tillräckligt mycket för att kunna fylla 5 halva provrör och under tiden var ju Novalie tvungen att sitta stilla och bli fasthållen. Till slut fick dom det dom behövde och Novalie fick ett litet plåster på fingret som har fascinerat henne hela dagen :) hon visade mycket fint upp det för mormor när hon kom och så sa hon tittaaaa. Underbara barn <3
Nu under kvällen har vi börjat förbereda för kalaset och fixat sittplatser till Novalies gäster, plockat fram tallrikar och bestick och så har vi bakat lite ploppkakor!
Mitt i allt detta tryckte vi in en enklare middag med bakad potatis, grillad oxfilé med ugnsgrillade grönsaker, sallad och bearnisesås, det var gudomligt gott! Men vid denna tiden hade Novalie börjat tappa humöret och var supetrött så efter lite kladd med maten så blev det duschen och sängen nästa så nu sover hon gott!

Nu lägger jag första inlägget under Novalie 12-18 mån!
Snart är det sovdags, imorgon blir en fullspäckad dag :)


En nyvaken Novalie..


Nej pappa jag vill inte ha någon puss, jag äter!


Kan själv!


Pappa och mormor, och en galen faster!! <3


Kvällen avslutades med kakbak! :)
Dom ser godare ut i verkligheten.. Det är kakor med plopp i och
toppade med Noblesse och strössel!


Grattis!

Grattis min lilla älskling på 1-årsdagen, det! Det är helt otroligt att ett år redan gått.. Vid denna tien förra året höll vi på att göra oss iordning för att åka till sjukhuset och få en igångsättning!
Födelsedagen firar vi med ett besök hos läkaren :)


Grattis min fina tjej <3


Otagged

Jag är inte alls på hugget idag! Eller jo på sätt och vis men jag är inte alls sugen på att jobba samtidigt som jag får dåligt samvete om jag någon gång tackar nej (vilket jag ibland får göra pga barnvakt).
Jag har varit hemskt effektiv idag och tvättat och hängt 3 maskiner tvätt och plockat iordning i handduksskåpen. Jag har till och med lagat lunch! Det blev något så avancerat som korv och makaroner men det är strunt samma vad det är, bara Novalie äter!
Men idag är det som sagt jobb som står på schemat. Jag börjar 15 och slutar fram till kvällen nån gång runt 22.
Helst skulle jag bara vilja ligga på soffan och glo på tv eller något! Eller kanske sitta här vid datorn och göra inget vettigt, det är ungefär vad jag är sugen på.

Imorgon ska Novalie till läkaren igen nere på barnmottagningen och jag hoppas verkligen dom har fått tillbaka provsvaren på hennes bajsstest för nu har vi snart gjort åt 2 paket blöjor å 2-3 veckor! Har dom fått tillbaka provsvaren och det inte visar något så tänker jag kräva att dom tar prover för gluten- och laktosintollerans!
När Lille karl kommer hem imorgon ska vi hämta sand till Novalies sandlåda och sen på eftermiddagen kommer mamma och Åke så det blir fullt upp nu denna helgen med kalas och grejer! :) ska se om jag kan flörta med mamma så att dom kan gå upp med Novalie söndag morgon kanske så både jag och Tom kan få lite sovmorgon..  

Nehepp, dags att åka!! Blööö

Jaha och nu då?

Klockan är 22.30, jag är suuuperpigg! Jag var inte det när jag kom hem men nu så jäklar..

Dagen spenderades som sagt i Huskvarna idag med Sara och co och vi var nere på öppna förskolan och åt jordgubbstårta för det var sista gången idag :( Novalie var lite smågnällig så vi åkte därifrån lite tidigare eftersom vi även skulle åka upp till pappa och ta ut Grisen och han blev så glad när vi kom! Men usch man såg verkligen hur ledsen han var när jag stängde dörren och han insåg att han inte fick följa med. Jag kände mig som världens hemskaste människa..
När jag hade vinkat adjö till ledsen vovve så brummade jag och Novalie vidare till öxnehaga för att leka vidare med Sara och co och vi gjorde ingenting speciellt, precis som vi alltid gör! Ända tills vi upptäckte att vi hade fått pengar.. Då blev det A6 iaf som jag hade planerat idag men det blev på eftermiddagen istället. Jag hittade lite grejer till Novalie (som för övrigt fyller år om 2 dagar) och sen så köpte vi en liten flaska med såpbubblor för det tycker hon är skitkul när man blåser och hon kan jaga och ta sönder dom!
Det hela avslutades med att vi köpte med mat från McDonalds hem för det tyckte jag att vi var värda efter en sån dag med sur unge på A6. Novalie var inte alls förtjust i hela den idén och surade ihop efter en stund och ville ingenting så vi blev inte långvariga..

Sen tyckte jag att det blev dags att åka hem för Novalie började bli trött och gnuggig i ögonen så vi packade in oss i bilen och brummade hem till skogen igen. Innan hon somnade i bilen så la hon av ett sånt braklass i blöjan som givetvis lyckades läcka så det blev sanerung av barn innan pyjamas och välling, men jösses vad gott hon somnade! Hon lade ner huvudet på kudden och sa inte ett knyst :)

Imorgon borde vi städa, men vi får se om jag känner för det annars skiter jag i det och gör det på fredag förmiddag innan mamma och Åke kommer!
Nu ska jag krypa ner brevid lilla karl och läsa :)

Huskvarna

Det har fortfarande inte kommit några skattepengar, men jag fortsätter att hoppas! :)

Novalie är helt feberfi idag, så på ett dygn har hon gått från 39 grader ner till strax under 37 där hon brukar ligga så det blir öppna förskolan idag, men vi skippar A6.. Istället för A6 så ska jag åka upp till pappa en sväng och gå ut med Grisen för pappa är på ADR-kurs heela dagen och Grisen måste ju få kissa och komma ut lite så det passade ju bra! Novalie kommer bli besviken när vi kommer dit och morfar inte är hemma :/
Lillfisen ligger nu och vilar frukost och jag sitter här och glor. Tanken var väl att jag skulle klä på mig och göra mig iordning medan hon sover, men jag orkar inte riktigt än, men snart, om en liten stund, bara 2 minuter till..

Duktiga mamma Michelle!

Nu sitter jag här igen.. Jag väntar på att få kolla mitt konto för om skattepengarna kommer den 9:e så borde det synas på mitt konto om 26 minutere så jag väntar tappert!
För att fördriva tiden lite så har jag sytt 2 hela omgångar sängkläder till lillfisan av udda påslakan. Det är ju inte kul att ha 2 olika set med sängkläder i dubbelsängen så det är perfekt att sy om!
Ibland måste man få känna sig lite duktig och det gör jag faktiskt nu, trots att jag har apont i ryggen efter att ha suttit så länge på den stenhårda köksstolen..
Men det är ju hemskt bra om man kan göra såhär så slipper man köpa skitdyrt nytt, och det tog knappt 2 timmar trots jag sydde helt galet och slängde det ena örngottet och gjorde ett nytt! Ännu en fördel är att dessa påslakan har varit använda i många år så dom är supermjuka och goa och det är ytterst sällan nyköpta sängkläder är det, så det blir massor plus i kanten! :)


Det blev ett blå/lila set med påslakan och örngott och ett blått underlakan.
Sen blev det ett "retro-set" i rosa/brunt med ett helrosa underlakan :)




Besvikelse.. Klockan är 00.06 och inga pengar än :(

Skattepeng och febernedsättande

Novalies feber har gått som en berg-och dalbana idag, upp och ner och upp och ner men nu under kvällen så har tempen hållt sig på dom lägre graderna runt 37 så det är skönt!
Hon har varit ganska så positiv och glad och gått här och pulat och deagit i grejer så nu börjar hon bli sig själv igen! Det som har fungerat bäst har varit att varva Ipren supp och flytande alvedon..
Jag har däremot gått här hela dagen och väntat på skattepengen som lyser med sin frånvaro så jag ska minsann vara vaken till efter 00 inatt och se om det kommer in! Kommer dom in under natten så ska jag ta en sväng till A6 imorgon innan öppna förskolan och köpa någon klänning till Novalie att ha på kalaset. Under förutsättning att febern håller sig borta förstås!

Nu sover hon lilla kraken och lilla karl har parkerat sig framför tv:n så nu är läget under kontroll! Jag tänkte att jag skulle passa på att sätta mig vid symaskinen och sy lite sängkläder till Novalie :) omväxling förnöjer!
Nu håller vi tummar och tår för att pengen kommer!!



Tack för hjälpen!!

Tävling hos mammamumin!



Jag är med och tävlar hos mammamumin om nappar från namnnappen


Skatteverket

Haha det är ju bra roligt det här! Jag skulle gå in på skatteverkets hemsida och kolla våra skatter, men det var visst fler som tänkte detsamma! Det är väl enda gången på året som den hemsidan är överbelastad..


Biverkningar av sprutorna

Novalie är inte alls pigg idag :( hon är jättevarm och har 38,9 i feber.. Min lilla skruttunge <3 hon orkar inte ens resa sig upp i sängen när man kommer in och ska plocka upp henne och det gör hon alltid annars!
Jag har lagt henne igen för jag tycker det bästa är att sova när jag själv har feber. Jag vet inte om hon sover för det blir tyst en stund och sen låter hon (inte gråter, bara mmm:ar).
Vi får se vad det blir av denna dagen! Hon har fått en halv Ipren supp nu så jag hoppas febern lägger sig lite under dagens gång. Vill hon inte sova så blir det mys i soffan idag.

3 dagar kvar tills hon fyller 1! :)

Måndagslistan

Idag är jag glad för att:

♥ Det gick bra på BVC
♥ Jag har världens underbaraste familj! (det har jag ju iof på tisdgar med)
♥ Om 4 dagar fyller Novalie ett år och då blir det kalas!
♥ Snart kommer mamma och Åke och hälsar på
♥ Jag har köpt Cola
♥ Novalie sover hela nätter (inte jag, jag måste gå på toa minst 3 gånger..)
Sara är en otroligt bra kamrat!
♥ Jag har fått en del läsare på bloggen
♥ Det har varit fint väder så till och med jag fått lite färg
♥ Snart får jag börja fixa med huset
♥ I veckan ska vi köpa sand till sandlådan och då har vi nått kul att leka med ute :)

Jepp, jag är glad idag :) nu ska jag snart lägga mig och läsa en stund! Ingen som vet hur morgondagen blir med Novalie med tanke på sprutorna..




Haha ne Veronica, jag är inte gravid! Jag är bara allmänt en väldigt kissnödig människa ;)

Hon är helt okej!

Det gick bra idag på BVC :) Novalie verkar ha gått upp okej i vikt rätt okej denna gången iaf för läkaren påpekade inget speciellt om den. Dom kände och klämde lite och vägde och mätte så det var inget avancerat denna gången heller, och sen fick hon sina sprutor.. 1,2,3 så fick hon båda samtidigt, en i varje lår. Det gick jättebra även om det kom några lilleskuttårar så blev hon glad ganska snabbt igen.
Innan jag hade hunnit få på henne blöjan så kissade hon givetvis i mitt knä!

Jag valde att åka på föräldraträffen iaf, enbart för att vår BVC sköterska sa att man skulle få en bok, haha! Men det var väl trevligt och så fast det var lite småknepigt att hålla Novalie sysselsatt under tiden gubben stog och visade massa böcker, det hade kunnat kvitta! Men 2 böcker fick vi iaf med oss hem :) den ena för att vi var med i gruppen och den andra fick Novalie för att hon fått ett presentkort på en bok från biblioteket i födelsedagspresent, så helt värdelöst var det ju inte! Medans Novalie traskade runt och utforskade låg dom andra barnen i små högar på golvet :) nu är hon ju iof äldst, men så mycket skiljer det ju inte..



Så här gott sov hon lillskruttan när vi var tvungna att åka :(
Jag avskyr att behöva väcka henne!


Hon sover med lite öppna ögon..


Än så länge har vi inte märkt några biverkningar på sprutan (kl 20)

Eftermiddag

Idag är det dags för Novalie ettårskontroll på BVC. Ska bli spännande och se om hon har gått upp något?!
Får även se vad denna läkaren har att säga om hennes mage, om dom ens bryr sig om att ta upp det med tanke på att hon är under utredning på barnmottagninen. Hon ska även få sin spruta och det lär ju bli spännande..
Efter BVC är det sen dags för sista föräldraträffen som varit där igenom men jag har inte bestämt mig för om vis ska gå eller inte. Jag har ju aldrig liksom "kommit in i gruppen" eftersom dom började redan under graviditeten och då gick jag i Bankeryd. Sen kan det ju bero på att dom flesta är mellan 30-40 så dom har väl inget intresse av att umgås med mig iaf. Är och andra sidan lite sugen på att gå dit bara för att se om det är nån av dom andra kidsen med superföräldrar har lärt sig gå än!
Vi får väl se..

Nu ska jag byta blöja på bajsmaskinen (för 3:e gången idag).. Liberos nya blöjdesign gör för övrigt att hon ser ut som et vandrande Kenonummer! 



Tror jag skiter i föräldraguppen.. Novalie vill inte sova nu innan så det är samma sak som att jag gör bäst i att låta bli!

Dålig update

Dom senaste dagarna har inte varit mycket och hurra för, jag har haft en sån sinnessjuk huvudvärk så jag har inte orkat nånting.. Trots denna huvudvärken så drog jag mig till jobbet igår för att avverka mina 7 timmar med storhelgs-OB och det gick rätt bra trots att jag försov mig och körde Habo-Huskvarna på 15-20 minuter, bra jobbat! När jag sen kom hem så grillade vi lite och åt gott.
Även i lördags hade jag skallebank men även denna gång trotsade jag detta och vi tog en liten lördagstur i det fina vädret med Buicken. Men det är fan inte enkelt när vi ska iväg med den och ha Novalie med oss, för gissa hur lätt det är att fästa en barnstol i en bil utan säkerhetsbälte! Så det fick bli spännband, så den satt där den satt vill jag lova! Mycket bättre än den sitter i Opeln :) men lite knep och knåp är det minsann.
Vi åkte upp till Toms föräldrar i Mullsjö och fikade. Novalie blev uttråkad så hon fick leka med en bunke vatten på altanen och det var skitkul! Den lilla trollungen charmade alla som gick förbi och vinkade och sa hej!

Novalie är på sånt där underbart jag-gör-allt-jag-kan-för-att-jävlas humör, och vädret håller visst med henne för det regnar ute. Men det gör inte mig nått egentligen, för 'n så länge har jag iaf inte ont i huvudet ;)

Veckans blogg!

Jag blev veckans blogg inne hos Denise! :)
Tack för att ni röstat!

Inskolning på dagis

Juste! Glömde berätta att dom ringde innan från dagiset Novalie kommit in på. Det var en supertrevlig tjej jag fick prata med och hon funderade lite på när vi vill börja skola in henne och så. För oss spelar det ju egentligen ingen större roll men eftersom hon har platsen från den 1/9 så passar veckan innan perfekt.
Tanken är att dom 2 första dagarna ska vi vara med båda två och resterande dagar åker jag själv med tanke på att Tom måste ta ledigt från jobbet. Så vecka 34 är det dags för lite inskolning och jag tror att Novalie kommer tycka att det är jätteroligt :)
Det är en hel djungel det här ju! En helt ny värld som öppnar sig (igen), det var ju precis samma sak när man blev gravid och när Novalie föddes. Något helt nytt som man inte är van vid..
Jag är verkligen supertaggad för att börja söka jobb nu, något så extremt! Det ska bli skönt att ha sommaren hemma men att sen få sätta igång. Det blir nog bra det här.. Ska ju bara hitta något med och det är inte det enklaste!

Idag är det en vecka kvar tills Novalie fyller ett år. Jag kan inte förstå det!


Slättens förskola

Värme värme!

Idag har det jäklar mig varit varmt! Jag har börjat se ett mönster nu dom senaste dagarna på vädret, först på morgonen blåser det aset ute så det är jättekallt men då åker man bara en sväng till Habot så är det vindstilla när man kommer hem och jättevarmt! Okej, det var iaf andra dagen det var så.. Jag lade märke till det imorse när vi kom hem från vårdcentralen efter att ha lämnat Novalies bajsprov. Nu är det bara att vänta och se vad svaren visar och det vore väldigt skönt om det finns något man kan göra för de här är helt galet, och nu när det börjar bli varmt med så behöver ju lillfisan den vätska hon får i sig!
Fördelen med det sköna vädret är att man kan vara ute och jag vet ärligt talat inte vad jag hade gjort om jag hade suttit i lägenheten i Bankeryd med den lilla vildingen?! Så tacka gudarna för att vi flyttade förra sommaren.
Här är det bara släppa ut henne i trädgården om hon blir för uttråkad!

Dagens skada: Novalie lyfte på toalettlocket av porslin och släppte det på sina små fingrar. Detta resulterade i en väldigt ledsen fröken, och då menar jag verkligen lilleskutt-tårar som sprutar 2 meter åt varje håll!
Stackars lilla barn vad hon ställer till det för sig själv. Efter gårdagens bravader ser hon ut som Rudolf med röda mulen eftersom hon landade på näsan, men i pannan är det inte så farligt :)

Tom ligger förresten ute på garageuppfarten under Buicken. Får se om han sover där eller brevid mig inatt!


Trött skruttunge som troligtvis har ont i fingret..


Ingen sovmorgon idag

Öven fast Novalie lade sig så sent som 22 igår så skulle hon iaf upp klockan 07 imorse! jag som trodde hon skulle sova lite längre idag, men tji fick jag!

Läkaren som jag fick prata med igår tyckte inte alls att det lät bra med Novalies mage så han skickade in en beställning till lab på Habo Vc för prover på den där bakterien, så skönt att vi slapp åka hela vägen ner till stan och hämta grejerna till det :) det var en tops med ett tillhörande rör och sen var det en "spade" med ett annat rör, så det här ska bli spännande, inte!

Sen får vi se va dagen har att erbjuda! Det har blåst väldigt mycket här dom senaste dagarna så det har knappt varit behagligt, jag antar att det är för att det är så mycket öppna marker runt om typ åkrar och sånt.
Men igår kunde vi iaf vara ute på eftermiddagen en stund :) får se om det går idag..
Tom jobbar bara halvdag idag, men när han kommer hem ska han och en kompis meka med Buicken, skitkul!

Nu ska det göras bajsprov och sen måste vi in till Habo och lämna dom!
Tjipptjillevipp!

Veckans blogg!

Jag är en utav finalisterna i Veckans Blogg inne hos Denise - ännu en mammablogg :) gå in och rösta vet jag!
Rösta kan man göra HÄR och det pågår fram till natten mellan lördag och söndag!

Det vore hemskt kul, så gör mig en meeegatjänst!

Fäjsdajv!

Mitt barn har lärt sig att klättra på möblerna = inte bra alls!
Denna lilla varelse på ett år ska precis ha lärt sig gå, hon ska inte kunna klättra på möbler och slå halvt ihjäl sig..

Helt plötsligt var hon i soffan, inte under, bakom, brevid eller på sidan utan I SOFFAN! Sen tog hon sats den lilla krabaten på vår divan och kutade i 280km/tim rätt över kanten och landade på näsan och pannan. Så nu är hon en bula, ett blåmörke och ett sår på näsan rikare! Snyggare facedive har jag aldrig sett maken till, så där ligger nog Arabelle och blomsterrabatten risigt till ;)
Snyggt morsan att inte ha koll! Nu blir det väl socialtjänsten nästa och en anmälning om vilken värdelös mor jag är..
Morsans nerver är helt söndertrasade efter dagens bravader </3

Terroristen grät en skvätt men blev lika förtjusande glad efter 1 minut igen bara man sjöng Imse Vimse spindel i rockversion.
Och för att dämpa det hyperdåliga samvetet som jag fick så fick hon ligga mellan sin mamma och pappa i stora vuxensängen och se på macken (som hon för övrigt sket fullständigt i). Det var mysigt! När hon började bli alltför trött så bar vi in henne i sin egen säng för den lilla galningen vågar jag inte ha lös nattetid.

Älskade lilla barn <3

Farbror doktorn

Den lilla magen är fortfarande lika dålig så idag när vi klev upp ringde jag tillbaka ner till barnmottagningen och fika prata med en urgullig sjuksköterska. Jag beskrev lite hur läget är för tillfället och hur kass hon är i magen. Jag var även noga med att konstatera att så här kan vi inte ha det till den 11:e juni då vi fick återbesökstiden. Dom skulle ha möte där nere nu på morgonen och sen skulle sjuksköterskan eller läkaren ringa upp. Jag skulle gärna vilja att dom tar prover på den där tarmbakterien!! Är det inte det så fine, men då kan man iaf utesluta det och fundera mer på detta med gluten eller laktosintollerans..


Morgonmys med mamma i soffan


Lite glad mellan skurarna


Äntligen kväll

Jag förstår inte vad det är med Novalie, det känns ju som om det är nått knas med hennes mage iaf, även om det blivit bättre.
Hon har ju varit rätt så lös innan, men det blev bättre igen. Men nu för en stund sen när hon kom in från promenaden var hela hon full och hela faster med för den delen. Vi bytte blöjan precis innan hon gick ut så det beror ju inte på att den "svämmat över".
Imorgon blir det nog till att ringa till läkaren igen och be dom ta ett sånt prov för tarmbakterien eller vad dom trodde det kunde vara! En av Novalies kusiner hade tydligen haft det när han var mindre och då hjälpte det med några dagar antibiotika så blev magen bättre. Om dom nu trodde det kunde vara det så varför inte ta provet på en gång så man kan få nått slut på det hela??
Jag tror även att det är detta som gör hennes humör så extremt dåligt för det är så mycket sämre än vad det brukar, det är ingenting som duger längre!
Hoppas morgondagen blir bättre!!

Min lilla älskling..

Tävla hos Kandy

Jag är med och tävlar hos Kandy om Photoshop Elements 8! Temat är vardagsvackert, med fri tolkning. Detta är mitt bidrag:





Min underbara dotter börjar upptäcka sin egen kropp och får här tag på en fot :) Det är för mig vackert att se hur denna lilla individ som jag själv varit med och skapat utvecklas.





Stadsparken

Vilken dag! Det har varit över 20 grader hela dagen och strålande solsken, det är såå skönt :) Det ska tydligen fortsätta såhär i 2 veckor till men med den vanliga turen så spöregnar det på Novalies födelsedag..

Idag har vi varit i stadsparken med öppna förskolan och det var jättetrevligt! Vi satt och pratade och sen grillade vi korv och lekte. Novalie tycker ju om att vara ute så det var tur att vädret var på vår sida idag. Mot slutet var hon väldigt kinkig och gnällig för då hade hon ännu inte hunnit sova någonting, men på vägen hem så somnade hon gott i bilen och det är skönt eftersom hon gillar att skrika i bilen.. Hon fick lägga sig en gång till vid halv sex för då trodde hon att hela världen skulle gå under.



Glad tjej!


Novalie tittar på duvorna och pekar och säger "dääää"


För en gång skull vara Arabelle positiv när vi hittar på nått


Novalie var lite trött och vilade i handikappsgungan med Sara


Saras lilla karl, HAHA vilken bild!


Nu ska jag och lilla karl sätta oss och titta på tv medan Novalie är ute på promenad med sin faster! Jag är helt slut..

Diskussion

Jag och lilla karl har precis haft en spännande diskussion angående om hårbeväxning i ansiktet (karl börjar bli stubbig). Själv är jag en av dom tjejer som inte gillar att ha en ryamatta i facet, det sticks och efteråt kliar det, så nej tack!
Jag kan ju aldrig i min vildaste fantasi tänka mig hur det är! Jag tycker det håret som växer lite här och var är nog att hålla ordning på och det går ju att dölja, men det gör inte ansiktghåret så vida man inte har en mask på sig och det är ju kanske inte så praktiskt.

Och vad ville jag med detta? Vet inte.. Påpeka att jag inte vill ha hår i mitt ansikte och att lille karl behöver raka sig, eller nått. Kvällssvammel!

Dagens outfit


Barnet med dom lysande ögonen bär idag:

Body: Rosa, Hallå katten från H&M
Byxor: Rosa velour, Lindex
Strumpor: -


Ut i skogen

Novalie är så där underbart rastlös idag då ingenting är roligt så då tyckte jag att det passade att gå ut för det brukar det göra :) så när hon vaknade och hade ätit så drog vi på oss kläderna och promenerade ut!
Det är lite småblåsigt men det finns ju mössa!
Hon tyckte inte det var så jättespännande att sitta i vagnen så hon gick den mesta biten själv och på vägen så hittade hon massor med spännande saker. Bla en massa kottar, lite pinnar, några stenar och en väldigt intressant skalbagge som försökte fly för kung och fosterland!
Hon var jätteduktig att gå och gick till och med åt samma håll och hon fixade en brant nedförsbacke med bara 2 vurpor! :) stora tjejen!


En liten skalbagge fångar damens intresse



En kotte!!



På promenad



Några pinnar

Detta med nattblöjan..

Godmorgon på er! :)
Vår morgon har varit sisådär idag. Det började redan när jag plockade upp Novalie imorse och märkte att än en gång så har hennes blöja läckt med bajs. Varför ska hon alltid lyckas bajsa innan vi hunnit byta nattblöjan?
Hungrig som hon var så ville hon inte ligga stilla när vi bytte utan ålade runt som en liten ål och det blev bajs precis överallt!
Så nu under tiden hon sover middag så har jag hunnit sätta på en maskin tvätt med sängkläder och pyjamas, igen! Jag håller även på att rengöra ugnen, för det är något som gör att det ryker och luktar apa så fort vi sätter på den, men jag antar att det är flöt som lagt sig i botten.. Men nu är den snart skinande ren igen! :)
Idag händer det inte mycket, vi ska mest ta det lugnt, i den mån det går med en överaktiv Novalie!