Morgonstund har guld i mun

.. eller nått!
Jag vet inte ens varför jag är uppe. Både Tom och Novalie sover som grisar på övervåningen och här sitter jag i min ensamhet.
Ute pissar regnet ner och det blåser satan. Temperaturen håller sig stadigt på hela 12grader! Jag tror det kommer bli en härlig dag det här minsann..

Efter den här helgen kommer jag vara helt slut och sova i flera dagar tror jag. Den ska mestadels spenderas på jobbet, med undantag för att jag kommer hem och sover. Idag jobbar jag 12.45-20 och imorgon 8-15.
Mitt i allt det här ska jag trycka in ett bröllop imorgon när jag slutar! Bröllopsfesten ska hållas i Huskvarna så när Novalie börjar bli trött och Tom åker hem med henne så ska jag åka upp till Sara och sova hos dom för på söndag morgon klockan 10 ska jag vara på jobbet igen och ha natten med till råga på allt. Så måndag morgon klockan 09 tar min helg slut! Jag fasar för att jag kommer vara en smula döende då..
Jag kan iallafall trösta mig med att jag jobbar med bra personal i helgen!

Nehe nu ska jag passa på att packa in 2 paket jag sålt på tradera som ska skickas under helgen med. Det kan vara rätt smart att göra det medan Novalie sover så jag får göra det ifred ;)

Skåprensning!

Idag har vi varit och köpt mikro :) problemet är bara att alla mikrovågsugnar idag är så himla låga, så Novalies stora vällingflaskor gick inte in.. Detta gav mig givetvis chansen att få köpa lite nya flaskor, så denna gången köpte jag Mams eftersom dom är lägre men bredare.
Efter en liten snabbkoll i skåpet konstaterade jag att vi har mycket flaskor, sisådär runt 20 stycken i olika storlekar! Då har jag ändå gett bort en del till Sarah, slängt några och inte räknat med dom som ligger i väskan osv.






Work it baby

Jahapp nu sitter jag nere på jobbet igen. Klockan är 22.20 och det är dött som i graven här, alla sover utom jag.
Jag ska ta och ladda kaffebryggaren så personalen får sig en slurk imorgonbitti när dom kommer!

Natten ska tillbringas här, och känner jag mig själv rätt så lär det inte bli mycket sömn inatt även om polarna sover gott.
Jag har bloggtorka och jag saknar Novalie.

Over and out, roligare blir det inte!

Helg á la kaos!

Nu är jag helt slut! Lite släkt har varit här och hälsat på i helgen och trots att det är supertrevligt så blir man så galet trött! :) men det var kul att ses igen för det blir tyvörr inte av så ofta..
Det bästa var att Novalie lekte så bra med sin syssling för det är inte många hon delar med sig sina grejer till, men till Alex gick det bra!
Hur som så blev det nästan lite kusligt tyst när dom åkte och allt återgick till det vanliga på en bråkdels sekund så jag tog mig en tripp till stan med Therese och handlade lite. Det är helt sjuk vad med folk det var på A6 idag! Överallt var det bilar och folk!

Jag passade på att köpa ett set med regnkläder till, ett par gympadojor (jag upptäckte igår att dom gamla var för små), ett par hängselbyxor till Novalie och en present till Sarahs bebis! Jag måste erkänna att det var lite småkonstigt att gå och titta på så pyttesmå kläder igen..

Veckan som kommer kickas igång med en mjukstart på jobbet. Ett nattpass på 18 timmar!
Sen blir det jobb resten av veckan och till helgen blir det bröllop! :)
Nu ska jag ta en sväng med dammsugaren och hänga upp första maskinen med tvätt..






Nya skor och hängselbyxor :)



Regnjacka



Regnbyxor


 
Ordentliga skor till dagis


Nöjd Therese? :)



Är man stor och stark måste man vara snäll












Mina älsklingar <3
Grisen är så oerhört snäll med Novalie och låter henne klappa och pilla som hon vill utan att han säger ett ljud!


Grattis!

Grattis Sarah och Pierre till lilltjejen! :)



En lagom rund Sarah på Novalies kalas!


Snart blir det bebis!!

Idag när jag satt och halvsov vid datorn och lade in en annons på blocket och pratade med Sara så var det någon som terroriserade min mobil, så när det sedan ringde på hemtelefonen var jag tvungen att svara.
Dett var lillSarah som frågde vad jag hade för mig och om jag var sugen på att köra ner henne och Pierre till förlossningen :) så nu så är det minsann på G!! Jag är så himla nyfiken på vad det är för liten krabat som kommer kika ut!

Novalie övade sig med dockvagnen igårkväll, och jag är så innerligt glad att det bara var en docka hon hade i vagnen och inget levande för det gick runt, runt och hon körde in i grejer och hade sig. Men tids nog får hon väl lite knas på det med..








Novalie började dagen med att fixa detta med frukost på egen hand.
Det gick enligt mamma sådär lagom bra och fick avslutas med ett bad!






Vilken jäkla dag..

Klockan är bara 14.40 men jag skulle lika gärna kunna lägga mig nu och bara dö för en stund eller två. Det har verkligen varit oflyt hela dagen och det känns som om världen kommer gå under idag (eller imorgon).
Jag har försökt ta itu med köket idag för det är kladdigt precis överallt och hela golvet kryllar av döda flugor eftersom det har varit flugmassaker här dom senaste dagarna. Till råga på allt så är dammsugaren paj och jag väntar på en ny del men att det ska behöva ta sån förbaskad tid? Så dom stendöda flugorna får sopas upp med borste som dom för övrigt fastnar i..
Jahapp nu uppäckte jag en kladdig fläck på databordet med! Måste vara cola..
Till råga på allt så har jag fått värmeutslag på tuttarna och halsen som inte ger med sig! Snart är jag helt skinnflådd av allt kliande.
Jag tror jag ska dra med mig terroristen ut i sandlådan en stund, där kan ju inget gå fel!

Sen vill jag passa på att gratta Kristian och Madeleine som fått en till liten flicka idag :)


Dom blir så himla bra på bild dom här 2! Eller inte...


Puss <3

När jag hade nattat Novalie så gav jag henne en slängpuss från dörren innan jag gick, och fick världens blötaste slängpuss tillbaka!

Man blir så lycklig och glad, min fina lilla tjej vad jag älskar dig! <3

KF (karlfritt)

Jahapp då var det lördag igen.. Denna lördagen ska spenderas med Novalie (som vanligt), jag har ju inte så stort umgänge nu för tiden och mitt enda umgänge på denna sidan vättern är Sarah, och hon är ju jättegravid så hon är trött stackarn. Ska se om hon vill komma hit en sväng sen när hon piggnat till :)
Jag hoppas verkligen hon vill det för det är helt kolsvart på himlen så det blir säkert åska inom en snar framtid och det har mullrat rejält här i krokarna runt om..
Tom tänker då bara på nöjen! Han är i stan på svensexa den rackarn! Så det är inte mycket att ta i när åskan går..

Igår var en trevlig dag! Toms bror med familj var här igår och vi grillade och bara va! Barnen hade jättekul med Grisen och kastade boll och Novalie var helt galet glad om man jämför med hur dagarna brukar se ut här.. Lyckad kväll iaf! :)
Kvällen som kommer ska spenderas med godis, ostbågar och cola och en ljuvlig liten dotter framför tv:n!



Novalie och pappa i sandlådan igår. Tom uppskattade bilarna jag köpte i Ullared ;)



Lilla fröken tyckte sanden smakade delikat!



Så här ska jag ha det i en stund medan Novalie sover. Tills det börjar åska iaf..


Klibbidiklabbigt!

Nu har jag försökt få tag på någon på barnmedicin, men som vanligt är det ingen som vet något om någonting!
Vi får se vad som händer, jag hoppas på att det är någon som ringer upp inom en snar framtid..

Idag är en sån där konstig dag då jag inte riktigt kan bestämma mig för om det är värmt eller kallt ute. Kollar man ut genom fönstret så är ser det riktigt tråkigt ut med massa moln och blåst. Men sen kliver man ut genom dörren och håller på och kollapsar av temperaturskillnanden! Det är ingen behaglig värme och det kan ju va så att det kanske är åska på G? Man är så där underbart kladdig av svett och fastnar i det mesta, ungefär som flugfångare man hänger i taket..
Blir det ingen åska så är tanken att vi ska åka och bada i eftermiddag med Kristian, Madeleine och Ellie :)
Tanken är att jag och Novalie ska ta oss en tripp till Sarah innan dess, men människan sover ju halva dagarna så vi får se om vi hinner!


Nytt!

Jag har fixat en egen kategori som heter "Novalies Glutenintollerans" som ligger utmed högerkanten under kategorier. Jag är ju nästan 100% på att provsvaren kommer visa positivt så det är lika bra att börja på en gång för mer lär det ju bli med undersökningar och grejer..
Detta är mest för min egen skull, för att jag ska kunna gå tillbaka och kolla!

Min stackare

Jag är inte ofta någon klagare men nu måste jag erkänna att vi har det riktigt jobbigt med Novalie. Hon gnäller och gnäller och vet nog inte riktigt vad hon vill. Sitter hon i vårt knä så vill hon ner men väl nere vill hon upp igen. För varje dag som går blir det bara värre och värre och hon blir på allt sämre humör!
Allt jag vill är bara att få ett svar på om det är glutenintollerans och sedan få börja med glutenfri kost till henne. Men detta får vi ju inte göra innan biopsin är gjord och det verkar som det lär dröja. Så här kan vi inte ha det längre med en liten ettåring som inte kan förklara vad det är som är fel och vad hon vill.
Imorgon tänkte jag att jag skulle ringa ner till sjukhuset och fråga hur väntelistan ser ut och berätta hur vi har det. Det kan ju inte vara särskilt hälsosamt att bajsa löst 10 gånger om dagen och inte ta upp någon näring medan man växer?! Barnet är för guds skull över ett år och väger strax över 8 kilo..

Vanliga symtom är dålig viktökning, kräkningar och diarré eller förstoppning. Många barn får också humörförändringar och blir griniga, irriterade och trötta.
Denna lista med symtom hittade jag på här och de som är understrukna är det som passar in på Novalie, det vill säga allt förutom förstoppning. Kräks gör hon då och då men inte regelbundet..

Vi får se vad dom säger imorgon när jag ringer..


Tillbaka!

Nu har mamma åkt hem :( efter nästan en vecka här hos oss.. Allt kommer återgå till det normala!
Vi har hunnit med och bada, åka till Ullared, och bara umgås och det har varit jättemysigt!
Igår var vi ju som sagt nere i Ullared och shoppade och jag hittade en hel del roliga och fina grejer.. Däremot blev jag jättebesviken över att jag inte hittade regnkläder till Novalie till dagis i höst men det får jag väl köpa här hemma på stan. Vilka butiker har bra regnkläder till ett inte alltför saftigt pris?

Här kommer ett litet axplock från igår :)


En liten sulky till Novalies docka :)



Lite till Tom, kalsonger, strumpor, morgonrock och Riesen



Lite till mamma Michelle, presentpapper, trosor, bh:ar (!), trosskydd, fotohörn och 2 plädar!



Mer till mamma, en klänning att ha på bröllopet, leggings och linne!



Lite sånt där allmänt



Lite till Novalie :) 7 paket våtservetter, sandleksaker, nappflaskor, en väska till dagis, nappar och en potta som spelar en liten melodi när den blir blöt.



4 pyjamaser till Novalie



Ännu mer till Novalie..


Sen blev det lite annat smått och gått som jag inte orkar ta kort på :P



Mamma <3

Om knappt en timme ska jag åka ner till stan och hämta min älskade mamma!!
Ska bli så kul! Och roligt för Novalie att träffa mormor igen :)
Får se om jag hinner skriva nått nu i helgen..

Ullared

På tisdag bär det av till Ullared! Jag har börjat skriva en meterlång lista :) bland annat ska det inhandlas lite regnkläder och höstkläder till Novalie som hon kan ha på dagis till hösten!
Konstigt hur förväntansfull man kan vara över att göra av med pengar..



Barnmatsburk á la 80-tal

Jag måste bara få visa er vad jag hittade i ett av skåpen innan!! Jag letade efter en liten glasburk och hittade då denna skönheten från slutet av 80-talet (tom givetvis). Denna smaskiga skinsteken i apelsinsås med ärtor smaskade Tom eller Sanna på runt år 1987. Det är så sjukt kul att hitta såna här gamla grejer :)





"Nu med säkerhetsring" står det på den gamla burken och dom måste mena den röda ringen som sitter under locket. Detta måste varit en bra ring, för nu 23 år senare använder dom den fortfarande!


Underbart!

Det är väl bra härligt med fint väder, eller hur? Nackdelen är bara att bloggen blir lidande, och allt annat i internet-världen. Det var jättekul att logga in på mailen efter några dagar och ha 89 nya mail i inkorgen från Bloglovin och sedan logga in på bloggen och se att besökarna har gått i graven! Det är iof inte så konstigt med tanke på att jag inte skrivit något på ett tag. Jag själv tröttnar ju på en blogg där inget skrivs så varför skulle inte andra göra det?

Skit samma! Idag har vi börjat med storarummet på allvar, det som inom en snar framtiden ska bli vårt nya vardagsrum/matsal :) vi har ett litet dilemma med hur vi ska göra med väggarna bara. Grejen är att dom "fina" tapeterna har suttit sen typ början på 1800-talet och är typ 2,5 cm tjocka så det är omöjligt att få bort dom. Det man får bort är pyttesmå molekyl bitar, och med tanke på vilka ytor det är där inne så lär vi blir klara lagom tills Novalie fyller 20 eller nått.. Troligtvis blir det väl så att vi får gipsa om väggarna så att vi blir klara nån gång!


Gissa vart bohyllan har stått!


Gissa vart tallrikarna med kungen och drottningen har suttit och vart ett skåp har stått..


Delen längst bort kommer bli tv-del (troligtvis)


Till vänster om kakelugnen är dörren, detta kommer bli matsalsdelen :)


Här ska det upp lusa tapeter med ljust mönster, taket ska målas, träet i valvet ska målas vitt och nytt golv ska läggas. Bort med heltäckningsmattan från 70-talet!


Händelserik söndag

Igår var det helt sinnerssjukt varmt och jag har varken orkat eller brytt mig om att sitta inne vid datorn men nu tänkte jag passa på en stund :) Novalie röjer runt i sitt rum och river ut alla leksaker på golvet, men dom är ju till för att lekas med och mamma får 10 minuter lugn stund!

Gårdagen spenderade vi mestadels uppe på Mullsjö camping hos Toms föräldrar! Vi började med att ta en liten tripp till Bönared som ligger en mil utanför Mullsjö. Där finns en hembyggdsgård där man kan köpa helt undebart fika med jordgubbstårta, kakor och bullar!
Problemet med att åka iväg hemifrån är att det blir som en bastu i bilen och detär jättejobbigt för oss allihop, men främst för Novalie som blir helt dyngsur efter 5 minuter i bilen.. Kortare sträckor går bra, men så fort vi ska åka längre får man åka på morgonen eller kvällen när det börjar svalna.
Efter Bönared så åkte vi tillbaka till campingen och gjorde minsta möjliga i värmen. Framåt kvällen efter grillningen så gick vi ner och badade :) Novalie stannade kvar med farmor och farfar och när vi kom tillbaka så hade hon somnat så gott i farmors knä! Lilla sötungen!









Nu ska jag snart göra oss iordning och åka upp till pappa och lämna Novalie. Sen ska jag åka och jobba!

Vilken underbar människa som tänker på oss tjockisar!

Som vanligt så har jag glidit in på j-nytt.se och hittade en artikel om en tjej som ska öppna en butik med underkläder för kurviga i Huskvarna. Det här var nog det bästa jag har hört på hela dagen tror jag!
När man som jag är modell större och inte kommer dom där snygga trosorna i stolek XS och dom där så finns det inte mycket att välja på förutom 7-pack vita damtrosor från Ullared med rosa eller blå blommor på.  

Det känns som om marknaden idag är så inriktade på den tunnare delen av sveriges befolkning så att vi större nästan glöms bort. Eller iof, vissa affärer har ju en speciell avdelning med namn som "big is beautful", XLNT och Generous. Varenda gång man går in i en butik och styr kosan mot en av dessa avdelningar får man nästan känslan av att alla kollar på en och tänker "aha, hon är så stor så hon måste gå till tjockisavdelningen".
Varför kan man inte bara ha en damavdelning med alla storlekar samlade?
Urvalet skulle då ökas drastiskt, för även om jag är stor vill jag vara fin!

Inget ont om smala tjejer som väger under 100 kilo, ni är skitsnygga! Detta handlar mer om butikerna..
Iaf, stort cred till tjejen i butiken! Den ska absolut besökas :)
Grattis älskling, du kanske får en sambo utan bomullstrosor á la XXXL till hösten!

Sommar och sol

Natten på jobbet gick rätt okej, med undantag från några uppstigande på morgonkvisten och några kisspauser. Problemet är bara att det i det lilla klaustrofobiska jourrummet blev det ca 30 grader så jag vaknade några gånger av att jag svettades som en gris! Jag kände mig helt enkelt som en svettandes klimakteriekossa i sina bästa dar!
När jag väl fick gå hem imorse så var jag så slut att jag inte ens orkade gå därifrån så jag hängde kvar en kvart och bara satt innan jag orkade masa mig ut till bilen som stog och jäste i solen. På väg hem köpte jag med mig frallor och jordgubbar till frukost :) då blev minsann lille karl glad!

Annars idag så har vi varit i Norra Hammar och hälsat på Ann-Sofie, Henrik och Maja som vi låg på BB tillsammans med och det är alltid lika trevligt!
För övrigt så har vi bara svettats och svettats idag och klagat lite på värmen, så när vi kom hem så badade både jag, Tom och Novalie i hennes lilla pool i trädgården. Det var lite trångt men Novalie tyckte det var jättekul att det var någon mer som badade!



Novalies farmor hade varit här igår och lämnat detta urgulliga sommarsetet :)
Det ska hon få ha på släktkalaset i augusti tänkte jag.


Det här med glutenintolleransen

Jag har allt mer börjat ta in det här med att Novalie är glutenintollerant i mitt huvud och tusen olika frågor dyker upp!
Vad kommer hon kunna äta? Vad kommer hon inte kunna äta? Kommer vi få bra hjälp? Kommer det här kunna hanteras på ett bra sätt på dagis och i skolan, med mera.. Det finns ingen ände på det hela.
Jag vill inget hellre än att Novalie ska få sin tid för biopsin uppe på Ryhov, men enligt dom så verkar det inte vara någon brådska. Denna ettåring väger ju inte alls för lite eller så, hon har inte alls haft diareé i snart 3 månader. Det är klart att det kan ta tid men det känns inte som om dom tar det på så stort allvar :/ jag ska ringa till dom på måndag och försöka få dom att förstå hur vi har det..

Jag behöver ha ett datum, jag behöver få veta!


Ensam och övergiven

Jag sitter nere på jobbet nu och all annan personal har gått hem och mina vänner sover. Jag är lite osäker på om jag ens får sitta vid datorn och vara inne på bloggen, men med tanke på tidpunkten på dygnet och sidorna jag väljer så är det nog ingen fara. Det är ju inte precis olagliga hemsidor jag är inne på..
Typiskt nog så går det inget bra på tv heller och det är det minsann aldrig när jag jobbar natten! Flera gånger har jag tänkt att jag ska ta med mig en film eller nått hemifrån, men det glömmer jag alltid. Idag fick jag iof med mig boken jag håller på och läser, men jag läser bara när jag har lagt mig i sängen för att sova för natten, annars har jag ingen ro till att läsa. En dusch skulle jag vilja ta med, men det går inte..
Jag saknar mina älsklingar där hemma :(

Hoppas ni har en bra och trevlig lördag!

Morgonmys


Working 9 to 5 (noooot)

Natten har gått jättebra med Elvis och Doris :) det blev lite morrande igårkväll från Doris sida men gamlingen tog det med en klackspark. Eftersom han var först till sängen blev det han som sov där inatt. När Tom åkte till jobbet släppte han ut Elvis så då kunde Doris ta över. Imorse låg hon och mös brevid kudden när jag vaknade!

Idag blir det jobb, jag börjar klockan 15 och slutar imorgon bitti 09. Hoppas att natten blir lugn så jag får sova lite för tanken är att vi ska åka till Ann-Sofie och Henrik imorgon på dan..
Innan jobbet ska jag nog åka förbi myrornas och skänka bort vår dator. Jag håller nämligen på att få ett seriöst psykbryt på den! Internet håller på och kopplar ner och kopplar upp så jag kan inte göra ett skit.. Över den lilla ikonen längst ner står det bara internetåtkomst saknas, men vad menas med det då? Det gör ju inte saken bättre att Novalie sitter på golvet och surar. Hon är jättetrött men förstår inte riktigt det!
Nu när hon blir sur och arg så har hon börjat slåss och det är sådär lagom roligt, för säger man till henne så blir hon bara ännu mer förbannad.
Det ska faktiskt bli rätt skönt att jobba, det är som rena rama semestern om man jämför med det här!


Doris!




Nu är Doris äntligen hemma hos oss efter flera veckors väntan. Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge! Något annat vi väntar på är Elvis, han har inte varit hemma på snart 2 dagar! Det är inte likt honom att bara försvinna på det här sättet, något måste ha hänt :( varje kväll innan jag lägger mig sitter han i uterummet och kraffsar på fönstret och vill in. Men inte nu..
Hur typiskt är inte det då? Skaffar honom en kompis som inte ens hinner komma hem innan han försvinner!
Det som skulle bli så bra med 2 katter, och kommer han inte hem så sitter vi här med bara en iaf.
Vi får hoppas på det bästa att han dyker upp snart!

Doris:
- är en väldigt mysig och kelsjuk kattunge
- har väldigt vassa klor
- blir lite skrämd av Novalie (vem blir inte?)
- har försökt att fiska fläskkotlett från tallriken
- är oerhört söt
- tycker om att ligga på musmattan
- tycker inte om att bli lämnad ensam utan följer efter och tittar vart man tar vägen
- spinner bara man tittar på henne


 




Elvis har kommit hem! Det var första gången han och Doris träffades och det gick jättebra! Mycket beror nog på att Elvis är en så lugn och stabil katt. Han gick förbi henne och sngelade lite och fortsatte sedan till maten haha. Doris däremot kaxade upp sig rejält och blev 3 gånger så stor och morrade och fräste..
När han ätit klart så försökte han gå fram och nosa lite på henne men det var inget som uppskattades alls! Nu ska jag gå och lägga mig så får dom lösa det här själva :) jag är inte alls orolig utan tror bara att det tar några dagar så är dom snart bundisar!
Nu kan jag sova gott inatt!

Snart så!

Nu ska vi snart åka och hämta Doris! :D
Ska bli spännande och se vad Novalie tycker om en liten kattunge här hemma. Och Elvis med för den delen, men honom har jag inte sett på 2 dagar, men han dyker väl upp snart..
Jag kommer lägga in lite bilder ikväll!