Liten lista



Född: 11 Juni 1009
Var: Länssjukhuset Ryhov 
Tid: 21:21
Födelsevikt: 2610 gram
Födelselängd: 47 cm
Huvudmått vid födsel: 33cm 
Namn: Novalie
Namnbetydelse: Nova - stjärna, Li- den vackra
Andranamn: Christina
Efternamn: Delvärn
Ålder: 7½ månad
Nyligen lärt sig: Klappa händerna
Dagis: -
Vikt nu: ca 7,8 kg
Längd nu: ?
Mammagris eller pappagris: Riktigt mamamgris!
Favoritbus: Kittla under hakan eller blåsa på magen
Favoritmat: Kalops
Favoritleksak: Allt man inte får leka med, dosor och telefoner osv
Favorit tvprogram: -
Favoritmusik: Gummibjörnen!
Sover i: Pyjamas
Favorit person förutom mamma & pappa: Faster
Barnvagn: Emmaljunga City Cross i färgen Grey Rings
Försäkring: Länsförsäkringar
Blöjor: Libero
Hur många tänder: 6 och en till på väg
Storlek i kläder: 74
Storlek i skor: 18-19


Något piggare

Idag fick jag sovmorgon, till 11.40! Så himla skönt att få sova ut..
Novalie har hållt låda här idag, tror hon har sovit 1 timme sammanlagt idag men hon är iallfall hur pigg som helst!
För 10 minuter sen kräkade hon ner hela soffan och sig själv, bara hon inte åkt på magsjukan! Förhoppningsvis var det bara något tillfälligt eftersom hon i övrigt är pigg och glad. Men lite orolig blir man!
Här är lite bilder när hon mös med Grisen och en film på vildingen som vägrar sitta stilla!


Novalie har myst med Grisen



Pilla lite på nosen..



Grisen är inte lika road, men låter henne pilla klart..




Huskvarna idag!

Idag har jag och Novalie varit och lekt med Sara och Arabelle :) egentligen skulle vi åkt ner till öppna förskolan och hon skulle fått följa med dom dit under tiden jag var hos tandläkaren, men det struntade vi i så hon var hemma med dom!
Hos tandläkaren gick det bättre än förväntat faktiskt. Jag trodde det skulle vara jättemycket hål eftersom jag känt lite vassa kanter och så i munnen, men det var bara början till ETT hål och lite tandsten!
Detta resulterar i ett tandläkarbesök till och ett besök hon tandhygienisten.. Sammanlagt hamnar jag väl på 1500 eller nått, men usch vad dyrt det är! Det var bra när det var gratis..

Efteråt sprang jag in en snabbis på Kappahl och Lindex för det är ju REA-tider! Hittade en smurf-mjukisdress till lillfisen för 60:- eller nått och en fleeceoverall för ungefär samma pris och det är helt okej!

På grund av busvädret beslutade vi oss för att stanna här över natten, jag vill inte gärna ut och köra med Novalie i bilen när det är såhär!


Fyndat!

Idag har vi fyndat ett par skor till Novalie på Tradera :) blir ju knäpp på att hon ska dra av sig dom mjuka tossarna så fort hon sitter i bilen! Måste erkänna att jag tycker den här typern av skor inte rikitgt är min smak, men dom såg varma ut på ett par bebisfötter! Rosa såklart..




Blää för söndag!

Usch, idag är en sån där riktigt tråkig dag för det händer absolut ingenting! Jag passar på att tvätta lite, ungefär så där 5 maskiner blir det idag! Förstår inte riktigt hur det kan bli så mycket tvätt på så kort tid??
Jag har även rensat lite inne på Novalies rum, plockat bort lite kräkhanddukar, kollat igenom garderoben och organiserat lite på skötbordet :) nu är det riktigt fint!!
Snart är det dags för lite mat! Har kycklingfilé på tining och till det blir det hemmagjorda potatisklyftor och bearnisessås, mmm!
Efter maten planerar jag en storstädning för det är helt galet vad snabbt det blir skitigt!!

Igår var det en månad sen farmor dog och om 5 dagar är det begravning, och jag ser inte alls fram emot resan! 8 timmar på vägen i halkan, men skönt att vi kan turas om att köra. Det värsta är att det blir mörkerkörning upp och både jag och pappa ser kasst i mörkret så det lär bli spännande!
Det kommer nog kännas konstigt att vara i lägenheten utan att farmor är där, man är så van vid att hon står vid spisen eller sitter på sin plats vid köksbordet..
<3


Novalie busar med pappa :)

Största istappen!

Såg idag när jag skulle kolla posten att vi har största istappen jag någonsin sett hängande på vårt hus! Jag överdriver inte om jag säger att den är 1,5-2 meter lång!


 


Lilla sjuklingen

Idag har vi minsann inte varit lika effektiva men jag har iaf hunnit göra ett storkok till, idag blev det köttfärssås med makaroner till fröken, 7 måltider som åkte in i frysen och en sparar vi till kvällen!
Novalie är inte riktigt kry idag, det rinner ur näsan och har sig och imorse var hon lite dåsig men ingen feber iaf. Får se om powernapen gjort henne lite piggare sen när hon vaknar :) om hon är piggare till eftermiddagen kanske vi ska ta oss en 20-minuterspromenad så vi får lite frisk luft iallafall.

Om 20 minuter slutar Tom, så det dröjer inte länge innan han kommer hem till oss igen <3 har en färsk kyckling liggandes i kylen som jag tänkte laga nått av till Novalie, jag funderar på om jag skulle göra några portioner med kyckling, ris och currysås och några portioner med någon kycklinggryta av något slag. Det är skönt att kunna laga mat utan att behöva tänka på att underhålla Novalie samtidigt..


Novalies hylla i frysen börjar bli välfylld :) skönt!

Händelserik dag!

Idag har varit en minst sagt småstressig dag, det har gått i ett sen vi gick upp imorse!
Vi har:
- varit på öppna förskolan
- lagat mat
- varit på BVC och vaccinerat
- lagat mat igen
- haft besök av Toms kusin
- somnat framför tv:n 18:40


Dagen började med att jag försov mig, men vaknade som tur är av min tidsinställda bomb 09.05. Hade tänkt gå upp lite tidigare för att hinna klä på mig och fixa innan hon vaknade men det gjorde jag ju inte så det fick jag fixa efter att hon var klädd och bytt på och kunde spriinga runt i gåstolen en stund.
Men trots att vi kom iväg lite senare än beräknat så var det vi som kom först fram till öppna förskolan, dock dröjde det inte länge innan folk började strömma in!
Novalie bara älskar sångstunden där, idag hade "ledaren" även plockat fram ett stort tygskynke som var lite smått genomskinligt som vi använde när vi sjöng vågen-sången. Novalie satt på mattan och tittade fascinerat på när den åkte upp och ner för att sedan landa på hennes huvud, underbara unge <3

Väl hemma så var det dags för lillskruttan att sova en stund och hon hann somna innan jag ens lagt ner henne i sängen, det var ett ultimat tillfälle för mig att laga lite mat på (till Novalie).
Idag tillagades det här Biffstroganoff och Kalops, och hon bara älskade det, så himla skönt att hon ändå äter maten jag lagar och itne enbart dessa barnmatsburkar, för fy bubblan så mycket billigare det blir och så himla enkelt det är!
Och jag måste erkänna att biffstroganoffen blev för himla god! :) jag ångrar att jag inte gjorde mer så det hade räckt till en middag till oss med..
När hon väl vaknade så var det matdags, fast det fick bli kyckling, ris och currysås som jag redan hade plockat upp ur frysen, så kalops fick hon till middag istället när vi åt Tacos, för det är ju kanske ingen superbarnvänlig mat...

En stund senare bar det av till BVC för sista dosen knorr-vaccin, så himla duktig är hon min lilla tjej! Hon sa knappt ett knyst :)
När vi väl var hemma igen så var det dags för mat igen, men denna gången för vår del så Novalie sysselsatte sig med att jaga hunbden och katten med gåstolen under tiden vi lagade mat.
Klockan 6 kom Toms kusin för att kolla på datorn, den har levt sitt eget liv och hängt sig varje gång man går in på internet, så nu blir det omformatering av hela skiten! Ska bara bränna över bilderna någon dag..

Trött skrutt somnade í min famn vid tjugo i sju och sover förhoppningsvis tills imorgon bitti! Hon hoppade över en tupplur idag..
Vilket långt och tråkigt inlägg....


På väg från BVC


Fika

Igår var vi hos Jonna och Filippa och fikade :)
Korten är tagna med min kassa mobilkamera, glömde den riktiga hemma..




Äntligen kväll! Eller natt..

Lillskruttan sover så gott i sin säng, hon var supertrött när jag kom hem från jobbet så det dröjde inte länge innan hon somnade i min famn..
På jobbet gick det bra, 3 timmar går ju så fort och läget var hyffsat lugnt idag så jag slapp huvudvärken man kan ha efter ett 12-timmars pass under det taket. Men usch vilket väder när jag åkte hem!

Imorgon är det en ny dag och jag hoppas innerligt att Novalie är snäppet gladare än idag, men det tror jag nog för alla har vi våra dåliga dagar!
När vi har vaknat imorgonbitti ska vi bege oss ner till stan och köpa lampa till bilen som självklart pajat när det är så äckligt mörkt ute och sen ska vi åka upp och hälsa på Jonna och Filippa :) Tror även jag ska ta en sväng förbi Sara och lämna lite kläder så jag blir av med dom.. 5 påsar står det här ivägen knökafulla med kläder!

Imorgon blir en fullsmockad dag minsann!

Älskade barn



Så liten du är på jorden
Så stor du är i mitt hjärta


Himla rolig morgon..

Idag blev det sovmorgon!! Klockan tio vaknade Novalie pigg, men på uselt humör.. Att byta blöja och klä på sig var idag en mycket spännande upplevelse! Att klä på en daggmask som snurrar, sparkar och rivs är inte det allra lättaste, så när blöjan väl var bytt så fick det bli påklädning i stående position idag!
Sen var det ju dags för frukost med.. Också väldigt spännande! Varför gapa när man kan knipa med munnen?

Till slut kom vi iallafall iväg, var tvungen att åka in till Habo så vi kunde fylla på blöj/matförråd. Den mesta maten lagar jag själv nu för tiden, men gott att ha några burkar hemma ifall man ska iväg. Sen var både vällingen och hennes gröt nästan helt slut med.. Åka bil var inte heller kul idag, hon skrek hela vägen in till Habo men tystnade under stunden inne på Ica (tack gode gud för det, finns inget värre än att gå i affären med ett argt barn).
När vi väl kom hem så blev det banan för fröken, och nu sover hon :)

Ikväll blir det jobb några timmar..


Nyss hemkommen!

Har precis kommit hem efter att ha varit och fikat och tittat på Toms jobba kompis nya "stuga".
Ett superfint hus på 250 kvadrat med vätterutsikt och stall! Huset såg jättestort ut på utsidan, men i själva verket är det mindre än vårt.. Men det var fint :)

Novalie lekte med deras lilla Louise som bara är 3 månader äldre. Hon var en blyg liten dam, men oj vad hon kröp! Det gick i 110 över köksgolvet! Det dröjer nog inte länge innan Novalie är likadan.
Det slog mig även att Novalie har väldigt mycket tänder för att vara så liten, Louise hade inte en enda tand också kommer lilla Novalie med 5 stycken och 2 till på väg! Galet..
Nu sover hon lillskruttan, hon blev supertrött över besöket, men kul hade hon nog :) kul att träffa någon i sin egen ålder!

Medan hon sover ska vi gå ut och fixa till bilstolen, den har hamnat lite på sniskan. Och sen ska jag plocka in sittvagnen ut förrådet och tvätta klädseln och se hur den ser ut. Fick nämligen den av Toms bror, men den har stått ute ett tag så den är lite solblekt och så. Men det är ju perfekt att ha som resrevvagn här hemma :)

Ingen öppen förskola idag

Hade tänkt att åka bort till öppna förskolan idag, men attans när vi kom dit så stod det att det inte börjar först nästa vecka.. Himla skit tänkte jag, ringde till Sara och beklagade mig lite, så bestämde vi att vi skulle åka dit istället :) så idag har jag och Novalie varit där och mysit och svurit över elaka kärringar utan liv på MVC! Idiot..

Nu har jag här en superpigg men nybadad Novalie :) hon luktade så mycket fisk (efter middagen) så hon fick allt ta sig ett litet bad! Inte henne emot för bada är ju kul! Fick hon så skulle hon nog sitta i badet hela dan. Novalie badar numera i hon i tvättstugan så slipper man hålla på och balta med den förbaskade badbaljan.. Allra bäst hade varit om vi haft ett badkar, men nu har vi ju inte det så det är bara att gilla läget!
För tillfället ligger hon och suger på telefonen på hennes ladugård, smaskens!! Jag gillar verkligen vår nya möblering! Novalie har supermycket plats och springa på, hon tar sats från ena hörnet, sen springer hon så hon får upp farten, sen drar hon upp fötterna!! Haha så himla gulligt är det!



Pimp my gåstol

I brist på nått vettigt att göra har jag fördrivit 5 minuter dan med att piffa till Novalies gåstol! Tycker den blev lite fräsig faktiskt ^^
Dessvärre skulle hon behöva nackstöd och krockkudde med så som hon kör in i grejer i 180km i timmen!
Jag diggar att det står Bränn däck med Ronny och Ragge på Wunderbaumen! Att tillägga så är den ungefär5 år gammal och luktar inte ett smack, och hon får inte tag på varken den eller snörena där bak..


Onsdag

Novalie vaknade 2 minuter i 9 idag, hon är som en tidsinställd bomb skruttungen.. Nu på morgonen har vi hunnit äta frukost och fixa det sista efter om-möbleringen!
Lillfisen sitter på golvet och lyssnar på Mora Träsk och tittar på mamma som fjantar runt och klappar händerna och har sig, skitkul! :)
Har även hunnit sätta ut sopsäcken med sopor.. Eftersom vi inte har haft soptömning sen innan jul så har vi extremt mycket! Fick ringa till kommunen och fråga hur fan vi skulle göra, då fick vi tillåtelse att ställa ut sen säck! Det värsta är att jag inte ens är säkra på om dom kommer denna veckan eller nästa.. En vecka till så hinner det bli ännu en sopsäck! Usch, jag är så trött på skiten!!

Novalie har fått en syssling till, grattis Ida ocn Andreas! :)


Novalie stannar inte längre där man sätter henne...


Så här kul är Mora Träsk!

Kompisar?

Satt och funderade för en stund sen...
Alla som fått barn säger ju att när barnet föds så försvinner större delen av ens vänner, och det visste jag ju att så skulle det inte bli för mig. Men tanken slog mig att det har dom faktiskt gjort sen Novalie föddes, inte alla men dom flesta! En vän har jag kvar som jag umgås med regelbundet, alla andra då? Borta.. 

Antar att det är för att man prioriterar lite annorlunda nu, jag är hellre hemma med Novalie och Tom på helgerna än går ut och super och festar, men det andra man gjorde med sina kompisar/vänner då? Jag festade ju inte hela tiden..
Det är nu som man verkligen har märkt vilka vännerna var, det är dom som fortfarande hör av sig och vill hitta på nått, eller bara prata en stund i telefon, eller ens visar tecken på att dom lever!


Möjlig kompisannons:   (något ironisk men med en hel del sanning)

Hej!
Är en tråkig, överviktig brud på 20 år med flötigt hår och onopprade ögonbryn, har en dotter på 7 månader som är det bästa på jorden!
Mina intressen är att prata bajskonsistens, laga barnmat, hänga på internets alla möjliga familje-forum och polera barnvagnen.
Om dagarna dagarna byter jag blöjor, torkar spyor, kokar nappar och leker "var är tummen" och tittut.

Då och då händer det att vi ger oss ut och fikar med någon annan desperat mamma som söker sällskap som inte suger på tummen eller äter sin middag på flaska.
Delar du mina intressen så hör av dig!
 


Dags att skaffa nya vänner, nån som känner sig manad??



Förr...


Jag har en plan!

.. tajmad och klar i minsta detalj!!!

Har nämligen lagt fram förslaget att vi ska byta rum på vårt sovrum och vardagsrummet här uppe! Eftersom vårt sovrum är större än vardagsrummet nu och vi byter så får Novalie med plats att röra sig på med gåstolen. Dessutom tycker jag inte vi behöver så stort sovrum nu när Novalie har ett eget rum att ha sina grejer på. Innan det var klart var det ju iof smidigt att ha allt på samma ställe inne hos oss, men nu är det överflöd med plats!
Denna lilla plan har jag tänkt att sätta i verket imorgon under dagen, sen får Tom hjälpa mig när han kommer hem med alla äckligt tunga möbler :)
Det är trevligt med lite omväxling ibland, och att byta rum kan göra så himla mycket!

Har börjat lägga ner filmerna i blå ikea-kassar (världens bästa uppfinning), fick oerhört bra med hjälp av terroristen som fick tag i en av påsarna och stack iväg med innan det hann hamna grejer i den..

Idag har jag och Novalie varit i Habo och fikat med Hannah, så himla kul att ses igen! Det blir ju inte så ofta längre :(


Novalie hjälper mamma!!


Krypa

Lägger upp lite bilder från gårdagens krypträning, hon fattar grejen men blir ruskigt arg när det inte går som hon vill!
Det roliga är att hon tar sig bakåt iaf på nått vis..



Sakta men säkert..


En liten vilopaus


Novalie ger upp och beslutar sig istället för att slicka
lite på soffan, sötungen!




Slapp- och mysdag

Idag har vi gjort minsta möjliga, det vill säga inte alls mycket! Under förmiddagen satt vi och tittade på tv, lekte på golvet och sprang runt och stal grejer i gåstolen. Terrorsiten har nu hittat en ny favoritsak att försöka få tag på, nyckeln som är till vår tvbänk så man kan låsa! Mycket spännande pryl, dock måste man vrida den flera varv och samtidigt trycka den inåt för att få ut, så det kommer hon aldrig lyckas med och hon blir lika förbannad varje gång det inte går...

På eftermiddagen åkte vi till Toms bror och hans familj och fikade och spelade Wii, supertrevligt och lagom avancerat för en lördageftermiddag/kväll :) slog faktiskt Tom i supermario-konståkning!
När Novalie ätit och lagt sig så blev det mys framför tv:n med ostbågar och cola, tittade på A beautiful mind som jag sett nån gång för länge sen i skolan, jag tror det var på en psykiatrilektion..
Har försökt att förtränga så mycket som möjligt från en tiden så åren bara blandar ihop sig.

Gårdagen:
En liten uppdatering av gårdagskvällen.. Novalie sover bara middag 1 timme runt lunch och håller sig vaken hur länge som helst och vägrar sova. Vid 7 efter middagen somnade hon helt utslagen och vaknade 1½ timme senare döpigg och superglad, och där var det kört tänkte jag. Rätt gissat, lillfröken var på väldigt bra humör och det vara bara till att hålla henne sysselsatt tills hon blev trött igen.. Och det blev hon så småningom och somnade strax efter midnatt efter att ha hållit igång i mer än 3 timmar!


Såhär glad kan man vara fredag kväll klockan 23:15!

Fredagkväll

.. men inte för att det är någon större skillnad på vardag och kväll för mig men iaf! Största skillnaden är väl att Tom är ledig imorgon och brukar palla vara vaken lite längre, men idag hade han huvudvärk stackaren och gick och la sig tidigt.
Så nu sitter jag här igen och ugglar framför datorn med Novalies springande i cirklar i gåstolen, hon har bestämt sig för att absolut inte sova! Troligtvis somnar hon nog i mitt knä så fort vi sätter oss framför tv:n för att titta på Morden i Midsomer :) men innan dess ska jag ta på mig pyjamasen och borsta Novalies tänder..

Morgan har ju varit här med! Och han fick igång spelet! Det komiska var att han bara avinstallerade och installera om så funkade det! Precis samma sak som vi gjort ett antal gånger men inte lyckats..

Imorgon blir det lugna gatan :)

Vuxenpoäng!

Haha gjorde ett test på www.vuxenpoang.com, enligt det är jag 41,9 år!!
Sorgligt, jag är ju bara hälften så gammal! :)

Ring ring!

God morgon!
Nu har vi varit vakna i nästan exakt två timmar och det enda jag har gjort är att suttit i telefon känns det som,  ville kolla med försäkringsbolaget hur mycket bilarna ligger på i år, sen kolla med kommunen när fan dom har tänkt att tömma våra sopor (fick till svar att vi får ställa ut en säck), sen meddela FK när jag ska jobba och ringa till kommunen och fråga lite om vårdnadsbidraget.

Vi har bestämt oss för att jag ska vara hemma ett år extra med Novalie, då med vårdnadsbidrag. Jag tycker det känns så konstigt och fel att om några månader behöva lämna henne på dagis med folk hon inte känner, och jag vill inte missa dessa första år som är så viktiga både för henne och för mig!
Fördelen med vårdnadsbidraget är att jag får jobba så som jag gör nu, så ekonomiskt skiljer det bara en tusenlapp i månaden, och det klarar vi med Toms lön.

13.00
Har fortfarande inte hunnit publicera inlägget på grund av trött Novalie.. Försökte åf i henne lite mat nu innan jag la henne igen, men det är näst intill hopplöst nu för tiden! Dom första skedarna går bra men sen slänger hon sig bakåt och gallskriker :( jävla förkylning, hon som har ätit så bra innan! Komma på det viset och förstöra allt..
Snart kommer Tom hem från jobbet, det ska bli skönt! Nu är det fredag igen så nu är han hemma i hela 2 dagar och myser med oss!
Ikväll kommer Morgan och kollar på vår ena dator som strejkar, den vill inte installera expansionspaketet till The Sims3. Hoppas han kan lösa det! :)

Novalie återgår till det vanliga!

Äntligen börjar hon bli frisk lillskruttan, usch det har varit jobbiga dagar, men tack och lov att hon klarat sig från att vara sjuk så länge som hon gjort! Igår fick hon sista doserna med medicin så får vi hoppas hon klarar sig utan nu :) 

Fröken går nu under namnet terroristen här hemma, hon pillar med allt och suger tag i första bästa pryl hon får tag på. Tvdosor står väldigt högt på listan och minsta lilla chans till att få tag på en dosa tar hon, glas är också väldigt spännande och andra saker som skulle kunna gå sönder, allt för att få mamma att stelna till! Går man förbi något intressant med henne på armen så slänger hon sig efter det hon ser, så det gäller att hela tiden vara beredd.. För att inte tala om när hon springer runt i gåstolen, jag förstår inte att gardinerna hänger kvar på sin plats när hon är i farten. Så fort man sätter ner henne mer eller mindre springer hon fram till gardinerna för att se om dom var lika roliga att dra i som förra gången.
Snart dags att barnsäkra ordentligt, skydd i kontakter och grejer!

Vi har även börjat med tandborstningen på allvar nu när så många tänder kommit upp så pass mycket, och hon är så duktig! När man går in med henne på toaletten och plockar fram tandborsten gapar hon så glatt. Emellanåt suger hon på den så halva tandborsten glider in i munnen! Yummie...

Underbara unge <3


Majskroksfantasten!


Novalie blir alltid lika glad när man tar fram kameran! :)

Ni är ju inte kloka

Hua, har varit i stan idag, och det var en ruggigt jobbig resa fram och tillbaka med anledning av snö som har kommit och den SUPER-usla skottningen i Jönköping! När jag åkte ner på förmiddagen var det inte skottat någonstans inne o stan och bilar kanade fram och tillbaka och varvade vid trafikljusen. Men visst, det kan jag leva med för klockan var inte så mycket och dom prioriterar och bla bla bla.
Men det värsta utav allt var när jag skulle åka hem, då var klockan 19.00 och det var fortfarande inte skottat eller saltat så jag fick ta stora vägen, som bara var en pytteaning bättre.

Det är när man åker på vägarna denna årstiden som man förstår hur lågt folk värderar sina liv och det är inte alls konstigt att dödsfallen i trafiken ökar.. Folk har verkligen ingen respekt för halkan!
Jag fick se många fina omkörningar och försök till inbromsningar idag för att folk har så förbaskat bråttom och absolut inte kan ligga bakom en bil som ligger 2 km under den tillåtna hastigheten. Ja herregud, dom kan ju komma fram 0,2 sekunder senare bara för att en annan bil inte kör som Rally-Kalle.

Jag ser det så här: Bättre att komma fram istället för att inte göra det alls och hamna på sjukhus för att man inte kan ta det lite lugnt.
Men sen visst kan det hända olyckor iaf hur sakta och försiktigt man än kör, men jag tror det skulle ske betydligt färre om folket började ta det lite lugnt istället för att stressa så när man kör!

Bara lite irriterad och oförstående...

Lillskruttan är sjuk..

Min stackars lilla gosunge har gått och blivit riktigt förkyld, det rosslar och har sig när hon andas och näsan är helt igenkorkad.. Så igår fick det bli en liten sväng ner till stan och farbror doktorn så hon fick flytande Bricanyl utskrivet och droppar till näsan. Men medicin är ju inte det roligaste som finns har vi märkt, och absolut inte den hemska munsprutan! Bricanylen har vi fått mäta upp i sprutan, hälla i en kopp och sen ge med sked. Då går det minsann!

Vi har haft besök av rådjur med! Novalie tyckte det var väldigt spännande varelser som gick i trädgården och tittade mycket intresserad!

Nu ska jag ringa till mamma och tjata av mig lite!









2010

Då var det ett nytt år igen! Hur tusan ska man lära sig det då? Och sen när man väl lärt sig så blir det nytt igen..

På nyårsafton var vi hemma och tog det lugnt, pappa var här och höll oss sällskap med :) Vi åt lite lövbiff med klyftpotatis och bearnisesås och sen satt vi och spelade lite spel! En alldeles lagom jobbig dag! Novalie powernapade vid 7, sen höll hon sig vaken ända till tjugo i ett!! Så hon fick vara med och titta på fyrverkerierna geom fönstret.
När vi stog där och kikade kom det 3 stackars rådjur ut från skogen, alldeles vettskrämda och visste inte vart dom skulle ta vägen. Tycker så himla synd om djuren på just nyår, både dom tama och vilda.. När man har sett det med egna ögon så förstår man hur dom måste känna sig!

Här hemma börjar Novalie det nya året med en riktig dunderförkylning.. Hon är alldeles rosslig och dan, och hes!
Som tur är har hon iaf ingen feber. Så nu blir det till att hålla sig hemma några dagar så hon frisknar till skruttan!