Dagens outfit


Mormors älskling - tröja
Leggings från Lindex
Mockasiner från Eko


Lilla galningen

Idag har jag och lille karl varit i Borlänge och kikat och handlat lite medan Novalie fick stanna hemma med Åke och mormor, det blev lugnast så..
Lille karl var ungefär lika road som vanligt och för varje affär vi gick in i så suckade han högre. Novalie hade minsann haft det trevligt, mormor och Åke hade varit ute och motionerat terroristen i snön, ätit mat och sovit :) underbart att komma hem och möta en glad unge i dörren!
Med oss hem denna gången fick vi ett varsitt par vinterskor, två linnen, en BH, två par öronhängen, ett halsband, en duschslang, ett par tofflor, en pulka och lite annat smått och gott.. 

Om en stund ska vi äta lite kvällsmat och Novalie ska alldeles strax gå och sova..










Förresten har hon fått coolaste tröjorna av mormor, på denna står det
"min pappa är en raggare!"

Mellandagsrea!

Sådär ja, julen avklarad och vi har gått in i mellandagarna i väntan på nyårsafton för att sedan på nytt försöka lära sig en ny siffra i årtalet.. Det tar ungefär ett halvår att lära sig och när man väl kan det så är det nästan dags igen!
Igår kväll efter jobbet for vi upp till min mamma i Dalarna . Allt gick jättebra, Novalie var hur glad som helst i bilen tills hon började bli hungrig efter ca 2 timmar. I med en banan i ungen och sen sov hon en stund, sedan vaken och glad resten av resan :)
Tom körde första halvan och jag tog andra halvan. Det är så skönt när man kan bytas av så man slipper sitta och köra hela vägen själv.
Idag har vi varit och kikat lite på mellandagsrean inne i Ludvika (jag, mamma och Novalie) och vi hittade lite tjusiga saker!
Novalie blev bortskämd av mormor och jag köpte mig en tröja och ett par leggings!
Till Novalie från mormor
Själv köpte jag bara en tröja till Novalie
Synd att det inte är rea året runt!!

Svenska traditioner

Just nu sitter troligtvis jag med resten av sverige och kollar på ank-jäveln på tv. Ska jag vara ärlig så är jag inte alls förtjust i denna tradition och den hade gärna fått kvitta - och som är grädde på moset i år är det Andre Pops som är julvärd i svt och det är inte direkt någon favorit. Sportnörd..
Hoppas han är lika bra på att presentera Benjamin Syrsa som han är på att rabbla matchresultat och sånt man gör när man är sportkommentator.

Jag återkommer helt enkelt angående detta!

Gösta Petter vad tiden går!

Jag har suttit och kollat på lite gamla bilder nu på morgonen och hittade bilderna från förra julen, och därmed även massa bilder på Novalie som är tagna för exakt ett år sen. Det är helt galet vad mycket det är som har hänt på bara ett år!
Den största sensationen är att hon faktiskt har fått lite hår :) hon har lärt sig krypa, gå, prata, hon har varit inlagd på sjukhus, börjat på dagis och fått sina första kompisar! Helt plötsligt så är hon inte så liten längre min lilla tjej..




 


Min tjocka och goa tjej! Innan glutenintolleransen steg fram och hon stannade i vikt..


Dag 9 – Min högsta önskan/dröm.

Haha jag var inget vidare på det här med att lägga upp ett inlägg varje dag så jag tar dom lite då och då när jag kommer ihåg dom så kanske jag tagit mig igenom listan till midsommar eller något.
Idag handlar det som rubriken lyder om min högsta önskan eller dröm.

Ska jag vara ärlig så är jag rätt nöjd med tillvaron som den är, men det är klart lite önskningar har man ju såklart! Först och främst vill jag att jag och mina nära och kära ska få hålla oss friska, både från förkylningar, magsjuka, cancer och hjärtinfarkter o.s.v.
Just nu kretsar ju som sagt mycket just nu kring det här med mitt jobb och att jag inte har någon tillsvidareanställning. Den dagen jag får det så kan jag uppfylla iaf 2 önskningar, dvs byta bilen och köpa huset!
Hade det varit möjligt så hade jag gärna velat ta ett sista farväl av mormor, morfar och farmor som alla gick bort ganska hastigt :/

Även om jag nu skulle få en anställning så skulle inte några extra miljoner sitta fel på kontot men vem önskar inte det liksom?

1 timme kvar

.. till julafton och nada jul-feeling över huvudtaget!
Så kan det vara, men den brukar komma i sista sekund när man precis svalt julmaten och tittar på ankan på tv.

Nu ska det firas med tårta!

.. inte riktigt kanske men det skulle man kunna gjort.

Novalie har nämligen varit på BVC idag och hon har nu passerat 9-kilos strecket! :) hela 9265 väger hon nu, äntligen börjar det hända något och det går åt rätt håll! Hon har även växt 2 cm till på längden och är nu 80 cm lång, vilket jag kan tycka är lite lustigt med tanke på att hon inte kan ha strl 80 i byxor längre..

Idag blir det lugna gatan här hemma, ska tvätta lite och plocka lite (som vanligt när man har småbarn), Vi ska även försöka få in alla för små kläder och bebissaker i garderoben på något vis.. Ikväll får Novalie följa med ner till jobbet på lite julfika, hoppas hon kan uppföra sig så man slipper skämmas haha. Jag har även fått klartecken från jobbet om att jag fått ledigt i mellandagarna så på måndag kväll eller tisdag morgon, beroende på vädret, så åker vi upp till mamma och är över nyår :)

2 dagar kvar till julafton.. Novalie har fått tag i ett gäng julklappar som jag ska lappa ihop pappret på och sen ska vi byta bjsblöja, faan vad det kan lukta från den lilla människan!

Mini-jul

I söndags var det dags för mini-jul igen och Novalie var överlycklig över allt folk som gav henne uppmärksamhet. Så glad att hon endast sov 10 minuter på hela dagen! Dessutom så hade ju farmor och farfar så fina dansande tomtar :)
Hinner inte skriva mer nu, snart ska vi iväg på julmys med goda vänner! Väntar bara på att dom ska komma hem..


Novalie "dassar" till tomtarna

Fredagsmys

Såhär började vår fredag, Novalie sov middag i ungefär 3 timmar.. I mammas och pappas säng såklart! Det är ju mysigast!






Doris lägger sig alltid samtidigt som Novalie, både när hon sover middag och nör hon lägger sig för natten så givetvis intog hon sin plats nere vid fotändan..






När mörkret faller så blir det fredagsmys :) brasa i kakelugnen och tända ljus, myys!

Nej inte igen!!

Morgonen rullade igång som vanligt här hemma hos oss vid 05.30 och allt var som vanligt, vi var trötta och jävliga. Tids nog så kom vi iaf ut genom dörren och packade in oss i bilen, jag och Novalie eftersom Tom åker åt andra hållet.
Precis när vi kommer ner till Habo och det inte är långt kvar till dagis så får mini-Grisen en megahostattack som avslutas med att hon spyr ner hela sig själv med slem.. Så det var bara till att vända hem igen med kräkig unge!
I sista minuten fick jag ringa jobbet och berätta att jag var tvungen att vara hemma idag för inte kan jag skicka henne till dagis när hon är på det viset! 
Såhär var hon förra gången hon var förkyld med (för typ 2 veckor sen), men då spydde hon bara på natten.

Hon har även hunnit bada eftersom hon körde ner handen i blöjan och kliade sig på skinkan, och ni kan ju gissa vad som fanns där i, inte var det blommor iaf..
Jag får väl passa på att utnyttja tiden och städa lite idag. Kräkiga ligger redan i torktumlaren så det är väl bara till att tvätta allt annat med när jag ändå är i farten!

Luciafirande!

Igår var vi på Novalies första "riktiga" luciafirande på dagis :) dom var så himla söta dom små nissarna och luciorna! Efteråt bjöds det på pepparkakor, saft och glögg.


Testing testing fina tomteluvan :)


Nyvaken och nyombytt, snart bär det av!


Fika!


Nam nam.


Jag vill inte lägga upp fler bilder då även dom andra barnen finns med på dom, och alla vill ju inte ha sina barn på internet.


En helt vanlig morgon

Morgon började här hemma hos oss vid niotiden idag. En ruskigt pigg Novalie hoppade runt i sängen och var så där himla glad som bara hon kan vara. Innan jag hunnit kliva upp ur sängen spänner hon ögonen i mig och säger "jag bajsa", sen tar hon i för kung och fosterland. I 2 dagar nu har hon bajsat riktiga bajskorvar, Fantastiskt tycker mamma efter snart ett år med kladdiga bajsar i blöjan!

När vi väl var uppstigna så fick Novalie tag på en bläckpenna någonstans (och har gjort ett fint konstverk på hela sin kropp, från topp till tå!). Det kan ju även nämnas att det lilla barnet nu även klättrar upp på köksstolarna för att sedan lägga beslag på allt som finns på köksbordet..

Nu ska det städas lite innan vi ska laga lite lunch :) ikväll blir det jobb!






Dag 8 - mitt drömjobb

Ska jag vara ärlig så har jag inget drömjobb, dvs inget som jag skulle vilja utbilda mig till och jobba med tills jag dör.
Jag måste erkänna att jag är rätt nöjd med det jobbet jag har och just nu är det mitt drömjobb :) bara en fast anställning som saknas, fortfarande.. Men sen är jag nöjd!

Off to A6

.. för att träffa Hannah :) ska bli mucho trevligt vill jag säga!!

Dagens i-landsproblem : för vild unge

Lugnet sänker sig över Gullskog och endast jag och torktumlaren är vakna. Diskmaskinen och tvättmaskinen har gjort sitt idag och Tom och Novalie sover.

Jag ser fram emot en god natts sömn ikväll utan att behöva trängas med mini-gris i sängen hela natten. Tom tycker det är sååå mysigt när hon ligger i vår säng, och visst är det de lite då och då men inte varje natt. För det första tror jag att det beror på att han är en smula för lat att få henne att somna i sin egen säng (dom kvällarna jag jobbar), det är ju smidigare att bara lägga henne brevid sig så somnar hon så småningom. För det andra så må det vara mysigt för honom att vakna upp brevid sin dotter efter en god natts sömn, för min del är det tvärtom. Jag vaknar upp och har ont ta mig tusan överallt! I nacke och rygg på grund av den ständiga platsbristen som råder på min sida sängen under nattimmarna då jag har ca 15-20 cm att röra mig på eftersom hon är så rackarns närgången och ska ligga så nära mamma som möjligt. Det andra problemet är att hon liksom sin far är en smula lik en tornado nattetid när hon sover. Helt plötsligt kan man vakna upp med en tå i ögat eller ett finger i näsan och det är inte helt lattjo alla gånger.
Sen har hon såna små vassa tår som gärna trycker sig in i rygg/svank/revben.

Eftersom det är jag som lider av detta så är det också jag som envisas med att hon ska somna i sin egen säng, och för att det inte ska bli ett problem i framtiden. Jag tycker att det är helt okej att hon kommer in till oss under natten när hon vaknar, men däremot vill jag gärna ha min plats för mig själv när jag ska somna så jag kan vrida och vända bäst jag vill. Punkt!

Nu ska jag ta en dusch och hoppa i bingen och läsa :) imorgon är vi lediga och ska träffa Hannah på en fika (hoppas jag om jag får tag i henne).

Dag 7 - min bästa vän

Det här är nog den del av detta som är lite enklare att skriva. Förr i tiden så hade jag mycket vänner, eller ett par nära vänner och massor med kompisar! Det förändrades ganska snart efter att Novalie föddes och vi gled allt längre ifrån varandra..

Under tiden jag gled längre från mina andra vänner så kom jag att hamna allt närmare en speciell person - Sara. Vi satt i en liknande situation där vi båda var gravida (flickorna föddes med 2 månaders mellanrum) så vi hade mycket gemensamt och umgicks allt mer, både före och efter barnen föddes.
Vår vänskap var inte självklar från första början utan det började med att vi hamnade i samma klass men det tog väl ett år ungefär innan vi ens pratade med varandra.

Men nu är hon min bästa vän och vi står varandra väldigt nära och vet det mesta om varandra!
Jag måste nog ta och slå henne en pling nu, det var länge sen sist :)


Dag 6 - Min dag

Min dag är inte mycket och skriva om, iaf inte just idag.
Jag har inte gjort så värst mycket. Klivit upp ur sängen, klätt Novalie och gjort henne iordning, ätit frukost sen skjutsat henne till dagis. Sen hann jag lägga mig på soffan en stund, men i vanlig ordning så fort man försöker vila lite så är telefonen piggare än vanligt och har ringt i ett så nu skiter jag i det och satte mig här en stund.

Tänkte jag skulle hoppa in i duschen en sväng innan jag far till jobbet. Ska försöka komma ihåg att föna håret så det inte fryser till is när jag kliver utanför dörren :/

Så mycket mer än detta blir det inte! Jo sängen när jag kommer hem :)

Dag 5 - Vad är kärlek?

Kärlek för mig är som jag redan sagt ett väldigt starkt ord, och det finns flera olika typer av kärlek.
Kärleken jag har till min dotter är helt obeskrivlig och helt underbar. Kärleken till Tom är detsamma men på ett helt annat sätt, samma sak gäller kärleken till mina föräldrar och min vän.

Kärlek till sin karl blir man lycklig och glad av (förhoppningsvis) och man känner en värme i kroppen av lycka. Nu har det gått från förälskelse till riktig kärlek - dvs drömmen om att hålla ihop förevigt och man har liksom kommit ifrån det där stadiet när man går som på moln och istället har vi börjat planera vår framtid på ett annat sätt. Nu har vi en vardag tillsammans och det ska pusslas med jobb och tider hit och dit men vi älskar varandra ändå <3

Sen har vi den där lilla krabaten i vårt hushåll.. Det finns inget underbarare än att hon klappar en på kinden och säger sååå när man slagit i en tå eller har huvudvärk. Alla dom här små sakerna hon gör varje dag gör att man älskar henne ännu mer än man redan gör, om det ens är möjligt!

Det är ett svårt ämen att beskriva och förklara det här med kärlek. Men en enkel beskrivning är att man helt enkelt inte kan leva utan det/dom man älskar. Skulle någon försvinna skulle det kännas oerhört mycket!




Den lilla underbara <3


(bara för att jag vill visa den charmiga frisyren)


Det nya rummet

Nu så äntligen är vi färdiga i storarummet! Det har tagit sin lilla tid men det har det varit värt :)



Före


Efter:











Än fattas det lite grejer, som ett matsalsbord i det bortre rummet. Men vi får ta en sak i taget och nu när bilarna pajar en efter en så lär det dröja ett tag till men det är ingen större brådska. Så tills dess att vi köpt ett så får det stå tomt där så länge!