Matvägran, del 78

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra med den lilla fröken..

Hon äter inte ens gröten med fruktpureé längre! Imorse gjorde jag bara iordning en halv portion för att jag inte vill slänga. Och mycket riktigt vägrade hon äta och bara spottade ut och viftade med armarna så skeden flög åt helvete. En halv, halv portion åt hon och resten fick jag slänga.
Igår gjorde jag iordning pasta med en skinkröra så hon kunde äta själv, men det gick inte nått vidare. Det slutde med att snudd på allt låg på golvet och hon var fortfarande hungrig så efter 45 minuter fick hon en flaska välling som slank ner utan några problem. Men man kan ju inte leva på välling när man är nästan ett år och superaktiv!
Det som hela tiden gnager i mitt bakhuvud är hennes viktkurva :/ nu lär den ju garnterat ha stannat..
Jag vet att man inte ska vara så fixerad vid vikten, men den hysterin kommer alltid finnas och dom små barnens första månader kretsar enbart kring vikt och längd. I och med att Novalie var så liten när hon föddes så håller det fortfarande i sig i min skalle!

Får se hur det går idag.. Fortsätter det såhär så ringer jag till BVC på måndag! 
Vad kan det tänkas bero på? 



Väntar på att BVC ska ringa upp så jag kan få lite råd innan dom går hem för helgen. Funderar på om ersättning kan vara ett alternativ just nu så hon får i sig den näringen hon behöver.. Vällingen är ju mer ett komplement till vanlig mat (som hon inte äter).

Skruttunge

Det är har varit full rulle här hela morgonen sen vi gick upp!
Det hela började ju fint när jag plockade upp Novalie och blev helt dyngsur i hela handen, då hade blöjan läckt. Så vi går bort till hennes garderob och ska plocka fram kläder och jag trampar i världens pöl på golvet! Då hade hon lyckats kissa igen så det läckte ännu mer!

Hur som, till slut fick jag på henne en torr blöja och lite kläder så vi gick ner och skulle äta frukost och lillfisan matvägrar fortfarande. Jag försökte först med en skål gröt med fruktpureé på, men det gick inte så jag försökte lura i henne en macka, men den gav hon till hunden :( 
Efter frukosten kom Johanna och hennes lilla för att hälsa på Sanna, så Novalie hade en lekkompis en liten stund tills det var dags för henne att vila lite middag. Nu ligger hon och sover så sött i sin säng min lilla knasfia!

Hade tänkt att jag skulle ringa til BVC och be om en extravikt igen för att se om det går uppåt eller om det står helt still. Jag hade även tänkt be henne om lite råd, men jag kom på att vår sköterska som Novalie går till är ledig fram till 3:e maj eller nått så vi avvaktar några dagar och ser vad som händer! Förhoppningsvis så går det över även denna gången..

Nu ska jag äta lite lunch innan terroristen vaknar :)

Dagens outfit

Oj, glömde dagens outfit idag..
Eller kortet tog jag men glömde skriva ett inlägg!

Såhär såg lillfis ut idag :)



T-shirt: H&M
Leggings: Kappahl, hör till en klänning
Strumpor: Inga


Inbjudningskort

Idag har Novalies inbjudningskort till hennes kalas kommit och jag blev supernöjd! 4,95 styck kostade dessa fina kort med kuvert! :)


Terrorist, javisst!

Ojoj det har gått i ett här hela dan! Nog för att hon brukar vara pillig men idag har det varit väldigt extremt!
Hon har tex: plockat ut allt som låg i/på mitt nattsuksbord, hon har dragit ut alla dvd filmer, hon har plockat ur tvätten som jag skulle läggas in i garderoben, hon har dragit ut internetsladden and the list goes on.
Lösning på problemet: Ta bort skiten och lägg någon annanstans och gå ut.
Så kan det gå..

Tills Tom kom hem så lagade vi mat och med tanke på det hyffsade vädret så bestämde jag att vi skulle sitta ute i ytterrumme och äta för första gången i år :) Novalie matvägrade som vanligt och satte av efter katten ist.
Förstår inte vad det är med henne och maten. Idag har hon hittils ätit en flaska välling och en halv portion mat och klockan är 18.00! Hon har inte fått några majskrokar, kex eller smörgåsrån eller någonting emellan just för att hon ska äta sig mätt på maten och inte bara det goda.

Terroristen har även lärt sig att plocka grejer som ligger på matbord/databord idag. Hon ställer sig på tå och sträcker sig så långt hon kan, sen lägger hon upp handen på bordet och drar den utmed kanten tills hon får tag på något.. Dagens bästa byte var telefonkatalogen som låg på databordet. Den gick hon runt med i en halvtimme innan hon hittade något annat kul!

Knasiga lilla unge <3


Jepp, det är något där!


Den armen var för kort..


Den kanske är längre?

Dagis

Jag vill verkligen ut och jobba! Inte för at jag har nått ordentligt jobb men jag vill iaf ha chansen att tacka ja om man skulle söka något..
Jag hade ju tänkt vara hemma med Novalie tills hon blir 1½-2 år men som jag känner nu så tror jag det blir bäst med dagis för både hennes och min del. Igår satt jag och tittade igenom Habo kommuns hemsida för att få en uppfattning om var dagisen låg och hur dom arbetar. Så till hösten är tanken att det blir dagis för lillfröken :) då har hon hunnit bli 1½ så det känns ändå rätt okej!

Innan jag skickar in köanmälan så vill jag gärna se hur dagisen ser ut och så och hur personalen verkar. Så idag har jag ringt till Slättens förskola inne i Habo för att se om man får komma och kika. Supertrevlig var tjejen som jag pratade med och vi får komma och titta redan i eftermiddag! :) ska bli spännande med tanke på att jag aldrig satt min fot på ett dagis..
Sen är det 2 dagis kvar som jag skulle vilja se. Är dom okej så har jag mina 3 önskemål till den lilla listan som ska in till kommunen.
Vad jag gillar är att dom flesta dagis i Habo är ganska nya vilket innebär att dom är hyffsat ljusa och fräscha!

Nu ska jag klä på mig medan Novalie sover och sen ska vi åka in till Habo och följa med Sarah till MVC innan vi åker till förskolan :)

Bara jag?

Äntligen är hockeyn slut! Är det bara jag som inte förstår mig på denna sinnessjuka hysteri runt denna sport? Alla blir så till sig att dom nästan kryper ur byxorna. Nu kan jag iaf pusta ut för kanal5 återgår till sin vanliga tablå! Tycker inte om när det blir såna avbrott i mina tvrutiner..

Idag har det återigen varit fullt ös medvetslös! Tom jobbade idag på förmiddagen så jag och Novalie roade oss själva tills han kom hem och när han väl var hemma så tog jag en promenad med dammsugaren på nedervåningnen för man drar in så jäkla mycket sand och grus denna årstiden. När jag var i sista rummet så kom Mona och Lasse, Toms päron. Dom skulle sälja sitt husvagnstält och det låg här så dom kom hit.
Inte långt därefter kom Sanna hem och en stund senare kom även Frida och Filippa :)
Den lilla sötungen ska vara här hos oss inatt och imorgon kan dom två roa varandra medan jag och Tom gör oss iordning inför dop och kalas!

Jag har märkt att mitt lilla barn är en smula egoistisk, svartsjuk och en smula elak. Hon ska ha allt som någon annan har och tar gärna till hårdhandskarna om hon inte får som hon vill och tar man i någon annan än henne så går hela världen under. Jag har klurat lite på vad man ska göra åt hennes ego-beteende. Nu är ju iof dom flesta barn ganska egocentriska och det kanske inte går att göra så mycket åt just nu men jag vill ju ändå att hon ska få en bra start och lära sig från början så hon inte beter sig på samma vis när hon är 15!
Jag får helt enkelt klura vidare på detta..

P.S. Tom ligger och sover i soffan och klockan är 21.10, stackars lilla karl, sliter ihjäl sig!
Ha en trevlig kväll :)

Dagens outfit



Idag har fröken Novalie på sig:
- En något förstor tunika i strl 86 från Kappahl
- Leggings som hon fick av Malin i julklapp
- Strumpor hon fått av mormor

Attans

Tänkte mig inte för när jag tog bort alla videoklipp på mitt youtube-konto, så nu är alla filmer jag lagt upp här borta! Men skit samma, orkar inte lägga upp dom igen..

Titta mormor!

Har spelat in när Novalie går så hennes mormor får se :) dom träffas ju inte så ofta så bloggen är perfekt att ha!


Det blir aldrig som man tänkt sig

Jag vilken gårdag det blev.. Det var verkligen fullt ös medvetslös igår!

Först tvättade jag ju bilen som jag skrev innan jag åkte och jobbade och det var ju helt enligt planerna. Sen åkte jag ner till jobbet och gjorde det jag skulle. En av gubbarna har dött så det var inte riktigt samma stämning som det var där innan. Tänk vilken stor skillnad en enda människa kan göra! Det var alltid liv och rörelse och nu är det helt stilla..
Hur som, när klockan blev halv tio så var det bara en halvtimme kvar tills jag slutade och det var helt underbart för jag var skittrött! Då fick jag bara en känsla av att jag måste gå och titta på min mobil, varför har jag ingen aning om! Pappa hade försökt ringa några gånger och hade även skickat sms där det stod att han var på akuten för att han hade blivit sparkad av en ko på handleden. Detta var givetvis samma handled som han brutit 2 gånger innan så jag var rätt säker på att dom skulle säga att den var det igen. 10 poäng till mig, för efter röntgen konstaterade dom att den var det.
Dom är ju inte precis överdrivet snabba.. I väntrummet träffade vi en kille som hade varit med i en bilolycka eller blivit påkörd eller nått sånt och han hade varit där sen morgonen och hade inte ens fått komma upp till avdelningen. Så där satt den stackaren med nackkrage, armskena och några brutna revben och ingen verkade bry. I 14 timmar (!) hade han väntat på att få komma till avdelningen!! Allt annat var klart, det vara bara just det han väntade på. Ärligt talat så är det helt sinnessjukt!

Strax innan 4.00 var jag iaf hemma igen och då gick jag och la mig och sov som en stock tills Novalie tyckte det var dags att gå upp..

Jag har varit duktig!

Jag märkte innan när jag åkte in till Habo hur bilen såg ut.. Insidan var full av damm och smulor från Novalies mariekex och en och en annan majskrok och lite annat smått och gott. Så när Novalie sov tog jag tummen ur röven och städade ur den och tvättade den. Men jäklar så bökigt det är att tvätta den. Först fram med sladda och skit till högtrycken, och sen ska vatten kopplas och grejas. När Novalie sen vaknade så tog vi på galonisarna så fick hon vara ute i trädgården medan jag fixade klart.
Det tog sin lilla tid men nu är den så fin så!
Nu är det bara en ny wunderbaum som behövs så är den som ny sen!! :D


 <--- Pärlan



Så här söt är Novalie idag, lika söt som vanligt alltså!


Nu ska vi byta bajsblöja och sen ska jag göra mig iordning för ikväll ska jag jobba 16-22.

Den som inget hår har, den får gå med huvudet bar

När ska ungen få hår på huvudet egentligen? Hon är ju nästan helt bar på huvudet. Verkar inte som det blir någon rosett i håret på 1-årsdagen heller..

Seriöst, vad F*N tänkte dom på?

Det snöade idag. Behöver jag säga mer?

Kul tänkte jag när jag tog dotter under armen och kutade ut till bilen, kul att glida ner till stan med sommardäck på bilaset. Kul om man skulle få sladd på biljävlen i Göteborgsbacken i 90 km/h. Inte alls!
Anledningen till att jag har sommardäck på bilen är regeringens nya snitsiga lag om att man ska byta från vinterdäck till sommardäck senast den 15:e april. Hade det inte varit för den nya lagen så hade dom fått sitta på till sista april som den gamla lagen tillät.
Tycker det är helsjukt för alla vet ju att april är en hemskt opålitlig månad när det gäller vädret.

Undantaget för denna lagen är att om det råder vinterväglag så får man ha vinterdäcken på. Men sure bettan det var rena rama högsommaren den 15:e april, det var typ 20 grader varmt och strååålande solsken. Givetvis bytte man då för lagen sa det. Ska vi då byta tillbaka till vinterdäcken dom 2 dagar som det kanske snöar och är halt och sen tillbaka till sommardäcken igen om några dagar när solen skiner igen? 
Varför inte bara låta det vara som det alltid varit? Skitbra ju! Varför ändra på något som fungerar?


Svar till Johanna: Jag har dubbade vinterdäck..

Onsdag idag, det innebar öppna förskolan!

Som vanligt på onsdagar åker jag och Novalie till öppna förskolan i Huskvarna och det är lika trevligt varje gång!
Innan dess så var jag och Novalie på A6 och köpte doppresent till Jadie, det blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig eftersom jag inte hittade just det jag letade efter så jag blev faktiskt lite besviken :( men hon fyller ju år nästa år så då kanske hon kan få en sån då ist!
Novalie var skittrött efter A6 och öppna förskolan och hade inte sovit en blund på hela dagen när det var dags att åka från Huskvarna så hon sov gott i bilen på vägen hem, och väl hemma så busade hon och faster med den nya bollen vi köpte på A6 :)


Novalie kan själv! Inte riktigt men hon vill gärna försöka, men det tror
jag vi tar hemma när det finns dusch/bad i närheten



Jag blir galen!

Det är det här med mensen..
Efter att Novalie föddes började jag med mini-piller som jag var totalt värdelös på att ta så jag gav upp efter ett tag, det är ju värdelöst att lägga ut pengar på nått som iaf inte funkar eftersom jag glömmer att ta dom.
Så det sket sig, då kör vi med kondom så det inte blir några fler bebisar för det vill vi inte ha än på ett tag.
Men lite bekväm som man är så är det ju inte alltid den hamnar där den ska.

Efter att Novalie föddes och efter jag slutade med p-pillerna så har jag bara haft mens en gång. Så nu när den inte kom när jag beräknade den så var jag bombsäker på att det var kört. Men nej då, den har bara blivit ruggigt oregelbunden. Fan också, jag som alltid har haft regelbunden och kunna säga precis när den kommer - går inte längre!

Blir den nånsin som den var innan terroristen föddes?


Paket!

Idag när jag kom hem från Sara så hade jag fått paket och jag kunde inte komma på vad det var.. När jag öppnade var det pyjamasen från Libero som vi sparat poäng till sen hon föddes typ!
En sak jag inte fattar, på tröjan är det en Liberokanin, men på byxorna är det grodor?!


Natur Nes

Jag har fått min första kampanj genom Buzzador. Det ska nämligen testas NaturNes fruktkompotter med äpple-päron och äpple-banan :) det första jag gjorde var attt ge Novalie en portion frukt, och det var riktigt uppskattat! Imorgon ska jag ta med mig ett gäng till öppna förskolan och se om det är någon där som vill testa!
Ska bli kul att se vad detta är. Blev helt paff när jag öppnade och såg att det var så många som 24 portioner!







Det här blir bra det :)


Fullt ös medvetslös!

Ja idag har vi hållig igång sen Novalie vaknade vid 8 imorse. Eller Tom iaf, jag fick sovmorgon :) men det är inte lätt att sova när man hör Novalie hela tiden!

Förresten har lilltjejen blivit stora flickan nu. Idag plokade vi bort liggdelen på skötbordet och gjorde om den till en hylla så nu blir det byte på golvet.
Detta ställde till med lite problem för mig. På skötbordet fanns det massa grejer som var tvungna att få en ny plats, bland annat blöjor, kläder och strumpor. Blöjor, våtservetter, salvor och annat sånt hamnade i en back i schenkern i vardagsrummet, strumporna åkte in i garderoben och kläderna i tvätten. För att strumplådan skulle få plats fick jag flytta ut grejer i förrådet. Hon behöver ju inte precis ha ett spjälskydd i garderoben..
Hur som helst så fick jag flytta runt allt för att grejerna skulle få plats. Skitkul.

På eftermiddagen så åkte vi till Toms föräldrar och åt god mat och umgicks :)
När vi väl kom hem så fick Novalie ta sig ett bad innan läggdags, och idag lyxade vi till det och klippte naglarna och rensade öronen, alltid lika uppskattat ;) inte..

 



Våldgästar

Våldgästar Michelles blogg såhär miss i nassen för jag hittade så bedårande söta bilder på Novalie när jag kollade igenom lite kort nu.

Här var hon inte gammal pluttan, det var på Arabelles dop

Lilla bad tjejen

Efter badet måste man ju bli torr med

Nu får vi hoppas Michelle inte blir helt rosenrasande för att jag lånade hennes blogg.


Dagens outfit

Idag har Novalie på sig:
- Nya tröjan hon fick av farmor
- Jeansleggings
- Rosa strumpor som under dagens gång har blivit svarta (?)





Det är svårt att ta kort på ett barn som alltid är i rörelse
i 280 km/h


Snor och mera snor

Jaha då var det dags igen.. Novalie vaknade imorse med snor i hela ansiktet så nu är det väl dags för en förkylning till antar jag. Hoppas hon hinner bli bra till på lördag bara för då ska vi på kalas hos Arabelle som fyller ett :) så idag har vi inte hittat på allt för mycket!

Novalie har hittat ett nytt krypin, ett av "facken" i databordet. Här har hon suttit halva dagen och pillat på mina fötter när jag suttit vid datorn.
På eftermiddagen kom Novalies snälla farmor på besök :) hon hade köpt 2 tröjor och en klänning till henne. Så himla fint!









Härlig dag

Idag har varit en riktigt varm och skön dag och vi har haft jättekul!
Jag vaknade imorse av att jag i babyvaktern hörde Novalie ligga i sin säng och hicka och bara vara allmänt glad, så jag låg en stund och lyssnade innan jag gick in och tog upp henne. Det var också ett sätt att vakna på.. Haha.
Sen gjorde vi oss iordning för att åka ner till Huskvarna och öppna förskolan där vi skulle mäta upp Beatrice och Devin. Lillfröken tyckte det var lika roligt som vanligt och "pratade" med alla mammor. Det bästa var en mamma som utbrast "men oooj så många tänder!", klockrent! Sen frågade hon hur gammal hon var och när jag sa att hon var 10 månader så sa hon att det var inte dåligt. På öppna försklolan så träffade vi Elin från jobbet och hennes lilla Tilde :)
Sen bar det av till Stadsparken för lek och grillning. Både Novalie och Devin inveg stadsparken med att sova men sen var det full rulle på Novalie iaf, Devin han fortsatte att sova. Efter en stund dök Sara och la familia upp med :)
Novalie gillade verkligen stadsparken och det gjorde jag med för den delen! Vi gungade, åkte rutchkana, kollade på ankorna och gungade gungbräda!

















En trött Novalie somnade gott efter denna dagen!

Hon gjorde det!

Novalie har tagit sina första steg! Det var bara 2-3 stycken men det är så man blir tårögd! :)
På sin 10-månaders dag och allt, älskade barn <3



På kvällen:
Jag ser i ögonvrån hur Novalie traskar iväg säkert 2 meter! Min lilla älskling!

Vilken härlig dag!

Idag har det varit superväder ute! Det blev inget stadsparken, för Tom hade glömt att berätta att hans föräldrar skulle komma idag så jag stannade hemma. Men vi var ute ett bra tag och Tom Lasse startade upp bilarna och sen satt vi i den sköna solen och fikade. Novalie var givetvis med ute, klädd i galonisar så hon kunder krypa :)
Vi har även gått på promenad och plockat tussilago!



Åh vad jag längtar tills vi får ut och köra!



Brum brum



Lillfis



Bus med farfar är alltid kul!



Terroristen 10 månader

Jepp, idag blir Novalie 10 månader! Jag förstår fortfarande inte vart tiden tar vägen :(
Vi har börjat morgonen med att kriga. Lilla fröken tycker det är kul att dra ut sladden till internet, det tycker inte jag så vi är lite oense om den saken.. Det är fint väder idag så jag funderar på om vi skulle åka till stadsparken och kolla på djuren och leka i stora lekplatsen :) jag vill komma ut men jag känner inte för att bara ta en promenad efter vägen, det är verkligen skittråkigt!
Får se om det är någon som vill följa med. Tom tycker stadsparken är skittråkig.. Haha!

Duktiga tjejen!

Nu tror jag inte det dröjer länge innan Novalie går :) Hon håller fortfarande i ett finger när hon traskar, men ibland känns det som om hon nästan släpper!



Novalie på kvällspromenad :)
Lite vingligt, men det blir bättre för varje dag som går!

Sorgligt men sant

Jepp, jag är tjock och har ett BMI som är alldeles för högt. Nej, jag ska inte förneka det för jag kommer knappast i mina gamla kläder för det.
Tills Novalie fyller 25 ska jag skylla på henne. Jepp det ska jag!
Jag har ju alltid varit stor men det blev knappast bättre efter graviditeten. Jag gick ju ner en del, men sitter man hemma med en skrikig nyfödd så dränker man sina bekymmer i allt vad fett och socker heter..
Känner mig så ofräsch nu för tiden för att jag bara kan ha mina mjukisbyxor och Toms tjocktröjor :( Jag har ju nästan till och med glömt bort hur man sminkar sig, och känslan av hur det känns att vara nerklämd i ett par jeans är ett minne blott vill jag lova.
Tror en stor del beror på att jag går hemma och gräver i skafferiet en gång i kvarten. Den dagen jag börjar jobba igen, då jävlar mina vänner ska jag fetingbanta och bli en kalaspingla och lyxa till det och gå till frisören till och med! Förresten, jag är sugen på att börja jobba..

Vi kan nu konstatera att Michelle har fallit ner i småbarnsförälder-träsket! En snorkråka i håret och lite mat på benet, vad gör det om 50 år?

Selena Gomez

Av någon anledning var MTV på här hemma imorse (kollar aldrig på den kanalen längre) och Novalie stog och dansade framför tv:n. Det var en musikvideo gjord av en tjej som heter Selena Gomez och jag hörde talas om henne första gången nu under veckan då hon var med i Rachel Rays show. Kollar inte på det heller men den kanalen var på när jag slog på tv:n.

Jag var tvungen att Googla..

17 år är hon tjejen och har sån jäkla fin röst! :)
Man blir så sjukt avundsjuk. Hon verkar vara en ganska naturlig tjej och inte som resten av packet från Hollywood som har blivit kända av massa konstiga anledningar! Faktiskt en av få som inte står och juckar mot en stång endast iklädd trosor, BH och högklackat!


http://www.youtube.com/watch?v=a_YR4dKArgo&feature=fvst


Blogg

Att folk alltid ska lägga sig i! Är det inte upp till varje person att bestämma vad man vill lägga upp för bilder och skriva för inlägg i sin blogg?
Om jag vill ha en blogg som bara handlar om min dotter där det bara handlar om henne och med bilder i alla vinklar, kan jag inte få ha det då? Gillar man det inte så behöver man ju inte läsa. Eller hur?
Tänk om folk bara kunde ta hand om sig själva och sluta bry sig så himla mycket om vad andra gör..

Suck, väx upp!

Onsdag - Öppna förskolan, Hva

Ohh idag liksom igår fick jag en härlig sovmorgon! Fisen verkar ha fattat det här med att sova på morgonen :) Igår fick jag sova till 10 och idag till 10.30, iof med en vällingladdning på morgonen men det kan man leva med!
När vi väl hade kommit upp så blev det lite frukost för då hade Novalie hunnit bli hungrig igen! Jag verkligen kände imorse när jag vaknade att jag ville göra nått idag och bara komma hemifrån en stund så jag slog en pling till Sara för att kolla om det var nån öppen förskola, men hon hade givetvis ingen aning så då fick jag ringa Jonna och kolla.
Det var öppen förskola, vilken lycka! Ringde tillbaka till Sara och frågade om dom ville följa med.
Det knepiga var bara att klockan redan hade hunnit bli kvart i tolv så det blev snabba puckar! Novalie var tack och lov redan kläd och nyäten så det var bara jag som fick göra mig iordning i superspeed, men det gick ju det med! Kors i taket så hann vi och kom till och med först! Det var trevligare än vanligt på öppna föskolan idag, med undantag för det elaka barnet som gick runt och slog och knuffade alla barnen. Både Novalie och Arabelle fick sig en redig smocka. Till slut hade alla vi andra flyttat oss från lekrummet ut i köket för att inte barnen skulle få smäll. Barnet och mamman var kvar i lekrummet. Barnet lekandes och mamman pratade i telefon vilket hon gjorde större delen av tiden där. Om jag inte fått allt om bakfoten så går en del av föräldraskapet ut på att uppfostra barnen till bra människor?!

Imorgon är det BVC. Det ska bli spännande och se om hon tjockat på sig lite!


Novalie gillar att åka BobbyCar :)


Hon har dock inte förstått sig på hur man tar sig upp på den igen..

Kläder i drivor!

Vi håller ärligt talat på att drunkna i kläder här hemma.. Mina kläder, Toms kläder, Novalies kläder. Kläder hon kan ha, kläder hon snart kan ha, kläder som är för små och kläder som är alldeles för stora! Kläder som är rena, kläder som är smutsiga, sånt som är använt nån gång men inte smutsigt så man vill inte lägga in det i garderoben! Jag blir tookig och jag skojar inte, jag får snart söka hjälp för detta..

 
Novalies garderob håller på att sprängas


Alldeles för stora kläder fick plats i en gammal avdankad byrå


För små kläder, får stå i ett hörn tills Sara vill ha dom


Tvätthögen. Som inte krymper där den ligger!
Den väntar på den dagen jag orkar bära ner och tvätta skiten..

Novalie - bilder från påsken

Ltie bilder från påsken uppe i Dalarna :)







Novalie fick ett ställ med ordentliga Didrikson av mormor
som vi var tvungna att prova :)


Novalie läser Kommunalarbetaren med mormor


Novalie äter citron.... Finns på film!

Hemma igen..

Igår kom vi hem från marmor (mamma+mormor). Skittråkigt tycker jag för jag hade gärna stannat nån vecka till med Tom har jobbet och vi har ju faktiskt lite och göra hemma med..
Bilresan gick väl hyffsat bra, men jag rekomenderar inte att åka bil för skojjs skull med en 10-månaders som tycker det är skittråkigt att sitta stilla! Jag vet inte ehur många gånger vi sjöng klappa händerna, Imse Vimse spindel och alla andra klassiker.




Nu ska vi snart åka in till Habo och följa med Sarah till MVC :) ska bli mysigt att få lyssna på bebis-hjärtljud igen!

Dalarna

Nu är vi uppe hos mamma i Dalarna :) efter mycket om och men kom vi iväg i onsdags eftermiddag. Jag hade nämligen legat i magsjuka eller nått natten mellan tisdag och onsdag. Och sen när vi väl kom upp och jag var rätt pigg så blev Tom dålig och liggandes. Men nu är vi pigga allihop!
Idag är det påskafton, Glad Påsk!


Novalie åt gröt med frukt häromdan


Vi tog en promenad igår :)